2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Egy jó BL szereplés még átírhatja a szezont, és az se mindegy, hogy ki lesz az edző. Viszont szerintem jelenleg Canelora szükség van. És kellenek is a tapasztalt játékosok, 17-18 éves srácoktól nem lehet elvárni, hogy úgy teljesítsenek mint a legjobbak, az hogy erre páran képesek az maga a csoda, de nem normális.davi10 írta: ↑2024.04.05. 16:28:36Szerintem a 40 se egy elrugaszkodott ár, olyanról beszélünk aki a világ egyik legjobbja a posztján (meg a túloldalt is).
Balde idén kb. többet sérült, mint nem, Alonso haszontalan és talán nem is lesz itt, Valle, J. Araujo és Dest szintén kérdőjel, hogy itt lesznek-e egyáltalán jövőre.
De amúgy pár hónapja még 20 misiről írogattak, és szerintem van olyan jó a viszony a City-vel, hogy meg tudunk egyezni. Plusz Cancelo is nagyon maradni akar.
Azért vettünk annyiért Torrest, mert részletekben fizethettünk úgy, hogy az elsőt nem is kellett azonnal. A téli átigazolási időszakban milliószor nehezebb megfelelő játékosokat venni. Főleg normális áron, ami Laportáéknak úgy-ahogy sikerült.Troym írta: ↑2024.04.05. 20:11:23
A másik, hogy a City igenis minden fillérhez ragaszkodik, ha eladnak. 55 millióért vettünk bokatörött F. Torrest, nem gondolnám, hogy áron alul volt. Vagy úgy gondoljátok ő igazából 60-70-80 milliós játékos volt anno?
Az meg, hogy 20-30-40 millió nagy pénz-e attól függ, kinek. Nekünk az! Milliárdos tulajok csapataihoz, pénzügyeihez kár hasonlítani magunkat.
Jelenleg 2-1 FFP szabály alatt állunk. Kit adunk el 60 millióért, hogy Cancelo jöjjön? Plusz kell a bérkerete duplája is kell.Chino írta: ↑2024.04.05. 17:18:36Az, hogy egy csapat mennyit kér, főleg ilyen messze az átigazolási időszaktól az nem sokat jelent. Kb annyit, mint, hogy Laportáék azt mondják ők 20 milliót adnak. Ha mindenki olyan áron kelne el, amennyit az eladó kezdetben mond többynire, max. a City, MU, PSG tudna igazolni.davi10 írta: ↑2024.04.05. 16:28:36Szerintem a 40 se egy elrugaszkodott ár, olyanról beszélünk aki a világ egyik legjobbja a posztján (meg a túloldalt is).
Balde idén kb. többet sérült, mint nem, Alonso haszontalan és talán nem is lesz itt, Valle, J. Araujo és Dest szintén kérdőjel, hogy itt lesznek-e egyáltalán jövőre.
De amúgy pár hónapja még 20 misiről írogattak, és szerintem van olyan jó a viszony a City-vel, hogy meg tudunk egyezni. Plusz Cancelo is nagyon maradni akar.
És ott van még az a faktor, hogy mindenképp szabadulnának tőle, ő pedig itt akar maradni és a City sem arról híres, hogy ragaszkodna minden egyes fillérhez.
Még 30 millió is egy olyan játékosért, aki posztján az egyik legjobb (ráadásul hiányposzt) és még van benne simán 3 jó év még nekünk is olcsó kategória.
Az, hogy egy csapat mennyit kér, főleg ilyen messze az átigazolási időszaktól az nem sokat jelent. Kb annyit, mint, hogy Laportáék azt mondják ők 20 milliót adnak. Ha mindenki olyan áron kelne el, amennyit az eladó kezdetben mond többynire, max. a City, MU, PSG tudna igazolni.davi10 írta: ↑2024.04.05. 16:28:36Szerintem a 40 se egy elrugaszkodott ár, olyanról beszélünk aki a világ egyik legjobbja a posztján (meg a túloldalt is).
Szerintem a 40 se egy elrugaszkodott ár, olyanról beszélünk aki a világ egyik legjobbja a posztján (meg a túloldalt is).
Ha van esze, Fati belemegy valami fizetéscsökkentésbe, ő azért nem 28 éves világbajnok Umtiti, aki kb lezárta a karrierjét, hanem még gyakorlatilag egy kölyök.FcBarcelona1 írta: ↑2024.04.05. 12:47:40Ráadásul 11-12 millió a hírek szerint a bruttó fizetése, amit szerintem teljesen egyik La Liga (lehet sehol) klub sem tud vállalni, nem beszélve az idei teljesítményéről (több kihagyott nagy helyzet), és De Zerbi mostani nyilatkozatáról.
Abde sem vált be a Betisben.
Ilyenkor csak felértékelődik a Felix kölcsön a 4 milliós bruttó fizetésért
Csak viccelek, tudom, hogy nem a szíved csücske, de nyáron a Fatival valamit kezdeni kell, mert egy új Umtiti helyzet van kialakulóban.
Én akár visszavárnám csere szélsőnek, de gondolom a csökkentésbe nem fog belemenni, pedig újra kellene építeni a karrierjét vagy Barcelonában, vagy egy kisebb spanyol csapatban.
Ráadásul 11-12 millió a hírek szerint a bruttó fizetése, amit szerintem teljesen egyik La Liga (lehet sehol) klub sem tud vállalni, nem beszélve az idei teljesítményéről (több kihagyott nagy helyzet), és De Zerbi mostani nyilatkozatáról.Troym írta: ↑2024.04.05. 12:36:04A sport szerint Fati kölcsönét nem hosszabbítja meg a Brighton és megvenni sem fogja. Lehet a srác értéke kb 3 millió, na az ő eladásából sem lesz új csapat építve. Aki szerint kapnánk érte ennél többet, ennyire legatyásodva, ő meg fizikálisan / mentálisan leépülve, az nagyon téved.
Pont erről beszélek, amikor a klubot érintő szívatásokat szidom. Ráadásul pont most kezdünk egy pénzügyileg is teljesen fenntartható pályára állni, az adósságunkat csökkentettük, 2025-ben kifutnak a tartozások az egykori játékosainknak.Chino írta: ↑2024.03.31. 15:20:50Viszont itt nem 100 milliós igazolásokról beszélünk, hanem arról hogy 50-60 millióért is képtelenség vásárolnunk még ha De Jongot el is adjuk 90-ért. A 3 milliós Romeu igazolás sem a véletlen műve volt.
Lehet azzal jönni, hogy ott volt Koundé-Lewy-Raphinha, viszont akkor rengeteg játékost kellett pótolni, ebből s szempontból pedig filléres átigazolási időszak volt.
Bele sem nagyon merek gondolni, hogy ha egy Rossel-Bartomeu-féle őrült került volna a klub élére hogy néznénk most ki.
Viszont itt nem 100 milliós igazolásokról beszélünk, hanem arról hogy 50-60 millióért is képtelenség vásárolnunk még ha De Jongot el is adjuk 90-ért. A 3 milliós Romeu igazolás sem a véletlen műve volt.gránit írta: ↑2024.03.31. 14:49:56De Jong eladását adnám, tökéletesen megvagyunk nélküle. Egyáltalán nem hiányzik, amikor rátekeredik a labdára és kotlik rajta, míg az ellenfél kényelmesen visszarendeződik. Kifejezetten lendületesebbnek érzem a csapatot nélküle. A probléma az, hogy nem fogjuk tudni eladni, mert maradni akar.
Nem minden igazolás 100 milliós. Ilyet már jó rég csináltunk utoljára, talán pont de Jong volt az utolsó ilyen ész nélküli igazolásunk, 75 millió euróért. Azóta nem vettünk játékost ilyen összegért. Lehet okosan is igazolni, egy külsős igazolás nem feltétlenül jelent 100 milliós eszetlen költekezést. Én is a '90-es években szerettem meg a Barcát, akkoriban kb nem volt saját nevelésű játékos a kezdőben. Talán Guardiola volt az egyetlen, de ő meg állandóan sérült volt. A meccset meg most is egy külső szerzemény mentette meg.
Tudtommal pont az a gond, hogy amíg nem vagyunk a Liga ffp 1:1-es státuszában, hiába adnánk el az amúgy minden szempontból eladhatatlan De Jongot, nem tudnánk rendesen pótolni, mert csak a töredékét illeszthetjük be a helyére, nem a kieső fizetésének megfelelő mondjuk 3 fizetést. Ha legalább ez a szabályozás megszűnne, mindjárt más lenne a szitu. Ettől még el lehet adni DJ-ot, én a pártján vagyok a dolognak azon túl, hogy miért akarna elmenni, de jó, ha egy játékost lehet beilleszteni a helyére. Pont ezért szidjuk nagyon a Liga saját FFP szabályait, a többi ligában ilyenről nem is hallottak. Alighanem jövőre sem lesz 19 fősnél mélyebb keretünk emiatt.recrea írta: ↑2024.03.31. 12:56:59Akkor előttünk a megoldás, el kell adni DJ-t meg a sallangot és hozni belőlük 2-3 játékost, értelmezhető fizetéssel.
Ez egy fórumon elterjedt tévhit (nevezzük így), hogy kiégnek 16-18 éves játékosok. Mégis mitől égnének ki, attól, h játszanak?! Egy ilyen fiatal szervezetet szét lehet szaggatni, a sérülés meg a sportág velejárója. Az, h fejben gyengébbek vagy nem tudják a nyomást elviselni, az oké, de akkor nem is lesznek élsportolók, ilyen gépezet ez sajnos.
Akkor előttünk a megoldás, el kell adni DJ-t meg a sallangot és hozni belőlük 2-3 játékost, értelmezhető fizetéssel.bence0330 írta: ↑2024.03.31. 10:46:46Senki nem a 100 milliós igazolásokat hiányolja (bár azért azokat a 100 milliós igazolásokat dilettánsok hajtották végre, itt most Haaland vagy Wirtz lenne a téma, nem posztidegen játékosok), hanem hogy senkit nem tudunk szinte hozni, nem tudunk legalább egy nagyjából mély keretet kialakítani, mert nem férünk bele. Pedig DJ-én kívül már minden elszállt fizu kiesett, és folyamatosan nagy mértékben csökkentjük a bértömeget.recrea írta: ↑2024.03.31. 07:56:15Nem igazán értem a siránkozást az FFP meg az igazolások miatt…mégis mire mentünk 2017 óta a 100 milliós igazolásokkal meg a világrekord fizetésekkel?asszem 2 bajnoki címre Valverdével.
Egyrészt, ne a magas fizetésért jöjjenek ide játékosok, hanem azért, mert. Másrészt, így van esélye bizonyítani fiatal játékosoknak, 4-5 olyan mutatkozott be, akiben van potenciál és remélem fog is. Úgyis nagy a pofánk a saját nevelésekre, most meg lehet újra mutatni.
Fiatal tehetségeink meg hiába vannak, ha olyan szűk a keret, hogy 16-7-8 évesen alapkezdők lesznek és kiégetjük őket, félig azért, mert nincs keretünk, és muszáj játszatni őket. Pedig amúgy ez jó oldala lenne tényleg a csóróságnak, de közben mégsem.
Senki nem a 100 milliós igazolásokat hiányolja (bár azért azokat a 100 milliós igazolásokat dilettánsok hajtották végre, itt most Haaland vagy Wirtz lenne a téma, nem posztidegen játékosok), hanem hogy senkit nem tudunk szinte hozni, nem tudunk legalább egy nagyjából mély keretet kialakítani, mert nem férünk bele. Pedig DJ-én kívül már minden elszállt fizu kiesett, és folyamatosan nagy mértékben csökkentjük a bértömeget.recrea írta: ↑2024.03.31. 07:56:15Nem igazán értem a siránkozást az FFP meg az igazolások miatt…mégis mire mentünk 2017 óta a 100 milliós igazolásokkal meg a világrekord fizetésekkel?asszem 2 bajnoki címre Valverdével.
Egyrészt, ne a magas fizetésért jöjjenek ide játékosok, hanem azért, mert. Másrészt, így van esélye bizonyítani fiatal játékosoknak, 4-5 olyan mutatkozott be, akiben van potenciál és remélem fog is. Úgyis nagy a pofánk a saját nevelésekre, most meg lehet újra mutatni.
Nyilván. De ez miért indokol alacsonyabb plafont? Az egykor nagyon túlméretezett fizetésekkel lábon lőttük magunkat, de ettől miért alacsonyabb a plafon? Támogatom a plafonokat és támogatnék egy valóban fair pénzügyi rendszert a labdarúgásban, csak ez nem az.
Egyetértek. Nem csak jó játékosokat, de jó edzőt is tudni kell igazolni. Lehetőleg olyat, aki nem a saját családtagjaival tölti fel a stábot. De egyre inkább az az érzésem, hogy nem lesz új edző ősszel.
Három évet vizsgál, amiből elkészítik egyesével a költségvetést és ennek az összességét veszik figyelembe, hogy veszteséges (ha igen akkor mennyire) vagy a felszínen marad-e. Valamennyit úgy tudom a klub is finanszírozhat ebből a veszteségből.bence0330 írta: ↑2024.03.30. 17:23:14Hát, a bevételek és kiadások arányával, gondolom. Meg annyira nem vagyok képben, de az FFP asszem nem is egy évet vesz csak figyelembe, hanem többet, nem? Vagy az a ligáéval nem így van?
Nem hinném, hogy a Liga szivatna minket, a liga kétharmadának vannak hasonló gondjai, mint nekünk. Egyszerűen csak idióta a szabály.
Mely csapatok költhetik a bevételük max egynegyedét fizetésre? Tényleg kíváncsi vagyok.bence0330 írta: ↑2024.03.30. 17:23:14Hát, a bevételek és kiadások arányával, gondolom. Meg annyira nem vagyok képben, de az FFP asszem nem is egy évet vesz csak figyelembe, hanem többet, nem? Vagy az a ligáéval nem így van?
Nem hinném, hogy a Liga szivatna minket, a liga kétharmadának vannak hasonló gondjai, mint nekünk. Egyszerűen csak idióta a szabály.
Hát, a bevételek és kiadások arányával, gondolom. Meg annyira nem vagyok képben, de az FFP asszem nem is egy évet vesz csak figyelembe, hanem többet, nem? Vagy az a ligáéval nem így van?
Remélem nem a kincstári optimizmus mondatja velem, de teljesen élvezhetővé és fejlődőképessé lehet tenni ezt a túlélő üzemmódot jelenleg nagy igazolások nélkül is.
Egyelőre valóban túlélő üzemmódban vagyunk. Egy ezeréves Lewandowskira, rapszodikus Ferranra és két tinire necces építeni a következő szezont.