Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Tűpontos jellemzés ez, az egész csapat töltelékké válásának folyamatáról az "ilyen olyan tartaléknak, beugrónak elmegy, rotálni jó lesz, nem olyan rossz" megfogalmazás. Az ilyen tipusú játékosokon bizony pontok, kiesések múlnak.
Kounde is lassú, ráadás ő szélső védőt játszik, Inigo nem csak hogy lassú, de ilyen korban látványosan meglassabb is lesz, de ha a múltba nézek: se Puyol, se Marquez, se Milito vagy Mascherano nem volt gyorsabb, mégis hoztuk a címeket sorra. Cubarsi tartalekjanak szerintem nem lenne rossz. Alapvetően azt kellene megszervezni, hogy ne tudják lerohanni a kozeppalyankat, hogy direktbe a védelem legyen kiszolgaltatva, így el lehetne kerülni azt a szituációt, hogy versenyt kelljen futni egy Garcianak. Hozzatennem, a "vilagleggyorsabbvedoje" Araujot is korbefutottak tavaly nem egyszer.ElBartimaeus írta: ↑2024.07.02. 10:07:29Eirc Garcia azért probléma, mert ordenáré lassú. Lehet okos, lehet jó lábbal, de védőként biztosan hatalmas probléma, hogy mindenki megkerüli. Lehet középpályán ezt tudja okos helyezkedéssel kompenzálni, anno Busi se volt egy villám mcqueen, mégis az egyik legjobb vkp volt, akit a föld a hátán hordott. Mondjuk Flick rohanós rendszerében még kevésbé érzem, hogy ez passzolna, de lehet nálunk mást fog játszatni.
Miert lett Garcia egy botlabu baromkent elkonyvelve? Baromi fiatal es vannak kifejezetten jo skilljei, nem mellesleg eleg jo szezont futott abban a csapatban amelyik oda-vissza legyalult minket. Szerintem mikor itt volt nem kicsit nyomta agyon ot a teher, ha ebben szintet tudott lepni Inigotol boven hasznosabb lehetne.
Gyülekeznek a viharfelők
Szívesen.
Válasszuk külön az izomzatot és az erőnlétet.Troym írta: ↑2024.06.06. 13:26:56Mondom, egyszerűsítem a mondandóm, de a lényege, hogy az izomzat / erőnlét felépítése szerintem nem évekig tart, ha eleve európai top fociban játszol, ergo Flick csapata simán meg tudja ugrani (ha képes rá) hogy jól felkészíti a csapatot, ahhoz már sok köze nem lesz Xavinak és csapatának.
Erre kb millió ellenpélda van. Milák kb 2 évig nem járt uszoda közelében és 4 hónap edzés után megúszta a világ idei második legjobb idejét. Jordan kb 2 évig haknizott baseball meccseken, utána simán összehozott 3 gyűrűt, vagy Schumacher 4 év után is simán versenyképes volt F1ben, de millió sportoló tért vissza visszavonulást követően és sokan simán hozták a szintet. De bokszolók is meccsről meccsre építik fel magukat, nem számít, hogy az előző meccsen hogy bírták szuflával.Peter írta: ↑2024.06.06. 00:07:33Ahogyan fogalmaztál, "baromira leegyszerűsítve"....
Ugyanakkor ez ennél sokkal, de sokkal összetettebb pontosan az élsportban. Mégpedig azért, mert az élsportban centiken vagy akár milliméteren, másodperceken vagy akár ezredmásodperceken múlnak dicsőségek és egyéb helyezések vagy éppen bukások. Ez alól a labdarúgás sem kivétel és a csapatsport természetéből adódóan amennyi ebben előny lehet, ugyanannyi hátránya is lehet.
És akkor még nem kezdtünk el arról beszélgetni, hogy táplálkozás, pihenés, aktuális forma, időzítés, fenntarthatóság, sérülés, betegség, kihagyás, lelkiállapot, mentális erőnlét, egyéni terhelhetőség és talán reggelig sorolhatnánk.....és minden mindennel összefügg.
Visszatérve hozzánk, a csapathoz. Az is egészen biztos, hogy baromira leegszerűsítve is erőnléti deficitben vagyunk az elithez képest. Ezen lehet változtatni és bízzunk abban, hogy sikerül ezen a hiányosságon is javítani az új stábnak.
Ahogyan fogalmaztál, "baromira leegyszerűsítve"....
Azért ez nem igaz. Vagy csak félig. Olyan ez, mintha az elnökség kérdésében az épp székbe került Laportán akarnád számonkérni, mi ez az adósság, és miért nem oldottad meg két hónap alatt. Egy évek alatt felépített rendszert könnyebb megtartani, mint egy nem olyan jó állapotban lévő csapatot hirtelen felhúzni, és a különbség tuti, hogy növekszik a két eset közt akkor, ha nyáron erre még idő sincs.
De nincs deficit, ami áthúzódik szezonokon keresztül. (oké, többéves sérülések esetén lehetséges )Ezért alapoznak évről évre.Peter írta: ↑2024.06.05. 16:32:12A leendő játékosai fizikai állóképességi, erőnléti deficit ledolgozásáról volt szó.....az EB, Copa és Olimpia nem ezekről az edzésfajtákról fog szólni senkinek....és arról már nem is beszélve, hogy azokat nem a Hansi team felügyeli....
EB-n, Copán, Olimpián nem igazán lehet várható a Hansi hatás.
A leendő játékosai fizikai állóképességi, erőnléti deficit ledolgozásáról volt szó.....az EB, Copa és Olimpia nem ezekről az edzésfajtákról fog szólni senkinek....és arról már nem is beszélve, hogy azokat nem a Hansi team felügyeli....
Szerintem jobb volt a fizikális felkészítés, mint amennyire a rotálás gyengesége láttatta. Volt egy egyértelmű javulás Xavi alatt a korábbi évekhez képest. Csak ezt anullálja rettenetes keretmenedzsmentjével, persze, hogy gyengülünk a végefelé, a tinik tél, a veteránok meg szeptember óta nincsenek lecserélve, ráadásul rendre későn jönnek a cserék is, mire az ellen már sort váltott.
Csak néz tévét meg olvass, gondolom feltűnt neki az anyagi helyzetünk. Nagyon kiváncsi leszek milyen évünk lesz.!ocsike83 írta: ↑2024.06.04. 08:15:56Ezt egy németről nem nagyon tudom elképzelni, nem ez jellemző rájuk.Peter írta: ↑2024.06.02. 14:07:43Nagyon szurkolok a Flick időszaknak, de ugyanennyire tartok attól is, hogy maga Flick sem tudja igazán, hogy mit vállalt el.
Az pozitívum, hogy Laporta felismerte és meglépte az irányváltás szükségét, de akkor lehet igazán esély kilépni ebből a mentális pangás állapotából, ha a klub is képes lesz beállni Flick mögé, tehát valóban változást is akarnak és nem csak egy következő színházi felvonást láthatunk majd a túlélés jegyében.
Én esetleg attól tartok, hogy Laporta "jó" politikus révén lehazudta neki a csillagokat, beígérte az 1/1-et. Flick a pénzügyi helyzetünkbe nem hiszem, hogy belelátna....
Nekem inkább az a félelmem, hogy nagyon idegen lesz számára a csapat, egész nyáron alig fogja látni őket és vica versa. Így már az is nehézkes, hogy konkrét, biztos elképzelése legyen a keretről, az előre átgondolt, irányt, stratégiát mennyire vagy egyáltalán alapjaiban képes lesz-e alkalmazni, netalán teljesen 0-ról kell indulnia, a számára fontos igazolások sem lesznek minden bizonnyal ehhez igazítva. Szóval kb. abból kell főzni ami van, számára elég idegen csapattal akikkel még a személyes kapcsolata is ki tudja milyen lesz. Én pont emiatt jó ideig nem várok szép játékot vagy konkrét irányt, inkább abban bízok, hogy a kötelezőket, akár csak erőből, egyéni képességek alapján behúzzuk aztán idővel látható lesz pontosan mit is akar, merre tart a csapat. Mert a jelenlegi csapat vagy mondjuk úgy hogy a favorizált 13-14 játékos egyáltalán nem gyenge, főleg ha visszatérnek a sérültek, de ilyen körülmények között nehéz megtalálni milyen irányba induljon el. Ha lehoz egy olyan szezont eredmények terén, mint Xavi hazai és nemzetközi szinten, esetleg egy-két kupát is zsebre tesz, 1-2 "új" fiatalt is látunk konstansabban a csapatban én nem lennék feltétlenül elégedetlen. Jövőre azért jó eséllyel már nagyobb lesz a mozgástér igazolások terén (gondoljunk csak bele mennyit hozhat csupán az új stadion) és alakíthatja a keretet, akkor már eldőlhet, hogy mit is ér valójában és sikersztori vagy hiba volt őt kinevezni.ocsike83 írta: ↑2024.06.04. 08:15:56Ezt egy németről nem nagyon tudom elképzelni, nem ez jellemző rájuk.Peter írta: ↑2024.06.02. 14:07:43Nagyon szurkolok a Flick időszaknak, de ugyanennyire tartok attól is, hogy maga Flick sem tudja igazán, hogy mit vállalt el.
Az pozitívum, hogy Laporta felismerte és meglépte az irányváltás szükségét, de akkor lehet igazán esély kilépni ebből a mentális pangás állapotából, ha a klub is képes lesz beállni Flick mögé, tehát valóban változást is akarnak és nem csak egy következő színházi felvonást láthatunk majd a túlélés jegyében.
Én esetleg attól tartok, hogy Laporta "jó" politikus révén lehazudta neki a csillagokat, beígérte az 1/1-et. Flick a pénzügyi helyzetünkbe nem hiszem, hogy belelátna....
Mindenesetre ígéretes hogy elmehetett volna a Chelsea-be, ehelyett gyengébb fizetésért idejött és lát fantáziát a csapatban egy mostani RM-al versenyezve is.ocsike83 írta: ↑2024.06.04. 08:15:56Ezt egy németről nem nagyon tudom elképzelni, nem ez jellemző rájuk.Peter írta: ↑2024.06.02. 14:07:43Nagyon szurkolok a Flick időszaknak, de ugyanennyire tartok attól is, hogy maga Flick sem tudja igazán, hogy mit vállalt el.