Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Troym
Director del Fútbol

2024.07.16. 14:52:31

gránit írta:
2024.07.16. 13:21:12
Őt 2022-ben simán megszerezhettük volna, az ügynöke be is ajánlotta nálunk.

Ezen utólag kár bosszankodni, gigantikus méretű a lista a nekünk beajánlott későbbi klasszis játékosokról, akiket nem akartunk. Adott időpillanatban lehetőségünk lett volna akár Mbappe, Haaland, CR, Kroos megvételére.
Chino írta:
2024.07.16. 14:46:09
Olmo nekem speciel egyáltalán nem hiányzik. Az általános vélemény is folyamatosan az volt róla, hogy középszer, ide ne jöjjön stb. Jó EB-t ment, de pár válogatott meccsből kiindulni nem feltétlen szerencsés, főleg hogy klubszinten nem alkotott nagyot. Szélsőként duplanulla, a kp-ra pedig arra a posztra van jelenleg Pedri, Gündogan, Fermin, Raphinha, kis szerencsével Darvich, de akár Gavi is.
Ha tudnánk egy Nico, Merino, Cancelo, Fayé, Fort, Valle, Casádó , Fati (Darvich) sort leigazolni, mondjuk Raphinha "beáldozásával" (Frenkie nyilván esélytelen) én már nagyon örülnék.
Olmo kapcsán teljesen egyetértek, én mondjuk inkább Frimpongot próbálnám megszerezni Cancelo helyett, akkor tőlem akár költhetünk Nicora is, Merinora is.
Chino
Llegenda del Barça

2024.07.16. 14:46:09

vg99 írta:
2024.07.16. 13:33:32
gránit írta:

Őt 2022-ben simán megszerezhettük volna, az ügynöke be is ajánlotta nálunk. Abban az évben több 200 millió eurót költöttünk igazolásra, az egy nagyon nagy kihagyott ziccer volt, ráadásul akkor sokkal olcsóbb volt. Az árától függően jó ötletnek tartom, ha belefér. Azért Tebas szavaiból arra következtethetünk, hogy idén talán több lehetőségünk lesz erősíteni. Guirassy is ott volt 17,5 millióért.
Nagyon nagyon jó lenne Alverez, mondjuk Nico, Olmo, Merino és Cancelo mellett. Még úgy is, hogy mondjuk beáldozzuk Rafinhat, Dejongot/Pedrit stb. De nyilván ez csak álom. Kb egy 50 millió feletti igazolásunk lesz szerintem, és várhatóan Nico.
Olmo nekem speciel egyáltalán nem hiányzik. Az általános vélemény is folyamatosan az volt róla, hogy középszer, ide ne jöjjön stb. Jó EB-t ment, de pár válogatott meccsből kiindulni nem feltétlen szerencsés, főleg hogy klubszinten nem alkotott nagyot. Szélsőként duplanulla, a kp-ra pedig arra a posztra van jelenleg Pedri, Gündogan, Fermin, Raphinha, kis szerencsével Darvich, de akár Gavi is. Még ha De Jongot el is adnánk hirtelen (sőt akár mellé Raphinhát) akkor sem jönne ki két 60 milliós igazolás. Ráadásul 5 nap múlva 60 fölött lesz.
Ha tudnánk egy Nico, Merino, Cancelo, Fayé, Fort, Valle, Casádó , Fati (Darvich) sort leigazolni, mondjuk Raphinha "beáldozásával" (Frenkie nyilván esélytelen) én már nagyon örülnék. Ez úgy 100 millió mínusz a brazil, néhány kisebb eladás (Guiu, EG stb) és a százalékokból befolyó összeg, relatíve alacsony fizetésekkel (talán a portugál és Fati magasabb kicsit) akár reális is lehet.
A Yamal/Torres és Nico/Fati szélek vállalhatóak minőségben mennyiségben is.

Ez persze elég FM, főleg Raphinha szándéka miatt, és túl bő keretnek sem lehet mondani, de a jelenlegi lehetőségekhez mérten előrelépés lehet, ugyanakkor bízom abban, hogy egy-két okos ingyenes igazolás idén is lesz.
Minden évben volt pár ilyen Depay, Aubameyang, Chris, Kessié, Gündogan, de még Aguerot is ide venném, ami vele történt arra nem lehetett számítani és még néhány kölcsönben is bízhatunk. (még Cancelora is van esély, akkor pedig "csak" egy Nico plusz Merinot kellene fizetni)
Forca Barca!!!!
vg99
Capitá del Barça

2024.07.16. 13:33:32

gránit írta:
LG írta:
2024.07.16. 10:09:34
Más: Alverez úgy tűnik, megunta a csereszerepet, távozni akar. Mi is rámehetnénk, Lewa már nagyon nem a jövő embere.
Őt 2022-ben simán megszerezhettük volna, az ügynöke be is ajánlotta nálunk. Abban az évben több 200 millió eurót költöttünk igazolásra, az egy nagyon nagy kihagyott ziccer volt, ráadásul akkor sokkal olcsóbb volt. Az árától függően jó ötletnek tartom, ha belefér. Azért Tebas szavaiból arra következtethetünk, hogy idén talán több lehetőségünk lesz erősíteni. Guirassy is ott volt 17,5 millióért.
Nagyon nagyon jó lenne Alverez, mondjuk Nico, Olmo, Merino és Cancelo mellett. Még úgy is, hogy mondjuk beáldozzuk Rafinhat, Dejongot/Pedrit stb. De nyilván ez csak álom. Kb egy 50 millió feletti igazolásunk lesz szerintem, és várhatóan Nico.
gránit
Director del Fútbol

LG írta:
Más: Alverez úgy tűnik, megunta a csereszerepet, távozni akar. Mi is rámehetnénk, Lewa már nagyon nem a jövő embere.
soadroli
Llegenda del Barça

2024.07.16. 13:20:54

Mikel Merino is FC Barcelona's number 1 option to reinforce the midfield. @mundodeportivo
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2024.07.16. 12:47:25

barcamessi írta:
2024.07.16. 07:52:49
Ahogy most állunk, könnyen lehet, hogy már szeptemberre kiszállunk a bajnoki címért folytatott versenyfutásból, mert addigra összeszedünk egy 6-8 pontos hátrányt. 1 hónap múlva bajnoki Valenciában, és az amúgy is szűkös felnőtt keret kb felére nem számíthatunk majd. Csak így hirtelen akik eszembe jutottak, hogy biztos nem lesznek: Cubarsí, EG, Fermín (Olimpia), Araujo, Gavi, Pedri, De Jong, Baldé (sérülés), Yamal, Ferran (kapnak 3 hét kötelező szabadságot, 1 hét edzéssel a lábukban biztos nem fognak játszani), Inigo (nincs még beregisztrálva), Cancelo/Felix (egyeltelán nem biztos hogy ők egyeltalán nálunk játszanak a következő szezonban)

Kb egy ilyen kezdőt tudnánk felrakni jelen pillanatban: TS-Kounde-Chris-Faye-Fort-Gündogan-Casado-Darvich-Raphinha-Lewa-Fati.

És akkor arról még nem is beszéltem, hogy a hátralévő 1 hónapban bármikor benne van még 2-3 sérülés az alapozás közepén…

Szegény Flicket nem irigylem, remélem Laportáék nem szarakodnak tovább és végre lezárnak minden üzletet, ami ahhoz szükséges, hogy 1:1-ben igazolhassunk, mert ha a következő 2-3 hétben nem jön legalább 3-4 új játékos akkor nagyon nagy bajban leszünk a szezon kezdetre.
Balde már egy ideje a csapattal edz, szóval egy hónap múlva bőven 100 %-os lehet. Plusz ez a jelenlegi keret, az esetleges igazolások még csak most fognak jönni.

A Sporton azt írták, hogy Roque távozására lehet jelenleg a legnagyobb esély, mivel magasabb árat kínálnak érte, mint amennyiért vettük. Raphinha lenne az első számú opció (Frenkie után, de ő sansztalan), de ő nem hajlandó távozni, annak ellenére, hogy felvázolták neki, hogy nem kezdőként számítanak rá.
Én nagyon bánnám, ha a kis brazilt elpocsékolnánk, amennyi időt kapott, amilyen körülmények között több mint bíztató volt, így pedig maradna egy szem Lewynk a posztra, hacsak Flick nem gondolkodik valami más stratégiában. Esetleg Pau Victor maradhat az A csapatban ha sikerül megszerezni.
A jelenlegi hírek szerint az előszezon után dőlhet el a sorsa, ami Flick és Deco kezében van.
Lehet hogy túlzás, de én inkább marasztalnám Roquét, mintsem leigazolnám Nicot. Az a gond, hogy a Bilbaoval nem lehet tárgyalni semmilyen kedvezményes fizetési struktúrában így hiába is adna le a fizetéséből Nico. Ráadásul így a következő évre/évekre már tényleg nincs olyan emberünk aki biztos pont lehetne középcsatár poszton. Az utánpótlásból is max. ha Toni Fernandez idő előtt robbantana, de az is minimum egy, de inkább két év és akkor sem biztos, hogy még kezdő szintű szintű lenne.

Mondjuk a Realt sem igazán irigyelem. Elment Nacho, a hírek szerint Alabának ez a szezonja szintén kuka. A rehabilitáció a vártnál is lassabban halad, illetve van valami porcleválás is. Van két cb-jük, plusz egy Vallejo, de Militao is elég gyengén jött vissza, Yorot meg úgy néz ki elviszi a MU előlük. Kíváncsi leszek milyen játékosok lesznek még elérhetők.
Forca Barca!!!!
Troym
Director del Fútbol

2024.07.16. 12:41:09

barcamessi írta:
2024.07.16. 10:40:25
Torre, J.Araujo, Romeu szerintem 99% hogy nem lesz itt egyik se már akkorra, meg egyébként is ne bohóckodjunk már velük, mindegyik egy spanyol középcsapat szintjét üti meg maximum. De ha itt is lesznek még akkor, majd ülnek szépen a padon. Roque meg gondolom nyilván nem fog kezdeni Lewa helyett, ő szintén kispad.
Baldé ki tudja milyen állapotban van a sérülése után, azt látom, hogy elkezdte a felkészülést, de hogy meccsen mikor játszhat azt nem tudni még. Kívánom hogy legyen addigra 100%-os állapotban. Pedri meg De Jong jelenleg mindketten sérültek, jó esetben néhány edzés lesz a lábukban akkorra. Ha felépülnek teljesen, csináltatnék velük legalább egy 3-4 hetes kőkemény alapozást, közben meg max 15-20 perceket adnék nekik a meccseken. Szerintem ők legjobb esetben is a szeptemberi válogatott szünet utánra lesznek megfelelő állapotban.

A kezdő amit írtam, valóban nem lenne annyira vészes, de mint említettem, ismerve a fiainkat addigra legalább 2-3-an kiesnek még sérülés miatt.
Csak azt akartam jelezni, hogy azért lesznek a padon is játékosok, nem kell kardunkba dőlni és még több középszert idehozni fejvesztve.

Ezt a kezdőt írtad (még akár elő is fordulhat, de szerintem nem fog) TS-Kounde-Chris-Faye-Fort-Gündogan-Casado-Darvich-Raphinha-Lewa-Fati.

Egyébként Balde elkezdte a felkészülést, szóval felépült, JAruajo sem annyira rossz, mint gondolod, innentől Chris már játszhat a középpályán, de ez tényleg csak mellékzönge.

Azt semmiképp ne csináljuk, hogy fejnélküli csirke módjára valami Romeu féle abszolút nem ideillő játékost hozunk. Helyettük inkább nézném Bernalt / Darvichot, inkább ők ügyetlenkedjenek 17 évesen, mint ezek a 30+ os középkategóriás játékosok. Ezért nem rajongok Guido féle játékos érkezéséért sem. Igen, elérhető, ingyen van, plusz Romeuval szemben válogatott játékos, de szerintem ő is lutri, 1 éves szerződést meg nem fogadna el.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.07.16. 11:39:24

Igen, Araujot én sem írnám le, főleg nem csereként, jót ment egy hozzánk hasonló rendszerben, Barcás edző alatt. Torre szerintem nem szint, még kölcsönben sem volt az, főleg amilyen játékosok jelentkeznek nálunk támadó középpályás posztokra (Gündogan, Raphiha, Pedri és Darvich, hogy még tinititán is legyen, téltől Gavi)

Romeu annál nyilván jobb, amit itt az összeomlása után produkált, de egyfelől semmi nem garantálja, hogy abból kivergődik, lehet egyszerűen sok neki ez fejben. Meg amúgy is csak egy közepes lenne még csúcsformában is, ha ő marad, az csak azért lesz, mert nem tudunk kit hozni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Andrsika
Jugador del Barça

2024.07.16. 11:18:25

Azèrt én személy szerint nem becsülnén le J. Araujót. Nem is volt bizonyítási lehetősége nálunk, miért írod le középszernek? Nekem tetszett amit Cadízban csinált!
barcamessi
Jugador del Barça

2024.07.16. 10:40:25

Troym írta:
2024.07.16. 09:32:36

Egyrészt lehet nem is lenne olyan rossz ez a csapat, amit írtál (simán kíváncsi lennék rájuk), másrészt mi lett az olvasatodban Torre, Julian Araujo, Roque, Romeu sorsa és miért nem a csapat tagja Balde / Pedri / Frenkie, értem, hogy ma sérültek, de elvileg felépülnek addigra, mire jön a szezon.
Torre, J.Araujo, Romeu szerintem 99% hogy nem lesz itt egyik se már akkorra, meg egyébként is ne bohóckodjunk már velük, mindegyik egy spanyol középcsapat szintjét üti meg maximum. De ha itt is lesznek még akkor, majd ülnek szépen a padon. Roque meg gondolom nyilván nem fog kezdeni Lewa helyett, ő szintén kispad.
Baldé ki tudja milyen állapotban van a sérülése után, azt látom, hogy elkezdte a felkészülést, de hogy meccsen mikor játszhat azt nem tudni még. Kívánom hogy legyen addigra 100%-os állapotban. Pedri meg De Jong jelenleg mindketten sérültek, jó esetben néhány edzés lesz a lábukban akkorra. Ha felépülnek teljesen, csináltatnék velük legalább egy 3-4 hetes kőkemény alapozást, közben meg max 15-20 perceket adnék nekik a meccseken. Szerintem ők legjobb esetben is a szeptemberi válogatott szünet utánra lesznek megfelelő állapotban.

A kezdő amit írtam, valóban nem lenne annyira vészes, de mint említettem, ismerve a fiainkat addigra legalább 2-3-an kiesnek még sérülés miatt.
V I S C A E L B A R C A
bence0330

2024.07.16. 10:14:46

LG írta:
ktm írta:
2024.07.16. 02:05:37

En meg ugy latom, hogy a spanyolok annyival a mezony folott voltak, hogy a Rodri/Ruiz/Olmo/Pedri/Gavi kp-t akarhogy rotaltak volna, akkor is megnyerik.
Kicsit off itt, de én is így látom. Nem az övék volt a legjobb keret, de csapatszinten annyira összerakta őket de la Fuente, hogy nem érzeték meg, ha 1-1 játékos kidőlt sérülés vagy eltiltás miatt. Ez mondom mindig én is fórumon, a modern fociban minden korábbinál kijön, hogy csapatsportól van szó, ezért nem értettem sooha együtt azokkal, akik pl. Xavit azzal mentegették, hogy ezzel a kerettel nem lehet jó focit játszani, mert nincsenek olyan jó játékosaink, mint 6-8-10-12 éve. :roll:

Rámehetnénk, de nem hiszem, hogy teszem azt 80 milliót kiadhatunk egy centerre, amíg a lengyel itt van, főleg, hogy még a Nico.vkp pakk is necces lesz.

Szerintem sem gyengültünk volna Pedrivel, addig is a mezőny fölött voltak a spanyolok. Azonos szintet hoztak kb szerintem, csak más stílusban, Pedrin folyt a labda, Olmo meg agresszívebben támadta a kaput. Jó volt Pedri is nagyon abban a rendszerben, és rossz volt nézni, hogy mi hasonló játékosokból nem tudtunk ilyen focit összehozni, pedig még volt is jobb centerünk. Egy Rodrival voltunk gyengébbek keretileg. Ott mindenkinek meg volt a helye, a perceket is ésszerűbben osztották el, pl. a kicsi is mindig le volt cserélve, amiért nagyon nagy piros pont Fuentének. Ahogy mondod, ilyen játékot Xavi is összehozhatott volna.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
LG
Az Év fórumozója 2016

ktm írta:

En meg ugy latom, hogy a spanyolok annyival a mezony folott voltak, hogy a Rodri/Ruiz/Olmo/Pedri/Gavi kp-t akarhogy rotaltak volna, akkor is megnyerik.
Kicsit off itt, de én is így látom. Nem az övék volt a legjobb keret, de csapatszinten annyira összerakta őket de la Fuente, hogy nem érzeték meg, ha 1-1 játékos kidőlt sérülés vagy eltiltás miatt. Ez mondom mindig én is fórumon, a modern fociban minden korábbinál kijön, hogy csapatsportól van szó, ezért nem értettem sooha együtt azokkal, akik pl. Xavit azzal mentegették, hogy ezzel a kerettel nem lehet jó focit játszani, mert nincsenek olyan jó játékosaink, mint 6-8-10-12 éve. :roll:

Rdinho10
Capitá del Barça

2024.07.16. 09:59:26

Jogos ,Gavit beneztem,de nagyon sok serulekeny jatekosunk van.Mire teljes lenne a keret mindig megserul(nek)valaki.
Troym
Director del Fútbol

2024.07.16. 09:32:36

barcamessi írta:

Kb egy ilyen kezdőt tudnánk felrakni jelen pillanatban: TS-Kounde-Chris-Faye-Fort-Gündogan-Casado-Darvich-Raphinha-Lewa-Fati.

És akkor arról még nem is beszéltem, hogy a hátralévő 1 hónapban bármikor benne van még 2-3 sérülés az alapozás közepén…

Szegény Flicket nem irigylem, remélem Laportáék nem szarakodnak tovább és végre lezárnak minden üzletet, ami ahhoz szükséges, hogy 1:1-ben igazolhassunk, mert ha a következő 2-3 hétben nem jön legalább 3-4 új játékos akkor nagyon nagy bajban leszünk a szezon kezdetre.
Egyrészt lehet nem is lenne olyan rossz ez a csapat, amit írtál (simán kíváncsi lennék rájuk), másrészt mi lett az olvasatodban Torre, Julian Araujo, Roque, Romeu sorsa és miért nem a csapat tagja Balde / Pedri / Frenkie, értem, hogy ma sérültek, de elvileg felépülnek addigra, mire jön a szezon.
barcamessi
Jugador del Barça

Ahogy most állunk, könnyen lehet, hogy már szeptemberre kiszállunk a bajnoki címért folytatott versenyfutásból, mert addigra összeszedünk egy 6-8 pontos hátrányt. 1 hónap múlva bajnoki Valenciában, és az amúgy is szűkös felnőtt keret kb felére nem számíthatunk majd. Csak így hirtelen akik eszembe jutottak, hogy biztos nem lesznek: Cubarsí, EG, Fermín (Olimpia), Araujo, Gavi, Pedri, De Jong, Baldé (sérülés), Yamal, Ferran (kapnak 3 hét kötelező szabadságot, 1 hét edzéssel a lábukban biztos nem fognak játszani), Inigo (nincs még beregisztrálva), Cancelo/Felix (egyeltelán nem biztos hogy ők egyeltalán nálunk játszanak a következő szezonban)

V I S C A E L B A R C A
ktm
Capitá del Barça

vg99 írta:
2024.07.15. 19:16:38
Rdinho10 írta:
2024.07.15. 14:11:41
Sajnalnam,de en Pedrit aldoznam be.Allandoan serult,fontos idoszakban nem lehet ra szamitani.Gavi is serulekeny,de ot ugy sem adnank el.Olmo vagy Merino johetne is Pedri helyere.
Lathattuk az ebn is ahogy kiesett Pedri,Olmo hatalmas boostot adott a Spanyoloknak.
Durva belegondolni, de lehet, hogyha Pedri nem sérül meg, és Olmo nem kerül be, akkor ma nincs spanyol arany.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.07.15. 23:39:11

Rdinho10 írta:
Sajnalnam,de en Pedrit aldoznam be.Allandoan serult,fontos idoszakban nem lehet ra szamitani.Gavi is serulekeny,de ot ugy sem adnank el.Olmo vagy Merino johetne is Pedri helyere.
Lathattuk az ebn is ahogy kiesett Pedri,Olmo hatalmas boostot adott a Spanyoloknak.
Gavi sérülékeny?? :lol: 4 kihagyása volt eddig összesen, amiből a legutóbbi a mostani teljesen peches esetet leszámítva koronavírusos megbetegedés volt, előtte eltörték az állkapcsát. Ez minden, csak nem sérülékeny.

Pedri nekem is talány, válogatottban nagyon jól játszott, aztán neki is pechje volt, egy ilyennel nehéz mit kezdeni. Valahol reménykedek benne, hogy meg tud szakadni ez a borzasztó szériája, anno Iniesta is porcelánlábú volt, mégis az egyik legjobbunk tudott lenni szezonokon keresztül, relatíve stabil elérhetőséggel.
vg99
Capitá del Barça

2024.07.15. 19:16:38

Rdinho10 írta:
Durva belegondolni, de lehet, hogyha Pedri nem sérül meg, és Olmo nem kerül be, akkor ma nincs spanyol arany.
Rdinho10
Capitá del Barça

bence0330

2024.07.15. 12:46:53

Troym írta:
2024.07.15. 12:43:09
Ez hogy áll össze pénzben, hogy a 12 milliós fizetésű Fatinak a Sevilla fizet majd 4 millió, mi 8-at azért, hogy hozhassunk egy csere bal oldali támadót?

Akárhogy számolom ez így drágább lesz, mintha simán Fati ülne a padon nem?
Én is ezen gondolkodtam. Szerintem Fati maradásáról pusztán a fizikai állapota és a tesztek alapján kéne dönteni. Meg persze a teljesítmény, de ha előbbi rendben van, utóbbi minimum csere szinten szintén rendben kell, hogy legyen.
Plusz ha még van esély arra, hogy felépítse magát, az amúgy is csereként lenne szerintem ideális, szerintem elfogadná ezt a szerepet. És ha nem is nagy %-al, de az is benne van, hogy magára talál, és akkor nagyot nyerhetünk vele. Ha meg lesérülne, vannak játékosaink, akik vészmegoldásnak nem rosszak, Ferrán, Raphinha, Unai. Szóval nagy baj nem lenne, még ha nem is tökéletesen ideális.

Izgalmas lehet az előszezon a sok fiatal mellett miatta is, érdemes lesz megnézni szerintem a felkészülési meccseket is.
Troym
Director del Fútbol

2024.07.15. 12:43:09

Chino írta:
2024.07.15. 12:32:37
Igazából a támadósor, ami elég kérdéses, még ha Nico jön is. A jobb oldalra tökéletesen meglennénk. Yamal, Raphinha, Ferran, mind bátran bevethető, a baloson viszont igazából csak Nico lenne. Ferran ott nagyon kényszerposzton játszik. Mind eredményességben, mind játékban ég és föld a pozíció vele kapcsolatban. A válogatottban is érdemes megnézni. Szinte mindig a jobboson játszik és 46 meccs alatt lehozott egy 130 perces gólátlagot (20 gól). Ez azért még egy center számára is hízelgő stat, míg a másik szélen csak szenved.
Fati kézenfekvő megoldás lenne, viszont a magas bére miatt nem hiszem hogy megengedheti magának a klub, főleg hogy nem egy kezdő játékosról lenne szó. Szerintem egy sevillai kölcsön lesz belőle és a fizetésének a felét/kétharmadát mi fogjuk állni.
Ez hogy áll össze pénzben, hogy a 12 milliós fizetésű Fatinak a Sevilla fizet majd 4 millió, mi 8-at azért, hogy hozhassunk egy csere bal oldali támadót?

Akárhogy számolom ez így drágább lesz, mintha simán Fati ülne a padon nem? Fati bére 12 millió (azt hiszem) és nincs amortizáció, ehhez képest venni valakit lenne 20-30 millió + 6-8 milliós fizetés + Fati fizetésének az a része, amit nem fizeti a Sevilla, nem?
Akkor ebben az esetben 16 milliós bérkeret mellé jönne 6-8 milliós amortizáció, tehát 22 millió.
Chino
Llegenda del Barça

2024.07.15. 12:32:37

bence0330 írta:
2024.07.14. 17:31:43
tatesz1990 írta:
2024.07.14. 17:22:19

Nagyon tetszetős ez a keret! Nekem a Nico-Raphinha-Yamal sor túl támadó úgy, hogy Gündogan 6os. Jobban elképzelném Merino-Frenkie Nico-Gündogan-Yamal felállással. Gündogan nyugodtan figyelhetné folyamatosan a szélsőket a labdával.
Szerintem ahhoz, hogy Nico és Merino (vagy más szűrő) érkezhessen, Raphinhát be kell áldozni!
Ott gondolkodtam leginkább, mert az a Yamal (ha fejlődik annyit)-Gündogan-Raphinha hármas alighanem a 3 legjobb játékosunk, legalábbis ami a kp-támadó szekciót illeti, mindenképp. Raphinha nagyon jól is védekezik, jobban, mint Gündogan, és jobban ad gólpasszokat is, de nem folyik úgy a labda nála, ez a török óriási erőssége. Gündogannal hatosban viszont meg lenne oldva a labdakihozatal és folyna a labda. Persze ehhez beton vkp kell mellé, Chris és Merino szerintem ezt lefednék. Ha Raphinha ezzel a pecchel csere lenne mindkét posztra, az baromi jó keretet jelentene, viszont azért tényleg nem lenne értelme itt tartani, túl jó ő cserének, és neki sem lenne jó, talán el is fogadna egy ajánlatot a PL-PSG környékéről. Azért örülnék, ha kevésbé jó játékos menne, mint pl. DJ.

Meg Chrisnél is kérdéses, Ara miatt lehet kh lesz, akkor Merino/más minőségibb érkező lenne az első nálam is.

De ez legyen a legnagyobb gondunk, hogy két jó játékos közül nem tudjuk, melyiket rakjuk be melyik posztra. :) Viszont ha már így lesz, remélem, Flick megfelelően fog rotálni is, és inkább Pephez lehet hasonlítani majd, mint Xavihoz ilyen téren.
Jelenleg szerintem egy Nico-Merino-Cancelo trió érkezésével egy teljesen ütőképes csapatunk lehetne. A portugált én mindenképp megtartanám, jobbhátvédként nálunk is klasszis szintet hozott. És akkor ott lenne mellé/mögé Fort, vész esetén Koundé. Így középre lenne 4 minőségi kh. Araujo, Cubarsi, Chris és Koundé személyében, ötödiknek pedig Inigo/Fayé/EG. A szenegálinak örülnék leginkább mert lenne egy jó balhátvédünk Baldé mögött és nem Cancelot kellene kényszerposzton játszatni. Chris pedig játszhat vkp-t is, lenne annyi jó képességű kh-nk, hogy ne kelljen folyamatosan a védelemben játszania.
Duplapivotban szerintem De Jong kifejezetten hasznos hasznos lenne, ott azért rendre jó teljesítményt hozott, akár Pedri, akár Gavi, akár Chris játszott mellette, de még Gündogant is ide lehetne venni, egy Merinoval kiegészülve pedig még stabilabb lenne és akkor ott lesz még Casadó, aki okozhat meglepetést, de azon sem csodálkoznék, ha Bernal is kapna szerepet.
Darvich még nagy kérdés számomra. Flick könnyen megtalálhatja a helyét, akkor pedig hatalmas erősítés lehet. A két vkp előtt egy Gündogan, Pedri, Raphinha, Darvich kvartett nagyon jól működhetne.
Igazából a támadósor, ami elég kérdéses, még ha Nico jön is. A jobb oldalra tökéletesen meglennénk. Yamal, Raphinha, Ferran, mind bátran bevethető, a baloson viszont igazából csak Nico lenne. Ferran ott nagyon kényszerposzton játszik. Mind eredményességben, mind játékban ég és föld a pozíció vele kapcsolatban. A válogatottban is érdemes megnézni. Szinte mindig a jobboson játszik és 46 meccs alatt lehozott egy 130 perces gólátlagot (20 gól). Ez azért még egy center számára is hízelgő stat, míg a másik szélen csak szenved.
Fati kézenfekvő megoldás lenne, viszont a magas bére miatt nem hiszem hogy megengedheti magának a klub, főleg hogy nem egy kezdő játékosról lenne szó. Szerintem egy sevillai kölcsön lesz belőle és a fizetésének a felét/kétharmadát mi fogjuk állni.

De ha meglesz az 1:1 egy komoly eladással biztos kell számolni. Araujo valószínűleg a sérülése ellenére is kiesne a pikszisből, a Bayern nagyon belement a költekezésbe, cb poiszton is nagyon jól állnak, 80-90 milliót biztosan nem fizetnének, de még 70-et sem.
A MU pedig, aki a másik esélyes volt., inkább Yorora van ráállva, nagyon sanszos, hogy elviszik a Real elől.
A leglogikusabb így Raphinha lenne. Sajnos meg fogjuk érezni a hiányát, de ha a kritikus pontokat fedni akarjuk muszáj lesz valakit nagyobb pénzért eladni. De Jong nyilván szerencsésebb lenne és a klub is őt akarja, de ha ő nem akar menni, nem lehet mit csinálni.

Lehet, hogy kicsit off, de Toni Fernandez ma ünnepelte a 16. születésnapját és sikerült 2027-ig hosszabbítani. A Leverkusen és a Juve is felvette vele és a családjával a kapcsolatot, de végül minket választott. Hivatalosan a Juvenil A-ban kezdi a szezont, de jó esély van rá, hogy inkább az Atleticet fogja erősíteni. Jelenleg Flickkel edz, aki nagyon meg van vele elégedve és úgy néz ki az egész előszezont a felnőtt csapattal fogja tölteni. Jobbszélsőként, centerként és hamis kilencesként egyaránt bevethető, lehet, hogy jövőre már sokat látjuk az A-csapatban az unokatesójával együtt.
Forca Barca!!!!
Troym
Director del Fútbol

2024.07.15. 12:29:45

bunga írta:
2024.07.15. 10:29:52
Remélem, most már senki sem vitatja, hogy pont Nico kell nekünk. Azt, hogy még ki, az az edzőtől kell függjön. Ő már biztosan sejti, hogy további tini berobbanására lehet-e számítani nála. Sok függ ettől.
Jó, maradok akkor egyedül :)

Értem, nagy a hype, tegnap lőtt egy gólt, vannak jó megmozdulásai egy meccsen, de nekem nem annyira acélos a teljesítménye ütősebb ellenfelekkel szemben, szerintem a németek és franciák ellen is gyenge volt, nem tudom minek tartsam az angolokat, mert szerintem a német-francia-portugál-olasz négyes is hazaküldte volna őket.

De vegyük meg Nicot (ha tudjuk) és cáfoljon rám, kapja hátára a csapatot.
vinszentvega
Capitá del Barça

2024.07.15. 11:54:41

bunga írta:
Remélem, most már senki sem vitatja, hogy pont Nico kell nekünk. Azt, hogy még ki, az az edzőtől kell függjön. Ő már biztosan sejti, hogy további tini berobbanására lehet-e számítani nála. Sok függ ettől.
Most már csak az a kérdés, hogy kit ajánlunk be a dealbe nekik? Ferrant, vagy Fatit?
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
bunga
Capitá del Barça

Válasz küldése