Megérdemelték!
UN DIA DE PARTIT! ❤️ pic.twitter.com/ugs41n0m1T
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 16, 2025
És a szurkolóknál mi számít fizetésnek? Nálam például az, amit de Jong kézhez kap. Adózni, járulékokat fizetni mindenütt kell, nem csak Spanyolországban, és azokat a terheket mindig a munkáltatóknak kell állniuk.
Értem, viszont az a gond, hogy ahány forrás, annyi különböző adat. Van ahol pl. Lewa a második van ahol a top 10-ben sincs Viniciussal, Bellinghammel stb. együtt a Realból Alaba az első, vagy Haaland és de Bruyne váltakoznak stb.Deluigi írta: ↑2024.02.27. 07:22:10https://www.capology.com/player/frenkie-de-jong-35562
edit: any player: https://www.capology.com/
A gond a covidos időszak fizetéseinek újrastrukturálása volt, az "elengedett" összeget áttolták a covid után időszakra és ezért halmozott fizetést kap most. Mondjuk ha igazak a capology számai, az Ajaxot fizetésének harmincszorosáért írt alá ide...Deluigi írta: ↑2024.02.26. 19:25:55gondolom, o azt nevezi fizetesnek, amit kezbe kap, mig a csapatnal az a fizetes, amit kifizetnek neki adostol mindenestol, ami eppen a duplaja annak, amit kezbe kap
37 millanak a fele 18.5, o pedig talan 16-rol meselt, ami elenyeszo volna, ha TENYLEG annyit fizetne a klub, nem pedig 20 millaval tobbet
Mbappénak az alapfizetése lett kevesebb, komoly bónuszokat kap, amivel a legjobban fizetett játékos lesz a csapatban. Legalábbis a lapok ezt hozták le, amikor a fizetéséről volt szó. Nem is hiszem, hogy elviselné az egoja, hogy több játékos is jobban keressen a csapatban.
Laportáék egyetlen eszköze, hogy sajtón keresztül gyakorolnak nyomást, hogy ha nem jó a fele fizetés, akkor nem is a csapatot nézi és menjen el (ld Umtiti, Lenglet, Fati, ...) Ugyanerre számítok most is. Azt fogják elkezdeni nyomni, hogy ha De Jong akart volna segíteni azzal a csapaton, hogy csökkenti a fizetését, már 3 éve lett volna megtenni és most kell eladni, mert egy év múlva már kevesebbet fog érni, ha csak 1 év van hátra a szerződéséből. A nem-regisztrálás kétélű fegyver, nem hiszem, hogy arra sor kerülne, a padozás meg nem érdekelné.
Ez korrekt elméletben, a probléma ott van, hogy ez a Ferrari önálló akarattal rendelkezik, és itt lép be a gond, mert közben nyilván az egyén sem kötelezhető egy megkötött szerződéssel arra, hogy távozzon. Bizonyos esetekben emberileg is korrekt lenne, ilyen Bale féle szituban, de Frenkie látszatra mindig a maximumát nyújtja, biztos, hogy teljesíti a szerződésben foglaltak rá eső részét. Ez csak Frenkien fog múlni, mert ha nem tudunk belépni az 1:1-be nyáron, akkor 100%, hogy megpróbáljuk eladni, és itt a szintjéről folytatott vita még csak szóba sem kerülhet. Lehet, hogy Mbappét is el akarnánk adni ekkora fizuval, ha 3 játékost tudunk a helyére hozni. De nem rajtunk fog állni a dolog. Nem tudom, milyen megközelítés működhet, az erőszak nem szabadna (padoztatás, vagy akár nem regisztrálni), könyörögni lehet kb, hogy figyu, szeretünk meg minden, de ez most lehetetlen a helyzetünkben.Troym írta: ↑2024.02.26. 22:35:32Az ő szempontjából logikus a viselkedése és vélekedhet úgy, hogy jogosult ekkora fizetést kapni, mert a korábbi vezetőség nem reálisan mérte fel a piaci értékét gyakorlatilag senkinek, de a jelenlegi menedzsmentnek meg igenis feladata a fenntartható működés megteremtése, amibe ha nem fér bele egy Ferrari szervíze, akkor el kell adni a Ferrarit.
Egyetlen vállalkozás / egyesület / stb sem kötelezhető arra, hogy a világ végtelenségéig olyan irracionálisan magas kiadásokat szó nélkül hagyjon, ami akár a fennmaradását veszélyezteti, vagy simán károsítja.
Az ő szempontjából logikus a viselkedése és vélekedhet úgy, hogy jogosult ekkora fizetést kapni, mert a korábbi vezetőség nem reálisan mérte fel a piaci értékét gyakorlatilag senkinek, de a jelenlegi menedzsmentnek meg igenis feladata a fenntartható működés megteremtése, amibe ha nem fér bele egy Ferrari szervíze, akkor el kell adni a Ferrarit.
Ez nem az ő hibája továbbra sem, hanem az akkori vezetőségé. Vettünk egy Ferrarit, de drága a szervíz. Nem a Ferrari a hibás. Nyilván azzal egyet tudok érteni, hogy nem csak ő, de senki nem szolgálta meg az ekkora fizetést, de a tényeken ez nem változtat.
gondolom, o azt nevezi fizetesnek, amit kezbe kap, mig a csapatnal az a fizetes, amit kifizetnek neki adostol mindenestol, ami eppen a duplaja annak, amit kezbe kap
Abszolút egyetértek.dingdong írta: ↑2024.02.26. 18:13:24Privát véleményem az, hogy európa legjobb fizetését semmilyen szempontbol nem érdemli meg. Évek alatt sem lett vezére a középpályának. A lassú statikus játékunk egyik okozoja. Ezen persze segíthet az uj edző de komoly túlzás azt gondolni, hogy ezt a szintet lehetetlen megoldani más játékossal.
Itt azért nem arról van szó, hogy szúrja a szemünket mert nem én vagy te keresem azt a pénzt hanem arról, hogy drasztikusan csökkenteni kell a fizetéseket. Bartomeuk idejében mindenki nagylelkű volt. Csillagászati fizetése volt Junior Firponak meg Lengletnak meg Mathieunak meg a takarítónak is aztán látjuk hova kerültünk. Jelenleg a legjobb játékosaink fizetése is kérdéses. Ez nem személyes, ez a valóság.
Egy kiegészítő, esetleg padozó játékos esetében engem is zavarna, de a keret talán legjobb, legsokoldalúbb játékosánál egyáltalán nem.LG írta: ↑2024.02.26. 16:37:32Pedig, ha valóban csökken a fizetési keretünk a következő szezontól, akkor lehet, hogy sok embert fog izgatni a keresete. Meg csapaton belül is okozhat feszültségek, hogy mások beérik kevéssel a klub anyagi helyzetét figyelembe véve, ő pedig Európai szinten is kiemelkedő fizetést kap. Engem mondjuk ez biztos zavarna.
Pedig, ha valóban csökken a fizetési keretünk a következő szezontól, akkor lehet, hogy sok embert fog izgatni a keresete. Meg csapaton belül is okozhat feszültségek, hogy mások beérik kevéssel a klub anyagi helyzetét figyelembe véve, ő pedig Európai szinten is kiemelkedő fizetést kap. Engem mondjuk ez biztos zavarna.brazilfan írta: ↑2024.02.26. 15:53:49Kb. kéthetente röppen fel valamilyen, az átigazolásával vagy a közérzetével foglalkozó cikk, amelyeknek semmilyen aktualitása nincsen, hiszen sem a távozása, sem a rosszkedve vagy csalódottsága nem téma, nem igaz, ezt ő maga is többször elmondta már, legutóbb elég indulatosan.
Az is eléggé egyértelmű, hogy Araujo, Pedri és Yamal mellett ő is érinthetetlen, nagyon helyesen.
A keresete meg nem izgat, nem turkálok a zsebében, amikor kihozza a labdát a sűrűből, és megindul előre.
Gondolom el akarják nyújtani a fizetését, ahogy tették azt Umtitivel, így a könyvelésben kedvezőbb lesz.gránit írta: ↑2024.02.26. 11:12:092026-ig szól a szerződése. Miért akarna most Frenkie hosszabbítani? Deco nyilván megpróbálná azt, hogy hosszabbít vele, de csökkenti a fizetését már mostantól. De ebbe Frenkie nem valószínű, hogy bele fog menni, eddig sem ment. Deco csak olyan konstrukcióval győzné meg, ami nekünk lenne rossz. Például felezzük már mostantól a fizetését, de ezt 2026 után is kapni fogja. Ez még jó is lenne de Jongnak, hiszen 18,5 milliós fizetést sem kap ő máshol, így bár 2 évig lemondana egy csomó pénzről, de ezt 2026 után visszanyerné, így még tovább biztosítja magának a tutit. Csakhogy ez meg nekünk nem lenne jó, mert a 18,5 millió is őrült sok, és még tovább blokkolnánk egy csomó összeget a keretünkből, a jövőt adnánk el, és ez még a legkedvezőbb eshetőség lenne az 50%-os csökkentéssel.
A meccs elején hozta a formáját, megint olyan körülményes volt, hogy többször elvették tőle a labdát a mi térfelünkön, amíg szöszmötölt és megaludt a tej a szájában. Aztán a gól az gól, dicséretes. A játékunkat a lassúsága, körülményessége régóta hátráltatja.
2026-ig szól a szerződése. Miért akarna most Frenkie hosszabbítani? Deco nyilván megpróbálná azt, hogy hosszabbít vele, de csökkenti a fizetését már mostantól. De ebbe Frenkie nem valószínű, hogy bele fog menni, eddig sem ment. Deco csak olyan konstrukcióval győzné meg, ami nekünk lenne rossz. Például felezzük már mostantól a fizetését, de ezt 2026 után is kapni fogja. Ez még jó is lenne de Jongnak, hiszen 18,5 milliós fizetést sem kap ő máshol, így bár 2 évig lemondana egy csomó pénzről, de ezt 2026 után visszanyerné, így még tovább biztosítja magának a tutit. Csakhogy ez meg nekünk nem lenne jó, mert a 18,5 millió is őrült sok, és még tovább blokkolnánk egy csomó összeget a keretünkből, a jövőt adnánk el, és ez még a legkedvezőbb eshetőség lenne az 50%-os csökkentéssel.
Nem tudlak követni.tatesz1990 írta: ↑2024.02.04. 15:36:29Ki a top középpályás, ha nem Frenkie de Jong?
Kerestem kb hasonló profilú játékosokat és hozzá értékelést a Whoscored.comról. Íme:
Rodri - 7.50
Aleix García - 7.20
Kimmich - 7.19
De Jong - 7.12
Palhinha - 7.12
Camavinga - 7.09
Tchouameni - 7.09
Rice - 7.06
Bruno G - 7.00
Enzo F - 6.91
Zubimendi - 6.88
Barella - 6.82
Azért elég magasan van a teljesítménye.
Ki a top középpályás, ha nem Frenkie de Jong?Troym írta: ↑2024.02.04. 10:22:15Nagyon jól összegzed, nekem is kb ugyanez a véleményem.LG írta: ↑2024.02.04. 10:08:35A gólnál tényleg megverték, de ezt leszámítva nem volt rossz szerintem.
Egyébként elég szélsőséges vélemények vannak vele kapcsolatban a fórumon, én az adjuk el jó pénzért, mert egyenge és a pótolhatatlan klasszis között vagyok. Nem vagyok vele elégedetlen, de annyit nem látok bele, mint sokan. Az már szerintem kiderült, hogy DMC-nek nem megfelelő, így ez a poszt jelenleg hiánycikk a Barcánál. Romeu gyenge, az egyéb kísérleti megoldásokra nem építhetünk. Na meg nyilván Gavi mezőnymunkája is hiányzik. Na, szerintem a srác kiesését sokkal inkább megszenvedjük, mint amikor a hollandot kell nélkülözni. Tehát szerintem előbbi és Gündogan, akik jelenleg a pótolhatlan kategória a középpályásaink közül. FdJ és Pedri közül én azért megfontolnám, hogy az egyiket pénzé tegyem, és árából igazoljunk egy jó DMC-t.
Nem feltétlen adnám el, de egy percig nem dőlnék a kardomba, ha távozna. Egyszerűen túl sok a korlátja, viszont értem én a kevés "jó korban" lévő játékos egyike, de akkor is nagyon erős túlzás őt mindenféle top középpályásnak titulálni. Egy top20 európai csapatban kb rotációban lenne használva, ezért nem akarja senki elvinni a csillagászati fizujával együtt.
Mondjuk nekem ez a kategória a csapat nagy része, én ugyanúgy pl Cancelo kapcsán se hullatnék könnycseppeket, ha nem maradna, rengeteget romlott vele a védekezésünk, annyit nem ad támadásban.