2024.06.26. 20:14:14
Továbbra sem értem, hogy lehetne másképp számolni, hogy legyen 20 gólos 1200 perc alatt? Ez Messinek sem menne, De még Messinek és Ronaldonak közösen sem lett volna meg minden szezonban.
Igen, ha lenne mondjuk két 10+10-es játékosunk 2000-2000 perccel, az annak feleltethető meg, aki egyedül 20+20-at csinál 4000 perc alatt. Ez nem feltétlenül szint függő, van, ahol azért nem alapkezdő egy ilyen játékos, mert van egy másik nagyon jó játékos. Saka remek példa, konkrétan nincs cseréje, nemhogy minőségi. Ha ott lett volna a nyakán egy komoly játékos, 2000 perc alatt ő se lőtt volna 20+14-et, amit így 4000 perc alatt gereblyézett össze (és ami pl jóval gyengébb arányosan egy nyolcvan poszton ide-oda hajigált Raphinháéhoz képest, gólban meg pontosan annyi.) Kb feleannyit szerzett volna az angol, nyilván minimális kilengéssel ide vagy oda, nem pontosan feleannyit. Ha ott Saka nyakán ott lett volna Yamal, és ugyanolyan elmebajjal tolták volna végig a kicsit, 10+10 környékén fejezte volna be a szezont. Mert fizikailag nem lehet 2000 perc alatt megközelítőleg annyi gólt sem rúgni, mint 4000 alatt. Ezek a számok Messinek sem mennének.
Nézd meg, hogy a City a Madrid elleni meccseit kivéve hogy igázta le a világot 2-3-4-5 éve. Csupa "6-10 gólos szélsőik" voltak. Pedig nem gyengék, Mahrez, BS, Jesus, stb. Egyszerűen kb fele-felében el voltak osztva a percek, minden poszton két játékossal. Ettől még (többségük) baromi jó játékos volt, és nyilván nem lőhetett egyik sem 20 gólt 14 gólpasszal.
Ráadásul ugyanúgy használd az arányosítást, csak meccsekre, de hát az elképesztő pontatlan, hisz ad absurdum valaki játszhat 50 meccset a szezonban 15 perceket, meg 50 meccset a szezonban majdnem mindig 90t mint Lewy. És akkor hol lenne igazságos, hogy azt mondjuk, az egyik 50 meccs alatt 20 gólt lőtt, a másik meg 4-et, és az milyen béna?
Nyilván ilyen szélsőség nincs, de Ferrán az esetek többségében csere volt. Egy Raphinha az esetek többségében lecserélt, Lewy meg a meccsei zömén 90 perces. Nagyon nem ugyanaz.
Szóval nem értem, ha már arányosítasz, miért a meccs, és miért nem perc, és hogy a perces miért ördögtől való, a meccses meg miért jogos.
Ha minden poszton 1 játékosunk lenne, csupa 15+ gólos támadónk lenne. Ferrán is az lenne. De pont az a jó, hogy alapvetően voltak cserék a posztokra. Xavi nem használta jól ki, de voltak. És ha nem is igazságosan, de el voltak osztva a percek. Pont ezért szeretne mindenki mély keretet. Ha mély és jól rotált keretet szeretnénk, szokjunk hozzá, hogy nem lesznek 20 gólos szélsőink. Ahhoz kéne egy Messi, Mbappé, akinek a cseréje egy középszer, és csak néha pihentetni használjuk. Raphinha egy teljes szezonban majdnem 20 gólos lenne, akármennyire nem tud cselezni. Pont, mint Saka. De szerintem örüljünk, hogy nem egy embernek kell ezt végigvinni.
Igen, sajna a hullámzó teljesítménye miatt Ferrán bőven nem 55 milliós. A két jó korszaka alatt ha annyi nem is, de nem volt tőle messze. A maradékban - ami hosszabb ideig tartott - sajna bőven elmaradt ettől. 20-30 milliót megérhet, ennyit szerintem megadnak érte. Ennél kevesebbért nekünk sem tudom, megérné-e eladni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy