2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Senki nem mondott olyat, hogy bármi is a pozíciós játék hibája.ElBartimaeus írta: ↑2024.05.02. 10:23:31A 2 hiba hátul meg semmilyen szinten sem a pozíciós játék hibája, főleg nem a támadásoknál való felállásé, amiről beszéltem.
Az "Ellenfelek Nélküli Liga" megoldás lehet egy csapásra mindenre. Szabályok, bírók, időjárás, és minden egyéb külső körülmények, mint ellenfelek, taktika, bunker, busz, kontra, de elsősorban a mentális probléma azonnal kikerül a szótárból.
Lett belőle 27 lövésünk, amiből 15 kaput talált (míg a Valenciának 5-3 ugyanez az arány, amiből 2 gól lett). Ha ez nálad nem hatalmas fölény és nyomás, akkor semmi. Most a pontrúgások akadtak be, ahogy Bence is írja, ezek sem a semmiből jönnek és ugyanúgy lőttünk összesen 4-et, mint a PSG nekünk, egy összességében lényegesen gyengébb, de betömörülni sokkal jobban tudó csapat ellen.Peter írta: ↑2024.05.02. 02:15:05Szépen kirajzolódott, lett is belőle 1-2 majd egy komplett félidő emberelőnyben és pontrúgásokból fordítás.ElBartimaeus írta: ↑2024.05.02. 01:58:50Valencia ellen nagyon szépen kirajzolódott, kisebb nyomás volt rajtunk labdaszerzés után, ezért volt idő felvenni a pozíciókat. Na, ez a pozíciós játék első alappillére, utána jönnek az összehangold mozgások, meg az, hogy hogyan lehet ebből nagyon gyorsan visszaszerezni a labdát - ami az egyik legnagyobb előnye lehet ennek a rendszernek.
Nem szoktam különösebben Xavit védeni, sőt, de azért azok a pontrúgások se a semmiből jöttek, szétpréseltük a Valenciát, rúgtunk vagy 15 szögletet. Pont azt csináltuk kb, mint amit mi kaptunk a PSG-től emberelőnyben/hátrányban.Peter írta: ↑2024.05.02. 02:15:05Szépen kirajzolódott, lett is belőle 1-2 majd egy komplett félidő emberelőnyben és pontrúgásokból fordítás.ElBartimaeus írta: ↑2024.05.02. 01:58:50Valencia ellen nagyon szépen kirajzolódott, kisebb nyomás volt rajtunk labdaszerzés után, ezért volt idő felvenni a pozíciókat. Na, ez a pozíciós játék első alappillére, utána jönnek az összehangold mozgások, meg az, hogy hogyan lehet ebből nagyon gyorsan visszaszerezni a labdát - ami az egyik legnagyobb előnye lehet ennek a rendszernek.
A mosdatók szerint ilyenkor nem számít az emberelőny, de a PSG elleni kiesés után folyton érvként hozzák fel, hogy amúgy tök jók lettünk volna, csak a fránya piros.... ennyi erővel akkor lehet mondani, hogy hétfőn meg Valenncia lett volna tök jó....Peter írta: ↑2024.05.02. 02:15:05Szépen kirajzolódott, lett is belőle 1-2 majd egy komplett félidő emberelőnyben és pontrúgásokból fordítás.ElBartimaeus írta: ↑2024.05.02. 01:58:50Valencia ellen nagyon szépen kirajzolódott, kisebb nyomás volt rajtunk labdaszerzés után, ezért volt idő felvenni a pozíciókat. Na, ez a pozíciós játék első alappillére, utána jönnek az összehangold mozgások, meg az, hogy hogyan lehet ebből nagyon gyorsan visszaszerezni a labdát - ami az egyik legnagyobb előnye lehet ennek a rendszernek.
Szépen kirajzolódott, lett is belőle 1-2 majd egy komplett félidő emberelőnyben és pontrúgásokból fordítás.ElBartimaeus írta: ↑2024.05.02. 01:58:50Valencia ellen nagyon szépen kirajzolódott, kisebb nyomás volt rajtunk labdaszerzés után, ezért volt idő felvenni a pozíciókat. Na, ez a pozíciós játék első alappillére, utána jönnek az összehangold mozgások, meg az, hogy hogyan lehet ebből nagyon gyorsan visszaszerezni a labdát - ami az egyik legnagyobb előnye lehet ennek a rendszernek.
Na ez az, amiben nem értünk egyet. Mert lehet nem lett volna az említett játékos világklasszis, helytállni tudott volna. De ha csak azt nézzük, hogy Messi milyen szerepkörből indult és utána mennyi mindent vett át, már láthatod, hogy az elit tud alkalmazkodni. Lewy is megtette, oké, hogy középcsatár, de két teljesen más klubban, ráadásul 34 évesen, amikor már kezdenek makaccsá válni az emberek. Kessié - az eddigi minták alapján 1 szerepkörben (nem csak mágnestáblára felrajzolt posztról beszélve) tudott jól játszani és kész. Kevés volt ide sajnos, mint ahogy jó eséllyel kevés lett volna egy Arsenalban, MU-ban, Realban, de akár egy Dortmundban is.bence0330 írta: ↑2024.05.01. 16:49:26(...)
Persze, azt lehet mondani, hogy egy játékos kevesebb, ha nem tud más posztokhoz alkalmazkodni, de szerintem ez nem lehet megítélési alap, Lewy sem lenne jó szélső, és Messi sem lenne jó vkp-s, pedig amúgy minden idők legjobb játékosa. De ha csak középpályán belüli szerepekről beszélünk, Busquetsen röhögött volna még prime korában is a fél világ, ha tkp-st játszattak volna vele. Alkatilag, skillekben egyszerűen nem annak volt való. Kessié sem. (...)
Múlt ősszel még nagyon gyenge volt ott [Raphi] (akkor vonalra is volt kirakva), az óriási hiba volt Xavitól, mikor Dembélé legalább olyan jó volt a baloson. Ott elvesztegettük a tudását, és elég sokba került nekünk is, totál impotens volt így a támadótriónk. Persze ez másfél éve volt, azóta Xavi taktikailag egyértelműen, nagyon komolyat fejlődött.
(...). Persze azt nem veszem el Xavitól, hogy felismerte, hogy ha már Raphinhát dobálja át mindenki kedvéért mindenhová, akkor legalább kapjon egy befelé húzódóbb, félterületes posztot, de azért valljuk be, ehhez akkora géniusz nem kellett, Raphinha sosem volt igazi vonalszélső, másfél éve mondogatta mindenki, hogy nézzük már meg beljebb.
De Kessié játszott nálunk is romboló vkp-t és átjáróház voltunk vele. Van olyan, hogy egy játékos nem tudja felvenni egy csapat szisztémáját, ez nála lehet erősebben kibukott, mint másoknál. Ha azt mondod, nem tudott alkalmazkodni a Milánban sem egy picit más szerepkörhöz ismert rendszerben, akkor nem meglepő hogy egy új rendszer teljesen taccsra vágja szegényt. Lehet nem akkora koponya, hogy meg tudja tenni. Lehet nem volt ideje Xavinak külön ápolgatnia a lelkét, amikor 250 más probléma is volt a csapatban és ahelyett, hogy köré próbáljuk építeni a csapatot, mert valahol 1 féle poziban működött, inkább játszottunk olyan játékosokkal, akikkel lehetett is és akik működtek a rendszerben. Ez a profi foci, lehetsz spíler, ha nem passzol a stílusod, nem leszel jó az adott csapatban.bence0330 írta: ↑2024.05.01. 13:45:53
Kessié box-to-box??? Kb a legmesszebb álló játékos ettől a fogalomtól, akit valaha láttam. Próbálkoztak ezzel a 20 előtti Milanban, 4-3-3-ban, akkor az összes szurkoló elzavarta volna, olyan rossz volt. Egy olyan Milanból lógott ki lefelé úgy, amelyik örült, ha épp elcsípte az EL helyek egyikét. Ezért érthetetlen, Xavi miért tolta nyolcasban, aki valaha látta focizni, láthatta, mennyire hóttbéna előrerakva. (...)
Raphinha nem jobb az új posztján egyáltalán. Tök ugyanazokat a statokat hozza, csak másfelé tolódva (több góllal). Jobbszélről tolta befelé a vagányabbnál vagányabb labdáit, jobban diktálta a játékunk tempóját, balról/balközépről meg inkább egy second strikert játszik. Jóval kevesebb a meccsenkénti hozzájárulása, mint korábban, meg nem tudja befelé tekerni az éles labdáit, viszont gólerősebb a beindulásai miatt, ami feltűnőbb, ezért van az a téves koncepció, hogy Raphinha jó formába lendült az új posztján. Ugyanazokat a gólpont statokat hozza 22 novembere óta, most sem hoz jobbat, ennek a nagy részét jobbszélről tette. Neki az igazi posztja ennek az inverze lenne, amikor jobb oldalon játszhat, de befelé mehet. Xavi ezt sokszor elrontotta még Yamal megjelenése előtt is, mert a túloldalon Felixet engedte befejé az asszimetrikus rendszerében, Raphinhát meg a vonalra szegezte, ahonnan szintén hasznos volt, de nem tökéletes poszt számára.
De ez sem igaz, egyedül Lewyre lehet ezt mondani, esetleg Gündoganra, de ezt kifejtettem már többször, hogy ki-ki meccseken nem tudunk most jobbat a helyükre, mert mindkettő bizonyította itt is, korábban is, hogy képes a villanásra bármilyen meccsen bármelyik pillanatban. Stabil vezetésnél lehetne őket cserélgetni, vagy minőségi alternatívánál (ahogy ez a németnél meg is volt amúgy, azóta meg 1, vagy max 2 ember van a kp-ra csereként, abból SR az egyik).
Nem kell megengedően fogalmazni, teljesen tényszerű, hogy részben átalakult, részben pedig még átalakulóban van a csapat. Xavi alatt nagyrészt kicserélődött. Hogy gyengült-e vagy erősödött, nem tudom, meghatározó játékosok helyét többnyire fiatalok vették át, és hát tudjuk jól, hogy a sokszoros válogatott, világbajnok öreg rókák sem álltak mindig helyt a kupameccseken, hogyan lehetne akkor elvárni a fiataloktól.
Kessié box-to-box??? Kb a legmesszebb álló játékos ettől a fogalomtól, akit valaha láttam. Próbálkoztak ezzel a 20 előtti Milanban, 4-3-3-ban, akkor az összes szurkoló elzavarta volna, olyan rossz volt. Egy olyan Milanból lógott ki lefelé úgy, amelyik örült, ha épp elcsípte az EL helyek egyikét. Ezért érthetetlen, Xavi miért tolta nyolcasban, aki valaha látta focizni, láthatta, mennyire hóttbéna előrerakva.ElBartimaeus írta: ↑2024.05.01. 13:19:47Ez egyszerűen nem igaz. Első körben, ő inkább box-to-box kp volt, nem annyira romboló, amihez hasonló helyzetben kapott szerepet elég sokszor. Viszont tisztán emlékszem, hogy amint beállt, főleg a védekezésünk esett darabokra, egyszerűen képtelen volt tisztán szerelni, ötlete sem volt, mikor, kivel kell futnia. Egészen pontosan ezért nem kaphatott hátravontabb feladatkört. Csak emlékszem akkor az volt a nagy narratíva itt a fórumon, hogy Xavi nem a helyén játszatja a játékosokat és hogy ez mennyire ártalmas. Btw, azóta Raphi "nem a helyén játszik" jobban, mint előtte bármikor, Chris azóta játszik kihagyhatatlanul, amióta "nem a helyén játszik", Koundé azóta játszik kihagyhatatlanul, amióta "nem a helyén játszik", stb.bence0330 írta: ↑2024.04.30. 21:29:58Mivel Milan drukker is vagyok, láttam, mit tud Kessié, a világ egyik legjobb rombolója volt, és láttam, Xavi mit művelt vele, konkrétan 0 perc lehetőséget adva. Nem is volt stabil a középpálya, minden csapat átviharzott rajtunk nemzetközi szinten. Nem tudok 100%-ban megbízni a döntéseiben.
De hát rendszeresen nyúl bele jól a meccsekbe, 1-1 Romeu becserélést leszámítva mindig jobbak lettünk utána. Hány gólt lőttek a cseréink? Hányszor stabilizálódott a játékunk egy Pedri, SR, vagy akár Inigo behozatalával? Egyedül Lewy-t hagyja fenn sokáig, ezzel egyetértek hogy néha baj, de többnyire szerintem csak pusztán nincs alternatíva. Ha tényleg bírja a lengyel, akkor még vele járunk a legjobban.LG írta: ↑2024.05.01. 09:37:30A tegnapi Carlo cseréket remélem látta. Bellingham gyenge volt, és csak azért, mert a legjobb játékosuk, nem hagyta fent végig a pályán. (Lewa párhuzam) Előtte belenyúlt a meccsbe akkor is, amikor a Bayern lendületben volt, és sikerült stabilizálnia a csapatot. Kroos, aki elfáradt, szinten le lett cserélve (Gündogan párhuzam).
Ez egyszerűen nem igaz. Első körben, ő inkább box-to-box kp volt, nem annyira romboló, amihez hasonló helyzetben kapott szerepet elég sokszor. Viszont tisztán emlékszem, hogy amint beállt, főleg a védekezésünk esett darabokra, egyszerűen képtelen volt tisztán szerelni, ötlete sem volt, mikor, kivel kell futnia. Egészen pontosan ezért nem kaphatott hátravontabb feladatkört. Csak emlékszem akkor az volt a nagy narratíva itt a fórumon, hogy Xavi nem a helyén játszatja a játékosokat és hogy ez mennyire ártalmas. Btw, azóta Raphi "nem a helyén játszik" jobban, mint előtte bármikor, Chris azóta játszik kihagyhatatlanul, amióta "nem a helyén játszik", Koundé azóta játszik kihagyhatatlanul, amióta "nem a helyén játszik", stb.bence0330 írta: ↑2024.04.30. 21:29:58
Mivel Milan drukker is vagyok, láttam, mit tud Kessié, a világ egyik legjobb rombolója volt, és láttam, Xavi mit művelt vele, konkrétan 0 perc lehetőséget adva. Nem is volt stabil a középpálya, minden csapat átviharzott rajtunk nemzetközi szinten. Nem tudok 100%-ban megbízni a döntéseiben.
Oke de ez most a másik véglett egy csapat ami mindig mindent….nyilván nem erről van szó !brazilfan írta: ↑2024.04.30. 23:09:17Egyetlen csapatról sem mondható el, hogy mindig megnyeri a párharcokat. A tavalyi és az idei Barcelona összetétele jelentős változáson ment és megy át, még sem összeszokottságról, sem nemzetközi rutinról nem lehet beszélni, ehhez képest indokolatlannak tartom a félamatőrré való leminősítést, a szerencsétlenkedést meg pláne.
A kolléga a mentalitással kezdte és sajnos minden abból indul ki. A pálya csak tükrözi az öltöző, a klub mentalitását.
Egyetlen csapatról sem mondható el, hogy mindig megnyeri a párharcokat. A tavalyi és az idei Barcelona összetétele jelentős változáson ment és megy át, még sem összeszokottságról, sem nemzetközi rutinról nem lehet beszélni, ehhez képest indokolatlannak tartom a félamatőrré való leminősítést, a szerencsétlenkedést meg pláne.
Teljes terjedelmében maximálisan egyetértek.
Itt azert ket dolgot pontositanek illetve ketté szednek ha mar …
Én nem mondanám, hogy a negyeddöntőt elrontotta volna.bence0330 írta: ↑2024.04.30. 13:53:362. hely+BL negyeddöntő abszolút korrekt, de én továbbra is azt érzem, hogy Xavi eladta érte a jövőnk felét. A BL-negyeddöntőt ő rontotta el, de nagyon, viszont odáig eljutni szép volt, jelen keretek közt, még akkor is, ha kikövezett volt az út. A Napoli mondjuk pont akkor volt a legjobb formában a szezonban, és nem feltétlenül Serie A 8. szintet toltak, de persze akkor is egy BL-szinten gyenge csapat volt. A PSG ellen kiesni is abszolút rendben van, jobb csapat, mint mi, csak ugye az az idegesítő, hogy lett volna esély. És sok ilyen "lett volna esély" téma volt az elmúlt két évben, mind rosszul végződött. 1-2 ilyet underdogként is be kéne húzni. a MU-PSG-Inter téma közül legalább 1-et.
Itt amúgy mire gondoltál, nem igazán értem, de kíváncsi vagyok hogy ez mit jelent.
Akkor nyilván nem okoz gondot egy ilyen jó csapatnak és edzőnek, hogy ugyanannyi, vagy több pontot gyűjtsön a hátralevő meccseken, mint egy tizedakkora csapat?
A 2. helyen állunk.
Mire gondolsz? Yamalt buktatták, de a partjelző két méterről nem látta. A 16-oson kívüli kezezést sem intette le, a bírónak háromszor is meg kellett néznie a monitoron, mire meg merte adni, miközben a cserekapus már be is melegített.