2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Sztem fordítva nézitek a dolgokat...superman írta: ↑2024.05.27. 16:14:44Ha igaz a hír, akkor valahol szerintem jogos is. Nem lehet minden évben a fél keretet kicserélni, ilyen körülmények között meg még annyira sem. Ha tényleg így van, Xavi olyan, mint egy elkényeztetett kisgyerek, semmi sem jó, mindenből új - ez összecseng a "mindenki engem bánt, semmi sem az én hibám" narratívával. Lewy, Roque, Guiui, senki nem jó? Haaland kell neki, vagy mi?! Azért ez erős. Akkor már egy edzőt könnyebb cserélni, mint 10 játékost. Arról nem beszélve, hogy más téren is bőven volt vaj a füle mögött. Kezdve az eredménytelenséggel, a könnyelműen elszórt meccseken (Bilbao, PSG), a hisztiken át, a fiatalok túlhasználásáig, és a keret elégtelen rotálásáig. Tehát ha (!) ez a hír igaz, akkor tök jogos a menesztése.FcBarcelona1 írta: ↑2024.05.27. 14:49:55Az ESPN szerint Xavi közölte Laportával, hogy nincs szüksége Lewyre, Felixre, Cancelora és Roquera.
A MARCA szerint továbbá kérte, ha van rá lehetőség, adják el Araujot és Raphinhat.
Nagy médiumok ezek de azért ugyanúgy bulvárt terjesztenek mint minden más újság szóval fenntartással kezelném. Bár ha jobban belegondolunk: Lewy lejtemenet, Felix/Cancelo kölcsön eleve, Roquet meg fixen senkivel nem beszélték meg amikor leigazolták. Araujot meg Raphinhat azért mondhatta eladónak mert az egész keretből nekik van normális értékük azok közül akik nem la masia kiskedvencek. Szóval azért messze van ez a hír a felháborítótól ha egyáltalán egy szó is igaz belőle.FcBarcelona1 írta: ↑2024.05.27. 14:49:55Az ESPN szerint Xavi közölte Laportával, hogy nincs szüksége Lewyre, Felixre, Cancelora és Roquera.
A MARCA szerint továbbá kérte, ha van rá lehetőség, adják el Araujot és Raphinhat.
Ha igaz a hír, akkor valahol szerintem jogos is. Nem lehet minden évben a fél keretet kicserélni, ilyen körülmények között meg még annyira sem. Ha tényleg így van, Xavi olyan, mint egy elkényeztetett kisgyerek, semmi sem jó, mindenből új - ez összecseng a "mindenki engem bánt, semmi sem az én hibám" narratívával. Lewy, Roque, Guiui, senki nem jó? Haaland kell neki, vagy mi?! Azért ez erős. Akkor már egy edzőt könnyebb cserélni, mint 10 játékost. Arról nem beszélve, hogy más téren is bőven volt vaj a füle mögött. Kezdve az eredménytelenséggel, a könnyelműen elszórt meccseken (Bilbao, PSG), a hisztiken át, a fiatalok túlhasználásáig, és a keret elégtelen rotálásáig. Tehát ha (!) ez a hír igaz, akkor tök jogos a menesztése.fcjoc írta: ↑2024.05.27. 15:30:03Laporta válasza: "Köszönjük szépen, ki vagy rúgva.."FcBarcelona1 írta: ↑2024.05.27. 14:49:55Az ESPN szerint Xavi közölte Laportával, hogy nincs szüksége Lewyre, Felixre, Cancelora és Roquera.
Csak kiderül miért küldték el Xavit![]()
Én ezt kizártnak tartom! Felix oke ő köztudottan Laporta kedvenc( alapból kölcsön van itt…)fcjoc írta: ↑2024.05.27. 15:30:03Laporta válasza: "Köszönjük szépen, ki vagy rúgva.."FcBarcelona1 írta: ↑2024.05.27. 14:49:55Az ESPN szerint Xavi közölte Laportával, hogy nincs szüksége Lewyre, Felixre, Cancelora és Roquera.
Csak kiderül miért küldték el Xavit![]()
Laporta válasza: "Köszönjük szépen, ki vagy rúgva.."FcBarcelona1 írta: ↑2024.05.27. 14:49:55Az ESPN szerint Xavi közölte Laportával, hogy nincs szüksége Lewyre, Felixre, Cancelora és Roquera.
Persze Ferran neve fel se merültFcBarcelona1 írta: ↑2024.05.27. 14:49:55Az ESPN szerint Xavi közölte Laportával, hogy nincs szüksége Lewyre, Felixre, Cancelora és Roquera.
Nem kell túlzásokba esni, ilyen nem írtam. De tény, hogy a PD-ben ha valamelyik nagy rossz szezont fog ki, akkor is beér 2.-nak, míg a PL-ben még a BL-ről is lecsúszik ilyenkor egy csapat.superman írta: ↑2024.05.27. 10:40:34Ez a gyenge liga a második legerősebb a világon, amiről persze lehet vitatkozni, de arróo nem, hogy top 4-es, és nincs olyan nagy különbség a ligák között, hogy mindenki számára egyértelmű sorrend rajzolódna ki.LG írta: ↑2024.05.27. 10:29:06Ha a Real nem javul fel jelentősen tavalyhoz képest, akkor idén is simán bajnokok vagyunk, és akkor megint abban az illúzióban lehetnénk, hogy nagyjából minden rendben van a csapattal.![]()
Ez a baj ezzel gyenge spanyol bajnoksággal, ha a riválisnak rossz szezonja van, akkor egy jó közepes teljesítménnyel simán be lehet húzni.
Most akkor idén a Madrid is mondhatja, hogy lehet, hogy gyengék vagyunk, mert bajnokok lettünk?
Harmadrészt a tavalyi bajnoki címért elnézést kéne kérni? Inkább ártott a klubnak? Amúgy az intőjelek évek óta megvannak a bajnoki címek mellett is, nem azok hiányával volt itt a baj.
Ezzel az a gond, hogy nálunk jobban össz-vissz 2-3 csapatnál látszódott a felállás (főként támadásban és labdakihozatalnál, de lévén nem low-mid blokkban játszunk, általában a védekezésünk a kevésbé feszes forma). Olyan gyönyörűen lehetett látni a 3-2-5-öt felállt védelmek ellen (ami inkább 1-2-2-5 volt, két közepesen felhúzódó védővel), a labdakihozataloknál a 2-4-5-öt (kapussal a középhátvédsorban, írható lehetne 4-2-5-be is, de a két szélső védő itt inkább már a pivotok magasságában volt), öröm volt nézni. Néha már-már túl statikusnak is tűnt, a szezon vége felé lehetett érezni azt, hogy ne csak elfoglalják a területeiket, hanem végre az általuk teremtett lukakat is fussák meg úgy, hogy közben átforognak a társak. A pozíciós játékban pont ez a nehéz, ehhez kell érezni, hol vannak a társak, mikor tud labdát adni a kp/védő, hogyan lehet egyszerre nyíltan tartani a passzsávokat és szűken tartani a területet, hogyha labdavesztés van, ne tudjanak megfutni minket.bence0330 írta: ↑2024.05.27. 02:15:08
Odáig megyek, hogy magát a felállást is elég ritkán lehetett volna lerajzolni a táblára, rendre vitatkozott rajta mindenki, még szakértők is, hogy pontosan milyen formációban vagyunk., még attól függetlenül is, hogy védekezésben és támadásban ez jellemzően változott.
És a fenti ponttal ellentétben Flick rendszere sokkal lazább volt a Bayernnél, tehát pont, hogy kevésbé tudhatják a srácok, hogy ki, merre van épp ezek alapján. Amint struktúráltabban próbálkozott, megbukott és nézhetetlen játéka volt a csapatának. A védekezése meg még inkább fel volt tolva és 90%-ban arra hagyatkozott, hogy megfutják a védőik ilyen eszeveszett lemaradásokból is. Mintha minden védő legalább Araujó sebességű lenne, csak még gyorsabb. És mindezzel együtt sok gólt kaptak, csak ugye mellé lőttek is többet, amivel alapvetően nekem nincs gondom, csak készüljünk fel, hogy Flick eddig egy csapat védekezését sem tette össze jól és a támadójátéka is jobban épült az egyének képességeire, pont ellenkezőleg, attól, amit vársz.bence0330 írta: ↑2024.05.27. 02:15:08[Flicktől javulás]
Végig azt éreztem, hogy a játékosok nem tudnak emiatt megszokott, berögződött dolgokhoz nyúlni, nem biztosak benne mindig, hol kéne lenniük, emiatt volt sok minden ad-hoc (...)
Vagy lehet más is, a lényeg, hogy szerintem az nagy változás lesz, ha a játékosaink egytől-egyig azonnal, pontosan tudni fogják, hol a helyük, mit csináljanak, és ne kelljen kalkulálgatniuk közben, ami idén kicsit így nézett ki kívülről.
Igen. Tavaly, a 34. fordulóban, amikor matematikailag is megnyertük a bajnokságot, 85 pontunk volt és 12 kapott gólunk. Ezután jött a leengedés, a hátralévő fordulókban mindössze 3 megszerzett ponttal és egy fél szezonnyi kapott góllal.
Ez a gyenge liga a második legerősebb a világon, amiről persze lehet vitatkozni, de arróo nem, hogy top 4-es, és nincs olyan nagy különbség a ligák között, hogy mindenki számára egyértelmű sorrend rajzolódna ki.LG írta: ↑2024.05.27. 10:29:06Ha a Real nem javul fel jelentősen tavalyhoz képest, akkor idén is simán bajnokok vagyunk, és akkor megint abban az illúzióban lehetnénk, hogy nagyjából minden rendben van a csapattal.![]()
Ez a baj ezzel gyenge spanyol bajnoksággal, ha a riválisnak rossz szezonja van, akkor egy jó közepes teljesítménnyel simán be lehet húzni.
Tavaly azért fordulokkal a vége előtt bajnokok voltunk, a vége meccseket rendesen leadtuk. Ha éles lett volna legalább 5 ponttal még biztos lehetett volna több. Alapvetően egyetertek az okfejtessel, csak a tenyszeruseg kiegeszitesekepp tettem hozzá.Nyiri81 írta: ↑2024.05.27. 10:10:4188. 3 ponttal voltunk rosszabbak idén. Tehát tavaly se voltunk acélosak
Ami igazán durva a kapok gólok idén több mint a duplájaKód: Egész kijelölése
Tavaly Pos Team Pld W D L G+ G- GD Pts 1. Barcelona (B) 38 28 4 6 70 20 +50 88 2. Real MadridCV 38 24 6 8 75 36 +39 78 3. Atlético Madrid 38 23 8 7 70 33 +37 77 Idén Pos Team Pld W D L G+ G- GD Pts 1 Real Madrid 38 29 8 1 87 26 +61 95 2 Barcelona 38 26 7 5 79 44 +35 85 3 Girona 38 25 6 7 85 46 +39 81
![]()
88. 3 ponttal voltunk rosszabbak idén. Tehát tavaly se voltunk acélosak
Kód: Egész kijelölése
Tavaly
Pos Team Pld W D L G+ G- GD Pts
1. Barcelona (B) 38 28 4 6 70 20 +50 88
2. Real MadridCV 38 24 6 8 75 36 +39 78
3. Atlético Madrid 38 23 8 7 70 33 +37 77
Idén
Pos Team Pld W D L G+ G- GD Pts
1 Real Madrid 38 29 8 1 87 26 +61 95
2 Barcelona 38 26 7 5 79 44 +35 85
3 Girona 38 25 6 7 85 46 +39 81
Azért ügyeskednek ők is a maguk módján már. Például baszknak nem kell lenniük, elég baszkföldhöz bármi kötődés. Tehát lehet totál spanyol is, ha Bilbaoban született... De a Williams testvérek is ha jól tudom afrikai szülők gyermekei, éppen csak baszkföldön kötött ki a csónakjuk...brazilfan írta: ↑2024.05.27. 00:24:42A Barcelona történelmével tisztában vagyok.
A Bilbaóéval nem vagyok tisztában. Hogyan csinálják, hogy száz évvel ezelőtt elhatároznak valamit, és azóta is ahhoz tartják magukat. Se külföldiek, se spanyolok, csak baszkok. Ott is vannak olyan szurkolók, akik a 21. századra mutogatnak? Vagy ott mindenki tudja, hogy mivel jár Bilbao-drukkernek lenni?
Jogos, beismerem, hogy egy megveszekedett meccsüket nem láttam előtte.sansz írta: ↑2024.05.27. 00:06:48Na, de én nem is azt vitatom, hogy a katari csapat nem játszott szépen Xavi alatt, csak arra reagáltam, hogy kicsit magas lovon ülünk, mikor azt mondjuk, hogy Xavi tanította meg őket focizni. Néztem most Xavi edzősködése előtti összefoglalót és a csapat akkor is tök szépen játszott. Sőt, úgy általában szerintem általában az arab csapatok, a válogatottak is elég szép, technikás focit tolnak, ha nem is túl eredményesek. Az egy másik dolog, hogy Xavi stílusa is pont passzolt ide, de előtte és utána is ugyanazt játszották. Ezzel nem veszem el Xavi érdemeit, csak azt mondom, hogy nem igaz, hogy ő tanította meg focizni a katariakat.
Mint ahogy létezett a világon agresszív támadójáték, pozíciós játék, szép, támadó foci még Guardiola előtt, sőt, Cruyff előtt is.
És ha már Katar és Xavi kapcsolata, szerintem ez pont egy komoly probléma volt, hogy a Barca előtt csupán egy lagymatag katari csapatban volt edző, ahol a csapat amúgyis a hozzá passzoló stílushoz voltak hozzászokva.
Ha mondjuk Németországban egy középcsapatnál kötött volna ki, akkor lett volna esélye tanulni, nem kidobni azt a dolgot, amit ő Barca-DNS-nek emleget, hanem kiegészíteni azt. De mindegy, ez a hajó elment. Én most is úgy gondolom, hogy egy jó időre nem leszek kíváncsi a következő csapatára sem, de kívánom, hogy tényleg olyan pályára álljon, ahol tanulhat még.
Ott azzal jár, hogy a történelmed, vagy inkább hazafiasságod, szokásaid tiszteletével egy középcsapat maradsz. Teljesen más világ szerintem, minél lejjebb vagyunk, annál inkább. Egy magyar falu focicsapata lehet hogy ugyanabból az utcából származik. Alighanem jól megvannak, arányaiban a szurkolóik is megvannak, mint a 14-en. De nem is törtnek komolyabb babérokra, vagy legalábbis realisztikusan nem.