gránit írta: ↑2024.07.14. 14:24:15
Nem azért írtam, mert nem játszott volna korábban szélsőt, hanem azért, mert egyrészt korábban sem ott volt a leghatékonyabb, másrészt ő már kb sehol nem hatékony. Egy Brightonnak nem kellett. Egy Brightonnak...
Még centerben volt a leghasználhatóbb. 2022-2023 utolsó fordulóiban egészen megrázta magát, és jól érkezett középen. Ez a szélsőzés az ő esetében is inkább a mi hülyeségünk volt (meg vagyunk veszve ezért a szélsőzésért, még Roque-t is simán odarakjuk), középcsatárként még használható is volt.
https://www.youtube.com/watch?v=21yX3WV3ac0&t=123s
https://www.youtube.com/watch?v=mccGTTD-drY&t=64s
Lőtt onnan gólokat, de abszolút balszélen jött fel és robbant be, és lőtt rengeteg gólt még a sérülése előtt. Szeret befelé húzni, nem cselgép, de 1-2 mellett el tud siklani úgy a 16-os sarkáig, és onnan több helye van kicsit mint centerben, el tudja lőni, és jól lő(tt). Az is sokat mond, hogy ő maga sem akar centerként játszani, nem érzi ott jól magát.
Brightonnak nem kellett, mert ott volt Mitoma, aki nagyon-nagyon jó játékos, és mert megint lesérült hónapokra, amiből nem építette fel magát egy PL szintre 1-2 hónap alatt.
Igen, ez a része rizikó, de most jól néz ki, és a fizikum-mániás Flicknek is tetszik. Amíg nem derül ki a németről, hogy nem elég ide, addig megbízom az értékítéletében az utolsó klubszezonjai után. Majd megnézi, aztán szerintem augusztus közepéig kiderül, lehet-e rá számítani. Ha nem, majd elküldjük.
És most sok év után először alighanem lesz egy rendes alapozás, ami jól is elsülhet. Neki legalábbis, az EB-Copásoknak talán kevésbé.
És félig off, bár ettől is függhet Fati szerepe kicsit, de Unai Hernandez (nekem Fort után messze ő tetszett a legjobban a B-ből) is jó eséllyel a keret tagja lehet, sok cikk szól arról, hogy ő lehet Flick egyik új neve, avagy Flick Fermínje. Az ő előszezonjától is sok fog függni, ha pl. olyan jó balszélsőben, amennyire lent volt, akkor minimum egy jó biztonsági tartalék Fati kidőlése esetére.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy