2024.03.16. 15:38:12
Szerintem Mbappén kívül mindenki igazságtalanul van lesajnálva. Ennek szerintem főleg az arab tulaj, és a brutál fizetések az oka, ehhez képest nézzük (mint ahogy nálunk Griez féle trió is nagyon jó játékosokból állt, csak máshogy néztük őket 400 millióért...) Tavaly még követtem a francia bajnokságot, az alapján tudok a játékosok többségéről véleményt mondani (idén nem, mert már az elején nagyon elhúztak, nem volt izgalmas).
Oké, hogy a L1 nem egy erős bajnokság (azért nem is olyan gyenge), de az elmúlt években rendre szenvedtek a címmel, vagy néha el is maradt, akár egy Lille-el szemben is. Idén meg féltávon már elszórakozhatnak meccseket, akkora az előny. Ez sokat elmond róluk, egyben vannak, sokkal jobban, mint az elmúlt években.
A középpályásaik vannak különösen igazságtalanul leszólva szerintem. Többen kezdő, vagy alap rotációs játékosok lennének nálunk. Ugartét nem láttam sűrűn, mert a nyáron jött, de ódákat zengenek róla vkp poszton. Soler-Ruiz-Vitinha is simán beférnének hozzánk. Van 2-3 csapat, akiknek erősebb a középpályája, de ők is jó játékosok. Egyik sem világklasszis, abban egyetértek, de mind jók. Még egy Kang in Lee meg jóval erősebb csere, mint pl. nálunk Fermín, vele sem szívesen találnám szembe magam védőként, pedig ő a sokadik számú választás.
És ott van LE, aki miatt alighanem szintet lépett a csapat az elmúlt évekhez képest. Most lettek 2020 óta először BL esélyes csapat szerintem, pedig rendesen meggyengült a támadótriójuk.
Védőknél állunk egyértelműen jobban, nekik is vannak jók, de kb mind kidőltek, és ahogy látom, sem Kimpembe, sem Marquinhos, sem Skriniar nem fog felépülni a meccsekre. Ez nagy érvágás lehet akár. Szóval itt látom azt a 30-40% esélyünket. Raphinha-Lewy-Gündogan ha jó napot fognak ki, és ha Yamalt végre nem zsigereljük ki a BL meccsek előtt (a két Napoli meccsén volt kb a legfáradtabb, egyik meccsen sem sok hasznos dolgot csinált szegényem, pedig ha bombaformában lehetett volna ott, gólokat lőhetett volna sztem), akkor a védősoruk nagyon fogható, Donna meg ha jól tudom, azóta sem a Milanban mutatott klasszis szintjét hozza, ráadásul lábbal a világ egyik leggyengébb kapusa, agresszív letámadásnál bármikor tud bakizni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy