Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.07.15. 23:39:11

Rdinho10 írta:
2024.07.15. 14:11:41
Sajnalnam,de en Pedrit aldoznam be.Allandoan serult,fontos idoszakban nem lehet ra szamitani.Gavi is serulekeny,de ot ugy sem adnank el.Olmo vagy Merino johetne is Pedri helyere.
Lathattuk az ebn is ahogy kiesett Pedri,Olmo hatalmas boostot adott a Spanyoloknak.
Gavi sérülékeny?? :lol: 4 kihagyása volt eddig összesen, amiből a legutóbbi a mostani teljesen peches esetet leszámítva koronavírusos megbetegedés volt, előtte eltörték az állkapcsát. Ez minden, csak nem sérülékeny.

Pedri nekem is talány, válogatottban nagyon jól játszott, aztán neki is pechje volt, egy ilyennel nehéz mit kezdeni. Valahol reménykedek benne, hogy meg tud szakadni ez a borzasztó szériája, anno Iniesta is porcelánlábú volt, mégis az egyik legjobbunk tudott lenni szezonokon keresztül, relatíve stabil elérhetőséggel.
vg99
Capitá del Barça

2024.07.15. 19:16:38

Rdinho10 írta:
Sajnalnam,de en Pedrit aldoznam be.Allandoan serult,fontos idoszakban nem lehet ra szamitani.Gavi is serulekeny,de ot ugy sem adnank el.Olmo vagy Merino johetne is Pedri helyere.
Lathattuk az ebn is ahogy kiesett Pedri,Olmo hatalmas boostot adott a Spanyoloknak.
Durva belegondolni, de lehet, hogyha Pedri nem sérül meg, és Olmo nem kerül be, akkor ma nincs spanyol arany.
Rdinho10
Capitá del Barça

bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.07.15. 12:46:53

Troym írta:
2024.07.15. 12:43:09
Ez hogy áll össze pénzben, hogy a 12 milliós fizetésű Fatinak a Sevilla fizet majd 4 millió, mi 8-at azért, hogy hozhassunk egy csere bal oldali támadót?

Akárhogy számolom ez így drágább lesz, mintha simán Fati ülne a padon nem?
Én is ezen gondolkodtam. Szerintem Fati maradásáról pusztán a fizikai állapota és a tesztek alapján kéne dönteni. Meg persze a teljesítmény, de ha előbbi rendben van, utóbbi minimum csere szinten szintén rendben kell, hogy legyen.
Plusz ha még van esély arra, hogy felépítse magát, az amúgy is csereként lenne szerintem ideális, szerintem elfogadná ezt a szerepet. És ha nem is nagy %-al, de az is benne van, hogy magára talál, és akkor nagyot nyerhetünk vele. Ha meg lesérülne, vannak játékosaink, akik vészmegoldásnak nem rosszak, Ferrán, Raphinha, Unai. Szóval nagy baj nem lenne, még ha nem is tökéletesen ideális.

Izgalmas lehet az előszezon a sok fiatal mellett miatta is, érdemes lesz megnézni szerintem a felkészülési meccseket is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2024.07.15. 12:43:09

Chino írta:
2024.07.15. 12:32:37
Igazából a támadósor, ami elég kérdéses, még ha Nico jön is. A jobb oldalra tökéletesen meglennénk. Yamal, Raphinha, Ferran, mind bátran bevethető, a baloson viszont igazából csak Nico lenne. Ferran ott nagyon kényszerposzton játszik. Mind eredményességben, mind játékban ég és föld a pozíció vele kapcsolatban. A válogatottban is érdemes megnézni. Szinte mindig a jobboson játszik és 46 meccs alatt lehozott egy 130 perces gólátlagot (20 gól). Ez azért még egy center számára is hízelgő stat, míg a másik szélen csak szenved.
Fati kézenfekvő megoldás lenne, viszont a magas bére miatt nem hiszem hogy megengedheti magának a klub, főleg hogy nem egy kezdő játékosról lenne szó. Szerintem egy sevillai kölcsön lesz belőle és a fizetésének a felét/kétharmadát mi fogjuk állni.
Ez hogy áll össze pénzben, hogy a 12 milliós fizetésű Fatinak a Sevilla fizet majd 4 millió, mi 8-at azért, hogy hozhassunk egy csere bal oldali támadót?

Akárhogy számolom ez így drágább lesz, mintha simán Fati ülne a padon nem? Fati bére 12 millió (azt hiszem) és nincs amortizáció, ehhez képest venni valakit lenne 20-30 millió + 6-8 milliós fizetés + Fati fizetésének az a része, amit nem fizeti a Sevilla, nem?
Akkor ebben az esetben 16 milliós bérkeret mellé jönne 6-8 milliós amortizáció, tehát 22 millió.
Chino
Llegenda del Barça

2024.07.15. 12:32:37

bence0330 írta:
2024.07.14. 17:31:43
tatesz1990 írta:
2024.07.14. 17:22:19

Nagyon tetszetős ez a keret! Nekem a Nico-Raphinha-Yamal sor túl támadó úgy, hogy Gündogan 6os. Jobban elképzelném Merino-Frenkie Nico-Gündogan-Yamal felállással. Gündogan nyugodtan figyelhetné folyamatosan a szélsőket a labdával.
Szerintem ahhoz, hogy Nico és Merino (vagy más szűrő) érkezhessen, Raphinhát be kell áldozni!
Ott gondolkodtam leginkább, mert az a Yamal (ha fejlődik annyit)-Gündogan-Raphinha hármas alighanem a 3 legjobb játékosunk, legalábbis ami a kp-támadó szekciót illeti, mindenképp. Raphinha nagyon jól is védekezik, jobban, mint Gündogan, és jobban ad gólpasszokat is, de nem folyik úgy a labda nála, ez a török óriási erőssége. Gündogannal hatosban viszont meg lenne oldva a labdakihozatal és folyna a labda. Persze ehhez beton vkp kell mellé, Chris és Merino szerintem ezt lefednék. Ha Raphinha ezzel a pecchel csere lenne mindkét posztra, az baromi jó keretet jelentene, viszont azért tényleg nem lenne értelme itt tartani, túl jó ő cserének, és neki sem lenne jó, talán el is fogadna egy ajánlatot a PL-PSG környékéről. Azért örülnék, ha kevésbé jó játékos menne, mint pl. DJ.

Meg Chrisnél is kérdéses, Ara miatt lehet kh lesz, akkor Merino/más minőségibb érkező lenne az első nálam is.

De ez legyen a legnagyobb gondunk, hogy két jó játékos közül nem tudjuk, melyiket rakjuk be melyik posztra. :) Viszont ha már így lesz, remélem, Flick megfelelően fog rotálni is, és inkább Pephez lehet hasonlítani majd, mint Xavihoz ilyen téren.
Jelenleg szerintem egy Nico-Merino-Cancelo trió érkezésével egy teljesen ütőképes csapatunk lehetne. A portugált én mindenképp megtartanám, jobbhátvédként nálunk is klasszis szintet hozott. És akkor ott lenne mellé/mögé Fort, vész esetén Koundé. Így középre lenne 4 minőségi kh. Araujo, Cubarsi, Chris és Koundé személyében, ötödiknek pedig Inigo/Fayé/EG. A szenegálinak örülnék leginkább mert lenne egy jó balhátvédünk Baldé mögött és nem Cancelot kellene kényszerposzton játszatni. Chris pedig játszhat vkp-t is, lenne annyi jó képességű kh-nk, hogy ne kelljen folyamatosan a védelemben játszania.
Duplapivotban szerintem De Jong kifejezetten hasznos hasznos lenne, ott azért rendre jó teljesítményt hozott, akár Pedri, akár Gavi, akár Chris játszott mellette, de még Gündogant is ide lehetne venni, egy Merinoval kiegészülve pedig még stabilabb lenne és akkor ott lesz még Casadó, aki okozhat meglepetést, de azon sem csodálkoznék, ha Bernal is kapna szerepet.
Darvich még nagy kérdés számomra. Flick könnyen megtalálhatja a helyét, akkor pedig hatalmas erősítés lehet. A két vkp előtt egy Gündogan, Pedri, Raphinha, Darvich kvartett nagyon jól működhetne.
Igazából a támadósor, ami elég kérdéses, még ha Nico jön is. A jobb oldalra tökéletesen meglennénk. Yamal, Raphinha, Ferran, mind bátran bevethető, a baloson viszont igazából csak Nico lenne. Ferran ott nagyon kényszerposzton játszik. Mind eredményességben, mind játékban ég és föld a pozíció vele kapcsolatban. A válogatottban is érdemes megnézni. Szinte mindig a jobboson játszik és 46 meccs alatt lehozott egy 130 perces gólátlagot (20 gól). Ez azért még egy center számára is hízelgő stat, míg a másik szélen csak szenved.
Fati kézenfekvő megoldás lenne, viszont a magas bére miatt nem hiszem hogy megengedheti magának a klub, főleg hogy nem egy kezdő játékosról lenne szó. Szerintem egy sevillai kölcsön lesz belőle és a fizetésének a felét/kétharmadát mi fogjuk állni.

De ha meglesz az 1:1 egy komoly eladással biztos kell számolni. Araujo valószínűleg a sérülése ellenére is kiesne a pikszisből, a Bayern nagyon belement a költekezésbe, cb poiszton is nagyon jól állnak, 80-90 milliót biztosan nem fizetnének, de még 70-et sem.
A MU pedig, aki a másik esélyes volt., inkább Yorora van ráállva, nagyon sanszos, hogy elviszik a Real elől.
A leglogikusabb így Raphinha lenne. Sajnos meg fogjuk érezni a hiányát, de ha a kritikus pontokat fedni akarjuk muszáj lesz valakit nagyobb pénzért eladni. De Jong nyilván szerencsésebb lenne és a klub is őt akarja, de ha ő nem akar menni, nem lehet mit csinálni.

Lehet, hogy kicsit off, de Toni Fernandez ma ünnepelte a 16. születésnapját és sikerült 2027-ig hosszabbítani. A Leverkusen és a Juve is felvette vele és a családjával a kapcsolatot, de végül minket választott. Hivatalosan a Juvenil A-ban kezdi a szezont, de jó esély van rá, hogy inkább az Atleticet fogja erősíteni. Jelenleg Flickkel edz, aki nagyon meg van vele elégedve és úgy néz ki az egész előszezont a felnőtt csapattal fogja tölteni. Jobbszélsőként, centerként és hamis kilencesként egyaránt bevethető, lehet, hogy jövőre már sokat látjuk az A-csapatban az unokatesójával együtt.
Forca Barca!!!!
Troym
Director del Fútbol

2024.07.15. 12:29:45

bunga írta:
2024.07.15. 10:29:52
Remélem, most már senki sem vitatja, hogy pont Nico kell nekünk. Azt, hogy még ki, az az edzőtől kell függjön. Ő már biztosan sejti, hogy további tini berobbanására lehet-e számítani nála. Sok függ ettől.
Jó, maradok akkor egyedül :)

Értem, nagy a hype, tegnap lőtt egy gólt, vannak jó megmozdulásai egy meccsen, de nekem nem annyira acélos a teljesítménye ütősebb ellenfelekkel szemben, szerintem a németek és franciák ellen is gyenge volt, nem tudom minek tartsam az angolokat, mert szerintem a német-francia-portugál-olasz négyes is hazaküldte volna őket.

De vegyük meg Nicot (ha tudjuk) és cáfoljon rám, kapja hátára a csapatot.
vinszentvega
Capitá del Barça

2024.07.15. 11:54:41

bunga írta:
Remélem, most már senki sem vitatja, hogy pont Nico kell nekünk. Azt, hogy még ki, az az edzőtől kell függjön. Ő már biztosan sejti, hogy további tini berobbanására lehet-e számítani nála. Sok függ ettől.
Most már csak az a kérdés, hogy kit ajánlunk be a dealbe nekik? Ferrant, vagy Fatit?
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
bunga
Capitá del Barça

tatesz1990
Jugador del Barça

2024.07.14. 17:43:44

bence0330 írta:
... Azért örülnék, ha kevésbé jó játékos menne, mint pl. DJ.

Meg Chrisnél is kérdéses, Ara miatt lehet kh lesz, akkor Merino/más minőségibb érkező lenne az első nálam is.

De ez legyen a legnagyobb gondunk, hogy két jó játékos közül nem tudjuk, melyiket rakjuk be melyik posztra. :) Viszont ha már így lesz, remélem, Flick megfelelően fog rotálni is, és inkább Pephez lehet hasonlítani majd, mint Xavihoz ilyen téren.
Megnéztem de Jong játékidejeit még a Kessiés téma miatt. A statisztikai oldalak szerint nagyon keveset játszott DM-et, viszont így se volt sokkal rosszabb értékelése mint Rodrinak vagy Kimmichnek.. Én nem tudom őt ilyen könnyen leírni...
Tényleg jó lenne, ha jó játékosok közül kellene választani Flicknek. Azzal is egyet értek, hogy Pep-szerű rotáció kell.
Az Araujo-Koundé kettős közül nálam egy feláldozható, ha nagyon-nagyon kell. Inkább az urut marasztalnám, de ez részlet kérdés. És ez esetben Cancelora szükség lenne! Ha adni kell el játékost, akkor nálam Raphinha van legelöl. Nico simán pótolja 60 millióért, marad pénz a brazil eladásából máshova is.
Visca el Barca! =D>
bence0330

tatesz1990 írta:
bence0330 írta:
2024.07.14. 17:07:35

Ez elég spanyol lenne. :) Gavi mondjuk télig nem elérhető, Pedri kérdéses, én vele kezdőként nem számolnék.
Nálam az álomkp-támadósor, amire talán jelenleg keret is lenne:

4-2-3-1-et nézve, sérülteket kihagyva, mindenhová két cserét rakva: Christensen(Merino, B-s arc)-Gündogan(Gavi, DJ) Nico(Fati/Unai, Ferrán)-Raphinha(Gündogan, Pedri)-Yamal(Raphinha, Ferrán); Lewy(Roque, Ferrán)

Igazából itt kicsit bőség zavarát éreztem, nem tudtam eldönteni 1-2 helyre, kit tegyek előrébb, elég komoly keretnek érezném. Legtöbb helyre kiemelkedő minőségű cserével, balszél necces, de ha Fati jól áll vagy Unai bejön, akkor ott is minőségi lehet akár.
Nagyon tetszetős ez a keret! Nekem a Nico-Raphinha-Yamal sor túl támadó úgy, hogy Gündogan 6os. Jobban elképzelném Merino-Frenkie Nico-Gündogan-Yamal felállással. Gündogan nyugodtan figyelhetné folyamatosan a szélsőket a labdával.
Szerintem ahhoz, hogy Nico és Merino (vagy más szűrő) érkezhessen, Raphinhát be kell áldozni!
Ott gondolkodtam leginkább, mert az a Yamal (ha fejlődik annyit)-Gündogan-Raphinha hármas alighanem a 3 legjobb játékosunk, legalábbis ami a kp-támadó szekciót illeti, mindenképp. Raphinha nagyon jól is védekezik, jobban, mint Gündogan, és jobban ad gólpasszokat is, de nem folyik úgy a labda nála, ez a török óriási erőssége. Gündogannal hatosban viszont meg lenne oldva a labdakihozatal és folyna a labda. Persze ehhez beton vkp kell mellé, Chris és Merino szerintem ezt lefednék. Ha Raphinha ezzel a pecchel csere lenne mindkét posztra, az baromi jó keretet jelentene, viszont azért tényleg nem lenne értelme itt tartani, túl jó ő cserének, és neki sem lenne jó, talán el is fogadna egy ajánlatot a PL-PSG környékéről. Azért örülnék, ha kevésbé jó játékos menne, mint pl. DJ.

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
tatesz1990
Jugador del Barça

bence0330 írta:

Ez elég spanyol lenne. :) Gavi mondjuk télig nem elérhető, Pedri kérdéses, én vele kezdőként nem számolnék.

4-2-3-1-et nézve, sérülteket kihagyva, mindenhová két cserét rakva: Christensen(Merino, B-s arc)-Gündogan(Gavi, DJ) Nico(Fati/Unai, Ferrán)-Raphinha(Gündogan, Pedri)-Yamal(Raphinha, Ferrán); Lewy(Roque, Ferrán)

Igazából itt kicsit bőség zavarát éreztem, nem tudtam eldönteni 1-2 helyre, kit tegyek előrébb, elég komoly keretnek érezném. Legtöbb helyre kiemelkedő minőségű cserével, balszél necces, de ha Fati jól áll vagy Unai bejön, akkor ott is minőségi lehet akár.
Visca el Barca! =D>
Peter
Director del Fútbol

2024.07.14. 17:19:07

tatesz1990 írta:
2024.07.14. 16:56:02
Egy Gavi-Merino-Pedri középpálya nekem már bőven megfelelne előttük
Nekem volt idő, amikor azt gondoltam, hogy Gavi - De Jong - Pedri középpályánál nem lehet jobb.
Aztán az idő és az élet nagyon szépen felülírta.
Azt hozzá kell tegyem, hogy nálam a versenyképesség a kiindulás.... :lol:
bence0330

tatesz1990 írta:
Merinot én is szívesen látnám itt. Egy Gavi-Merino-Pedri középpálya nekem már bőven megfelelne előttük Nico Williams-Lewandowski-Yamal, hátul meg a Koundé-Araujo-Cubarsi-Baldé sorral! Ez persze csak álom és egy csapat nem ennyiből áll, de tetszene így!

tatesz1990
Jugador del Barça

bence0330 írta:
2024.07.14. 14:28:01

Nem néznek félre, tavaly is az egyetlen pénzt ilyenért adták ki, de az nyilván 5 millióért ennyit ért. Idén sem fognak szerintem félrenézni, és ha lesz keretünk rá, akkor szerzünk legalább egy Merinót. Ugartékról talán majd jövőre álmodozhatunk.

Most meg ugye EB van, emiatt minden nehezebb, vannak még top pl meg serie a klubok is, ahol egy transzfer sem történt bejövő oldalon. Nekünk viszont van kint az EB-n egy komoly összekötőnk. Yamal. Remélem Merinoval is haverok. :D
Merinot én is szívesen látnám itt. Egy Gavi-Merino-Pedri középpálya nekem már bőven megfelelne előttük Nico Williams-Lewandowski-Yamal, hátul meg a Koundé-Araujo-Cubarsi-Baldé sorral! Ez persze csak álom és egy csapat nem ennyiből áll, de tetszene így!
Visca el Barca! =D>
bence0330

2024.07.14. 14:28:01

tatesz1990 írta:
2024.07.14. 14:20:28
bence0330 írta:
2024.07.14. 13:55:11

..... Az nem kérdés, hogy eltékozolt lehetőség volt. De ugye azt legalább megmutatta, amiből a mellékvágány kiindult, hogy a jelenlegi vezetőség foglalkozott az igazi vkp-s kérdéssel, a lehetséges keretek közt. És ez jó jel, kár, hogy épp Xavi volt ott....
Ezt tényleg oda kell adni nekik, hogy nem néztek félre. Tettek érte, hogy legyen ilyen játékos a keretben, csak Xavinál Busquets szent volt végig. Ránéztem és tényleg kb 2 alkalommal játszott DM-et Kessié, ami semmire nem elég senkinek, még egy Rodrinak se lenne az. Sajnos nem volt alkalma Kessiének, hogyegy Busquets nélküli keretben bizonyítson.
Talán De Jong is másképp lenne itt most megítélve, ha Kessiével és Pedrivel jó teljesítményt tudtak volna hozni együtt...
Igen, és abból a kettőből az egyik igazából tét nélküli volt, egy sajna már tét nélküli Antwerp meccs. De ott is jó volt, ellenféltől függetlenül.
Nekem nem is az volt a bajom, hogy Busit favorizálta Xavi. Erre azt mondom, oké, ő így látta, és hülyeségnek nem mondanám, mert nagyon mások, bár szerintem európai porondon emiatt szívtuk meg. Az a gond, hogy a második félévben duplaszűrőztünk, tehát két DM-nek is helye volt, és még akkor is Kessiét tolta fel, és inkább tette be Robertót 2. DM-nek, ha DJ épp nem volt, ami már egyenesen nevetséges volt, főleg, hogy SR meg abszolút támadó jellegű játékos.
De még ez is hagyján, mert Busi és DJ is logikus volt valamennyire. De még ugye csereként sem kapott a helyükön szerepet, az már durva, ha lehozta az egyiket, Roberto ment a helyére, vagy valaki más.
És erre még rátett egy lapáttal azzal, hogy amikor Busi sérült volt, akkor is simán betett egy DJ-SR vkp-t, Kessiét meg előre. Na az nagyon durva volt, azt már nem nagyon lehet védeni. Spanyol kiscsapatok ellen okés, magas szinten nem. A bajnoki címet emiatt nem érintette nagyon a kérdés, mert Busi nyilván jobb előre, és ott nem szaladnak át rajtunk, mint egy MU.
Igen, DJ sokkal jobb lenne, ha lenne mellette egy ilyen játékos. Chris mellett is jó volt, csak nem tudtak együtt játszani pár meccsnél többet. Romeu mellett is, amíg Romeu nem omlott össze.

Nem néznek félre, tavaly is az egyetlen pénzt ilyenért adták ki, de az nyilván 5 millióért ennyit ért. Idén sem fognak szerintem félrenézni, és ha lesz keretünk rá, akkor szerzünk legalább egy Merinót. Ugartékról talán majd jövőre álmodozhatunk.

Most meg ugye EB van, emiatt minden nehezebb, vannak még top pl meg serie a klubok is, ahol egy transzfer sem történt bejövő oldalon. Nekünk viszont van kint az EB-n egy komoly összekötőnk. Yamal. Remélem Merinoval is haverok. :D
tatesz1990
Jugador del Barça

2024.07.14. 14:20:28

bence0330 írta:

..... Az nem kérdés, hogy eltékozolt lehetőség volt. De ugye azt legalább megmutatta, amiből a mellékvágány kiindult, hogy a jelenlegi vezetőség foglalkozott az igazi vkp-s kérdéssel, a lehetséges keretek közt. És ez jó jel, kár, hogy épp Xavi volt ott....
Ezt tényleg oda kell adni nekik, hogy nem néztek félre. Tettek érte, hogy legyen ilyen játékos a keretben, csak Xavinál Busquets szent volt végig. Ránéztem és tényleg kb 2 alkalommal játszott DM-et Kessié, ami semmire nem elég senkinek, még egy Rodrinak se lenne az. Sajnos nem volt alkalma Kessiének, hogyegy Busquets nélküli keretben bizonyítson.
Talán De Jong is másképp lenne itt most megítélve, ha Kessiével és Pedrivel jó teljesítményt tudtak volna hozni együtt...
Visca el Barca! =D>
bence0330

tatesz1990 írta:
2024.07.14. 13:40:00
Az Atalantában pontosan azt csinálta, emiatt vette meg a Milan.
Kíváncsi voltam a karakterére, ezért kerestem korábbi cikkeket.. The ultimate modern midfielder! The total midfielder!.. ezek a címek jöttek szembe..
Ő egy elvesztegetett lehetőség volt a Barcának. Kellene minden keretbe egy ilyen játékos, ahogy egy Luuk de Jong, Muriqui, Weghorst féle aranytartalék csatár is!
Hát, azt nem tudom, de tedd fel a kérdést a Milan oldal chatjén, nem kell regisztrálni vagy semmi, és 10-ből 10 szurkoló ugyanazt fogja mondani neked. :) Tényleg a mai napig a cikkek alatti kommentekben megjelenik a neve a vkp, stabilitás miatt. Ha rákattintasz a főoldalon lévő első 15 cikk közül arra a párra, aminél sok a komment, tuti találkozol a nevével ilyen kontextusban.
Na, most meg is néztem, hogy ne nézzek ki hülyének, tényleg kettő alatt is ott van. :D Néhol csak úgy, hogy de kár, hogy ingyen ment, de olyan keretek közt is, hogy Tonali pont azért romlott le következő évre, mert elment mellőle a stabilitás, mint ahogy DJ is pl. akkor jó, ha ott van mellette Chris, vagy valaki más jól védekező középpályás, ami az Ajaxban és a hollandoknál megvolt.
Atalantában nem láttam, vagy legalábbis nem követtem, passz.
Romeuhoz lehetne hasonlítani stílusban, csak tízszer jobb.
Az nem kérdés, hogy eltékozolt lehetőség volt. De ugye azt legalább megmutatta, amiből a mellékvágány kiindult, hogy a jelenlegi vezetőség foglalkozott az igazi vkp-s kérdéssel, a lehetséges keretek közt. És ez jó jel, kár, hogy épp Xavi volt ott, aki akkor még nem akart ilyet. Utolsó fél évében szerintem elfogadta volna, mikor Christensent tolta fel, addigra ráeszmélt, hogy mégiscsak kéne egy ilyen profil. Rosszkor érkezett, na.
Igen, Look is jó lett volna 75. percben beküldeni fejelni, Lewyt tehermentesítette volna, a fáradt Lewynél még csak nem is lett volna rosszabb, még játékban sem nagyon. De ő jól járt, annyi gólt lőtt előző szezonban, hogy meg sem tudja számolni. Kétlem, hogy visszasírná az ittlétét.
tatesz1990
Jugador del Barça

2024.07.14. 13:40:00

bence0330 írta:
2024.07.14. 12:30:12

Olvastam ilyen box-to-box véleményt itt a fórumon, akkor sem értettem, ő ilyet sosem csinált, vagy csak a szenvedő Milanban korábban,....
Az Atalantában pontosan azt csinálta, emiatt vette meg a Milan.
Kíváncsi voltam a karakterére, ezért kerestem korábbi cikkeket.. The ultimate modern midfielder! The total midfielder!.. ezek a címek jöttek szembe..
Ő egy elvesztegetett lehetőség volt a Barcának. Kellene minden keretbe egy ilyen játékos, ahogy egy Luuk de Jong, Muriqui, Weghorst féle aranytartalék csatár is!
Visca el Barca! =D>
bence0330

2024.07.14. 12:30:12

tatesz1990 írta:
2024.07.14. 11:40:43
Szinte mindennap olvasom a Milan magyar nyelvű oldalát, bár fórumozni nem szoktam.
Egyénileg a legjobb éve a 2021-es volt, amikor 8-as volt. Abban igazat adok, hogy ő soha nem volt a tipikus "barca-értelemben" vett (Xavi, Iniesta) 8as.
Ha eszembe jut Kessié nekem ő a mintapéldánya a Box-to-box középpályásnak. Egy dinamikusabb Seydou Keita!
Kicsit olyan nekem, mint Gavi. Egy motor, ami magával ránt egy csapatot.
Casemiro abszolút nem ilyen volt. Ő egy hentes!!!
Olvastam ilyen box-to-box véleményt itt a fórumon, akkor sem értettem, ő ilyet sosem csinált, vagy csak a szenvedő Milanban korábban, azt is bénán. Kessiénél védekezőbb vkp-s szerintem a jelenlegi mezőnyben nem nagyon van. 21-ben sem volt nyolcas, akkor még annyira sem, 20/21-ben kizárólag DM volt, 21/22-ben volt néha feltolva, de akkor is nagy százalékban DM. Ezt linkeltem pont az előbb, nézd meg. :) Ezekben volt Serie A álomcsapat tag, igazi régivágású rombolóként. Kessié volt az, aki sosem ment fel ilyen pontrúgások meg hasonlókat kivételéve, mindig hátul biztosított, jó érzékkel lépve be az esetlegesen kilépő belső védők helyére is akár.
100% Casemiro az ember kivéve a brutál belépőit. Igen, ő nem egy hentes, csak egyszerűen lepattantak róla az emberek.
tatesz1990
Jugador del Barça

2024.07.14. 11:40:43

bence0330 írta:
2024.07.14. 11:30:30

Hát, az volt a gond, hogy az egész idejét nézted, és ott ugye tényleg sokszor volt nyolcasként elherdálva, ahogy nálunk is.
Egy az egyben Casemiro, egy fokkal kevésbé intelligens, és szerencsére nem is olyan durva, csak kemény. Amikor kell, a maga faék egyszerűségével is úgy érkezik a kapu előtt, mint Casemiro, nem gólképtelen. Ezt az egy dolgot láttuk itt néha előretolt posztról.

Ha most random felmész a magyar Milan oldalra, és rákattintasz bármelyik transzferes hírre, gyakorlatilag tuti, hogy találsz egy hsz-t ami arról szól, hogy "és még mindig nem pótoltuk Kessiét védekező középpályással." Ekkora sokk volt a csapatnak és a szurkolóknak, két év után is talán ez a leggyakrabban felemlegetett téma, azóta nincs védekezés, pedig a védők és a kapus nem változtak.
Szinte mindennap olvasom a Milan magyar nyelvű oldalát, bár fórumozni nem szoktam.
Egyénileg a legjobb éve a 2021-es volt, amikor 8-as volt. Abban igazat adok, hogy ő soha nem volt a tipikus "barca-értelemben" vett (Xavi, Iniesta) 8as.
Ha eszembe jut Kessié nekem ő a mintapéldánya a Box-to-box középpályásnak. Egy dinamikusabb Seydou Keita!
Kicsit olyan nekem, mint Gavi. Egy motor, ami magával ránt egy csapatot.
Casemiro abszolút nem ilyen volt. Ő egy hentes!!!
Visca el Barca! =D>
bence0330

2024.07.14. 11:30:30

tatesz1990 írta:
2024.07.14. 11:19:27
Ezzel a TM posztra húzással megfogtál. Nem tudok belekötni. Én Whoscored.com - ot szoktam nézegetni.
A Maldini-Nesta korszak óta én is elég sok Milan meccset láttam. Nem mondom, hogy mindet, mert sokszor fedték a Barca meccsekkel egymást.
Lehet, hogy az emlékeimmel van gond, de nekem még mindig nem úgy rémlik Kessié, mint egy Casemiro vagy egy Gattuso!
Hát, az volt a gond, hogy az egész idejét nézted, és ott ugye tényleg sokszor volt nyolcasként elherdálva, ahogy nálunk is.
Egy az egyben Casemiro, egy fokkal kevésbé intelligens, és szerencsére nem is olyan durva, csak kemény. Amikor kell, a maga faék egyszerűségével is úgy érkezik a kapu előtt, mint Casemiro, nem gólképtelen. Ezt az egy dolgot láttuk itt néha előretolt posztról.

Ha most random felmész a magyar Milan oldalra, és rákattintasz bármelyik transzferes hírre, gyakorlatilag tuti, hogy találsz egy hsz-t ami arról szól, hogy "és még mindig nem pótoltuk Kessiét védekező középpályással." Ekkora sokk volt a csapatnak és a szurkolóknak, két év után is talán ez a leggyakrabban felemlegetett téma, azóta nincs védekezés, pedig a védők és a kapus nem változtak. Mint amikor berakták télen, aztán kiesett Chris év végén, akkora a különbség kb, ilyen volt a Milan vele és nélküle.
tatesz1990
Jugador del Barça

2024.07.14. 11:19:27

bence0330 írta:
2024.07.14. 11:00:22

Őőőő Miland drukker vagyok, láttam az összes meccsüket, nem. :D
Az első fele igaz, ahogy mondtam. Megvették, és Pioli előtt Gattusoékkal mindenki 4-3-3-at játszott, 8-asként. Egy gyötrelem volt, rendre kifütyülték.
Jött Pioli, 4-2-3-1, és onnantól kezdve az utolsó években gyakorlatilag kizárólag hatos volt, ott is a védekezőbb játékos, mellőle mozfott fel Tonali, Bennacer. 1-1 meccs volt, amikor annyira stabilizálni akart Pioli, hogy amikor a másik kettő is nagy formában volt, akkor betette "10-esbe", de igazából egy feltolt szűrő volt, az annyira nem feküdt neki, de nem is volt rossz.
A Serie A álomcsapataiba zsinróban kétszer tiszta rombolóként került be, semmi más dolga nem volt, nem is csinált mást. Mint itt Christensen tavasszal.

https://www.transfermarkt.com/franck-ke ... bewerb/IT1
https://www.transfermarkt.com/franck-ke ... 021/plus/1

Ha gondolod, nézd meg, az első álomcsapatos évében szinte csak DM-et fogsz látni a klubmeccsein, a másodikban egy korszakban néhány AM-nek van írva, de tényleg inkább egy második védővonalnak képzeld el, egy feltolt vkp-nak, mint amikor Busi fennmaradt nálunk szűrni egy támadás után, és ott nem is volt jó. De a nagy többség ott is DM.

Ő egy színtiszta régivágású romboló, akin nem mész át, ez a dolga, ehhez ért, ezért volt bűn, hogy nem erre használtuk soha egy percig sem.
Ezzel a TM posztra húzással megfogtál. Nem tudok belekötni. Én Whoscored.com - ot szoktam nézegetni.
A Maldini-Nesta korszak óta én is elég sok Milan meccset láttam. Nem mondom, hogy mindet, mert sokszor fedték a Barca meccsekkel egymást.
Lehet, hogy az emlékeimmel van gond, de nekem még mindig nem úgy rémlik Kessié, mint egy Casemiro vagy egy Gattuso!
Visca el Barca! =D>
bence0330

2024.07.14. 11:00:22

tatesz1990 írta:
2024.07.14. 10:55:11
Ha a karrier statjait nézed, a 6os poszttól a 9es posztig játszott mindenhol. A milánói meccsein ék több mint felét 8as és 10es posztokon játszotta.
Abban a Milánban, amiről te beszélsz, ő volt a legmagasabban játszó középpályás. Bennacer és Tonali játszott mögötte mélységi irányítót ész labdaszerzőt...
Őőőő Miland drukker vagyok, láttam az összes meccsüket, nem. :D
Az első fele igaz, ahogy mondtam. Megvették, és Pioli előtt Gattusoékkal mindenki 4-3-3-at játszott, 8-asként. Egy gyötrelem volt, rendre kifütyülték.
Jött Pioli, 4-2-3-1, és onnantól kezdve az utolsó években gyakorlatilag kizárólag hatos volt, ott is a védekezőbb játékos, mellőle mozfott fel Tonali, Bennacer. 1-1 meccs volt, amikor annyira stabilizálni akart Pioli, hogy amikor a másik kettő is nagy formában volt, akkor betette "10-esbe", de igazából egy feltolt szűrő volt, az annyira nem feküdt neki, de nem is volt rossz.
A Serie A álomcsapataiba zsinróban kétszer tiszta rombolóként került be, semmi más dolga nem volt, nem is csinált mást. Mint itt Christensen tavasszal.

https://www.transfermarkt.com/franck-ke ... bewerb/IT1
https://www.transfermarkt.com/franck-ke ... 021/plus/1

Ha gondolod, nézd meg, az első álomcsapatos évében szinte csak DM-et fogsz látni a klubmeccsein, a másodikban egy korszakban néhány AM-nek van írva, de tényleg inkább egy második védővonalnak képzeld el, egy feltolt vkp-nak, mint amikor Busi fennmaradt nálunk szűrni egy támadás után, és ott nem is volt jó. De a nagy többség ott is DM.

Ő egy színtiszta régivágású romboló, akin nem mész át, ez a dolga, ehhez ért, ezért volt bűn, hogy nem erre használtuk soha egy percig sem.
tatesz1990
Jugador del Barça

2024.07.14. 10:55:11

bence0330 írta:
2024.07.14. 10:39:18
tatesz1990 írta:
2024.07.14. 08:31:26
bence0330 írta:
2024.07.13. 23:00:17
Ha viszont igazi klasszik vkp-t nézünk, jött már Laporta alatt Kessié, akit meg rágás nélkül kiköptünk. De ő már igazi top romboló vkp-s volt, a friss elnökség alatt, egyértelműen voltak erre törekvések, csak hát Xavi nem volt benne partner, hisz még Ericet is hamarabb próbálta ki ott, mint hogy 5 percet adjon neki, neki nem kellett izom hátra, akkor még.
Kessié melyik csapatban játszott "top romboló vkp"-t?
Nekem így hirtelen nem ugrik be....
Milan, Serie A győztesek voltak akkor folyamatos cleen sheettel, Kessie a liga év végi álomcsapatban volt. Már előtte lévő évben is ezt a szintet hozta, akkor is a Serie A álomcsapatában volt, és akkor a csapata legjobbjának volt választva. 50 millió volt az értéke, mikor elhoztuk, és abszolút a szűk elitben volt emlegetve. Mikor távozott, a Milan 5. lett, annyira összeomlott a rendszer.
Azon az emberen gyakorlatilag senki nem ment át.
És előtte nyolcas poszton játszott a Milanban, ott lefelé lógott ki az EL helyekért teperő csapatból is. Ezért nevetséges, hogy mi csak ott toltuk, mert ott teljesen el van veszve, előre is lehetett tudni, és kereken 0 percet kapott a posztján.
Ha a karrier statjait nézed, a 6os poszttól a 9es posztig játszott mindenhol. A milánói meccsein ék több mint felét 8as és 10es posztokon játszotta.
Abban a Milánban, amiről te beszélsz, ő volt a legmagasabban játszó középpályás. Bennacer és Tonali játszott mögötte mélységi irányítót ész labdaszerzőt...
Visca el Barca! =D>
Válasz küldése