Andris, erre megint azt tudom mondani, hogy a gondolataid nagy részével egyetértek, de választási lehetőség akkor is van. Itt kanyarodnék vissza a tegnapi egyik gondolatodhoz, amelyben a túlzott eredménycentrikusságot emlegeted. Ha Xavi nem hajlandó fél év alatt kb lecserélni sem a korosodó Gündogant, akkor nehéz nem úgy nézni a dolgot, hogy rettenetesen eredményt akar, és nagyon azonnal, annyira azonnal, hogy ennek oltárán hajlandó újra feláldozni egy középpályást. Ennek hatására hát mi is így fogjuk nézni (ez a világ más területén is így van, amire belövi magát valaki, úgy nézünk rá). Ha berakja xy-t (legyen a példa kedvéért Prim), nyilván nem stabil kezdőnek, hanem néha fél órára, vagy egyszer akár kezdőnek is egy félidőre, az tőle is mást sugallna, és mi is máshogy néznénk rá. Most pont olyan helyzetben vagyunk a bajnokságban, hogy oké, a 2. hely amúgy eléggé kéne (mégsem dől össze a világ, ha 3-ak leszünk), de a cím nem lesz meg, és a BL-hely sem forog veszélyben. Szerintem ideális helyzet lenne kísérletezni. Sőt, ahogy jellemzed, a középpályánknál annyira nincs senki, hogy nem is kísérletezésnek hívnám, hanem kötelességnek, hogy megóvjuk a maradék kevés játékosunkat.
És igen, normál esetben nem lehetne még több tinit beállítani a csapatba, de jelenleg nem normális eset van. Az elején azt írtam, hogy választási lehetőség mindig van, azaz Gündogant mindig és minden körülmények közt lehetne pihentetni, akkor is, ha kidőlne Pedri, DJ és Fermín is. Ezt oda módosítom, hogy igazából nincs választási lehetőség már lassan, és muszáj lenne ezt meglépni, különben neki is vége lesz, és lehet majd érte okolni sajnos az edzőt.
Amúgy ha a fiatalokhoz nem merne nyúlni, lehet olyanokat is húzni, hogy mondjuk Felixet berakni oda, ha már úgyis Ferrán előtte van jelenleg. Akár csak egy félidőre. Raphinha ugyanez, bár most ő nyilván sérült. Vagy stabilan átállni 4-2-3-1re, főleg, ha egészséges minden támadónk, de még most is lehetne, és akkor elég lenne 2 kp, max 10-esbe támadó (Yamal, Raphinha, Felix lehetne ott pl) helyett be lehet hozni, ha kell stabilitás. Amúgy idén ebben a formációban játszottunk szerintem a legjobban egyénileg és csapatként is.
Vagy Christ szűrőbe. Egy Ancelotti nem jajong, ha Camát ki kell dobni balra, vagy Tchuamenit hátra, oda rak valakit, ahol épp van egy lyuk, és nyilván az arra idegen poszthoz képest legalkalmasabb játékost tolja be.
Szóval azért létezik megoldás, többféle is, akkor is, ha nem ideális. És most még nem is annyira amellett vagy az ellen érveltem, hogy az a stílus, ahogy Xavi kivérezteti az alapkezdőt, az jó-e vagy rossz, csak azt, hogy nem muszáj így csinálni.
Fermín 20 éves, bár ez mondjuk majdnem mindegy.

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy