bence0330 írta: ↑2023.12.14. 20:41:07
Az mondjuk tuti, hogy ENNÉL jobb játékra képes, akkor is, ha az sem Barca szint. A szezone első 5-6 meccse alapján lehetne csere. De ja, szerencsére ezt Xavi is elég gyorsan leszűrte, rég nem kap már lehetőséget téttel bíró meccsen. Szerintem télen megpróbáljuk lepasszolni kölcsönbe.
Az első 5-6 meccsen bizonyította, hogy jó kis játékos, ha megfelelően használja a csapat. Én azt se mondanám, hogy nem Barca szint, persze nem FDJ, vagy Gündogan helyett, hanem a cserepadon mögöttük. Egy plusz taktikai elem, vagy esetleg arra is jó beugrónak, ha valakit pihentetni akarunk...
Ha még csak ő lenne, akkor azt mondom, van ilyen, de most komolyan, hány ember felejt el focizni nálunk? A kapu előtt egyre impotensebb: Raphinha, Pedri, Gündogan, Felix, FDJ. Torres több évnyi magánpszichológussal a háta mögött néha már focistára emlékeztet...
Lewa külön (föld)szint, sosem kedveltem, midig is azt mondtam róla, hogy ő csak egy faék, ha a csapat rá építi a taktikát, akkor hasznos eszköz, semmi több. De ennyire bénának azért nem gondoltam.
A biztos védelmünk is nagyon változó, azt kell mondjam még Araujo teljesítménye is kicsit hullámzik, pedig nála jobb védő szerintem a világon nincs jelenleg.
Koundé, aki egy nagyon jó játékos volt, a Barcát elől és hátul is szanaszét szívatta, nálunk meg egy jó meccsre egy bohóc teljesítmény jut.
A stabil Chris se stabil...
Baldé amikor berobbant stabilan hozta Alba szintjét, aztán semmi...
Jóformán mindenkit meg lehetne említeni. Nyilván Romeu nem indul olyan magasról, mint a többiek, szóval, ha ő ahhoz képest is visszaesik, az látványos, de mindenki el-elfelejt focizni itt.
Nem csapatot építettünk, hanem összevásároltuk(trükköztük) a szűk elitből a játékosokat(Romeu a kivétel), akik olyanok, mintha nem lenne edző. Meg-megvillannak, tudnak játszani, de mégis, egyszerűen mintha magukra lennének hagyva...
Ami azért fura, mert azt hittem, hogy Xavi taktikailag lesz gyenge, de emberileg és játékospéldaképként nagyon ott lesz és fejben mindenki nagyon egyben lesz. Aztán a valóságban nagyon nem ez van. Nem mondom, hogy taktikailag zseni lenne, de a játékosai fejben nincsenek ott és nem egy-két meccs óta, hanem folyamatosan, csak a játékosok minősége elfedi azt a sok hiányt. Kb, mint mikor Valverde utolsó idejében már botrányos volt a játékunk, szerencsével botorkáltunk előre és a sztárjaink meg-megvillantak. De rég nem tudtak azok a játékosok stabilan jók lenni, hogy elérjenek is valamit a mai fociban... De annyira jó minőséget képviseltek, hogy még rosszul játszva, kiöregedve is azért sokszor rúgott a semmiből gólt Messi, vagy pattant be Suarez tarkójáról a labda...