2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Ez egyáltalán nem lehetetlen. Ha ki akarnánk tenni, meg lehetne győzni. Rólunk két év alatt lehúz még 74 milliót, de ha nem játszatjuk, 2026-ban már a kutya nem fog emlékezni arra, hogy ő a világon van, és így a világbajnokságot is ki fogja hagyni. Ezzel szemben ha lesz szíves távozni, még számos évet lehúzhat egy nagycsapatban, és ezalatt sokkal több pénzt húzhat le róluk, mint 74 millió. Hosszú távon jobban jár.
Egyetértek.Peter írta: ↑2024.06.24. 15:07:20Szerintem kár időt és pénzt fecsérelni arra, hogy kit és miért néznénk meg az új edző alatt. Túl sok az üresjáratok kockázata és gyorsan telnek a szezonok, évek. Azért vannak, akiken látszik, hogy "lehet, talán, hátha".....na, nekik elengedném a kezét...főleg olyanokat, akik rendelkeztek lehetőségekkel, mégsem tudtak igazán maradandót alkotni....
Ezzel is, ez számomra nagyon fontos lenne. A gyengébb csapatok ellen a közelmúltban látottakhoz képest bátrabb hadrenddel, több támadóval állnék ki, ezért is lenne fontos egy olyan mélységi ember, aki ezt egymaga meg tudja oldani, így oda elég lenne egy ember. A rangadókon meg Christensennel együtt komoly stabilitásra tehetnénk szert.
Ezekkel az adminisztratív dolgokkal nem vagyok képben, mindíg rá kell pillantanom arra amit írsz.
Tavaly 80-at ajánlot azt hiszem az Al-Nassr, azt most is tartja, szóval ha két szaúdi klub is liucitál rá, a 100 röhögve meglehet, főleg, hogy milyen játékosokat visznek mennyiért.
Csak a pénz idén jobban kellene, mint jövőre, ezért nagy a dilemma.davi10 írta: ↑2024.06.24. 14:52:04Raphinha az egyik olyan játékos, akit nagyon megnéznék egy új edzővel. Nála látszott, hogy fejben vannak a gondok, plusz értelmetlenül volt ennyire a szélen nyomatva. Viszont a szezon végén meg talán a legjobbunk volt, a BL-ben is oda-vissza beköszönt a Párizsnak, és még védekezni se büdös neki.
Valamennyire magára talált, Yamal-t meg nem szabad ennyire nyomatni. Én szerintem adnék neki még egy szezont, szerintem az ajánlott 100 misi jövőre is 100 misi lesz.
Guiu-ért meg a 6 misi aprópénz, ezt bárki kifizeti. Itt neki kell döntenie, de talán nincs sok értelme Őt is meg Roque-t is a keretben tartani, valószínűleg Ő is így gondolkozik.
Szerintem nem elgondolkodtató, hanem gondolkozás nélkül végrehajtandó......
Azért ez is kicsit fals, mert Lewy az idei, gyengébb szezonjában is jobb gól/perc átlagot hozott, ha pedig a nemzetközi meccseket nézzük még nagyobb a szakadék. Depaynak sikerült az EL-ben a Frankfurt elleni vesztes meccsen összehozni 1 gólt, összességében 38 meccs (2506 jp) 13 gól és 3 assist. Az utóbbit tekintve Lewy háromszorosan veri. És a lengyelnek ezt gyenge szezonra értékeljük. A Lyonban hozott le egy olyan évet mint most Lewandowski.MichaaBee írta: ↑2024.06.23. 16:29:05A transfermarkt szerint 42 meccsen 14 gólt rúgott az itt töltött ideje alatt, ebből 5 tizenegyes volt. Oké, hogy az egy jóval gyengébb csapat volt, de azért ez nem egy sztárcsatár statisztikája. Összehasonlításképp Aubameyang 24 meccsen 13 gólt lőtt, egyiket sem tizenegyesből. Ég és föld a különbség. Depay egy jó kis játékos, de nem váltotta volna meg a világot szerintem, ha ő van Lewandowski helyén.bence0330 írta: ↑2024.06.23. 15:35:01
Az egyetlen nálunk töltött szezonjában (amiből 2 hónapot sérülés miatt, további néhányat Xavi Torres-mániája miatt a padon/pályán kívül töltött, egy jelenleginél sokkal gyengébb csapatban játszva rúgott 12 gólt 1800 perc alatt, ez egy bő fél szezonnak megfelelő játékperc. Ez a tavalyi Lewy szintje, akit Dembélé meg Raphinha támogatott, nem Demir, az idei Lewynél meg jobb is, csak még tud mellette focizni is, és nem egydimenziós.
És ebben teljesen igazad is van. Én támogattam annak idején Depay leigazolását, teljesen vállalom. Egy gyengébb bajnokságban még nem feltétlenül derül ki, hogy a szóban forgó játékosnak hol vannak a határai. Ha már a hollandoknál tartunk, ezt még Ferguson is megkapta, hogy miért igazolta le van Nistelrooy-t, 30 gól a holland bajnokságban odaát nem biztos, hogy egy erősebb bajnokságban elég lesz. Én bíztam Depay-ban, de nem volt elég. A keményen védekező, betömörülő spanyol védelmekkel nem tudott mit kezdeni, görcsös volt a játéka, nem nagyon tudta egy az egyben megverni az embereit, és azzal is teljesen egyetértek, amit Fernando írt. Ehhez képest kellően önző, öncélú volt, és a tudásához képest sokkal többet vállalt. Szeret lődösni, szeret próbálkozni, csak ezzel nem állt arányban a hatékonysága, és rengeteg támadás halt el rajta.FcBarcelona1 írta: ↑2024.06.24. 12:53:26Depay 0 átigazolási összegért, 0 amortizációval 8 milliós bruttó fizetéssel/év (Aubameyang hasonló)
A párbeszéd vagy ahogy nevezed vita Depay vonatkozásában egyáltalán nem ebből a kijelentésből indult. Véletlenül sem erre a kijelentésre vonatkozott és semmi összefüggésben nem volt ezzel a kijelentéssel.
Én meg azt, hogy nem a legjobb holland góllövő, és akkor sem ő lesz a legjobb holland góllövő, ha átveszi van Persie-től a vezetést, aki szintén nem a legjobb holland góllövő. Semmi gond nincs az értelmezéssel, egy elég fura dolgot írtál, ami még a saját mércéd alapján sem állja meg a helyét. Ennyi, nem több.
Engem a gól/perc pont nem érdekel, gól/perc alapján még a számomra is ismeretlen emberek előzik Cruyff-ékat. Azért volt top komment Peter kommentje, mert tökéletesen figurázta ki a gól/perchez való olyan szintű ragaszkodás értelmetlenségét, és érdekes módon most, hogy Depay-t kellett védeni, már nem számított neked a gól/perc.
Kérlek, mostantól értelmezd, amit írok, és arra reagálj, mert ez így fárasztó, főleg, hogy néha már kicsit támadólag lépsz fel ezzel a trollkodás témával.gránit írta: ↑2024.06.24. 12:11:20A válogatottban legfeljebb, és ettől sem lesz a legjobb holland góllövő, legfeljebb a legeredményesebb, és csak a válogatottban. Amikor Kluivert átvette a vezetést, akkor sem gondolta senki komolyan, hogy ő a legjobb, ahogy van Persie esetében sem (aki amúgy 147 percenként lőtt gólt a válogatottban, Depay 157 percenként, és van Persie meglőtte a 30-at is az angol bajnokságban, Depay-nak a 20 volt a max a francia bajnokságban).
Cruyff 48 meccsen szerzett 33 gólt, Depay 95 meccsen 45-öt. Kinek jobb az átlaga? Cruyff 130 percenként lőtt gólt, Depay 157 percenként. Ezen az alapon is egy halom ember van Depay előtt.
De most komolyan, Cruyff három BEK-győzelemre vezette az Ajaxot, van Basten kettő BEK-győzelemre vezette a Milant, és Depay jobb náluk? Tényleg nem akarom elhinni, hogy ilyesmi megírásra került.
A válogatottban legfeljebb, és ettől sem lesz a legjobb holland góllövő, legfeljebb a legeredményesebb, és csak a válogatottban. Amikor Kluivert átvette a vezetést, akkor sem gondolta senki komolyan, hogy ő a legjobb, ahogy van Persie esetében sem (aki amúgy 147 percenként lőtt gólt a válogatottban, Depay 157 percenként, és van Persie meglőtte a 30-at is az angol bajnokságban, Depay-nak a 20 volt a max a francia bajnokságban).
Dembelé pont megtestesíti számomra a gólszegény szélső típusát. Ilyenekre egyszerűen nincs szükségünk. Elől olyan játékosra van szükségünk, aki gólokat tud szállítani, és azért nem csak Mbappé és Haaland képesek erre. A Dortmund 13 millióért vette Füllkrugot, és BL-döntőt játszottak. Persze a bajnokságban sehol sem voltak, de jó játékosokat nem csak 100 milliókért lehet szerezni. Depay leigazolását amúgy annak idején támogattam, mert a Lyonban lőtt 20 góljával úgy tűnt, beválhat. De nem vált be, nem volt elég jó, egy bizonyos szintet már nem tudott meglépni. Alacsonyabb szinteken még nem derül ki, hogy hol van az illető plafonja, hát nála nem volt túl magasan ez a plafon, és emiatt pont úgy elengedtem, ahogy méltattad a Real Madridot, hogy el tudott engedni be nem vált embereket.
https://www.transfermarkt.com/niederlan ... erein/3379gránit írta: ↑2024.06.24. 11:09:47???? Ez most... Komoly, vagy csak trollkodás? Memphis Depay, mint a valaha élt legjobb holland góllövő???![]()
![]()
Cruyff, van Basten megvannak? Még egy van Nistelrooy-hoz képest sem rúg labdába, Kluivert 6 barcelonai szezonja alatt 5 szezonban több gólt lőtt nála, és csak úgy mellékesen eldöntött egy BL-döntőt. Depay, mint a valaha élt legjobb holland góllövő? Ez... Ez kemény.
"Kissé" mintha elfogult lennél a mai játékosokkal, vagy csak őket ismered.
Nem akarom védeni Bencét, de arra gondolt, hogy a válogatott gólrekordere lesz. Persze szerintem sincs sehol a holland klasszisokhoz képest, de nagyon le van nézve. Ráadásul ő inkább bal szélső, egy Neymar típusú játékos, gyengébb változatban, de jól cselez, és nagyon jól fordulhat le, és benne van mindig a váratlan. Az más kérdés, hogy fizikailag teljesen leépült, valószínűleg nálunk.
???? Ez most... Komoly, vagy csak trollkodás? Memphis Depay, mint a valaha élt legjobb holland góllövő???
Nekem teljesen mindegy, honnan indul. Center, szélső, 9-es, pont nem érdekel, minek nevezzük. Lője be, ennyi. Mbappé-nak is teljesen mindegy, hogy a stúdiókban szélsőnek vagy centernek rajzolgatják fel. Odamegy és belövi. Ilyen kaliberekre van szükségünk. Ma nyilván kevesebb a tehetség, mint 20 éve, de azért ma is lehet szemezgetni, arról nem is beszélve, hogy bár kevesebb a tehetség, de az ellenfelek soraiban is kevesebb a tehetség, így ma már nem csak Ronaldinho-kkal lehet BL-t nyerni.
Igen, ebben egyetértés van. Hiányosság a futballtudásban. Ez régen is megvolt, csak a kiscsapatok jobban nekimentek a nagynak. Most meg a kiscsapatok a gyengébb focistákkal bármit megtesznek, hogy csökkentsék a különbséget. De ez nem annyira az igazolható top játékosok témája, inkább az, miért lehetett régebben könnyebben több gólt lőni. Egyetértek, a meccsek zöme kevésbé látványos, lassú, lagymatag, egyik csapat behúzódik, másik támad. A minőség megvan, nem gyengébbek a focisták, csak a látványosság szűnt meg. Ha minőség alatt azt érted, hogy az a 90 perc, amit te nézel, akkor persze, gyengült.gránit írta: ↑2024.06.23. 16:24:12Amit te "szervezettebb védekezésnek" hívsz, az valójában a futballtudásban rejlő hiányosság. Mivel pont azért csinálja ezt, mert tudásban nem tudja felvenni a kesztyűt a másik ellen, csak rombolni tudja annak játékát. Na most ha valaki szét tud verni egy szerkezetet, mert fog egy baseballütőt és szétveri, attól még nem fog tudni olyan szerkezetet építeni. A "szervezettebb védekezés" nem egyenlő minőség azzal, amit évtizedekkel korábban láttunk.
Az EB-meccsek felén elalszok. Hogy egy francia és egy holland válogatott ilyen lagymatag meccset volt képes játszani egymással, egy ilyen meccsre 25 éve azt mondtuk volna, hogy két félamatőr csapat tötymörgése. Micsoda meccset játszott 2000-ben ez a két válogatott, úgy, hogy már mindkettő továbbjutott, és simán alibizhettek volna egy 0-0-át. Ehelyett mentek, mint az állat, és eszméletlen meccset játszottak. Ma meg el lehet aludni a meccseiken. Gyengült a futball színvonala.
Mert szerinted a bevételeink nem növekedtek legalább a duplájára 20 év alatt?
Igen, bár a 42 meccs második fele néhány percekből állt, szóval korrektebb percarányosabb nézni, amikor Lewy 42 meccse meg mondjuk 38 kezdésből áll. De közben meg a legjobb holland góllövő, aki valaha élt, és sok éve hozta a szezonra kivetített 20 gólos statot. Még tavaly sérülésből visszatérve is. Ferrán hasonló időben tért vissza, 0/0-val fejezte be asszem minden sorozatban azóta a szezont.MichaaBee írta: ↑2024.06.23. 16:29:05A transfermarkt szerint 42 meccsen 14 gólt rúgott az itt töltött ideje alatt, ebből 5 tizenegyes volt. Oké, hogy az egy jóval gyengébb csapat volt, de azért ez nem egy sztárcsatár statisztikája. Összehasonlításképp Aubameyang 24 meccsen 13 gólt lőtt, egyiket sem tizenegyesből. Ég és föld a különbség. Depay egy jó kis játékos, de nem váltotta volna meg a világot szerintem, ha ő van Lewandowski helyén.
A transfermarkt szerint 42 meccsen 14 gólt rúgott az itt töltött ideje alatt, ebből 5 tizenegyes volt. Oké, hogy az egy jóval gyengébb csapat volt, de azért ez nem egy sztárcsatár statisztikája. Összehasonlításképp Aubameyang 24 meccsen 13 gólt lőtt, egyiket sem tizenegyesből. Ég és föld a különbség. Depay egy jó kis játékos, de nem váltotta volna meg a világot szerintem, ha ő van Lewandowski helyén.bence0330 írta: ↑2024.06.23. 15:35:01Az egyetlen nálunk töltött szezonjában (amiből 2 hónapot sérülés miatt, további néhányat Xavi Torres-mániája miatt a padon/pályán kívül töltött, egy jelenleginél sokkal gyengébb csapatban játszva rúgott 12 gólt 1800 perc alatt, ez egy bő fél szezonnak megfelelő játékperc. Ez a tavalyi Lewy szintje, akit Dembélé meg Raphinha támogatott, nem Demir, az idei Lewynél meg jobb is, csak még tud mellette focizni is, és nem egydimenziós.
Amit te "szervezettebb védekezésnek" hívsz, az valójában a futballtudásban rejlő hiányosság. Mivel pont azért csinálja ezt, mert tudásban nem tudja felvenni a kesztyűt a másik ellen, csak rombolni tudja annak játékát. Na most ha valaki szét tud verni egy szerkezetet, mert fog egy baseballütőt és szétveri, attól még nem fog tudni olyan szerkezetet építeni. A "szervezettebb védekezés" nem egyenlő minőség azzal, amit évtizedekkel korábban láttunk.bence0330 írta: ↑2024.06.23. 15:35:01
Többi: a foci semmiképp sem gyengült, pont ugyanolyan tehetségek születnek, mint régen. Csak megváltozott, kevésbé lett látványos, a Pirloféle balettáncosok már nem kerülhetnének topcsapatok kezdőjébe. A top szélsők kevesebb gól lőnének ma, mint 20 éve, egyszerűen sokkal szervezettebb a védekezés.
Mert szerinted a bevételeink nem növekedtek legalább a duplájára 20 év alatt?
Hihetetlen, hogy csípőből tolod ezeket a top kommenteket
Hú, elnézést a dupláért, szerkeszteni akrtam, rossz gombra nyomtam, most meg nem törölhetőek már. Ha egyik modi törölné a rövidebbet, megköszönném.