Peter írta: ↑2024.04.12. 10:20:51
Ugyanakkor az már egy hanyatló brigád volt illetve ez a két helyszín adta meg a kezdő löketet a hanyatlás felé és a visszavágók idegenben voltak.
Én is úgy érzem, hogy a mostani meg az akkori történet egymással ellentétes irányú. Az egy fentről lefelé tartó, most egy lentről felfelé tartó irány van. Akkoriban a védelmünk romokban volt. Ha a Liverpool elleni odavágón hármat kapunk, egy szót sem szólhatunk, ter Stegen tartotta életben a reményeinket, amíg Messi be nem gyújtotta a rakétákat. Amióta nem toljuk fel a védelmünket az ellenfél alapvonaláig, azóta stabilak vagyunk, és most az embereink is megvannak ehhez. A csapat stabilitást sugárzott, akkor sem aggódtam, amikor a PSG vezetett 2-1-re.
A mélységi középpályán viszont a két első opciónk kisárgázódott. Ez és Christensen folyamatos sérülései is mutatják, hogy ha fenntartunk egy ilyen csapatrészt, amely elengedhetetlen volt ahhoz, hogy idáig eljussunk, és már rég be kellett volna építeni a játékunkba, akkor kelleni fog még ide ember, és számolni kell azzal, hogy szinte minden meccsen sárgát fognak kapni. Ha nagyon helyesen beépítjük a játékunkba a taktikai szabálytalanságokat, alkalomadtán a szükséges favágást, akkor az eredmények feljavulása mellett a rengeteg sárgalappal, eltiltással is számolni kell. Nem lehet soha abból kiindulni, hogy "kilóra megvagyunk". Amennyi embert össze lehet szedni ebbe a csapatrészbe, annyit össze is kell. Ez egy olyan poszt, ami rotálja önmagát, amelyhez kell a mélység. Emellett a pályának ezen a pontján történik nálunk a legtöbb labdaérintés, tehát fontos, hogy az érkezők ne csak fát vágni, de építkezni is tudjanak, ez a komplexitás Cubarsí-ban megvan például.
Kérdés, ki fog játszani. Én a Cubarsí + Gündogan-sor mellett döntenék, hátul Martinez-Araújo-Koundé. Raphinha belső támadóközéppályásos pozícióját remélem most már vehetjük alapértelmezettnek.