Tebas: „A Barça gazdasági helyzete? Ezen a nyáron nem lesz olyan nehéz dolguk, mint máskor”

A LaLiga elnöke elemezte a katalán klubnál kialakult helyzetet és Mbappé Madridba igazolását. A vezető biztosítja, hogy a francia érkezése nem garantálja a Real sikerességét.

Javier Tebas, a LaLiga elnöke elemezte a Barcelona gazdasági helyzetét és Kylian Mbappé Real Madridba való igazolását. Kijelentette, hogy a katalán klub helyzete javult, és nincs olyan nehéz helyzetben, mint máskor. Sőt, azt is meg merte kockáztatni, hogy a Barça még nagyobb üzleteket is köthet, ha megoldanak néhány függőben lévő ügyet, és ha lesznek távozók.

„Ez néhány dologtól függ majd, amit meg kell tenniük. Azt mondják nekünk, hogy jól haladnak. Tudják, hogy mit kell tenniük. Remélem, kívánom és hiszem, hogy a Barcelona belép az 1:1-es szabályba, ezen a nyáron nem lesz olyan nehéz dolguk, mint máskor.” – mondta Tebas.

A LaLiga-elnök utalt Mbappé érkezésére is, és arra a lehetőségre, hogy a Madridnak most több lehetősége van a francia érkezésével: „Muszáj lejátszanunk a meccseket, mert ez egy csapatsport. Amikor Hazard jött, vagy az elmúlt években Bale, azt hitték, hogy eredményeket fognak elérni, de ez nem ilyen egyszerű. A PSG-nél is ezt gondoltuk Messi, Neymar és Mbappé esetében, mégsem így történt. Azt hitték, hogy besöprik a Bajnokok Ligáját, de nem. Szerencsére a futballban nem a látszat számít.” – mondta Tebas.

A klubokat irányító testület vezetője azt is hozzátette, hogy Mbappé szerződtetése sem lesz korai hatással a televíziós jogokra: „Amikor ezek a játékosok megérkeznek, megszilárdítják az értéket, amivel rendelkezel. A jogok azonban azonnal nem javulnak, mert már aláírt szerződéseid vannak, és mert egy játékos nem tesz téged értékesebbé. Szaúd-Arábia például jó játékosokat szerződtetett, és a nemzetközi jogok nem emelkedtek olyan mértékben, ami felkeltette volna a figyelmünket. Segít a sorozatnak, hogy erősebb legyen és hogy több szponzor figyelmét keltse fel, de ez nem jelent azonnali hatást.”

Végül Tebas reméli, hogy a spanyol válogatott legalább „ott lesz az elődöntőben. Az Európa-bajnokság nehéz, még nehezebb, mint a világbajnokság, mert itt egytől egyig nagyszerű csapatok játszanak. Nagyon jó játékosok vannak a válogatottakban” – mondta Tebas.

***