2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Lehet, hogy nem helyesen értelmezem a gondolatmenetet. (teljesen függetlenül a jelenlegi barcelonai aktualitástól)Andris írta: ↑2024.01.31. 15:54:56Leginkább annak a tudatosítására szolgálnak, hogy nem léteznek csodatevő edzők, hogy a kisebb/gyengébb csapatokkal/keretekkel elért (váratlanul jó) eredmények általában inkább a szerencsén múlnak, és ezek a lufik törvényszerűen kipukkadnak pár hónap, max egy szezon elteltével. Ez igaz a csapatra, és az edzőre is egyaránt, attól függetlenül, hogy elválnak-e útjaik vagy sem.
A Mundo most lehozott egy cikket, hogy kik lehetnek Xavi utódai, Laporta kívánsága szerint. Valószínűleg ezek sem többek mint pletykák, fognak még nevek felmerülni, de most az alábbiakról írnak.Messa írta: ↑2024.01.31. 16:09:52Ezt mondd Guardiolának, pont ő az egyik legnagyobb csodálója. Szerinte az elmúlt 20 év egyik legnagyobb hatású edzője. Sőt, azt is kijelentette hogy De Zerbi jobb edző mint ő maga, és abszolút ő lenne az ideális a City padjára, ha egyszer távozik. Bár lehet, hogy nem ért hozzá, nem tudom. A Pool padjára is jelölt Xabi Alonso mellett.Andris írta: ↑2024.01.31. 15:54:56De Zerbiről pedig az égvilágon senkinek semmi jogalapja nem lehetne, hogy egy one hit wondernél többnek gondolja, mégis szeptember óta emlegetik többen, mint valami csodaedzőt, aki egyértelműen alkalmas lehet bármelyik nagy csapat padjára. És lehet hogy így lesz, csak az eddigi eredményei és a nagy számok törvénye alapján nem valószínű.
Egyébként én nem igazán látok kézenfekvő edzőt, és továbbra is úgy gondolom hogy Xavinak nem kellene távozni. Egyszerűen nem látok olyan nevet, akit reálisan el tudnék itt képzelni. A német vonal szerintem nagyon idegen a Barcától, és amíg ilyen hírek röpködnek a Marcán hogy Laporta a minap felhívta Rijkaardot, addig joggal feltételezzük, hogy sokkal előrébb nem leszünk az edzőváltással...
Ezt mondd Guardiolának, pont ő az egyik legnagyobb csodálója. Szerinte az elmúlt 20 év egyik legnagyobb hatású edzője. Sőt, azt is kijelentette hogy De Zerbi jobb edző mint ő maga, és abszolút ő lenne az ideális a City padjára, ha egyszer távozik. Bár lehet, hogy nem ért hozzá, nem tudom. A Pool padjára is jelölt Xabi Alonso mellett.Andris írta: ↑2024.01.31. 15:54:56De Zerbiről pedig az égvilágon senkinek semmi jogalapja nem lehetne, hogy egy one hit wondernél többnek gondolja, mégis szeptember óta emlegetik többen, mint valami csodaedzőt, aki egyértelműen alkalmas lehet bármelyik nagy csapat padjára. És lehet hogy így lesz, csak az eddigi eredményei és a nagy számok törvénye alapján nem valószínű.
Leginkább annak a tudatosítására szolgálnak, hogy nem léteznek csodatevő edzők, hogy a kisebb/gyengébb csapatokkal/keretekkel elért (váratlanul jó) eredmények általában inkább a szerencsén múlnak, és ezek a lufik törvényszerűen kipukkadnak pár hónap, max egy szezon elteltével. Ez igaz a csapatra, és az edzőre is egyaránt, attól függetlenül, hogy elválnak-e útjaik vagy sem.
És ezeknek az infóknak mi értelme van?Elmagyarázod?Andris írta: ↑2024.01.30. 22:34:40Gyors info, nem kell belole messzemeno kovetkezteteseket levonni.. de azert legyen meg:
De Zerbi Brightonja eppen 4-0ra ég a kieső helyen tanyazo Luton ellen, Emery Villaja pedig 3-0ra otthon, egy kozepesnel is gyengebb formaban levo Newcastle ellen.
Egyebkent mindket csapat gyengelkedik a jo kezdes utan, mostmar honapokban lehet merni mindkettonel.
De Zerbiről több helyen is pletykálnak. Klopp lehetséges utódjaként, de a Telegraph szerint ten Hag alatt is inog a pad, ahová szintén az olaszt valószínűsítik.bence0330 írta: ↑2024.01.30. 22:40:25Gyengélkednek egy olyan PL-ben, ahol van 8-9 erősebb keret az övéknél. De Zerbi amúgy sosem arról volt híres, hogy az eredményeket szállítja, mint inkább a játékot.Andris írta: ↑2024.01.30. 22:34:40Gyors info, nem kell belole messzemeno kovetkezteteseket levonni.. de azert legyen meg:
De Zerbi Brightonja eppen 4-0ra ég a kieső helyen tanyazo Luton ellen, Emery Villaja pedig 3-0ra otthon, egy kozepesnel is gyengebb formaban levo Newcastle ellen.
Egyebkent mindket csapat gyengelkedik a jo kezdes utan, mostmar honapokban lehet merni mindkettonel.De a mi keretünk sok polccal feljebb van a Brightonénál, és azért 1-2-vel a Villáéhoz képest is magasabbra lőném be. Nehéz így megítélni őket.
Amúgy igen, arra gondoltam, hogy közvetlenül a B-ből érkezik, áthozva az ottani aktuális tudását, kapcsolatait, stb. Az utolsó ilyenünk, akinek ideje is volt, az Pep volt. Nyilván zseni is volt, de gondolom nagy szerepet kapott az építkezésében a lenti ismerete is.
Bergvallért kár, hogy csak nyáron érkezhet, kéne mint egy falat kenyér.
Én őt szivesen látnám. Legutobb ellenünk is nagyon jó játékot hozott és amikor itt volt a B csapat is jót ment.
Gyengélkednek egy olyan PL-ben, ahol van 8-9 erősebb keret az övéknél. De Zerbi amúgy sosem arról volt híres, hogy az eredményeket szállítja, mint inkább a játékot.Andris írta: ↑2024.01.30. 22:34:40Gyors info, nem kell belole messzemeno kovetkezteteseket levonni.. de azert legyen meg:
Egyebkent mindket csapat gyengelkedik a jo kezdes utan, mostmar honapokban lehet merni mindkettonel.
Ha erre gondolt akkor valóban igaz.davi10 írta: ↑2024.01.30. 21:37:22Lucho nem közvetlenül a B-ből érkezett, szerintem Bence erre gondolt. A B és az A csapat között megjárta a Roma-t és a Celta-t is.
Pimienta meg nekem is fura, hogy mennyire nem pörög a neve. Nem nagyon emlékszem, nem volt szép az elválás?
Amúgy én nem bontanám le ilyen egyszerűre a kérdést, hogy sztáredző jó, nem sztáredző rossz. Flick-nek szerintem nem lenne jó vége, pedig Ő is sztáredzőnek számít. Klopp-nak szerintem szintén nem feküdne a spanyol foci.
De hogy ne legyen teljesen off, ez a Bergvall srác milyen profilú? Vkp-ként elvan?
Lucho nem közvetlenül a B-ből érkezett, szerintem Bence erre gondolt. A B és az A csapat között megjárta a Roma-t és a Celta-t is.
Lucho is az Atleticből érkezett.bence0330 írta: ↑2024.01.30. 20:43:07Még egy olyan dolog jutott eszembe, hogy mondogatjuk a belterjességet, amiben van is valami, de aki a B-ből érkezett edző, az ha jól tudom, Pep óta csak Tito volt, neki meg sok esélye nem volt bizonyítani (bevallom, akkor nekem 2-3 évig pont kiesett a foci, nem tudok nyilatkozni róla). Kicsit emiatt érdeklődve néznék egy B-ből frissen feljövő edzőt, sőt, akár az ifiktől. Direkt kapcsolata lenne azokkal a játékosokkal, akiket be lehet építeni. Ezt most nyilván nem JK/TT féle nevekkel szemben mondom, hanem ha úgy alakulna, hogy az alsó polcról válogatunk, akkor nekem érdekes lenne kipróbálni inkább őt, mint Mottát. Valami rövidtávú szerződéssel, aztán majd kiderül. Pimienta nagyot alakít a Las Palmasnál.
Persze, ezzel így teljesen egyet is értek. A noname esetén szerintem iszonyat fontos a megfelelő profilozás, aminek mi - legalábbis nekem, mint kanapéharcosnak úgy tűnik - híján vagyunk. Azzal lehet zárkóztatni a százalékos esélyeket egy Klopp-Tuchel féle vonal és egy feltörekvő valaki közt. Persze ez játékosoknál is így van, sőt még inkább, de már régóta amikor pénzünk volt, inkább top csapat játékosáért fizettünk sokat, nekem ez azt mutatja, hogy nem bízunk a szemünkben, kell egyfajta bizonyosság, amivel nem tudunk mellélőni (nyilván még így is mellélövünk állandóan, de az elmélet ez).Troym írta: ↑2024.01.30. 20:24:42Az emberek egy adott állítás kapcsán szeretnek a kivételekkel példálozni. "Persze a cigi káros, de a nagyapám szomszédja is 98 évet élt pedig 80 évig bagózott"
Ez ugyanaz.
Nagy számok törvénye. Persze, hogy bejöhet egy "noname" edző, vagy egy pályakezdő. Minden edzőnek gondolom megvan a megfelelő képesítése, nem is agyalágyult ezen a szinten.
De nagyobb valószínűséggel olyannal érnénk el sikereket, aki tudja hogyan kell elérni, felmerülő problémákat tudja kezelni, látott már olyat stb.
A csapat szerintem jelen állapotában nem bírja el, hogy "kiképezze" az edzőt. Most egy hadvezér kell, egy rutinosabb, nagy csatákat, hullámvölgyeket, mentális blokkokat megélt fickó, mert nem túl szerencsés a korfája a csapatnak eredmények szempontjából. Egyszerűen túl sok a nagyon fiatal és az öreg, kevés az olyan akit nem kell pesztrálni.
Marquez lehet a világ legjobb edzője lesz egyszer, de most van 20 olyan struktúrális, fizikális, mentális probléma, amikre nem hiszem, hogy van elképzelése. Nem egy nagy cím lett volna, de a harmadosztály rájátszását én néztem és nem éreztem rajta semmi extrát. Motta tipikusan olyan edző, akire minden mondható; végülis nem rossz, végülis fiatal, eredményei végülis nem rosszak, de semmiben nem olyan kiemelkedő. Mint egy közepes tanuló. Gio nekem talány jelenleg, róla nem tudok nyilatkozni. De egyikőjüknél sem érzem, hogy hozzáadnának értéket a csapathoz, csak azt, hogy be lenne töltve a pozíció nyártól.
Az emberek egy adott állítás kapcsán szeretnek a kivételekkel példálozni. "Persze a cigi káros, de a nagyapám szomszédja is 98 évet élt pedig 80 évig bagózott"bence0330 írta: ↑2024.01.30. 18:54:11A többivel jórészt egyetértek, szerintem jól árnyaltál, még akkor is, ha általában szerintem inkább kicsit a negatívabb oldal felé is szoktál elcsúszni. Ezt viszont nem lehet tudni. Sok esetben jön be egy ilyen kockáztatás, van, hogy egyszerűen nem jó a parti, de mégis jó a házasság. %-osan biztos, hogy kisebb az esély a javulásra, mint Kloppal, de tényleg nem lehet előre tudni. Arteta is noname-ként érkezett az Arsenalba, függetlenül attól, ki mellett volt segédedző. Eddie Howe mekkorát alakított a még fel nem tuningolt Newcastle esetében, pedig addig kb semmit nem mutatott soha. Lehetne még sorolni. Milánnál most Pioli van, akinél ugyan tán kezd elfáradni a kapcsolat, de csak behúzták a bajnokságot, BL elődöntővel, összeszedte a csapatot, akik már egy évtizede szét voltak esve, korábban meg minden klubjával megbukott.
Ehhez mindenképp egy adag szerencse kell majd, bárki is jön. Nálunk még nagyobb, mert tényleg nincs a világon még egy ilyen klub, amelyik ennyire élve zabálja fel az edzőit és a játékosait. Konkrétan odáig megyek, hogy szerintem aki ideérkezik, fontosabb lenne valami nagyon speciálisan erre kihegyezett komplex pszichológiai teszten átmennie, mint hogy előtte 8 BL-t nyert-e 8 csapattal.
Felixet ne vegyük meg így értettem. Ferrant, Raphit azért adnám el, mert javíthatatlannak és zsákutcának látom a játékukat,. Mert nem kell egy önző, helyzeteit elpuskázó Ferrán (kapott labdái felét levenni sem tudja), és nem kell a jobbszélen cselképtelen jobblábbal béna Raphi sem , aki a kapott labdáival minden esetben csak visszafordul és ballal középre ívelni tud, vagy pedig a szélsőjátékot meg sem próbálva azonnal középre húz, hogy ballal kapura lőhessen.Raphinak a szélen nagyon szegényes a repertoálja. ( Kész röhej, hogy személyében egyedül nekünk van a ligában a jobbszélen cselezni nem tudó jobbszélsőnk.) Ha középpályán játszhatna (mondjuk a Cancelo-DeJong párossal együtt,) hasznosabb lenne a csapat számára és akár maradhatna is. (Ugyanis technikás, lát a pályán, jól lő és passzol, vele megjelennének a játékunkban a jelenleg nagyon hiányzó átlövések is.)
A többivel jórészt egyetértek, szerintem jól árnyaltál, még akkor is, ha általában szerintem inkább kicsit a negatívabb oldal felé is szoktál elcsúszni. Ezt viszont nem lehet tudni. Sok esetben jön be egy ilyen kockáztatás, van, hogy egyszerűen nem jó a parti, de mégis jó a házasság. %-osan biztos, hogy kisebb az esély a javulásra, mint Kloppal, de tényleg nem lehet előre tudni. Arteta is noname-ként érkezett az Arsenalba, függetlenül attól, ki mellett volt segédedző. Eddie Howe mekkorát alakított a még fel nem tuningolt Newcastle esetében, pedig addig kb semmit nem mutatott soha. Lehetne még sorolni. Milánnál most Pioli van, akinél ugyan tán kezd elfáradni a kapcsolat, de csak behúzták a bajnokságot, BL elődöntővel, összeszedte a csapatot, akik már egy évtizede szét voltak esve, korábban meg minden klubjával megbukott.
1. Direkt idézőjelbe tettem, hogy nem a szó szoros értelmében kell venni.Troym írta: ↑2024.01.30. 17:28:35Ez jó erős szó, nem tudom miért nekem címzed, sehol nem írtam, hogy gyűlölöm.
Nem tartom a munkáját kimondottan jó minőségűnek, de szerintem legyenek már szintek az elégedett vagyok valakivel / valamivel és a gyűlölök valamit közt.
Sem Xavit nem gyűlölöm (sőt emberileg sokra tartom, játékosként is), sem Laportát, sem Lewát, sem senkit a klubnál. Attól még nem rózsaszín szemüvegen keresztül nézem a tevékenységüket.
Ez jó erős szó, nem tudom miért nekem címzed, sehol nem írtam, hogy gyűlölöm.
Ha figyelmesen elolvasod Lewandowski kapcsán az előtte lévő hsz-ekre reagáltam, el is volt különítve, csak beidézve nem volt, mert többen is erről beszéltek. Oda is írtam hogy még a fele is hihetetlen, abban bízhatunk hogy valamennyi pénzt kaphatunk mert a neve megvan.Troym írta: ↑2024.01.30. 15:54:38Ilyen 50-100-150milliós árakat nem gondolhatsz komolyan Lewa kapcsán.Chino írta: ↑2024.01.30. 15:05:23Ha Lewa 100-150 körül távozna az nálam olyan lenne mint már-már egy BL győzelem. De ennek a fele is hihetetlen.
Az arabok nem teljesítményt/tudást vásárolnak, hanem nevet így ha a lengyelnek is megfelelne a távozás és valamelyik sejk bejelentkezne még akár jól is járhatnánk. 2-3 évig még ellébecolhat, de ebben valahogy nem tudok hinni.
Kessié is odament, tőlük kaptunk a 12-t.
Mindenki tudja, hogy kilóg a hátsónk a gatyából, ők is.
Neymarért adtak 70-80 milliót egy bivalyerős hátterű PSG-nek, ment oda Verratti, Mane, legtöbben max 30-40 millióért.
Mi kapnánk szerintem 13-18 milliót Lewáért. (20-t tuti nem) Nyáron 36 éves.
Amúgy mindegy hol tartanak az árak a piacon, mert MI nem tudunk így alkudozni.
- Kihirdetjük előre, hogy pénz kell, minimum feleztük az árakat.
- Nincs FFP keretünk.
- Játékosok fizetése az egekben. Javult, de nem jó még mindig.
- Pocsék formában a legtöbb játékos
- Sokan hosszabb sérülés közben / után vannak
- Sokakat meg érinthetetlen státuszban tartunk
Nem látom kiért kaphatnánk olyan összeget, ami 80-100 milliós nagyságrend és rá is bólintanánk.