2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Azert ez sem igaz.David Luiz beborozese,vagy asszem a Bayern elleni sarkazos atemeles pl.Iszonyat hullamzo volt akar egy meccsen belul is Suarez.Egyik pillanatban ,egy zsenialis huzas,kulizes,csel,kovetkezoben meg elesett a lababan.Chino írta: ↑2024.06.04. 10:10:55Suarez szerintem sem volt statikus, viszont labdával nagyon gyenge volt, magának nem igazán tudott lehetőségeket teremteni. Ő inkább abban volt kiemelkedő, hogy remekül helyezkedett, mindig megtalálta a réseket, azokat a helyeket, ahol helyzetbe kerülhet, könnyű volt megjátszani, tőbbek között ezért is termelte olyan mennyiségben a gólokat. Lewy már nagyon sűrűn visszalép támadásban labdáért, sokszor egészen a kezdőkörig, onnan pedig már nem ér fel a kapu elé és többnyire ezért nincs is kit megjátszani.LG írta: ↑2024.06.04. 08:30:38Egyetértek, és még két dolgot hozzátennék:
Xavi alatt a leglátványosabb Auba alatt volt játékunk. Lewa meglőtte a góljait, de játékban nagyon sokszor -ember volt. Halkan megjegyzem azt is, hogy elvileg Roque nem értette a játékunkat, de az első meccsein nagyon nem úgy tűnt, teljesen ígéretesnek nézett ki. Aztán meglátjuk, mi lesz belőle, így talán kap egy új esélyt.
A másik: Suarez messze nem volt annyira statikus, mint Haaland, főleg fénykorában, ami szerintem nem is a barcás (max. részben), hanem a poolos idejében volt. De még Valverde alatt is emlékszem, hogy mikor megsérült Messi, volt, hogy ő húzta a csapatot, a Realt is agyonvertük 5-1-re a vezérletével, és nem csak a góljaival tett hozzá a sikerekhez. A norvég sokkal gyengébb játékos. Ettől függetlenül lehet utóbbi többszörös aranylabdás, látjuk, hogy pl. idén Vini nagy esélyes. Aki remek szélső, de azért 10-15 éve sokkal nagyobb klasszisok futkostak a top csapatokban.
Ezért néznék meg például itt egy Isakot. A testfelépítése ellenére nem egy statikus center, rettentő gyors és kiválóan érkezik, akár második hullámban. Nem véletlenül játszik olykor szinte balszélsőt. Vagy éppen egy Gabriel Jesus-szerű játékost, de lehet hogy szentségtörés, akár egy Lautaro Martinezt is.
Az álom nyilván a svéd vagy Alvarez lenne, de ők elérhetetlenek, a jelenlegi helyzetünkben méginkább a lehetetlenség kategóriáját súrolják.
De mi kontrás, rohangálós focit próbáltunk játszatni (főleg a jobb csapatok ellen, a kicsik nyilván sünddisznóznak, ott még egy Madrid is "tikitakázik"), pont ezért ragadt be Lewy állandóan, ezért nem kapott labdákat, mert a félpályánál birkózott, közben meg Fermínek és Raphinhák értek csak fel a támadással, nem volt elég ember, és nem a legjobb befejezők, Lewynek soha híre-hamva nem volt a támadások befejezésénél. Amikor nagyon nyomtunk, tudott gólokat lőni. Ez a legfőbb oka szerintem a nagy meccses egyéni betlijeinek is, ott rohangálni kellett mindig, és soha nem volt a kapu közelében sem.
Suarez szerintem sem volt statikus, viszont labdával nagyon gyenge volt, magának nem igazán tudott lehetőségeket teremteni. Ő inkább abban volt kiemelkedő, hogy remekül helyezkedett, mindig megtalálta a réseket, azokat a helyeket, ahol helyzetbe kerülhet, könnyű volt megjátszani, tőbbek között ezért is termelte olyan mennyiségben a gólokat. Lewy már nagyon sűrűn visszalép támadásban labdáért, sokszor egészen a kezdőkörig, onnan pedig már nem ér fel a kapu elé és többnyire ezért nincs is kit megjátszani.LG írta: ↑2024.06.04. 08:30:38Egyetértek, és még két dolgot hozzátennék:
Xavi alatt a leglátványosabb Auba alatt volt játékunk. Lewa meglőtte a góljait, de játékban nagyon sokszor -ember volt. Halkan megjegyzem azt is, hogy elvileg Roque nem értette a játékunkat, de az első meccsein nagyon nem úgy tűnt, teljesen ígéretesnek nézett ki. Aztán meglátjuk, mi lesz belőle, így talán kap egy új esélyt.
A másik: Suarez messze nem volt annyira statikus, mint Haaland, főleg fénykorában, ami szerintem nem is a barcás (max. részben), hanem a poolos idejében volt. De még Valverde alatt is emlékszem, hogy mikor megsérült Messi, volt, hogy ő húzta a csapatot, a Realt is agyonvertük 5-1-re a vezérletével, és nem csak a góljaival tett hozzá a sikerekhez. A norvég sokkal gyengébb játékos. Ettől függetlenül lehet utóbbi többszörös aranylabdás, látjuk, hogy pl. idén Vini nagy esélyes. Aki remek szélső, de azért 10-15 éve sokkal nagyobb klasszisok futkostak a top csapatokban.
Én is biztos vagyok benne, hogy ha lesz minimális esélye, megpróbálja. Marketing szempontból nyilván nagyot ütne, és meglőne a góljait is, ahogy Lewa is meglőtte, de ennek ára lenne. Sportszakmailag szerintem rossz döntés lenne.
Csak azt ne! El kéne engedni ezt az erocsatar témát, rohadt statikus a játékunk Lewaval is. Inkabb hiányzik egy Eto'o féle mozgékonyabb csatár (Isak). Suarez volt egy jó hibrid ilyen téren, de őt azért egy Messi és Neymar tamogatott a két szélről.
Szerintem gy nem az eredményekre értette, hanem Xavi nyilatkozatára, hogy a következő szezonban nagyon nehezen tudunk majd lépést tartani a Reallal (és az európai topcsapatokkal). Többek között ezért gurult be Laporta, mert úgy értelmezte, hogy eleve feltartott kézzel vágunk neki a szezonnak. Amiről szó sem volt, Xavi nem mondott olyat, hogy esélytelenebbek vagyunk, ellenkezőleg, minden címért versenyben akart lenni, a spanyol bajnokságért és kupákért is.bence0330 írta: ↑2024.06.04. 00:10:45Hát, Xavit minden miatt dobták ki (jogosan), csak az eredmények miatt nem, pláne nem amiatt, hogy a Madrid megnyerte a BL-t, mi meg nem. Attól még, hogy 1-2 évre elfogadjuk, hogy a Madridnál esélytelenebbek vagyunk, csapatot és jövőt kell építeni, be kell állni egy jó irányba.
Ez tetszetős forgatókönyv lehetne, de ehhez előbb Hansi mesterünk munkájának szemekkel látható eredményeire (játékra, markáns koncepcióra gondolok) is szükség lesz....szerintem Haaland elcsábításához a "miből" előtt a versenyképes, megfelelő perspektívát jelentő "istálló" fontosabb....de a fantázia iránya nekem tetszetős....
Hát, Xavit minden miatt dobták ki (jogosan), csak az eredmények miatt nem, pláne nem amiatt, hogy a Madrid megnyerte a BL-t, mi meg nem. Attól még, hogy 1-2 évre elfogadjuk, hogy a Madridnál esélytelenebbek vagyunk, csapatot és jövőt kell építeni, be kell állni egy jó irányba. Xavival meg jól haladtunk, csak rossz irányba az utolsó évében.
Ezért ugye az előző edzőt kivágták mint a macskát szarka... Szóval hihető, hogy ilyen realista önértékeléssel állunk majd hozzá az egészhez
Szerintem egy módon: nem velük kell most versenyezni 1-2 évig, nyíltan ki kell nyilatkozni, hogy jelenleg erős underdogok vagyunk. Persze ez nehéz, hisz mi vagyunk a két nagy csapat a bajnokságban, El Classico, stb, de szerintem senkinek nem szabad jelenleg a Madridhoz mérnie magát BL és játékoskeret terén. Ez kb olyan, mint férfiként a legmenőbb férfiideálhoz hasonlítgatni magad, nőként meg valami venezuelai szépségkirálynőhöz.gerobarcaa írta: ↑2024.06.03. 23:06:12Ha meg megszereznek Davies-t meg Hakimi-t vissza,akkor jo jagy bajban lennenk.Amilyen jol csinaljak a dolgokat arra,mi pont ellenkezoleg evek ota.Nemtudom hogy johetnenk ki ebbol nyertesen,es ami aggasztobb,ugy tunik,hogy Laporta sem..
Hát igen.....ezekbe eddig bele sem gondoltam....minden nagyon egyirányba mutat, de ilyenkor szokott előfordulni, hogy azért a forgatókönyvet az élet írja és valami váratlannal belepiszkál....davi10 írta: ↑2024.06.03. 22:14:04Klopp lelépett a Liverpool-tól, Pep-nek valószinűleg az utolsó szezonja lesz a City-nél, mindkét csapatnak (és edzőnek) kelleni fog majd pár év, hogy komoly esélyesként menjen neki. PSG meg eddig is bénázott a BL-ben, MBappe nélkül szerintem elődöntőig se nagyon jutnak majd. A Bayern meg kétlem, hogy majd Kompany-val találna vissza a nyerő útra. Arsenal-ban nincs szerintem elég kraft a BL-hez.
Ha meg megszereznek Davies-t meg Hakimi-t vissza,akkor jo jagy bajban lennenk.Amilyen jol csinaljak a dolgokat arra,mi pont ellenkezoleg evek ota.Nemtudom hogy johetnenk ki ebbol nyertesen,es ami aggasztobb,ugy tunik,hogy Laporta sem..bence0330 írta: ↑2024.06.03. 21:59:56Én sem érzem, hogy bármi gond lenne, Mbappé meg szerintem sokkal keményebben melózik, mint azt szokták róla mondani. Persze az érdekes, hogy eddig is két balszélső brazil volt, és most egy harmadik balszélső jön, bár ugye ő sokat volt center is. Gondolom Vini lesz a szélen, ő középen, Rodrygo jobbon, és mindenki tud menni mindenhová, ha ez összeáll, vakarhatják a fejüket a védők. És akkor még ott van Bellingham vagy bármelyikük helyett hamis kilencesben, vagy mögöttük, atyaég.
Az biztos, hogy Rodrygo a Madridban már sosem fog a posztján focizni.
Egótól sem félek, Carlo alatt 20 éve is sztárbrigád volt, tele aranylabdással/várományossal, sosem volt gond.
Kroos pótlásától meg sajna még ennyire sem félek.
Egy dolog lesz érdekes, a ha bezsákolják még a szélsőbekkeket is, akkor szinte egyértelműen a Madridé lesz a világ legerősebb kerete, és emiatt plusz BL-címvédőként itt most nem lesz underdog meccsük, egész más lesz a hozzáállás is.
És tényleg, még Endrick is érkezik. És gondolom kicsit több profizmussal lesz beépítve, mint a vele egy szinten emlegetett Roque.