off:bence0330 írta: ↑2024.02.15. 23:27:29Azért valamennyire csak-csak.
Elméletileg Depay és Auba fizuja is második évben egyenként nettó 10 köré nőtt, ami Lewy szintje. Szóval ha ez stimmel, akkor eleve csak egy maradhatott volna. Ettől függetlenül értem az érvet, és nem mondom, hogy én nem mást hoztam volna pl, de nem mondanám ezt egy kifejezetten rossz döntésnek. Egy döntésnek mondanám, ami felemásan sikerült. Rosszul sem, de talán egy full sikersztori sem lett a dologból - bár mondom, ez szerintem nem csak az ő sara, sőt. Szerintem nem gáz, ha van a csapatban legalább egyetlen ember, akinek nagy a marketingértéke, vonzza a nézőket, stb. Mondom, én lehet, nem így tettem volna, de nem érzem kifejezetten rossz döntésnek. Plusz alighanem BL-győztes rutint is akart vele, na ez a fele nem jött be, de előzetesen ezt nem lehetett tudni.
Azért ősszel Lewy hozta elöl a győzelmeket, novembertől meg Raphinha, oké, hogy a védelem beton volt, ami kulcskérdés, de gólokat nyilván kellett lőni, ez a két igazolásunk lett bőven az első kettő a házi góllövőlistán, az egyik meg is nyerte azt La Liga szinten, a másik meg a legtöbb pontot hozó játékosunk lett elöl novembertől kezdve. Szerintem igazolva lettek valamelyest ezek a transzferek.
Ezzel együtt ja, nem Lewyt tartom Laporta legfényesebb húzásának, én egy Ben Yedder féle olcsóbb, de mégis 20+-os játékosban reménykedtem, ha már rutin. De nagyon rossz sem volt, nem kell túl sokat visszamenni időben, hogy ennél akár drágább, rosszabbul elsülőket találjunk. Vagy akár Európa szerte. 150 misiért ez a három játékos elég jó fogás, mai árak mellett, és konkrét baki egyik sem volt, ami azért nagy szó. És mellette az ingyenesek is nagyon ültek, ezért tudtunk ilyen játékosokat megvenni, mert a foltokat onnan félig-meddig betapasztottuk.
Hát a házi góllövőlistán Fati pont ugyanannnyi gólt lőtt a bajnokságban, mint Raphinha és Fati fél évig 5-10 perceket játszva érte el 2 évnyi sérülés után, attól nem ájulnék el egyikük esetén sem, hogy összegereblyéztek 7 gólt.
2022/2023 Fati Laliga 12(24) meccs 1382 perc 7gól
2022/2023 Raphinha Laliga 25(11) meccs 2087 perc 7gól
Nem mondom, hogy nem volt hasznosabb Raphinha (mezőnymunka stb) és Fatinak volt pár gólja tétnélküli meccseken, de legyünk már korrektek.
Vissza Laportához:
A fizuról meg annyit, hogy FFP oldalon vérzik a klub.
Ott nem csak a fizetést számolják, hanem "leírják" a vételárat, így hiába 100 fillér Auba és 100 fillér Depay fizuja, akár 100 lehet Lewáé is, de Lewának volt egy 50 milliós vételára, amit 3 év alatt kell leírni 0-ra.
Így az ingyen érkező Auba és az ingyen érkező Depay fizuja és "értékcsökkenése" kb megegyezik az egy szem Lewáéval. Velük ketten biztos előrébb lennénk, mint az egy szem Lewával és azt sem tudom elképzelni, hogy Xavi erősködött volna Lewa mellett mindenáron.
Ez az egész ügy Laporta volt.