Megérdemelték!
UN DIA DE PARTIT! ❤️ pic.twitter.com/ugs41n0m1T
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 16, 2025
Ritkán értek egyet Bencével, de most igaza van, Gündogan a legtöbb helyzetet teremtő labdarúgó jelenleg a Európában.andras953 írta: ↑2024.03.09. 22:28:46Ha biztosan tudnám, hogy nem sértődsz meg, azt válaszolnám, hogy viccesebbet írtál Gündogánról, mint nekem sikerült.Az aranylabdájánál már majdnem kapaszkodnom kellett.. Komolyra fordítva: tényleg jó játékos volt, évekkel ezelőtt.Guardiolának sem kellett már, max 1 évre maradhatott volna még udvariasságból, az érdemeire tekintettel.Szerintem a német válogatottból is teljesen kiszorul majd, a hanyatlás bizony ezzel jár.Régi erényeiből mára csak a technikája és a játékintelligenciája maradt meg épségben, a többi megkopott vagy elveszett. Ez a veszély minden idős játékost előbb-utóbb elér, ezér sem célszerű 30 év feletti játékosokat igazolni, jöjjenek helyettük inkább a fiatalok.
Egy jó formában levő Raphinha több hasznunkra lenne a középpályán, mint a szélen.Lát a pályán, passzolni is tud, és szinte csak egyedül ő vállalkozik távolról kapura lövésre.(meg Lewa néha) Remélhetőleg több meccsen is kp-án fog játszani és a hasznosságát tudja ott bizonyítani.A lassítás mutatta, hogy szép talpalást kapott a bokájára, ezért muszáj volt 11-est ítélnie a bírónak. Hasonló talpalás érte DeJong belső lábszárát is a földetérés előtti pillanatban, ezért fordult ki a bokája, amiért még szabadrúgást sem kapott, ha jól emlékszem.
Ennek én is nagyon örülök. Ahogy gránit is írta egy másik topikban, most kicsit szakított több ilyen csúnya szóval élve begyöpösödött elvével. A villarreal-madrid meccs nagy ébresztő volt neki, hogy nem lehet a védősor az ellenfél 16-osánál, meg kell vkp-s, stb. Azóta szépen hozzuk is a meccseinket, még ha kicsit Reálosan is. Kellemesen csalódtam benne, nem gondoltam, hogy meg tud újulni már. Azt gondoltam, hogy kijövünk abból a mély gödörből, mikor mindenki 3 gólt lőtt nekünk, de azt nem, hogy hirtelen a tavalyi játékunk/formánk jelenik meg a bejelentése óta. Amikor nem nyertünk, 1 kivételével az is ilyen Bilbao meg Napoli volt, mindkettő idegenben, hát nem szégyen.
Ha biztosan tudnám, hogy nem sértődsz meg, azt válaszolnám, hogy viccesebbet írtál Gündogánról, mint nekem sikerült.bence0330 írta: ↑2024.03.09. 16:20:40Gündogan az idei szezonunk legjobb játékosa szerintem. De olyan magasan, hogy egy nagy szakadék van utána (Araujo idén nincs annyira képben sajna, ő lehetne még top formájában hasonlóan fontos). Aztán jön ilyen DJ, Cubarsi, Yamal, talán Lewy, ha épp nem sérült akkor Raphinha és Pedri vonal.andras953 írta: ↑2024.03.09. 13:53:27Cubarsi, Fermin, Roque, Yamal jól játszottak.A többiek nem, bár dícséretesen igyekeztek. Gündogan ezúttal is az ellenfelet erősítette.Meglátjátok, az új edző sokat fogja pihentetni. (Annak idején - kb. 10 éve? - a kezdőből és a csapatból éppen kiöregedő-kiszoruló Xavi és Iniesta sokkal többet nyújtottak a pályán akkor is, mint amit most nyújt az agyondícsért Gündogan)(Bár tiltva vagyon a viccelődés ezen a fórumon, megpróbálom úgy megvilágítani a játékát, hogy védekezésével a mi kapunkat támadja, támadás során az ellenfél kapuját védi.)
Egész Európában ő teremtette a legtöbb lehetőséget, pedig nem is támadó középpályást játszik általában, és elnyűhetetlen. Tegnap még a hibái ellenére is a legjobb játékosunk volt a két tini után, ha ő nem lett volna a pályán, még ad hoc támadásokról sem beszélhettünk volna kb. Úgy bújt ki a védői közül rendre, hogy jó volt nézni, a labda meg akadálytalanul folyik át rajta. De tegnap sajna elhibázott két ziccert, ez tény. Meg volt egy ronda eladott labdája. 33 évesen, kb perceket sem pihenve.
Úgy van 5 gólja és 10 gólpassza idén (ami inkább egy jobbacska támadó, mondjuk egy erős közepes szélső statja...), hogy az esetek nagy részében visszavonva kellett játszania, és még a labdakihozatalokért is sokszor ő felel. DJ sérüléseinél mindenképp, de amúgy is sokszor.
Szerintem ebben a pillanatban, ha az igazi tízeseket nem vesszük középpályásnak (Wirtz, KDB), akkor a világ legjobbja a posztján idén, mégpedig utcahosszal. Középső középpályások közül, hívjuk így. Ha most a Barca megnyerné a BL-t (haha), akkor szerintem csont nélkül kapná meg az aranylabdát. Nem tudom, az EB hova számít, de tippre még az idei szezonba. Ha a németek behúznák, már az is lehet, hogy éppen elég lenne, ha ott is ekkorát menne.
Abban az egy dologban értek egyet, hogy többet kéne pihentetni, de nem a játéka, hanem a kora miatt. De Xaviról tudjuk, hogy pár játékosnál teljesen 0 rotációt alkalmaz.
Sajnáltam is Raphinhát, meg bosszús is voltam, hogy már az első félidőben cserélni kellett, akárcsak a Bilbao ellen.
Az első 20-25 percben nem annyira a kp-n kevert, sokszor a vonalnál volt és onnan indult vagy Yamallal cserélt helyet, kicsit később mozgott tartósabban beljebb. A hírek szerint ott lehet a Napoli ellen, Ferrannal és Yamallal együtt bár hogy kinek mennyire kockázatos a szerepeltetése azt még nem tudni.bence0330 írta: ↑2024.03.09. 17:05:36Ráadásul úgy, hogy full véletlenül telibe tapossák az achillesét, erre sokmindent nem lehet mondani, pech egyfelől. Másfelől óriási szerencse, ha igazak a hírek, és tényleg megúszta. Az angolok félidei értékelésénél hüledeztem, mikor arról beszéltek, hogy ők nem adták volna meg a büntetőt, alig értek hozzá.
Szerintem nem volt valami jó, de látszott benne a potenciál, hogy lehet olyan jó, mint korábban. Többször tudott lőni, csak jól zártak a védők, Egyszer kiugrott, abból összejött egy tizi, és helyzetet teremtett Felixnek egy ilyen 3-4 ember közt belőtt passzal. De elsőre picit idegen volt neki a forgolódás, amivel ez a nyolcas-szerű poszt jár.
Ráadásul úgy, hogy full véletlenül telibe tapossák az achillesét, erre sokmindent nem lehet mondani, pech egyfelől. Másfelől óriási szerencse, ha igazak a hírek, és tényleg megúszta. Az angolok félidei értékelésénél hüledeztem, mikor arról beszéltek, hogy ők nem adták volna meg a büntetőt, alig értek hozzá.
Gündogan az idei szezonunk legjobb játékosa szerintem. De olyan magasan, hogy egy nagy szakadék van utána (Araujo idén nincs annyira képben sajna, ő lehetne még top formájában hasonlóan fontos). Aztán jön ilyen DJ, Cubarsi, Yamal, talán Lewy, ha épp nem sérült akkor Raphinha és Pedri vonal.andras953 írta: ↑2024.03.09. 13:53:27Cubarsi, Fermin, Roque, Yamal jól játszottak.A többiek nem, bár dícséretesen igyekeztek. Gündogan ezúttal is az ellenfelet erősítette.Meglátjátok, az új edző sokat fogja pihentetni. (Annak idején - kb. 10 éve? - a kezdőből és a csapatból éppen kiöregedő-kiszoruló Xavi és Iniesta sokkal többet nyújtottak a pályán akkor is, mint amit most nyújt az agyondícsért Gündogan)(Bár tiltva vagyon a viccelődés ezen a fórumon, megpróbálom úgy megvilágítani a játékát, hogy védekezésével a mi kapunkat támadja, támadás során az ellenfél kapuját védi.)
Hát nem igazán
Guiu-nak örülök, annak is, hogy Lewap pihen. Illetve annak is, hogy Xavi mer kísérletezni.
Félixért nem fizetnék nagy pénzeket hibába jó játékos. Így hogy kölcsönben van és elvileg nem kerül sokba, szép és jó. Neki akkor lenne igazán haszna, ha megy a csapatnak és csak játszani kell, amikor küzdelem van, az szerintem nem az ő asztala.Troym írta: ↑2024.03.04. 14:22:32Mindenki szuperjó volt? Jelezném, hogy nem volt helyzetünk!!
Nem gólunk, helyzetünk.
Nem volt sikeres csele Yamalon kívül egyetlen támadónknak sem. Felix nem tudom labdához ért-e egyáltalán.
Persze fontos a pozitívumokra koncentrálni, de az kb kimerül abban, hogy nem kaptunk gólt.
Fermin kedves, aranyos srác, lelkes is, de nem tudom mit szeretnénk vele / tőle. Napnál világosabb, hogy ez a maximuma, egyszerűen el kell adni nyáron, ilyen minőségű játékosok évente jönnek az utánpótlásból.
Felix nem tudom kinek a kije, mert ennyike teljesítménnyel mást a lelátóra tennének, bármekkora is a keret.
Raphinha többször vesztett labdát, mint ahány csele volt (mondjuk utóbbi kereken 0, pedig aztán játszott mindkét oldalon) Szerintem a mezőny leggyengébbje volt. (Megnéztem a stat szeretőknek és a whoscored szerint is)
Miért, valaki azt állította, hogy mindenki szuperjó volt?Troym írta: ↑2024.03.04. 14:22:32Mindenki szuperjó volt? Jelezném, hogy nem volt helyzetünk!!
Nem gólunk, helyzetünk.
Nem volt sikeres csele Yamalon kívül egyetlen támadónknak sem. Felix nem tudom labdához ért-e egyáltalán.
Persze fontos a pozitívumokra koncentrálni, de az kb kimerül abban, hogy nem kaptunk gólt.
Fermin kedves, aranyos srác, lelkes is, de nem tudom mit szeretnénk vele / tőle. Napnál világosabb, hogy ez a maximuma, egyszerűen el kell adni nyáron, ilyen minőségű játékosok évente jönnek az utánpótlásból.
Felix nem tudom kinek a kije, mert ennyike teljesítménnyel mást a lelátóra tennének, bármekkora is a keret.
Raphinha többször vesztett labdát, mint ahány csele volt (mondjuk utóbbi kereken 0, pedig aztán játszott mindkét oldalon) Szerintem a mezőny leggyengébbje volt. (Megnéztem a stat szeretőknek és a whoscored szerint is)