Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.06.30. 19:44:25

Hogy érted, hogy nem érdekelte őket? Hogyne érdekelte volna, 10 millió helyett már csak 0 eurót fizettek volna, mint minden más csapat. Így nem annyira érdekelte őket a fizuja, igen. Ami gondolom kisebb is, mint itt.

Hogy lenne a semmire alapozott. Arra alapoztam, hogy nem hosszabbítottunk. Kb minden klub minden játékosával akar mindig, kivéve a kifutó öregeket, akiknek már soha nem lesz piaci értéke sem. 100%, hogy első körben mi is megpróbálkoztunk vele. Talán csökkentéssel is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Peter
Director del Fútbol

2024.06.30. 19:44:02

gránit írta:
2024.06.30. 19:06:41
Csak hát megint gyengék voltunk, ahogy eddig is.
Csak az előző vezetés volt a gyenge, most voltunk csak igazán a helyzet a urai, hogy ingyen elengedtük
gránit
Director del Fútbol

2024.06.30. 19:40:14

bence0330 írta:
2024.06.30. 19:23:58
Mi az, hogy még úgy IS?
A sérülése nem érdekelte őket. Fizetik a milliós fizuját úgy is, hogy egy ideig nem áll a rendelkezésükre. Magyarul megnyitották a pénztárcájukat, sérülés ellenére is. Mért is ne tették volna? Nekik ő egy nagy fogás. 10 millió meg még nekik is potom összeg.

Ő Xavit nem kedvelte, és ezzel nem volt egyedül az öltözőben. Meg is mosolyogtam azokat a naiv hangokat, mely szerint a csapat tavasszal Xaviért is küzdött. Én még olyan kibeszélést nem láttam a Barcelona öltözőjéből, mint tavaly. Lewandowski a lengyel médiában folyamatosan szidta a rendszert, Gündogan teljesen nyíltan kipakolt, még a mindig diplomatikus ter Stegen is megszólalt. Koundé-nak már az elején nem tetszett, hogy nem ő van középen. Araújónak meg az nem tetszett, hogy neki kellett az első néhány fordulóban a szélre mennie, ott kellett fel-alá futkosnia, bele is sérült. Akkor betelt nála a pohár, Xavi aztán végre döntést hozott, és Koundé-t végleg kirakta szélre. Koundé háborgott is, hogy megegyezett korábban Xavival, azt meg meg kellett értenie, hogy azt nem ő mondja meg, hogy hol játszik, és senkit nem érdekel, hogy milyen semmit nem érő paktumot kötögetett (ha egyáltalán kötött) Xavival.

Elégedetlen volt és háborgott kb mindenki. Xavi távozásával talán meg lehet tartani Araújót, hozzáteszem, az eligazolásáról szóló pletykák szezon közben is mindig akkor röppentek fel, amikor úgy állt a harci helyzet, hogy Xavi marad. Ha így is távozik Araújo, mert elege lett az egészből, és nyerni is akar valamit, akkor mindenképp cserealapéként hasznám, az emberrel most többre megyünk, mint a pénzzel. Lehetőleg kettőt az egyért. A Manchester Unitedből és a Bayernből is el tudnék képzelni embereket, akiket elhoznék.

Szóval az is csak egy semmire nem alapozott feltételezés, hogy Dest nem hosszabbított volna. Xaviról mint edzőről megvolt neki is a véleménye, de edzői mivoltában szerencsére ő már a múlt, és ez még az Araújo-sztorit is megmentheti.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2024.06.30. 19:44:10-kor.
Peter
Director del Fútbol

2024.06.30. 19:38:49

La Masia1 írta:
2024.06.30. 17:05:31
Teljesen jó deal mindenkinek, a tökéletes win-win.
Eddig úgy olvasgattam innen a fórumról, hogy szinte lehetetlen összehozni olyan dealt, amelyik a köcsönös megegyezésen alapul vagy akár a közös akaraton. Érdekes, hogy van amikor dícséretet kap egy anyagi veszteséggel járó deal, míg más esetben teljesen elképzelhetetlen, sőt nem is érdemes megpróbálni az egyezkedést, mert kizárt a sikeres, azaz kölcsönös akarat megtalálása.
Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a PSV-ben a sérüléséig élt a srác és véletlenül sem a hollandok hátramenése volt.
bence0330

2024.06.30. 19:23:58

Mi az, hogy még úgy IS? Persze, mert ingyen volt. A világon senki nem fizetett volna 3 centet legjobb esetben pár hét játékért, rosszabb esetben 0 percért. Gondolj tényleg bele fordítva. Szétgyaláznád a vezetőséget (jogosan), ha egy majdnem egész évre sérült, lejáró szerződésű játékost idehoznának nemhogy 10, hanem akár csak 3 millióért is.

A hosszabbításhoz a játékos is kell. Dest itt nem érezte jól magát, ott meg igen. Felteszem, neki esze ágában nem volt hosszabbítani.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2024.06.30. 19:06:41

La Masia1 írta:
Nem fér bele, hogy egy sérült játékos bérét totál feleslegesen fizessék.
Nem kellett volna fizetnünk a bérét. Eladtuk volna 10 millióért. A PSV el is árulta magát azzal, hogy hónapokig fizetni fogja a bérét, még úgy is, hogy sérült. Hoznak érte áldozatot, kell nekik. Csak hát megint gyengék voltunk, ahogy eddig is.
Troym írta:
2024.06.30. 17:52:47
Érdekes, de eddig 0 emberben merült fel, hogy hosszabbíthattunk volna vele akár.
Bennem felmerült, meg is kaptam, hogy nem tud védekezni. Mert Cancelo ugye nagyon tud. Ezzel a PSV-t is sakkban tartottuk volna. Ha nem fizettek, megtartjuk, Cancelo-ért amúgy sincs kedvünk 30 milliót kicsengetni. Dest is kétlábas, ha lehet, a szélekre kétlábas embereket kell szereznünk, akik sérülések esetén átpakolhatók.

A helyzetet persze bonyolította, hogy lesérült, és mivel Balde is sérült, augusztusra mindenképp szükségünk lesz emberre. De tavaszra jól jött volna, Cancelo is tavasszal kezdett el visszaesni, mivel egyáltalán nem volt rotálva. Mélységnek jól jött volna. Persze a legjobb forgatókönyv az lett volna, ha eladjuk 10 millióért, meg még valakit eladunk, és így sávot ugrunk az igazolások tekintetében.

Vkp terén meg továbbra is nagy a csend. Attól tartok, hogy ez nem véletlen, mert a vezetőség is sejti, hogy nem fogunk tudni rendesen igazolni.
bence0330

2024.06.30. 18:47:27

Troym írta:
Amúgy Alonso oké megy, de mi lett El Capitano sorsa? Holnaptól neki sincs szerződése.
Csend van vele kapcsolatban, első körben ugye az volt, hogy Flick nem számít rá, de ha nem jön össze az 1:1, gondolom újragondolják az egészet. :(
Troym
Director del Fútbol

jclayton írta:
2024.06.30. 17:31:18
Dest-ügyben nem nagyon volt választása a csapatnak, a Barcelona nem engedheti meg magának, hogy fizessen egy focistát, aki nem játszik, a hollandok meg pont annyit adtak érte, amennyi a piaci ára jelenleg: nulla eurót.
Érdekes, de eddig 0 emberben merült fel, hogy hosszabbíthattunk volna vele akár. Attól, hogy valaki Xavinál nincs képben, még semmit nem jelent, adtam volna neki ugyanekkora, de akár kisebb fizuval 2+1 évre szerződést, ahol a 25/26 meccsszám függvényében maradhat 2027-ig. Télen visszatér, nem rokkant le 5 évre, Xavi meg kicsit sok játékost leírt és pl Dest is azt mutatta, hogy tud többet annál az ótvar játéknál, amit Xavinál mutatott a "pozíciós játékban".
"Bravó" Deco, Laporta ismét egy játékos és akár sok millió euró mínusz, gondolom akkor FFP 1-1 ről ennyit, mert amúgy ezt a lépést semmi nem indokolja.

Amúgy Alonso oké megy, de mi lett El Capitano sorsa? Holnaptól neki sincs szerződése.
jclayton
Jugador d'estrella

2024.06.30. 17:31:18

bence0330 írta:
2024.06.30. 17:11:14
Na, pont ezt akartam írni soadroli által is lehozott, a hivatalos oldalon megjelent hír, ami közben meg is jelent, hogy tuti, hogy ez csak annyit jelentett, hogy lejárt a szerződésük, és amúgy mindkét Joaoért megyünk, Canceloért alighanem nagyobb elánnal. El sem tudtam volna képzelni ezt a pálfordulást. MA nyilván, igazából ő sosem volt lényegi játékosunk, alighanem a legérthetetlenebb igazolás volt az elmúlt 2 évből, mert Romeu legalább lyukra próbáltuk meg hozni, logikus volt, még ha a személye nem is. Alonsonál meg még csak ez sem volt igaz, ez volt az az igazolás, ahol az égvilágon semmi nem stimmelt, még elméleti szinten sem.
Valamennyire vitatkoznék ezzel, egy normális csapatnál pont a sokat próbált veterán Alonso-féle arcok vannak a keretben a kispad végén és ugranak be, ha szükség van rájuk - és a bajnoki szezonban MA pontosan ezt a nem túl fontos, de kimondottan hasznos szerepet töltötte be, tehermentesítve a hátvédsort úgy, hogy nem követett el _akkora_ hibákat. Az már más kérdés, hogy a csapatnak minden centen spórolnia kellett és egy sérülékeny, nem bevethető bekk ebbe a költségvetésbe egyszerűen nem fér bele. Ezen a ponton meg kell tőle válni, az egyértelmű.

Dest-ügyben nem nagyon volt választása a csapatnak, a Barcelona nem engedheti meg magának, hogy fizessen egy focistát, aki nem játszik, a hollandok meg pont annyit adtak érte, amennyi a piaci ára jelenleg: nulla eurót.
bence0330

2024.06.30. 17:11:14

Na, pont ezt akartam írni soadroli által is lehozott, a hivatalos oldalon megjelent hír után, ami közben meg is jelent, hogy tuti, hogy ez csak annyit jelentett, hogy lejárt a szerződésük, és amúgy mindkét Joaoért megyünk, Canceloért alighanem nagyobb elánnal. El sem tudtam volna képzelni ezt a pálfordulást. MA nyilván, igazából ő sosem volt lényegi játékosunk, alighanem a legérthetetlenebb igazolás volt az elmúlt 2 évből, mert Romeu legalább lyukra próbáltuk meg hozni, logikus volt, még ha a személye nem is. Alonsonál meg még csak ez sem volt igaz, ez volt az az igazolás, ahol az égvilágon semmi nem stimmelt, még elméleti szinten sem.
La Masia1
Jugador d'estrella

bence0330 írta:
2024.06.30. 10:06:34
inkább a PSV-t nem értem így, miért nem hagyta itt lábadozni Destet.
gránit írta:
2024.06.30. 13:39:12
Kell nekik, mint egy falat kenyér, már tavaszra is. Ezen a ponton le is buktatták magukat, itt lehetett volna és kellett volna megfogni őket.
Teljesen racionálisan viselkedett mindkét klub.
Itt pontosan ugyanazok a gondok, mint tavaly, jelenleg a kb. a fél keret regisztrálása a levegőben lóg.
Nem fér bele, hogy egy sérült játékos bérét totál feleslegesen fizessék. Eleve nem kellett ide, azért is adták kölcsön, plusz nyilván már Flick is megmondta, hogy neki sem kell.
Ahogy Bence tökéletesen levezette, senki nem adott volna érte egy fillért sem. Örülhet a klub, hogy legalább a bérétől megszabadult.
És benne maradt a további értékesítésében. Ami, ha pl. Arábiába megy, lehet egy komolyabb összeg is akár.

A PSV meg vett egy opciót. Bevállalta, hogy fizeti sérülten, futja a kockázatot, hogy mikor és milyen formában tér vissza egyáltalán. Ha okés lesz, akkor örülnek, ingyen kapták. Ha meg nem annyira, akkor valakinek továbbadják olcsón.
Teljesen jó deal mindenkinek, a tökéletes win-win.

Persze, keménykedhetünk, hogy "10 millió vagy nem megy sehova"...és...?
Akkor nem megy sehova. Fizetjük a gyógyulását, aztán jövő nyáron elsétál ingyen, akár a PSV-hez.
Hasonlóan okos deal lenne, mint hogy FDJ üljön a lelátón, majd abból érteni fog...
Cseri
Entrenador del Barça

2024.06.30. 15:39:54

Fort önmagában nem megnyugtató a jobbosra,a mexikói srác szerintem nem marad,Balde a baloson még fel se épült. Ezek alapvetően is hiányposztok a nemzetközi fociban is,kérdés,hogy Flicknek mi a terve(3 védős rendszer?),ezek a megállapodások már az Ő bólintásával kellett,hogy lezajlódjanak. Jó lenne tudni,hogy mi zajlik a háttérben,bekerültünk az 1:1-be,Masia lesz a fő merítési irány,vagy ráleltek az újabb aranytartalékra és posztra terveznek hozni valódi minőséget? (Olvastam olyat is,hogy Flick közölte Fatival,hogy nem számol vele,Nico elmondta,hogy most hosszabbított nem akar váltani, forrásra már nem emlékszem,ezért a zárójel)
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
jclayton
Jugador d'estrella

2024.06.30. 15:21:25

davi10 írta:
2024.06.30. 14:47:04
Kicsit sok lenne mindegyik távozóról a saját topicjában írni, úgyhogy inkább ide.
Felix engem nem győzött meg, 30 misinél többet nem is adtam volna érte, de nem sajnálom, hogy megy.
Alonso teljesen haszontalan volt, nem fogok könnycseppet ejteni érte.
Cancelo azért más tészta, neki volt egy gyengébb periódusa a szezon végén, sajnos pont a PSG meg a Real ellen, de az egész éves teljesítményét elnézve bőven lett volna még itt helye.

Utóbbi 2 elküldése azért is érdekes, mert Balde mostanában többet sérült, mint egészséges, és így most cseréje sincs. Valle meg J.Araujo nagy kérdőjel, nem lennék meglepve, ha egyikük se maradna meg. Faye ha minden igaz tud a baloson játszani, de ugye neki sincs még egy perce se a felnőttek között, a spanyol 1 azért nem spanyol 3 vagy horvát 2.

A balosra meg akkor gondolom zaklatjuk az Atletic-et Nico-ért, meg ott van az a angol srác a Hull City-ből. Fati-val én nem számolok, Raphinha meg FT meg nem érzik magukat kényelmesen a baloldalt.

Alapból szűk volt a keret, és több hír van a távozókról, mint az esetleges érkezőkről, mostmár azért jöhetne is valaki :D
Lehet, hogy rossz híreket (nem) olvasok, de hol írnak arról, hogy Cancelo és Felix sem marad?

Edit: aha, a másik fórumos topikban van, hogy egy darabig szerepelt a hivatalos oldalon, de azóta leszedték
gránit
Director del Fútbol

2024.06.30. 15:06:04

Peter írta:
2024.06.30. 14:19:22
Máltai Szeretetszolgálat "értékesítéskor" és Róbert bácsi "vásárláskor".

Egyébként le a kalappal az amerikai srác és a psv előtt, mert simán megtehették volna, hogy a pozíciós játék elméleti anyagát a továbbiakban is nálunk sajátítsa el a maga számára kedvező "ösztöndíjért" cserébe.
Öntudatosságból és határozottságból kíváló példák álltak és állnak ma is rendelkezésre az öltözőből.
Talán az is nekünk kedvezhetett, hogy Dest nem ragaszkodott annyira magához a város Barcelonához, mint a társai.
Az a durva, hogy pont pár napja viccelődtünk ezen, hogy Máltai Szeretetszolgálat vagyunk, és néhány napra rá megint jelentkeztünk egy szeretetcsomaggal.

Ilyen hozzállással nem csoda, hogy van 1,2 milliárd eurónyi rövidtávú adósságunk. Ha összeszámolnánk ezeket az ingyenes szeretetcsomagokat, ijesztően nagy szám jönne ki. Amikor Eto'o-t lecseréltük Ibárára, és még mi fizettünk, az szerintem minden idők legrosszabb dealje volt, nem csak a labdarúgásban, hanem az egyetemes sporttörténelemben. Hány BL-győzelmet dobhattunk ki akkor az ablakon... Aztán ingyen kisétált Henry, ingyen kisétált Marquez, én pedig nem értettem, hogy mi történik.

Akkor arra is gondoltam, hogy a Real Madrid téglái irányítják a klubot, de ha így lett volna, szerződést bontanak Messivel, és részükről a probléma megoldva. A klubot egyszerűen dilettáns emberek irányítják, már nagyon régóta. Amikor Villa gyakorlatilag ingyen kisétált, emlékszem, rosszul lettem aznap. És még magyarázgatták is, hogy hát így magasabb fizut kap az új klubjában. Nem akartam elhinni, hogy ilyen létezik a világon.

Miközben pedig szidom a vezetőséget, mint a bokrot, arról is meg vagyok győződve, hogy ha nem Laporta lenne az elnök, már rég összeomlott volna a klub. Mielőtt Rakitic ingyen kisétált, egyes szurkolók azt mondták, fizetnünk kellene az új klubjának, hogy felszabaduljon a bére. Lehet, hogy még Bartóéknak is meg kell köszönnünk azt, hogy az elvárásokhoz képest még ők is visszafogottak voltak.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy Laporta blöffje mennyire puhítja meg a Ligát. Ha idén sem igazolhatunk pénzért, cserékben kell szerintem gondolkodnunk.
davi10
Llegenda del Barça

2024.06.30. 14:47:04

Kicsit sok lenne mindegyik távozóról a saját topicjában írni, úgyhogy inkább ide.
Felix engem nem győzött meg, 30 misinél többet nem is adtam volna érte, de nem sajnálom, hogy megy.
Alonso teljesen haszontalan volt, nem fogok könnycseppet ejteni érte.
Cancelo azért más tészta, neki volt egy gyengébb periódusa a szezon végén, sajnos pont a PSG meg a Real ellen, de az egész éves teljesítményét elnézve bőven lett volna még itt helye.

Utóbbi 2 elküldése azért is érdekes, mert Balde mostanában többet sérült, mint egészséges, és így most cseréje sincs. Valle meg J.Araujo nagy kérdőjel, nem lennék meglepve, ha egyikük se maradna meg. Faye ha minden igaz tud a baloson játszani, de ugye neki sincs még egy perce se a felnőttek között, a spanyol 1 azért nem spanyol 3 vagy horvát 2.

A balosra meg akkor gondolom zaklatjuk az Atletic-et Nico-ért, meg ott van az a angol srác a Hull City-ből. Fati-val én nem számolok, Raphinha meg FT meg nem érzik magukat kényelmesen a baloldalt.

Alapból szűk volt a keret, és több hír van a távozókról, mint az esetleges érkezőkről, mostmár azért jöhetne is valaki :D
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Peter
Director del Fútbol

2024.06.30. 14:19:22

gránit írta:
Ha Destért bekasszíroztuk volna a szerzőzés szerint járó 10 milliót, akkor elvileg már csak 12 millió hiányozna.
Máltai Szeretetszolgálat "értékesítéskor" és Róbert bácsi "vásárláskor".

Egyébként le a kalappal az amerikai srác és a psv előtt, mert simán megtehették volna, hogy a pozíciós játék elméleti anyagát a továbbiakban is nálunk sajátítsa el a maga számára kedvező "ösztöndíjért" cserébe.
Öntudatosságból és határozottságból kíváló példák álltak és állnak ma is rendelkezésre az öltözőből.
Talán az is nekünk kedvezhetett, hogy Dest nem ragaszkodott annyira magához a város Barcelonához, mint a társai.
gránit
Director del Fútbol

bence0330 írta:
inkább a PSV-t nem értem így, miért nem hagyta itt lábadozni Destet.
Kell nekik, mint egy falat kenyér, már tavaszra is. Ezen a ponton le is buktatták magukat, itt lehetett volna és kellett volna megfogni őket.
FcBarcelona1 írta:
2024.06.30. 11:29:28
Eddig a Barca B-ből
Riad 9+1
Guiu 6
Pedrola 3
Ha Destért bekasszíroztuk volna a szerzőzés szerint járó 10 milliót, akkor elvileg már csak 12 millió hiányozna. Fatit vagy valakit el kéne még adni, és elvileg meglennénk. Már ha a Liga nem hazudott, mert ez is lehetséges.
bence0330

2024.06.30. 13:26:17

10-15 milliónál többért nem fog szerintem elkelni, de persze ha egyszer leesik érte 2-3 millió a jövőben, az csak jó.

Ha az alacsonyabb összegeket veszem igaznak, még akkor is szabadulni kellett tőle.

Német újságírók (barcablaugranesen is lehozva) szerint a Hull City megkapta tőlünk az első ajánlatot Philogene-re, kölcsön+kötelező opcióval.
Egyfelől potenciálisan elég jó deal lehetne, még ha 3-4 milliót feljebb is menne a dolog (sok PL klub lépett be a versenybe), másrészt számomra ez azt jelzi, hogy nem lesz semmi az 1:1-ből sajna. Nem annyira sajnáljuk rá a pénzt, de idén nem tudjuk még kifizetni.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.06.30. 11:29:28

bence0330 írta:
Hát ha ekkora a fizu, akkor nem is téma, sajnos a sérülést tekintve kötelező üzletet kötöttünk, kb inkább a PSV-t nem értem így, miért nem hagyta itt lábadozni Destet. Én feleekkorát találtam, 4 misi körül.
Főleg, hogy ennyien vagyunk/leszünk a jobboldali védő posztra. Koundé, (Cancelo), Fort, Araujo, utóbbira elvileg számít Flick. Még így is túl sok, nemhogy a hollanddal. Fort szerintem meghatározó játékosunk lesz mindkét oldalon, percarányosan.

Amúgy nem tudom, erről volt-e már szó, Estanis Pedrola is elkelt nyáron, a Samp aktiválta a 3 milliós opciót. Nem sok, de szerintem korrekt összeg, 3/0 lett a statja egy Serie B-ben (bár a szezon nagy részét sérülten töltötte). Összességében korrektül hoz a konyhára eddig a Masia.

Fayéval kíváncsi vagyok mi lesz, mert botrány volt azokon a meccseken, amit láttam, kb a mezőny legrosszabb játékosa. Ha viszont ő nem hajlandó már B-ben játszani (pedig onnan is lefelé lógott a végén), a mi csapatunkba szinte biztos, hogy kevés. Ha nem érkezik 5 milliósnál nagyobb ajánlat érte, nem tudom, mit fogunk csinálni, mert nekünk nem ér jelenleg annyit. A potenciálja miatt én kölcsönadnám, aztán jövőre ha bizonyít egy kis-középcsapatban, maradhat vagy mehet nagyobb összegért, ha nem, 5 misiért szerintem akkor is el lehet adni.
Ferran Correas (Sport) szerint 20% körüli a következő eladásból való részesedés.
Sport korábbi híre szerint Bruttó 10, Capology szerint bruttó 6+. A Milan és PSV kölcsönben is 40-50%-át fizettük a fizetésének.
Eddig a Barca B-ből
Riad 9+1
Guiu 6
Pedrola 3
Barcaman1993
Director del Fútbol

2024.06.30. 10:48:41

FcBarcelona1 írta:
2024.06.30. 09:50:56
Valamilyen szinten sajnálom, hogy Dest távozik, mert tökéletes csere lett volna a két szélre.
Én kifejezetten örülök, hogy távozik. Nagyon kevés volt ő ide. Védekezése katasztrófális volt, a kapu előtt még egy jó passza, lövése sem volt. Remélem a következő Eric Garcia lesz, akiről ilyen hír érkezik, talán már pénzért. Lenglet dettó.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
bence0330

Hát ha ekkora a fizu, akkor nem is téma, sajnos a sérülést tekintve kötelező üzletet kötöttünk, kb inkább a PSV-t nem értem így, miért nem hagyta itt lábadozni Destet. Én feleekkorát találtam, 4 misi körül.
Főleg, hogy ennyien vagyunk/leszünk a jobboldali védő posztra. Koundé, (Cancelo), Fort, Araujo, utóbbira elvileg számít Flick. Még így is túl sok, nemhogy a hollanddal. Fort szerintem meghatározó játékosunk lesz mindkét oldalon, percarányosan.

Amúgy nem tudom, erről volt-e már szó, Estanis Pedrola is elkelt nyáron, a Samp aktiválta a 3 milliós opciót. Nem sok, de szerintem korrekt összeg, 3/0 lett a statja egy Serie B-ben (bár a szezon nagy részét sérülten töltötte). Összességében korrektül hoz a konyhára eddig a Masia.

Fayéval kíváncsi vagyok mi lesz, mert botrány volt azokon a meccseken, amit láttam, kb a mezőny legrosszabb játékosa. Ha viszont ő nem hajlandó már B-ben játszani (pedig onnan is lefelé lógott a végén), a mi csapatunkba szinte biztos, hogy kevés. Ha nem érkezik 5 milliósnál nagyobb ajánlat érte, nem tudom, mit fogunk csinálni, mert nekünk nem ér jelenleg annyit. A potenciálja miatt én kölcsönadnám, aztán jövőre ha bizonyít egy kis-középcsapatban, maradhat vagy mehet nagyobb összegért, ha nem, 5 misiért szerintem akkor is el lehet adni.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.06.30. 09:50:56

Valamilyen szinten sajnálom, hogy Dest távozik, mert tökéletes csere lett volna a két szélre. Sajnos Xavinak még cserének sem kellett, most pedig nagyon nehéz helyzetbe kerültünk vele. Elvileg 8+ milliós bruttó fizetéssel, egy éves szerződéssel, 8 hónapos sérüléssel, a szezon végéig, miközben van a posztjára J. Araujo, Fort akikkel szintén kezdeni kell valamit, akik szintén nem kezdő szintűek, gondolom Dest fizetésének töredékéért, egy szűkös FFP keretben. Így megtartani nehéz lett volna, főleg úgy, hogy minek hosszabbítana, ha 2 évig kölcsönbe dobáltuk, fizetést emelni pedig esélytelen egy magas keresetű csere szintnek.
Valószínűleg idén nyáron még lesznek ilyen üzletek az FFP miatt. Pl. Lenglet is valószínűleg szerződésbontás, vagy kölcsön. Jó lenne idén nyáron lezárni a múltat, megszabadulni akár ingyen is a fölöslegtől, mert minden nyáron visszatérve, csak a fizetési keretet terhelik. Inkább jöjjönek fel a La Masiasok.
vg99
Capitá del Barça

2024.06.30. 06:19:25

A Dest, Guiu esettől függetlenül, nem lehet, hogy Laporta inkább politikus, Deco meg, hát nem is tudom mi. Sajnos nekem sosem volt szimpi, és azért mert pár játékos (haver, ország, klubtárs) ügynöke volt, még nem biztos, hogy kiváló sportvezető. Legalábbis kb még semmit sem bizonyított. Valahogy annyira nem érzem, hogy profik vagyunk, pedig egy euró milliárdos vállalkozást kell vezetni.
gránit
Director del Fútbol

2024.06.30. 00:51:40

bence0330 írta:
2024.06.30. 00:42:05
De egy sok tagból álló elnökségben ezt 100%-ban kizárnám.
Még egész társadalmak is kerülhetnek szindrómák alá, nemhogy egy néhány főből álló vezetőség. Az ilyen ügyletek pedig már jóval azelőtt is szegélyezték az utunkat, mielőtt ilyen átigazolási slamasztikába kerültünk. Ez nálunk egyszerűen a céges "kultúra" része. Teljesen függetlenül a helyzetünktől. Sőt, a helyzetünk inkább azt diktálta volna, hogy kaparjunk azért a 10 millióért, hogy valahogy összehozzuk azt a 40 milliós plusz bevételt, ami ahhoz kell, hogy átigazolások tekintetében sávot ugorjunk.

bence0330 írta:
Ez sima matek: Destnek 1 éve volt vissza a szerződéséből. Ergo ha valaki megveszi (jelen esetben mindegy, 5 misiért, vagy 10-ért), akkor 1 évért fizet, hisz utána ingyen jönne ugye.
Egyáltalán nem biztos, hogy jövőre náluk folytatná, így meg megszerezték. Simán mondhattuk volna azt, hogy ha nem fizettek 10 milliót, hosszabbítunk vele. Szélsők terén amúgy sem állunk jól, ráadásul kétlábas, nagy érték. Ha nem fizettek, marad. Ti meg elveszítitek az alapembereteket.
bence0330

gránit írta:
2024.06.30. 00:17:53
bence0330 írta:
2024.06.30. 00:03:29
Szerinted a vezetőknek élmény olcsóbban adni valakit?
Meggyőződésem, hogy igen. Annyi ilyen ügyünk volt már, hogy ez már (sport)pszichológiai eset. Bőven ismer a pszichológia-tudomány olyan szindrómákat, amikor valaki beleéli magát egy rossz helyzetbe, és tulajdonképpen "megszereti" (pontosabban nem megszereti, hanem valamilyen okból kifolyólag megmagyarázza magának, hogy ez így helyes, nem lehet másképp). A Stockholm-szindróma talán a legismertebb.

Nagyon sok hozzászólás alátámasztja ezt. A sportvezetők meg miért viselkednének másképp? Ők is emberek, mint a szurkolók. És mint látjuk, nem szakemberek.

Nyilatkozott valamit a PSV vezetősége. Na bumm. Nyilván azt fogják mondani, hogy nem fizetnének. A részükről ez a helyes nyitás. Ennek a blöffnek a másik fél még be is ugorhat. Főleg, ha egy olyan palimadárral van dolga, aki már ezer ilyen blöffnek beugrott. És megint beugrott.

Nyilván ezt nyilatkozta a PSV. Miért, mit vártunk, mi mást fognak mondani? Persze, hogy ezt mondták, ez az alkudozás része. Amiben mi rendre nevetségesnek bizonyulunk, és nem is vesznek már minket komolyan. Hogyne fizettek volna 10 milliót egy alapemberükért, aki erősítés volt nekik, és futottak is egy nagyon erős szezont.
A nyilatkozatnak aztán tuti semmihez nincs köze, nyilván nem emiatt dönt valahogy egy vezetőség, sok ember összessége.
Egy embernél, talán lehetne ilyen szindróma, de ott is erős feltételezés lenne, főleg egy ennyire logikus esetben. De egy sok tagból álló elnökségben ezt 100%-ban kizárnám.

Ez sima matek: Destnek 1 éve volt vissza a szerződéséből. Ergo ha valaki megveszi (jelen esetben mindegy, 5 misiért, vagy 10-ért), akkor 1 évért fizet, hisz utána ingyen jönne ugye. Dest nem lesz bevethető jövőre, vagy ha minden jól megy, max tavasszal, annak is a végén, és ha ez nem is tolódik (szokott, simán lehet, hogy egész évben nem lesz bevethető), vélhetően akkor sem lesz kezdő szintű játékos, vagy úgy általában formában. Miért fizetnének 1 évért akármennyit is, ha használhatatlan a játékos? Mintha kölcsönöznél egy kocsit 1 évre, amit csak kb az egy év végére szerelnének meg neked, és akkor használhatnád talán pár hétig. Eszed ágában nem lenne kikölcsönöznöd azt a kocsit. Képébe röhögnél annak, aki rád akarná ezt sózni, értetlenkedve néznél rá, hogy ez most komoly?

Tuti, hogy nincs olyan csapat a világon, aki Destet pénzzé tudta volna tenni egy legjobb esetben 8 hónapos sérülés elején, 1 év múlva lejáró szerződéssel. A világ legnagyobb hülyéje lenne a vevő. Bárki rávágná, hogy ha nem használhatom jövőre, és utána ingyenes, akkor nyilván azt kivárja.

Szóval szerintem ebben az esetben még a 0 tárgyalási alapunk sem számított, mint mondjuk egy Kessié esetében. Ez így a Madridra, Cityre is pont úgy vonatkozott volna.

Képzeld el fordítva. PSV játékosa lenne, lesérült, év végén vagy játszhatna, vagy nem, 1 év van vissza, és ide akar jönni. Fizetnél érte egy fityinget is? Nem, azt mondanád, hogy még ingyen sem kéne, hogy fizessük a fizuját feleslegesen. Majd jön egy év múlva ingyen. Még Inigok sem tetszettek ingyen, amikor ott ilyen veszély nem állt fent, max az, hogy sérülékeny lesz és sokszor nem lesz bevethető, de sokszor meg igen. Tehát ott legalább biztos kapunk valamit, nem a nagy semmit.
Válasz küldése