Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
gránit
Director del Fútbol

2024.06.24. 15:47:30

Peter írta:
2024.06.24. 15:07:20
Frenkiet még megpróbálnám "elügyeskedni"
Ez egyáltalán nem lehetetlen. Ha ki akarnánk tenni, meg lehetne győzni. Rólunk két év alatt lehúz még 74 milliót, de ha nem játszatjuk, 2026-ban már a kutya nem fog emlékezni arra, hogy ő a világon van, és így a világbajnokságot is ki fogja hagyni. Ezzel szemben ha lesz szíves távozni, még számos évet lehúzhat egy nagycsapatban, és ezalatt sokkal több pénzt húzhat le róluk, mint 74 millió. Hosszú távon jobban jár.
Peter írta:
Szerintem kár időt és pénzt fecsérelni arra, hogy kit és miért néznénk meg az új edző alatt. Túl sok az üresjáratok kockázata és gyorsan telnek a szezonok, évek. Azért vannak, akiken látszik, hogy "lehet, talán, hátha".....na, nekik elengedném a kezét...főleg olyanokat, akik rendelkeztek lehetőségekkel, mégsem tudtak igazán maradandót alkotni....
Egyetértek.
Peter írta:
Nekem nála belevalóbb tudású játékos tetszene, aki ott a pályán önállóan is megállja a helyét és nem kifejezetten társfüggő.
Ezzel is, ez számomra nagyon fontos lenne. A gyengébb csapatok ellen a közelmúltban látottakhoz képest bátrabb hadrenddel, több támadóval állnék ki, ezért is lenne fontos egy olyan mélységi ember, aki ezt egymaga meg tudja oldani, így oda elég lenne egy ember. A rangadókon meg Christensennel együtt komoly stabilitásra tehetnénk szert.

Ha a klubvezetés céljait nézzük, szerintem a 4-2-3-1 a cél, baloldalra Williams-t, jobboldali futószélsőnek Frimpongot. Ebben a rendszerben Cancelo-nak nem nagyon lenne helye, így benne van a pakliban, hogy tőle elbúcsúzunk. Egy általam preferált 3-5-2-ben lenne neki helye, és ha a Liga enged minket költeni, ki is fizetném érte a 30 milliót, de egy 4-2-3-1-es rendszer felé haladunk, így lehet, hogy számára véget ér a barcelonai kaland.

És akkor még tényleg egy vkp-re lenne szükségük, hacsak nem de Jongot erőltetik tovább, tartaléknak meg ott lehet Gavi és a transzfer szempontjából ingyenes Rodriguez. Csatárposzton marad Lewandowski és Roque (ez elég sovány, de lehet, hogy ezzel kell beérnünk), belső tkp poszton pedig ott lesz Gündogan, Pedri, Fermín. Itt még talán jól is állunk. Raphinha eladásából meg megpróbálják Frimpongot és Williams-t megszerezni. Ferran szerintem marad tartaléknak, akit hol ide, hol oda dobálgatnak majd a sérülések függvényében, és lesz balszélső, jobbszélső, középcsatár. Fort is bejön tartaléknak a futószélső posztokra, és ő is bevethető mindkét oldalon.

Összességében a Raphinha-eladás és Williams + Frimpong megvétele akár reális is lehet, nem valóságtól elrugaszkodott. Nekem viszont ez nem igazán tetszene, télen megint arról panaszkodunk majd, hogy nem jó a helyzetkihasználás (de amúgy minden rendben van, csak a lényeg nem).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2024.06.24. 15:53:10-kor.
Peter
Director del Fútbol

gránit írta:
2024.06.24. 14:19:26
Ha igazolhatunk pénzért, akkor simán eladnám, ennyi pénzért klasszisokkal nagyobb halakat foghatunk nála.

A középpálya belsejében meg egy vkp-t leszámítva szerintem nem állunk rosszul, Raphinha eladható.
Ezekkel az adminisztratív dolgokkal nem vagyok képben, mindíg rá kell pillantanom arra amit írsz.

Vkp előtt után vagy mellett az lényegtelen, de Frenkiet még megpróbálnám "elügyeskedni" vagy, ha szükség rávinne, kiszorítani a pozíciójából. Nekem nála belevalóbb tudású játékos tetszene, aki ott a pályán önállóan is megállja a helyét és nem kifejezetten társfüggő.

Szerintem kár időt és pénzt fecsérelni arra, hogy kit és miért néznénk meg az új edző alatt. Persze, ha Flick határozott akarata lenne, az más, lelke rajta, nyilván ő tudja, mit akar.
Túl sok az üresjáratok kockázata és gyorsan telnek a szezonok, évek. Azért vannak, akiken látszik, hogy "lehet, talán, hátha".....na, nekik elengedném a kezét...főleg olyanokat, akik rendelkeztek lehetőségekkel, mégsem tudtak igazán maradandót alkotni....
Nyilván ehhez megfelelő körülmények is kellenek....
Chino
Llegenda del Barça

2024.06.24. 15:01:56

Peter írta:
2024.06.24. 13:53:36
Chino írta:
2024.06.24. 13:39:09
A szaúdiaktól az Al-Hilal jelentkezett be most Raphinháért 90 millió körül, de Decoék azt mondták, hogy 100 millió alatt nem állnak szóba velük.
Annyiért azért már elgondolkodtató lenne,
Szerintem nem elgondolkodtató, hanem gondolkozás nélkül végrehajtandó...... :lol:
Túl szép, hogy igaz legyen, de majd meglátjuk, mindenesetre már a 90 is főnyeremény lenne érte!
Tavaly 80-at ajánlot azt hiszem az Al-Nassr, azt most is tartja, szóval ha két szaúdi klub is liucitál rá, a 100 röhögve meglehet, főleg, hogy milyen játékosokat visznek mennyiért.
Raphinha viszont nagyon nem akart menni, ugyanakkor a biztos kezdő szerepét elvesztette, jó esetben is egy 50-50-el osztoznának Yamallal, még ha más posztokon is kipróbálján. De ha jön egy Frimpong, az is visszavetheti, így már lehet hogy nem annyira vonzó neki a barcelonai karrier. Majd meglátjuk. Lenglet-vel csomagban 130-ért már kötném rá a masnit.
davi10 írta:
2024.06.24. 14:52:04
Raphinha az egyik olyan játékos, akit nagyon megnéznék egy új edzővel. Nála látszott, hogy fejben vannak a gondok, plusz értelmetlenül volt ennyire a szélen nyomatva. Viszont a szezon végén meg talán a legjobbunk volt, a BL-ben is oda-vissza beköszönt a Párizsnak, és még védekezni se büdös neki.
Valamennyire magára talált, Yamal-t meg nem szabad ennyire nyomatni. Én szerintem adnék neki még egy szezont, szerintem az ajánlott 100 misi jövőre is 100 misi lesz.

Guiu-ért meg a 6 misi aprópénz, ezt bárki kifizeti. Itt neki kell döntenie, de talán nincs sok értelme Őt is meg Roque-t is a keretben tartani, valószínűleg Ő is így gondolkozik.
Csak a pénz idén jobban kellene, mint jövőre, ezért nagy a dilemma.

Guiu azt nyilatkozta, hogy hosszabbítana, de semmiképp sem az első keretbe akarják igazolni, az Atleticben is csak néhány meccse volt a szezon végén. Húzzon le még egy teljes/fél szezont a B-ben aztán teljesítménytől függően jövőre kaphat profi szerződést, meccsekre pedig bármikor fel lehet hívni, edzéseken pedig ha jól tudom, így is mindig az A-csapatban volt.
Forca Barca!!!!
davi10
Llegenda del Barça

2024.06.24. 14:52:04

Raphinha az egyik olyan játékos, akit nagyon megnéznék egy új edzővel. Nála látszott, hogy fejben vannak a gondok, plusz értelmetlenül volt ennyire a szélen nyomatva. Viszont a szezon végén meg talán a legjobbunk volt, a BL-ben is oda-vissza beköszönt a Párizsnak, és még védekezni se büdös neki.
Valamennyire magára talált, Yamal-t meg nem szabad ennyire nyomatni. Én szerintem adnék neki még egy szezont, szerintem az ajánlott 100 misi jövőre is 100 misi lesz.

Guiu-ért meg a 6 misi aprópénz, ezt bárki kifizeti. Itt neki kell döntenie, de talán nincs sok értelme Őt is meg Roque-t is a keretben tartani, valószínűleg Ő is így gondolkozik.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Troym
Director del Fútbol

2024.06.24. 14:29:50

Kanyar nélkül eladnám Raphinhát akár 80 alatt is, de nálunk mindenki innen akar nyugdíjba menni, szóval nyugodtak lehetünk, hogy mindenki marad és majd keménykedünk néhány kiegészítő emberrel és egy része még annak is hatástalan lesz. Mi csak akkor adunk el valakit, ha vagy nem kapunk érte még a piaci árának töredékét sem, vagy nem akarjuk egyáltalán eladni.
gránit
Director del Fútbol

2024.06.24. 14:19:26

Ezért lenne jó, ha a Liga végre egyértelművé tenné a lehetőségeinket. Ha elkölthetjük azt a 90 milliót, akkor egyértelműen eladnám Raphinhát. Ha nem költhetjük el, akkor csak karcsúsítanánk a csapatot. Ha igazolhatunk pénzért, akkor simán eladnám, ennyi pénzért klasszisokkal nagyobb halakat foghatunk nála.

Ami a nagy góllövőket és a perc/gólt illeti, 188 percenként 1 gól nem egy nagy góllövő statja, inkább felsőközépmezőny. Nekünk a kezdőbe ennél több kell.

A középpálya belsejében meg egy vkp-t leszámítva szerintem nem állunk rosszul, Raphinha eladható.
Peter
Director del Fútbol

2024.06.24. 13:53:36

Chino írta:
A szaúdiaktól az Al-Hilal jelentkezett be most Raphinháért 90 millió körül, de Decoék azt mondták, hogy 100 millió alatt nem állnak szóba velük.
Annyiért azért már elgondolkodtató lenne,
Szerintem nem elgondolkodtató, hanem gondolkozás nélkül végrehajtandó...... :lol:
Túl szép, hogy igaz legyen, de majd meglátjuk, mindenesetre már a 90 is főnyeremény lenne érte!
Chino
Llegenda del Barça

MichaaBee írta:
2024.06.23. 16:29:05
bence0330 írta:
2024.06.23. 15:35:01

Az egyetlen nálunk töltött szezonjában (amiből 2 hónapot sérülés miatt, további néhányat Xavi Torres-mániája miatt a padon/pályán kívül töltött, egy jelenleginél sokkal gyengébb csapatban játszva rúgott 12 gólt 1800 perc alatt, ez egy bő fél szezonnak megfelelő játékperc. Ez a tavalyi Lewy szintje, akit Dembélé meg Raphinha támogatott, nem Demir, az idei Lewynél meg jobb is, csak még tud mellette focizni is, és nem egydimenziós.
A transfermarkt szerint 42 meccsen 14 gólt rúgott az itt töltött ideje alatt, ebből 5 tizenegyes volt. Oké, hogy az egy jóval gyengébb csapat volt, de azért ez nem egy sztárcsatár statisztikája. Összehasonlításképp Aubameyang 24 meccsen 13 gólt lőtt, egyiket sem tizenegyesből. Ég és föld a különbség. Depay egy jó kis játékos, de nem váltotta volna meg a világot szerintem, ha ő van Lewandowski helyén.
Azért ez is kicsit fals, mert Lewy az idei, gyengébb szezonjában is jobb gól/perc átlagot hozott, ha pedig a nemzetközi meccseket nézzük még nagyobb a szakadék. Depaynak sikerült az EL-ben a Frankfurt elleni vesztes meccsen összehozni 1 gólt, összességében 38 meccs (2506 jp) 13 gól és 3 assist. Az utóbbit tekintve Lewy háromszorosan veri. És a lengyelnek ezt gyenge szezonra értékeljük. A Lyonban hozott le egy olyan évet mint most Lewandowski.
Félreértés ne essék, én kedveltem Depayt, örültem hogy idejött és nem is mondanám kudarcnak az itteni pályafutását, egy közepes szezont lehozott, de azt se felejtsük el., hogy az utóbbi 4 évben egyet tudott lehozni kömoly sérülés nélkül még a franciáknál. Azóta fel szezonokat sérült, ha nem többet (lásd idén)
A válogatottat én annyira nem tartom relevánsnak, manapság a "sztárok" amúgy is sokkal inkább visszavesznek, fontosabb hogy sérülés nélkül megússzák, főleg barátságos/selejtező meccseken. Depaynál nekem a legnagyobb gondom inkább az volt, hogy nem volt hajlandó sem hosszabbítani, sem eligazolni, inkább meg akarta várni, hogy ingyen távozhasson és pl. Auameyangot többek között ezért sem tudtuk megtartani.

Annyiért azért már elgondolkodtató lenne, Egy Nico+vkp meg lehetne oldva, ugyanakkor a jobbosról komolyan hiányozna egy ember, habár egy Yamal-Raphinha duó pedig kicsit "luxus" is. Bár ha azt nézzük, hogy Williams és Torres is tud ott játszani (+Cancelo/Frimpong) még akár kivitelezhető is lehetne.
Az biztos, hogy nagy érvágás lenne, de 100+ millióért azért el lehetne gondolkodni. Persze ez függ Raphinhától is. Megkeresné legalább a háromszorosát, ott lenne Neymar, Malcom. Még nincs túl a zenitjén de lassan ő is 28, szóval elgondolkodtató, főleg ha Flick nem szán neki akkora szerepet. Bár stabil kezdő biztosan nem lesz.
Kíváncsi leszek hová fogunk ebből kilyukadni, mert eladni kell egy nagyobb nevet is ha vkp-t és Nicot esetleg Frimpongot meg akarjuk szerezni. A legideálisabb persze De Jong lenne, de hogy ő távozzon kb. 0 %.
Forca Barca!!!!
Rohamcsiga
Jugador del Barça

2024.06.24. 13:34:26

Nem.
Troym
Director del Fútbol

2024.06.24. 13:23:35

Chelsea are advancing in talks to sign Marc Guiu by triggering €6m release clause.

The agreement with Guiu on long term deal is getting closer, Bayern overtaken after positive talks this weekend.

Szóval bukjuk Guiut? Ez sem Deco sara lesz?
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.06.24. 13:20:35

Az volt a bajod, hogy Dembél, Torres, tudomésénki 5-7 gólos. Depay fél szazon alatt vágott 12-t csak a bajnokságban, első szezonjában, nihillben. Ez minden, csak nem 5-7 gólos szélső, amit ugye egész szezonra értesz. Ez egy igazi gólvágó statja. Az már szubjektív, mibe megy bele és mit vállal, én szeretem a vagány játékosokat, még jobban szeretem nálunk, mert nem sok ilyen példa volt mostanában, sajna.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2024.06.24. 13:02:11

FcBarcelona1 írta:
2024.06.24. 12:53:26
Depay 0 átigazolási összegért, 0 amortizációval 8 milliós bruttó fizetéssel/év (Aubameyang hasonló)
És ebben teljesen igazad is van. Én támogattam annak idején Depay leigazolását, teljesen vállalom. Egy gyengébb bajnokságban még nem feltétlenül derül ki, hogy a szóban forgó játékosnak hol vannak a határai. Ha már a hollandoknál tartunk, ezt még Ferguson is megkapta, hogy miért igazolta le van Nistelrooy-t, 30 gól a holland bajnokságban odaát nem biztos, hogy egy erősebb bajnokságban elég lesz. Én bíztam Depay-ban, de nem volt elég. A keményen védekező, betömörülő spanyol védelmekkel nem tudott mit kezdeni, görcsös volt a játéka, nem nagyon tudta egy az egyben megverni az embereit, és azzal is teljesen egyetértek, amit Fernando írt. Ehhez képest kellően önző, öncélú volt, és a tudásához képest sokkal többet vállalt. Szeret lődösni, szeret próbálkozni, csak ezzel nem állt arányban a hatékonysága, és rengeteg támadás halt el rajta.

Igazából nem is róla szól a téma, hanem arról, hogy van-e szükség ilyen emberekre. Olcsó volt, ebben igazad van. De mit érünk az olcsósággal, ha nem elég jó? Olcsóbban szereztük, mint Dembelé-t, igen. És ugyanúgy nem voltunk vele beljebb. Ha már olcsóság, akkor inkább próbáltuk volna ki Guiu-t. Nem lehet teljesen a gól/perc statjából kiindulni, de esélyt kaphatott volna. Annak nem látom értelmét, hogy 50 milliókért 7 gólos embereket igazolgassunk. Annál már csak az a rosszabb, ha 140 millióért igazolgatunk 7 gólos Dembelé-ket.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.06.24. 12:53:26

Nem akarok belemenni a vitákba, de:
Depay 0 átigazolási összegért, 0 amortizációval 8 milliós bruttó fizetéssel/év (Aubameyang hasonló)

Dembelé 120 milliós átigazolási díjjal, évi 24 milliós amortizációs költséggel 24 milliós évi bruttó fizetéssel. (Ferran 60+12+9)
És be lehet helyettesíteni Dembelé helyett bárkit, akit "minőségi játékosként" leigazolnánk és bele lehet képzelni a Barca DNS játékban szerzett gólok és gólpasszok számát.
Ez egy átigazolási topic. Mindig megy, hogy kiket igazoljunk, és ki miért nem elég jó ide.
Mindehhez vegyétek hozzá az anyagi helyzetünket és az FFP-t, és így van értelme a felhozott neveknek.
Szerintem abban sem érdemes gondolkodni, hogy 2 középcsatárral álljunk fel, amire emlékeim szerint legutóbb Kluivert és Saviola esetében volt példa hosszabb távon. Vagy az, hogy ide hozzuk Dovbykot, Guirassyt, és az évi 30 millióba kerülő Lewyt el tudjuk adni, vagy, hogy padozik, illetve, hogy itt nálunk 20+ gólt termeljenek csereként, vagy a szélre kitolva.
Peter
Director del Fútbol

2024.06.24. 12:46:12

bence0330 írta:
2024.06.24. 11:53:42
Azon vitázni, hogy így Ferránhoz képest megérte-e elküldeni, ami az alapkijelentésem volt...
A párbeszéd vagy ahogy nevezed vita Depay vonatkozásában egyáltalán nem ebből a kijelentésből indult. Véletlenül sem erre a kijelentésre vonatkozott és semmi összefüggésben nem volt ezzel a kijelentéssel.

Depay fóbia és "mert ő egy 20+ gólos támadó".....ehhez semmi köze Ferran Torresnek.... :lol:
gránit
Director del Fútbol

2024.06.24. 12:39:44

bence0330 írta:
2024.06.24. 12:24:37
Azt írtam, hogy a legjobb holland góllövő.
Én meg azt, hogy nem a legjobb holland góllövő, és akkor sem ő lesz a legjobb holland góllövő, ha átveszi van Persie-től a vezetést, aki szintén nem a legjobb holland góllövő. Semmi gond nincs az értelmezéssel, egy elég fura dolgot írtál, ami még a saját mércéd alapján sem állja meg a helyét. Ennyi, nem több.
bence0330 írta:
Az is érdekes, hogy hirtelen számít a gól/perc, mikor tegnap még csak a számok számítottak, és top kommentezted az erre vonatkozó kommentet.
Engem a gól/perc pont nem érdekel, gól/perc alapján még a számomra is ismeretlen emberek előzik Cruyff-ékat. Azért volt top komment Peter kommentje, mert tökéletesen figurázta ki a gól/perchez való olyan szintű ragaszkodás értelmetlenségét, és érdekes módon most, hogy Depay-t kellett védeni, már nem számított neked a gól/perc.

Azzal teljesen egyetértek, hogy Ferran sem való ide, én akkor sem értettem a leigazolását, amikor még arról volt szó, hogy gól/perc alapján mekkora stathuszár volt a City-ben. Nincs szükségünk olyan csatárra, nevezzük szélsőnek, kilencesnek, centernek, akárminek, akinek 7 gól a maximum egy bajnokságban. Nekem ez az egyik állításom, a másik pedig az, hogy ennek megugrására nem csak néhány Mbappé és Haaland képest.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2024.06.24. 12:46:58-kor.
bence0330

gránit írta:
2024.06.24. 12:11:20
bence0330 írta:
hamar meglesz az 1. hely
A válogatottban legfeljebb, és ettől sem lesz a legjobb holland góllövő, legfeljebb a legeredményesebb, és csak a válogatottban. Amikor Kluivert átvette a vezetést, akkor sem gondolta senki komolyan, hogy ő a legjobb, ahogy van Persie esetében sem (aki amúgy 147 percenként lőtt gólt a válogatottban, Depay 157 percenként, és van Persie meglőtte a 30-at is az angol bajnokságban, Depay-nak a 20 volt a max a francia bajnokságban).

Cruyff 48 meccsen szerzett 33 gólt, Depay 95 meccsen 45-öt. Kinek jobb az átlaga? Cruyff 130 percenként lőtt gólt, Depay 157 percenként. Ezen az alapon is egy halom ember van Depay előtt.

De most komolyan, Cruyff három BEK-győzelemre vezette az Ajaxot, van Basten kettő BEK-győzelemre vezette a Milant, és Depay jobb náluk? Tényleg nem akarom elhinni, hogy ilyesmi megírásra került.
Kérlek, mostantól értelmezd, amit írok, és arra reagálj, mert ez így fárasztó, főleg, hogy néha már kicsit támadólag lépsz fel ezzel a trollkodás témával.

NEM írtam, hogy Depay jobb játékos náluk. Soha. Azt írtam, hogy a legjobb holland góllövő. Még csak a 2. hely a tény, de elég hamar lesz belőle első. Ennyit írtam. És annyit, hogy Ferránnál legalább egy, de inkább két polccal magasabb képességű játékos minden téren, erre sosem reagáltál, mindig valami mást írtál. Ez volt az írásom, azóta meg úgy adod elő, mintha Depayt a világ legjobbjának kiáltanám ki, amiről nincs szó, arról van szó, hogy egy nagyon-nagyon jó játékos, akit egy szinten lehet emlegetni jópár régi holland névvel, el lett tékozolva egy sokkal gyengébb játékos miatt.

Az is érdekes, hogy hirtelen számít a gól/perc, mikor tegnap még csak a számok számítottak, és top kommentezted az erre vonatkozó kommentet. Hasonló arányban lőttek gólokat, centerként. Egy hajszállal jobbal, ezt is írtam, egyet is tudok vele érteni. De akkor meg te is fogadd el, ha 5-6000 perc alatt kihoz egy erős gólátlagot, akkor az már elég nagy minta ahhoz, hogy ebből lehessen arányosítani.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Fernando
Llegenda del Barça

2024.06.24. 12:15:04

Depay egy 2 polccal gyengébb kepessegu Mbappé ugyanakkora önbizalommal és arccal. Idejét nem tudom mikor volt, hogy bárhol is hosszútávon pozitív hatással volt az aktuális csapata játékára. Nem egy csapatjatekos forma, de szerepelni imád. Volt időszak mikor rugdosta a gólokat ez tény, de nézzük meg, hogy milyen csapatok ellen volt termékeny. Nagycsapatok ellen szinte kivétel nélkül besul, esetleg büntetőből tud guritani valamit. Kicsik ellen se mindig tud villogni, de amit osszerakott golszamban az szinte kivétel nélkül kiscsapatok ellen rakta össze. Önző és öncélú amit a pályán mutat. Nekem nem hiányzik, Auba viszont mióta elment igen.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
gránit
Director del Fútbol

2024.06.24. 12:11:20

bence0330 írta:
hamar meglesz az 1. hely
A válogatottban legfeljebb, és ettől sem lesz a legjobb holland góllövő, legfeljebb a legeredményesebb, és csak a válogatottban. Amikor Kluivert átvette a vezetést, akkor sem gondolta senki komolyan, hogy ő a legjobb, ahogy van Persie esetében sem (aki amúgy 147 percenként lőtt gólt a válogatottban, Depay 157 percenként, és van Persie meglőtte a 30-at is az angol bajnokságban, Depay-nak a 20 volt a max a francia bajnokságban).

Cruyff 48 meccsen szerzett 33 gólt, Depay 95 meccsen 45-öt. Kinek jobb az átlaga? Cruyff 130 percenként lőtt gólt, Depay 157 percenként. Ezen az alapon is egy halom ember van Depay előtt.

De most komolyan, Cruyff három BEK-győzelemre vezette az Ajaxot, van Basten kettő BEK-győzelemre vezette a Milant, és Depay jobb náluk? Tényleg nem akarom elhinni, hogy ilyesmi megírásra került.

FcBarcelona1 írta:
2024.06.24. 11:47:13
Dembelét már 100+ ért hoztuk 18 helyett
Dembelé pont megtestesíti számomra a gólszegény szélső típusát. Ilyenekre egyszerűen nincs szükségünk. Elől olyan játékosra van szükségünk, aki gólokat tud szállítani, és azért nem csak Mbappé és Haaland képesek erre. A Dortmund 13 millióért vette Füllkrugot, és BL-döntőt játszottak. Persze a bajnokságban sehol sem voltak, de jó játékosokat nem csak 100 milliókért lehet szerezni. Depay leigazolását amúgy annak idején támogattam, mert a Lyonban lőtt 20 góljával úgy tűnt, beválhat. De nem vált be, nem volt elég jó, egy bizonyos szintet már nem tudott meglépni. Alacsonyabb szinteken még nem derül ki, hogy hol van az illető plafonja, hát nála nem volt túl magasan ez a plafon, és emiatt pont úgy elengedtem, ahogy méltattad a Real Madridot, hogy el tudott engedni be nem vált embereket.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2024.06.24. 12:16:53-kor.
bence0330

gránit írta:
2024.06.24. 11:09:47
bence0330 írta:
2024.06.23. 16:42:50
De közben meg a legjobb holland góllövő, aki valaha élt
???? Ez most... Komoly, vagy csak trollkodás? Memphis Depay, mint a valaha élt legjobb holland góllövő??? :shock: :shock: :shock: Cruyff, van Basten megvannak? Még egy van Nistelrooy-hoz képest sem rúg labdába, Kluivert 6 barcelonai szezonja alatt 5 szezonban több gólt lőtt nála, és csak úgy mellékesen eldöntött egy BL-döntőt. Depay, mint a valaha élt legjobb holland góllövő? Ez... Ez kemény.

"Kissé" mintha elfogult lennél a mai játékosokkal, vagy csak őket ismered.
https://www.transfermarkt.com/niederlan ... erein/3379

A számok nekem adnak igazat (igen, még csak a 2., de korábban úgy is írtam, hogy hamar meglesz az 1. hely, hisz még csak 30 éves...), így a natúr tényeket elég durva trollkodásnak nevezni. És jól példázzák a romantikát a régi játékosokkal szemben, akiknek a jó dolgaik megmaradtak az emlékezetedben, RVN pl kifejezetten gyenge képességű futballista volt a mezőnyben, ő "csak" gólt rúgni tudott. Azt meg kb úgy tette, mint Depay. Ha meg ugyanúgy rúgsz gólt, de gyengébb focista vagy, szerintem nem kérdés, ki a jobb. Főleg, hogy a tieid centerek, ahonnan még könnyebb is több gólt termelni, és még így sem sikerült nekik. Általad hozott nevek a válogatottban a gólszámokkal + Depay.

Depay 45
Kluivert 40
van Basten 24
RVN 35
Cruyuff 33

Ha én elfogult vagyok a mai játékosokkal szemben...

Van, akiknek egy hajszállal jobb az átlaga, de még azokkal is legalább egy polcon van átlag szempontjából is. Azon vitázni, hogy így Ferránhoz képest megérte-e elküldeni, ami az alapkijelentésem volt...

Depay két hibát követett el. Az elsőt fiatal korában, eléggé hülyegyerek típus volt. Mire kinőtte, és megérkezett a top szintre, sajna hozzánk igazolt, ahol kicsit leépült, elsősorban fizikailag, mint sokan mások az elmúlt években. Kérdés, visszatalál-e az előtte lévő szintre, de amit idén a sérülése után mutatott megint, egy remek csapatban húzóemberként, az azt mondatja, hogy igen.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.06.24. 11:47:13

gránit írta:
Nem akarom védeni Bencét, de arra gondolt, hogy a válogatott gólrekordere lesz. Persze szerintem sincs sehol a holland klasszisokhoz képest, de nagyon le van nézve. Ráadásul ő inkább bal szélső, egy Neymar típusú játékos, gyengébb változatban, de jól cselez, és nagyon jól fordulhat le, és benne van mindig a váratlan. Az más kérdés, hogy fizikailag teljesen leépült, valószínűleg nálunk.
Nem akarom sztárolni, de ingyen volt, ahogy Auba is. Ezt kellene megérteni mindenkinek. Mbappe pedig így is 100+, (aláírási pénz, és erre a ki tudja milyen bére, mert én nem hiszem el a publikusat)hogy ingyen távozott. És Mbappehoz közel csak páran vannak, mint Haaland, Salah, De Bruyne, aki eszembe jut. Az ilyenek 100-200 között váltanak klubot. Mi is azért szívunk, mert Bartomeuék nem számoltak az amortizációkkal. Az ilyen játékosok évi 20-40 millió bruttó és 20-40 amortizációs költséget foglalnak a bérkeretben, ami nálunk éppen 400 körül van. Szóval jelenleg esélytelen, és hosszabb távon sem biztos, hogy kifizetődő. Mi is azért jutottunk ebbe a helyzetbe, mert egy idő után elszabadultak a fizetések, a Reál pedig még hamarabb megszabadult bárkitől, nem vett figyelembe sem neveket, sem ikonokat. Itt kell felépíteni a "sztárokat", olyanokat igazolni, akikben benne van az extra, és ki kell hozni belőlük, vagy fiatalon lecsapni rájuk. Dembelé, Nunez, Haaland, Mbappe, Salah, Julian Alvarez mind képben volt nálunk még tehetségként, erre Dembelét már 100+ ért hoztuk 18 helyett, a többi játékos esetében elvileg a Barca DNS hiánya volt a kizáró tényező :)
gránit
Director del Fútbol

bence0330 írta:
De közben meg a legjobb holland góllövő, aki valaha élt
???? Ez most... Komoly, vagy csak trollkodás? Memphis Depay, mint a valaha élt legjobb holland góllövő??? :shock: :shock: :shock: Cruyff, van Basten megvannak? Még egy van Nistelrooy-hoz képest sem rúg labdába, Kluivert 6 barcelonai szezonja alatt 5 szezonban több gólt lőtt nála, és csak úgy mellékesen eldöntött egy BL-döntőt. Depay, mint a valaha élt legjobb holland góllövő? Ez... Ez kemény.

"Kissé" mintha elfogult lennél a mai játékosokkal, vagy csak őket ismered.

bence0330 írta:
Hanem az olyan játékosból, akit te vársz, hogy szélről indulva verjen 20-30 gólt
Nekem teljesen mindegy, honnan indul. Center, szélső, 9-es, pont nem érdekel, minek nevezzük. Lője be, ennyi. Mbappé-nak is teljesen mindegy, hogy a stúdiókban szélsőnek vagy centernek rajzolgatják fel. Odamegy és belövi. Ilyen kaliberekre van szükségünk. Ma nyilván kevesebb a tehetség, mint 20 éve, de azért ma is lehet szemezgetni, arról nem is beszélve, hogy bár kevesebb a tehetség, de az ellenfelek soraiban is kevesebb a tehetség, így ma már nem csak Ronaldinho-kkal lehet BL-t nyerni.
bence0330

gránit írta:
2024.06.23. 16:24:12
Amit te "szervezettebb védekezésnek" hívsz, az valójában a futballtudásban rejlő hiányosság. Mivel pont azért csinálja ezt, mert tudásban nem tudja felvenni a kesztyűt a másik ellen, csak rombolni tudja annak játékát. Na most ha valaki szét tud verni egy szerkezetet, mert fog egy baseballütőt és szétveri, attól még nem fog tudni olyan szerkezetet építeni. A "szervezettebb védekezés" nem egyenlő minőség azzal, amit évtizedekkel korábban láttunk.

Az EB-meccsek felén elalszok. Hogy egy francia és egy holland válogatott ilyen lagymatag meccset volt képes játszani egymással, egy ilyen meccsre 25 éve azt mondtuk volna, hogy két félamatőr csapat tötymörgése. Micsoda meccset játszott 2000-ben ez a két válogatott, úgy, hogy már mindkettő továbbjutott, és simán alibizhettek volna egy 0-0-át. Ehelyett mentek, mint az állat, és eszméletlen meccset játszottak. Ma meg el lehet aludni a meccseiken. Gyengült a futball színvonala.
bence0330 írta:
Gránit, úgy van amúgy ennek kapcsán összefüggése, hogy mivel a mai fociban kevés ilyen él meg, az áruk kétszer annyiba kerül, mint 20 éve került volna. Ez most nekünk kb így lehetetlen.
Mert szerinted a bevételeink nem növekedtek legalább a duplájára 20 év alatt?
Igen, ebben egyetértés van. Hiányosság a futballtudásban. Ez régen is megvolt, csak a kiscsapatok jobban nekimentek a nagynak. Most meg a kiscsapatok a gyengébb focistákkal bármit megtesznek, hogy csökkentsék a különbséget. De ez nem annyira az igazolható top játékosok témája, inkább az, miért lehetett régebben könnyebben több gólt lőni. Egyetértek, a meccsek zöme kevésbé látványos, lassú, lagymatag, egyik csapat behúzódik, másik támad. A minőség megvan, nem gyengébbek a focisták, csak a látványosság szűnt meg. Ha minőség alatt azt érted, hogy az a 90 perc, amit te nézel, akkor persze, gyengült.

Azért tegyük hozzá, hogy ehhez hozzájön még az, hogy régről csak a jó meccsekre emlékszel. Votlak olyan 0-0-k nagyobb csapatok közt is, amivel kínozni lehetett volna, a nagy franciák a 2002-es vb-t 1 gól nélkül fejezték be, asszem szintén ezen a vb-n volt (lehet rosszul emlékszem) olyan meccs, ahol a csapatok konkrétan végigpasszolták a félpályánál a meccs egy jó részét, mert mindkettőnek jó volt az eredmény. És akkor is voltak botrány meccsek. De ja, a nyíltabb stílus miatt akkor kevesebb, és több volt a jobb. De nem azért, mert gyengébb játékosok lettek volna (a skála széléről levéve 1-2 kiugró embert), csak teljesen más volt a felfogás.

Nem inflációarányosan értettem. Hanem az olyan játékosból, akit te vársz, hogy szélről indulva verjen 20-30 gólt, van vagy 3-3 a világon a két oldalon, emiatt óriási a verseny érte, emiatt mi most ezt nem tudjuk megoldani. Remélhetőleg csak 1-2 évig.

Amúgy Guiu néhány perce is mérvadó, csak nem így. Hanem abból a szempontból, hogy eddig jó, ebből még bármi lehet, nézzük meg alaposabban.
MichaaBee írta:
A transfermarkt szerint 42 meccsen 14 gólt rúgott az itt töltött ideje alatt, ebből 5 tizenegyes volt. Oké, hogy az egy jóval gyengébb csapat volt, de azért ez nem egy sztárcsatár statisztikája. Összehasonlításképp Aubameyang 24 meccsen 13 gólt lőtt, egyiket sem tizenegyesből. Ég és föld a különbség. Depay egy jó kis játékos, de nem váltotta volna meg a világot szerintem, ha ő van Lewandowski helyén.
Igen, bár a 42 meccs második fele néhány percekből állt, szóval korrektebb percarányosabb nézni, amikor Lewy 42 meccse meg mondjuk 38 kezdésből áll. De közben meg a legjobb holland góllövő, aki valaha élt, és sok éve hozta a szezonra kivetített 20 gólos statot. Még tavaly sérülésből visszatérve is. Ferrán hasonló időben tért vissza, 0/0-val fejezte be asszem minden sorozatban azóta a szezont.

Nem überklasszis, nem is a világot kellett volna megváltani (sőt nem is feltétlen Lewy helyén, max néha őt is kirotálni, és hát Lewy számai közt is van egy nagy adag tizi), én azt állítottam, hogy borzasztó hiba volt Ferránt hozni helyette, és miatta elküldeni, mikor hozzá képest egy más polc a csávó két poszton is. De Felixhez képest is. Ők az erős közepes, fogjuk rá, jó játékosok, Depay meg egy nagyon jó játékos.

Auba jó játékos szintén, de szerintem nem jobb, mint Depay (a Xavi-éra legszebb, leggördülékenyebb focijába érkezett), és hát a kora miatt is a kettő közül egyértelműen a hollandot választottam volna.)
MichaaBee
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
Peter írta:
2024.06.23. 15:25:06
Tetszik ez a Depay fóbia itt a fórumon.
Nem vagyok egy stat huszár, de félig a nyakamat tenném rá, hogy az utolsó 3 szezonjában összesen nem rúgott a srác 20 gólt...... :mrgreen:
Az egyetlen nálunk töltött szezonjában (amiből 2 hónapot sérülés miatt, további néhányat Xavi Torres-mániája miatt a padon/pályán kívül töltött, egy jelenleginél sokkal gyengébb csapatban játszva rúgott 12 gólt 1800 perc alatt, ez egy bő fél szezonnak megfelelő játékperc. Ez a tavalyi Lewy szintje, akit Dembélé meg Raphinha támogatott, nem Demir, az idei Lewynél meg jobb is, csak még tud mellette focizni is, és nem egydimenziós.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
gránit
Director del Fútbol

2024.06.23. 16:24:12

bence0330 írta:

Többi: a foci semmiképp sem gyengült, pont ugyanolyan tehetségek születnek, mint régen. Csak megváltozott, kevésbé lett látványos, a Pirloféle balettáncosok már nem kerülhetnének topcsapatok kezdőjébe. A top szélsők kevesebb gól lőnének ma, mint 20 éve, egyszerűen sokkal szervezettebb a védekezés.
Amit te "szervezettebb védekezésnek" hívsz, az valójában a futballtudásban rejlő hiányosság. Mivel pont azért csinálja ezt, mert tudásban nem tudja felvenni a kesztyűt a másik ellen, csak rombolni tudja annak játékát. Na most ha valaki szét tud verni egy szerkezetet, mert fog egy baseballütőt és szétveri, attól még nem fog tudni olyan szerkezetet építeni. A "szervezettebb védekezés" nem egyenlő minőség azzal, amit évtizedekkel korábban láttunk.

Az EB-meccsek felén elalszok. Hogy egy francia és egy holland válogatott ilyen lagymatag meccset volt képes játszani egymással, egy ilyen meccsre 25 éve azt mondtuk volna, hogy két félamatőr csapat tötymörgése. Micsoda meccset játszott 2000-ben ez a két válogatott, úgy, hogy már mindkettő továbbjutott, és simán alibizhettek volna egy 0-0-át. Ehelyett mentek, mint az állat, és eszméletlen meccset játszottak. Ma meg el lehet aludni a meccseiken. Gyengült a futball színvonala.
bence0330 írta:
Gránit, úgy van amúgy ennek kapcsán összefüggése, hogy mivel a mai fociban kevés ilyen él meg, az áruk kétszer annyiba kerül, mint 20 éve került volna. Ez most nekünk kb így lehetetlen.
Mert szerinted a bevételeink nem növekedtek legalább a duplájára 20 év alatt?
Peter írta:
2024.06.23. 15:35:35
bence0330 írta:
2024.06.23. 15:31:23
ez egy bő fél szezonnak megfelelő játékperc.
jobbat mondok.....Guiu....Mbappét és Haalandot (talán együtt) is zsebre teszi a játékperc gól stat alapján..... :lol:
Hihetetlen, hogy csípőből tolod ezeket a top kommenteket :D
bence0330

2024.06.23. 15:39:57

Peter írta:
2024.06.23. 15:35:35
bence0330 írta:
2024.06.23. 15:31:23
ez egy bő fél szezonnak megfelelő játékperc.
jobbat mondok.....Guiu....Mbappét és Haalandot zsebre teszi a játékperc gól stat alapján.....
Hú, elnézést a dupláért, szerkeszteni akrtam, rossz gombra nyomtam, most meg nem törölhetőek már. Ha egyik modi törölné a rövidebbet, megköszönném.

Igen, és ha ránézel egy lapos mezőre, akkor megállapíthatod, hogy a Föld lapos. A minta mérete nem mindegy. Ha elég nagy részét látod a Földnek, és a görbéjének az ívét, akkor már minden tudás nélkül is kikövetkeztetheted, hogy nem lapos. Ezért értelmetlen ilyen eltúlzott példát hozni érvnek. Előtte is 20 gólos volt, előtte meg 1000 perccel 9. Depay több éven át bizonyította, hogy 20 gólos játékos kb egész szezonra vetítve, és pont ezt hozta nálunk is, így az a feltételezés lenne fura és statisztikailag kiugró, ha azt mondanánk, hogy több év után nem hozta volna le 2700 perccel mondjuk a 20 gólt. Ehhez jön Guiu 150 perce, nincs összehasonlítás sem a két eset között. Ha összeszámolom Depay prime éveit, ami már marha nagy minta, akkor rengeteg, 5-6000 percre is kijön az azátlag, amivel egy kb teljes szezonban 20 gólos támadónak lehet mondani.

Az előző évét is belevehetem, ahol sokat volt sérült (emiatt nem venném meg nagy pénzért, de ingyen...? Vagy Ferránnal összehasonlításban? Nem is téma...), de még ott is simán hozta ezt az átlagot, 1200 perc alatt 9 góllal, a BL-menetelésben nagy szerepet vállalva, ahol Ferrán és Lewy lapítottak, mint nyuszi a fűben. Szóval kb az elmúlt 5-6 évet nézheted, és ki fog jönni még mindig.

A válogatottban rekorderként fogja befejezni, már most sincs messze, van Persie és Kluivert átlagában termelte a gólokat, és előbbit is fogja megelőzni az elsőségért. Ez sem kicsi minta. Olyan játékosokat, akiknek a szintjéről pár hsz-el korábban volt értekezés, hogy akkor még ilyenek voltak. Csak Depay jobban focizik mellette, mint RVP, és még teljes munkaidős centernek sem kell hozzá lennie, ezeket a brutál számokat lehozza két posztról.
Válasz küldése