cibuu írta:látom sok itt az olyan ember aki lesötétez mert Realos vagyok.tisztelet a kivétlenek(boixos).én mindig tisztelettudóan bántam itt mindnkivel(nézzétek meg a korábbi hozzászólásaimat)de ugylátszik nem mindenki ilyen kulturált.
Katalán terület is spanyolországon belül van,ezér nem értek egyet azzal hogy mér mondják hogy Catalunia is not spain.ha más emberek,attól még az is spanyolország.nincs olyan hogy katalán ország.
ugylátszik itt nem mindenki olyan intelligens hogy tiszteletbe tartsa más véleményét.
Két dolog miatt sötéteznek le. Egyik az, hogy realos vagy. Másik meg az, hogy irtózatos hülyeséget kérdezel. Mertugyanis:

a FIFA által elismert válogatottakba ilyen-olyan szabályozásokkal az állampolgárság szerint hívnak be embereket, nem a nemzetiség szerint. Pl. ha a katalán válogatott ilyen lenne, akkor a katalánok oda mehetnének csak. Lásd: Skócia, Wales és a többiek esete... De mivel itt nem úgy van, ezért kerülnek katalánok a spanyol válogatottba. Mellesleg nem minden barçás katalán... Luis Enrique pl. annakidején... Vagy most Iniesta
Hogy Catalonia miért is not Spain? Van az eurobarca.hu-nak egy katalán látogatója, aki egyszer olyasmit írt, hogy a foci miatt utálni valakit gyökérség. Hát nem is amiatt van ott az ellentét, az hogy átment a fociba is, egy következmény. Most hogy a magyarországi drukkereik is szeretik vagdalni ezt a mondatot, az már az ő dolguk, biztos remek rálátásuk lehet az ottani helyzetre innen... Gondolom, úgy érzik, hogy ezzel is jobban azonosulnak a barçás szellemiséggel...
Azt még zárójelesen megjegyzem, hogy Xavitól és Puyoltól még nem nagyon hallottam, hogy nem akar menni a spanyol válogatottba. Szóval a kérdésed ezért sem lehet kérdés. Oleguer-ről meg mindenki tudja, hogy milyen nézeteket vall és szinte garantált, hogy nem is fog soha a spanyol válogatottban szerepelni, pedig kapott már meghívót Aragonestől...