Peter írta: ↑2024.06.24. 15:07:20
Frenkiet még megpróbálnám "elügyeskedni"
Ez egyáltalán nem lehetetlen. Ha ki akarnánk tenni, meg lehetne győzni. Rólunk két év alatt lehúz még 74 milliót, de ha nem játszatjuk, 2026-ban már a kutya nem fog emlékezni arra, hogy ő a világon van, és így a világbajnokságot is ki fogja hagyni. Ezzel szemben ha lesz szíves távozni, még számos évet lehúzhat egy nagycsapatban, és ezalatt sokkal több pénzt húzhat le róluk, mint 74 millió. Hosszú távon jobban jár.
Szerintem kár időt és pénzt fecsérelni arra, hogy kit és miért néznénk meg az új edző alatt. Túl sok az üresjáratok kockázata és gyorsan telnek a szezonok, évek. Azért vannak, akiken látszik, hogy "lehet, talán, hátha".....na, nekik elengedném a kezét...főleg olyanokat, akik rendelkeztek lehetőségekkel, mégsem tudtak igazán maradandót alkotni....
Egyetértek.
Nekem nála belevalóbb tudású játékos tetszene, aki ott a pályán önállóan is megállja a helyét és nem kifejezetten társfüggő.
Ezzel is, ez számomra nagyon fontos lenne. A gyengébb csapatok ellen a közelmúltban látottakhoz képest bátrabb hadrenddel, több támadóval állnék ki, ezért is lenne fontos egy olyan mélységi ember, aki ezt egymaga meg tudja oldani, így oda elég lenne egy ember. A rangadókon meg Christensennel együtt komoly stabilitásra tehetnénk szert.
Ha a klubvezetés céljait nézzük, szerintem a 4-2-3-1 a cél, baloldalra Williams-t, jobboldali futószélsőnek Frimpongot. Ebben a rendszerben Cancelo-nak nem nagyon lenne helye, így benne van a pakliban, hogy tőle elbúcsúzunk. Egy általam preferált 3-5-2-ben lenne neki helye, és ha a Liga enged minket költeni, ki is fizetném érte a 30 milliót, de egy 4-2-3-1-es rendszer felé haladunk, így lehet, hogy számára véget ér a barcelonai kaland.
És akkor még tényleg egy vkp-re lenne szükségük, hacsak nem de Jongot erőltetik tovább, tartaléknak meg ott lehet Gavi és a transzfer szempontjából ingyenes Rodriguez. Csatárposzton marad Lewandowski és Roque (ez elég sovány, de lehet, hogy ezzel kell beérnünk), belső tkp poszton pedig ott lesz Gündogan, Pedri, Fermín. Itt még talán jól is állunk. Raphinha eladásából meg megpróbálják Frimpongot és Williams-t megszerezni. Ferran szerintem marad tartaléknak, akit hol ide, hol oda dobálgatnak majd a sérülések függvényében, és lesz balszélső, jobbszélső, középcsatár. Fort is bejön tartaléknak a futószélső posztokra, és ő is bevethető mindkét oldalon.
Összességében a Raphinha-eladás és Williams + Frimpong megvétele akár reális is lehet, nem valóságtól elrugaszkodott. Nekem viszont ez nem igazán tetszene, télen megint arról panaszkodunk majd, hogy nem jó a helyzetkihasználás (de amúgy minden rendben van, csak a lényeg nem).