Ozsimiki!
Scusi (ha már az olaszoknál járunk

), ha megbántottam érzékeny lelkivilágodat, nem ez volt a szándékom...
Szóval, ami a sportág iránti alázatot, elkötelezettséget és nyomon követését illeti, a két munkahelyem és a főiskolai tanulmányaim mellett ez tölti ki a napjaim jórészét, úgyhogy szerintem ebbe ne menjünk bele...
Ami pedig, az angol kontra olasz derbit illeti, a két [auto_cenzúra] formában (mivel sztem is meglehetősen gyengén startoltak) lévő angol csapatot is sokkal inkább megnézem, mint egy olasz meccset, még akkor is, ha a Róma a "kedvenc" olasz csapatom... És ha visszanézed (amennyiben lehet ilyet?) a korábbi hsz-eimet, akkor láthatod, hogy számtalanszor dícsértem a Roma viszonylagos támadójátékát. Sőt, inkább megnézek egy angol járási rangadót, mint egy Roma-Intert. És tudod miért? Mert hányok az olaszok stílusától. Mert szétrúgják egymást, mert folyamatosan színészkednek, mert kátenáccsót játszanak, mert a játékuk számomra (és elég sok ismerősem nevében is beszélhetek) nem rendelkezik élvezeti értékekkel. Már attól is rosszul vagyok, ha a koraesti reflektorfény megcsillan a napi adagnál kissé több vaxot, lakkot, olajat a fejére kenő Perrotta (most csak egy nevet mondtam, nincs vele semmi bajom) hajkoronáján, vagy azt a bizonyos kézmozdulatot, amelyet egy meccsen enazenedikenszer bemutatnak. Én azt mondom, hogy a kis dolgoknak is kell tudni örülni, és ezek a kis dolgok számomra egy olasz meccsen nem fedezhetőek fel. Sokkal többre értékelem az angol stadionokban zajló hangulatot, az iszonyatos mezőnymunkát, a hajtást, az ötletes játékot...Sőt, már attól is mosoly ül ki a szám szegletén, ha meglátom az angol gyepszőnyeget...Érted miről beszélek? Abban lehet, hogy igazad van, hogy a két olasz csapat játékosállománya talán jobb valamivel, és a formájuk alapján is (talán) jobb meccsre van kilátás... De azért egy Liverpool-Newcastle (amilyen hihetetlen tradíciókkal és JELENNEL is rendelkező csapatokról van szó) mekkora csemegének ígérkezik. És lehet, hogy neked lesz ABBAN igazad, hogy pl több gól születik majd azon az összecsapáson, de én akkor sem mondanék le erről az Anfield Road-i ütközetről...Főleg mivel a hétvégi bajnoki fordulók, no meg az NFL meccsek óta csak erre a meccsre várok...
Szoa bocsi, ha úgy érzed, hogy lehülyéztelek, hiszen nem vagyunk egyformák, első felindulásomban tettem ezt a felelőtlen kijelentésemet...
Ismered a mondást, kinek a pap, kinek a paplan...