Hansi Flick
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Abban biztos vagyok, hogy a háta közepére nem akarja Flick Ericet, itt max arról lehet szó, hogy ha nem tudunk keretet feltölteni, akkor a szintén bűnlassú Inigot vagy őt éri meg itt tartani. Inigo ha nem számít a sebesség, jól védekezik, agresszív, jó habitusa van. Viszont rengeteget sérült és nagyobb a fizuja, ezek szólnak Garcia mellett, meg hogy talán 3.-4. számú csereként lehet rá vkp-ként számítani. A fizu sajna nagy faktor, úgy tűnik, továbbra is.
A jobbik rosszat kell kiválasztani, vagy ha a fizuról szól a dolog, akkor még választási lehetőség is alig van.
A jobbik rosszat kell kiválasztani, vagy ha a fizuról szól a dolog, akkor még választási lehetőség is alig van.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
- ElBartimaeus
- Director del Fútbol
Eirc Garcia azért probléma, mert ordenáré lassú. Lehet okos, lehet jó lábbal, de védőként biztosan hatalmas probléma, hogy mindenki megkerüli. Lehet középpályán ezt tudja okos helyezkedéssel kompenzálni, anno Busi se volt egy villám mcqueen, mégis az egyik legjobb vkp volt, akit a föld a hátán hordott. Mondjuk Flick rohanós rendszerében még kevésbé érzem, hogy ez passzolna, de lehet nálunk mást fog játszatni.
- Ronaldinho&Barca
- Director del Fútbol
Casado, Garcia.. épül a dream team
Előbbi kb perceket kapott eddig de jövőre első csapat, EG pedig már sokszor bizonyított, hogy vannak jó meccsei és vannak botrányos mérkőzései. Ha EG vagy Inigo akkor még azt mondom rendben, csak ne kezdőként számoljunk vele, akkor meg minek éri meg neki itt padozni?

Visca El Barca!

Més que un club

Més que un club
- Fernando
- Llegenda del Barça
Miert lett Garcia egy botlabu baromkent elkonyvelve? Baromi fiatal es vannak kifejezetten jo skilljei, nem mellesleg eleg jo szezont futott abban a csapatban amelyik oda-vissza legyalult minket. Szerintem mikor itt volt nem kicsit nyomta agyon ot a teher, ha ebben szintet tudott lepni Inigotol boven hasznosabb lehetne.
Felix pedig nem biztos, hogy nem marad.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Gyülekeznek a viharfelők

Felix távozásának viszont örülök.
Szívesen.
Annyit hozzátennék még, hogy kihagytuk a regenerációt.
Ez is fontos a következő szezonra. Évekkel ezelőtt egy tanulmányban leírták a fontosságát. A tanulmány szerint a pihenő első 3 hetében még nem kezdődik el a test regenerációja. Ez a 4-ik héttel kezdődik. Így minimum 4-5 hetet kellene ideálisan pihenni egy játékosnak, hogy a teste kipihenve kezdjen hozzá a következő szezonra. Ha ez kimarad, vagy mondjuk csak 3 hét jut, az teljesítményromláshoz, rosszabb esetben sérüléshez vezethet.
Válasszuk külön az izomzatot és az erőnlétet.Troym írta: ↑2024.06.06. 13:26:56Mondom, egyszerűsítem a mondandóm, de a lényege, hogy az izomzat / erőnlét felépítése szerintem nem évekig tart, ha eleve európai top fociban játszol, ergo Flick csapata simán meg tudja ugrani (ha képes rá) hogy jól felkészíti a csapatot, ahhoz már sok köze nem lesz Xavinak és csapatának.
Az izomzat felépítése igenis hosszabb ideig tart felépíteni, mivel az izomzatot nem lehet hetek alatt növelni mondjuk pár kilóval ( alsó v. felső testre). Ha valaki fel akar szedni 5 kg izmot, az nem hetek, hanem hónapok vagy évbe is telhet. De ez szerintem nem is kell egy top ligában játszó labdarúgónak, mert ha nincsenek meg ezek az izomzati alapok, el se jut egy Barca szintig.
Az erőnlét az más. Ott is kell idő, hogy csúcsformába hozzák magukat a játékosok. De itt inkább 4-6-8 hét az, ahol már komolyabb eredményeket ( kondíciót) lehet elérni. Ebben van nagy szerepe a erőnléti stábnak.
Magát a kondíciót gyorsan el lehet veszíteni (3-4 hét alatt is, ha teljesen leállsz az edzésekkel). Ezért is kell a szezonok előtt már hetekkel elkezdeni a felkészülést. Nem véletlen, ha látunk egy jó szezon utáni csapatot rémesen játszani ősszel, ott a fizikai felkészítést valószínűleg elszúrták.
És akkor még nem beszéltünk az izület- izomzat különböző felkészítéséről ( és ennek okán a szezon korai sérülései), vagy az állóképesség-gyorsaság fejlesztésének különbségeiről. De ez már nagyon off lenne ide.
Én örülök Flick érkezésének ebből a szempontból is. Remélem végre látunk egy olyan szezont, ahol, mind fizikailag, mind taktikailag jól felépített csapatot látunk. És dőljön el, ki az, aki megüti a top szintet a játékosok közül.
Azt is remélem, Lewának lesz igaza, amikor szólt Xavinak (még januárban-f.: Barcauniversal), hogy baj van az edzések intenzitásával, mert akkor van/lesz hova fejlődnie a csapatnak.
Erre kb millió ellenpélda van. Milák kb 2 évig nem járt uszoda közelében és 4 hónap edzés után megúszta a világ idei második legjobb idejét. Jordan kb 2 évig haknizott baseball meccseken, utána simán összehozott 3 gyűrűt, vagy Schumacher 4 év után is simán versenyképes volt F1ben, de millió sportoló tért vissza visszavonulást követően és sokan simán hozták a szintet. De bokszolók is meccsről meccsre építik fel magukat, nem számít, hogy az előző meccsen hogy bírták szuflával.Peter írta: ↑2024.06.06. 00:07:33Ahogyan fogalmaztál, "baromira leegyszerűsítve"....
Ugyanakkor ez ennél sokkal, de sokkal összetettebb pontosan az élsportban. Mégpedig azért, mert az élsportban centiken vagy akár milliméteren, másodperceken vagy akár ezredmásodperceken múlnak dicsőségek és egyéb helyezések vagy éppen bukások. Ez alól a labdarúgás sem kivétel és a csapatsport természetéből adódóan amennyi ebben előny lehet, ugyanannyi hátránya is lehet.
És akkor még nem kezdtünk el arról beszélgetni, hogy táplálkozás, pihenés, aktuális forma, időzítés, fenntarthatóság, sérülés, betegség, kihagyás, lelkiállapot, mentális erőnlét, egyéni terhelhetőség és talán reggelig sorolhatnánk.....és minden mindennel összefügg.
Visszatérve hozzánk, a csapathoz. Az is egészen biztos, hogy baromira leegszerűsítve is erőnléti deficitben vagyunk az elithez képest. Ezen lehet változtatni és bízzunk abban, hogy sikerül ezen a hiányosságon is javítani az új stábnak.
Holott az összes egyéni sportban az erőnlét és a milliméterek konkrétan sokkal kardinálisabb jelentőséggel bírnak.
Mondom, egyszerűsítem a mondandóm, de a lényege, hogy az izomzat / erőnlét felépítése szerintem nem évekig tart, ha eleve európai top fociban játszol, ergo Flick csapata simán meg tudja ugrani (ha képes rá) hogy jól felkészíti a csapatot, ahhoz már sok köze nem lesz Xavinak és csapatának.
Ahogyan fogalmaztál, "baromira leegyszerűsítve"....
Ugyanakkor ez ennél sokkal, de sokkal összetettebb pontosan az élsportban. Mégpedig azért, mert az élsportban centiken vagy akár milliméteren, másodperceken vagy akár ezredmásodperceken múlnak dicsőségek és egyéb helyezések vagy éppen bukások. Ez alól a labdarúgás sem kivétel és a csapatsport természetéből adódóan amennyi ebben előny lehet, ugyanannyi hátránya is lehet.
És akkor még nem kezdtünk el arról beszélgetni, hogy táplálkozás, pihenés, aktuális forma, időzítés, fenntarthatóság, sérülés, betegség, kihagyás, lelkiállapot, mentális erőnlét, egyéni terhelhetőség és talán reggelig sorolhatnánk.....és minden mindennel összefügg.
Visszatérve hozzánk, a csapathoz. Az is egészen biztos, hogy baromira leegszerűsítve is erőnléti deficitben vagyunk az elithez képest. Ezen lehet változtatni és bízzunk abban, hogy sikerül ezen a hiányosságon is javítani az új stábnak.
Annyit állítok baromira leegyszerűsítve, hogy erőnlét oldalon ilyen szintű élsportolók között nincs évekig tartó deficit.
Kb mintha minden erőnléti edző kapna egy üres vásznat minden július 15én, hogy na hajrá, készítsd fel a csapatot, hogy bírják a 60-70 meccset.
Szóval hiába nézett ki jobban erőnlétben a Leverkusen mondjuk májusban, abból augusztusra sok minden nem marad.
Egyszerűen gyengébb volt az erőnléti edzője Xavinak, mert már októberben fáradtak voltak többen is és volt nem egy izomsérülés. De akármennyire nem volt megfelelő, ez nem több év alatt behozható valami és mindenkit egyformán sújtanak a válogatott események, ezekkel nem kéne kiskaput keresni.
Javaslom első igazolásként hozzuk el a City erőnléti edzőjét, olcsóbb, mint sztárokat venni.
Kb mintha minden erőnléti edző kapna egy üres vásznat minden július 15én, hogy na hajrá, készítsd fel a csapatot, hogy bírják a 60-70 meccset.
Szóval hiába nézett ki jobban erőnlétben a Leverkusen mondjuk májusban, abból augusztusra sok minden nem marad.
Egyszerűen gyengébb volt az erőnléti edzője Xavinak, mert már októberben fáradtak voltak többen is és volt nem egy izomsérülés. De akármennyire nem volt megfelelő, ez nem több év alatt behozható valami és mindenkit egyformán sújtanak a válogatott események, ezekkel nem kéne kiskaput keresni.
Javaslom első igazolásként hozzuk el a City erőnléti edzőjét, olcsóbb, mint sztárokat venni.
- bence0330
Azért ez nem igaz. Vagy csak félig. Olyan ez, mintha az elnökség kérdésében az épp székbe került Laportán akarnád számonkérni, mi ez az adósság, és miért nem oldottad meg két hónap alatt. Egy évek alatt felépített rendszert könnyebb megtartani, mint egy nem olyan jó állapotban lévő csapatot hirtelen felhúzni, és a különbség tuti, hogy növekszik a két eset közt akkor, ha nyáron erre még idő sincs.
De szerintem nem volt akkora gáz az erőnléttel, kifejezetten jól bírtuk a meccsek végét, kb madridi szinten fordítgattuk a meccseket sorra. A keretet kell jobban forgatni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
De nincs deficit, ami áthúzódik szezonokon keresztül. (oké, többéves sérülések esetén lehetséges )Ezért alapoznak évről évre.Peter írta: ↑2024.06.05. 16:32:12A leendő játékosai fizikai állóképességi, erőnléti deficit ledolgozásáról volt szó.....az EB, Copa és Olimpia nem ezekről az edzésfajtákról fog szólni senkinek....és arról már nem is beszélve, hogy azokat nem a Hansi team felügyeli....
EB-n, Copán, Olimpián nem igazán lehet várható a Hansi hatás.
Magyarán mindenki 0-ról indul.
A leendő játékosai fizikai állóképességi, erőnléti deficit ledolgozásáról volt szó.....az EB, Copa és Olimpia nem ezekről az edzésfajtákról fog szólni senkinek....és arról már nem is beszélve, hogy azokat nem a Hansi team felügyeli....

EB-n, Copán, Olimpián nem igazán lehet várható a Hansi hatás.
- bence0330
Szerintem jobb volt a fizikális felkészítés, mint amennyire a rotálás gyengesége láttatta. Volt egy egyértelmű javulás Xavi alatt a korábbi évekhez képest. Csak ezt anullálja rettenetes keretmenedzsmentjével, persze, hogy gyengülünk a végefelé, a tinik tél, a veteránok meg szeptember óta nincsenek lecserélve, ráadásul rendre későn jönnek a cserék is, mire az ellen már sort váltott.
Amúgy nagyon sok meccset fordítottunk meg a végén, még a BL-ben is volt ugyebár ilyen, nem is kis csapat ellen. A végefelé már nem követtem, lehet változott a szitu, de asszem toronymagasan élen jártunk az utolsó negyed órákban szerzett gólokban.
Ettől még persze lehet javulni, meg kell is, de szerintem a csapat kisebb gondja közé tartozott a fizikai felkészítés, nem mondom, hogy tökéletes volt, de teljesen okés.
Minden csapat játékosai ugyanúgy ott vannak EB-n, Copán, Olimpián, mégis jobban bírják.
- davi10
- Llegenda del Barça
Laporta interjúból:
"We saw that in the 60th minute the team’s level dropped, they didn’t finish the game in the same way, like in the two games against Real Madrid, who came back in the last few minutes.
“I’m not saying they weren’t well prepared, but there are always things to improve and Flick will improve the physical preparation. To do this he will adapt to the club’s structure, a trainer will come in and they are designing it.”
Legyen így! Nem tudom egy nyár alatt mennyire lehet csodát tenni, de nagyon ráférne a csapatra egy rendes fizikai felkészítés. A Bayern játékosok is elég jó formába kerültek alatta.
"We saw that in the 60th minute the team’s level dropped, they didn’t finish the game in the same way, like in the two games against Real Madrid, who came back in the last few minutes.
“I’m not saying they weren’t well prepared, but there are always things to improve and Flick will improve the physical preparation. To do this he will adapt to the club’s structure, a trainer will come in and they are designing it.”
Legyen így! Nem tudom egy nyár alatt mennyire lehet csodát tenni, de nagyon ráférne a csapatra egy rendes fizikai felkészítés. A Bayern játékosok is elég jó formába kerültek alatta.

"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Csak néz tévét meg olvass, gondolom feltűnt neki az anyagi helyzetünk. Nagyon kiváncsi leszek milyen évünk lesz.!ocsike83 írta: ↑2024.06.04. 08:15:56Ezt egy németről nem nagyon tudom elképzelni, nem ez jellemző rájuk.Peter írta: ↑2024.06.02. 14:07:43Nagyon szurkolok a Flick időszaknak, de ugyanennyire tartok attól is, hogy maga Flick sem tudja igazán, hogy mit vállalt el.
Az pozitívum, hogy Laporta felismerte és meglépte az irányváltás szükségét, de akkor lehet igazán esély kilépni ebből a mentális pangás állapotából, ha a klub is képes lesz beállni Flick mögé, tehát valóban változást is akarnak és nem csak egy következő színházi felvonást láthatunk majd a túlélés jegyében.
Én esetleg attól tartok, hogy Laporta "jó" politikus révén lehazudta neki a csillagokat, beígérte az 1/1-et. Flick a pénzügyi helyzetünkbe nem hiszem, hogy belelátna....
- Chino
- Llegenda del Barça
Nekem inkább az a félelmem, hogy nagyon idegen lesz számára a csapat, egész nyáron alig fogja látni őket és vica versa. Így már az is nehézkes, hogy konkrét, biztos elképzelése legyen a keretről, az előre átgondolt, irányt, stratégiát mennyire vagy egyáltalán alapjaiban képes lesz-e alkalmazni, netalán teljesen 0-ról kell indulnia, a számára fontos igazolások sem lesznek minden bizonnyal ehhez igazítva. Szóval kb. abból kell főzni ami van, számára elég idegen csapattal akikkel még a személyes kapcsolata is ki tudja milyen lesz. Én pont emiatt jó ideig nem várok szép játékot vagy konkrét irányt, inkább abban bízok, hogy a kötelezőket, akár csak erőből, egyéni képességek alapján behúzzuk aztán idővel látható lesz pontosan mit is akar, merre tart a csapat. Mert a jelenlegi csapat vagy mondjuk úgy hogy a favorizált 13-14 játékos egyáltalán nem gyenge, főleg ha visszatérnek a sérültek, de ilyen körülmények között nehéz megtalálni milyen irányba induljon el. Ha lehoz egy olyan szezont eredmények terén, mint Xavi hazai és nemzetközi szinten, esetleg egy-két kupát is zsebre tesz, 1-2 "új" fiatalt is látunk konstansabban a csapatban én nem lennék feltétlenül elégedetlen. Jövőre azért jó eséllyel már nagyobb lesz a mozgástér igazolások terén (gondoljunk csak bele mennyit hozhat csupán az új stadion) és alakíthatja a keretet, akkor már eldőlhet, hogy mit is ér valójában és sikersztori vagy hiba volt őt kinevezni.ocsike83 írta: ↑2024.06.04. 08:15:56Ezt egy németről nem nagyon tudom elképzelni, nem ez jellemző rájuk.Peter írta: ↑2024.06.02. 14:07:43Nagyon szurkolok a Flick időszaknak, de ugyanennyire tartok attól is, hogy maga Flick sem tudja igazán, hogy mit vállalt el.
Az pozitívum, hogy Laporta felismerte és meglépte az irányváltás szükségét, de akkor lehet igazán esély kilépni ebből a mentális pangás állapotából, ha a klub is képes lesz beállni Flick mögé, tehát valóban változást is akarnak és nem csak egy következő színházi felvonást láthatunk majd a túlélés jegyében.
Én esetleg attól tartok, hogy Laporta "jó" politikus révén lehazudta neki a csillagokat, beígérte az 1/1-et. Flick a pénzügyi helyzetünkbe nem hiszem, hogy belelátna....
Forca Barca!!!!
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Mindenesetre ígéretes hogy elmehetett volna a Chelsea-be, ehelyett gyengébb fizetésért idejött és lát fantáziát a csapatban egy mostani RM-al versenyezve is.ocsike83 írta: ↑2024.06.04. 08:15:56Ezt egy németről nem nagyon tudom elképzelni, nem ez jellemző rájuk.Peter írta: ↑2024.06.02. 14:07:43Nagyon szurkolok a Flick időszaknak, de ugyanennyire tartok attól is, hogy maga Flick sem tudja igazán, hogy mit vállalt el.
Nagyon bízom benne hogy tudja mit csinál és nem csak a barcelonai rózsaszín köd vakítja el.
- ocsike83
- Jugador d'estrella
Ezt egy németről nem nagyon tudom elképzelni, nem ez jellemző rájuk.Peter írta: ↑2024.06.02. 14:07:43Nagyon szurkolok a Flick időszaknak, de ugyanennyire tartok attól is, hogy maga Flick sem tudja igazán, hogy mit vállalt el.
Més que un club 

Jogos! Mindannyian azért szorítunk, hogy az aktuális edzővel eredményes legyen a Barca.Peter írta: ↑2024.06.02. 14:07:43Nagyon szurkolok a Flick időszaknak, de ugyanennyire tartok attól is, hogy maga Flick sem tudja igazán, hogy mit vállalt el.
Flicknek is az adott kerettel kell eredményt elérnie.
A játékosok egyenként tényleg(!) nagyszerűek, a fő érdés, hogy sikerül -e belőlük stabil, ütőképes csapatot formálni.