Alcantara írta: ↑2024.01.19. 13:31:05
Egyáltalán nem új keletű a játékuk, aki rendszeresen néz Atma meccseket évek óta. Ellenfélhez, valamint a sérülések függvényében a játékosaihoz igazítja a taktikát Simeone.
Kicsit nagyobb a taktikai repertoárja és nem egy dolgot erőltet, mint azok, akiknél beüt folyamatosan a DNS.
Az más kérdés, hogy aki csak Barca-Atma meccset néz, az ezt kapja, amire emlékszik. A fórumon túl lett tolva sok ember által a Cholo stílus degradálása.
Klasszisokkal jobb edző, mint amire itt be lett árazva néhány szakértő által.
Nem kérdés, hogy nagyon jó edző, top edző. És az sem, hogy látszólag a játékosok menedzselésében kiemelkedő.
Azt, hogy régóta "szépen játszanának", kicsit erősnek érzem.

De ez nyilván egyéni ízlés kérdése.
A korábbi játékuk szerintem a "mocskosan nézhetetlen" kategória volt. Jobban, mint bármelyik Mourinho-csapaté, pedig nem volt magasan a léc. Még akkor is, ha sokszor voltak eredményesek.
A "DNS-kérdést" tegnap nekem címezted. Én csak egy "kicsit" ellentmondásos felvetésre reagáltam, miszerint "játsszanak a fiatalok, csak valami totál mást, mint eddig".
Nekem legalább olyan furcsa, hogy egy Barca-fórumon non-stop azt a játékot ekézik, ami a klub identitásának és sikerének az alapja. Persze, lehet ezen rugózni, csak annyira nem érthető. Meg viszonylag felesleges.
Egyrészt nem lesz benne semmi változás - szerencsére, másrészt, ha lenne is, akkor az már nem ez a a klub lenne. És akkor meg azért menne a nyavalygás.
De azért Simeone nagy taktikai repertoárja valahogy azért nem hozta a sikereket az "erőltetett DNS" ellen...
Erőfoci, kontrák, direkt játék, keménység, stb., az összes szokásos BS...HA(!) a Barca jól játszotta a saját játékát, jöttek a győzelmek folyamatosan ellenük. Az, hogy melyik csapat milyen stílusban, mennyire élvezhetően játszott közben, már hagyjuk is.
Mondjuk azt nehéz eldönteni, hogy éppen mi számít itt fontosnak.