Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.07.19. 09:56:18

Okoska írta:
2024.07.19. 06:43:10
Guiu nagy ígéret volt de a pénzt választotta a felépítés helyett. Nem lehet mindenki Messi, ő annak hitte magát. Most meg megy az ősellenséghez. Szerintem ez is egy kicsinyes bosszú a részéről.
Roque bizniszt meg nem értem egyáltalán.
Reménykedtem, hogy Flick ad neki esélyt, de úgy látszik mégsem.
A Barca kispadjával se lenne előrébb, ha nem kap játéklehetőséget, amúgy okosan döntött, több pénzt keres és marad Barcelonában.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.07.19. 08:52:47

Chino írta:
2024.07.18. 21:37:55
A klubnál bejelentették, hogy sikeresen hosszabbítottak Guille Ferandezzel, pedig a Bayern, a City és a Dortmund is előnyösebb ajánlatot nyújtott be.

Guiu úgy néz ki jövő nyárig az Espanolba kerül kölcsönbe. (Sport)
Olvastam. Hát eddig is megvolt a véleményem róla. Ő lesz az új Sergio Garcia?
Ezek után reméljük pont olyan pályafutása is lesz, és akkor ajándék volt a 6 millió. Nem hiszem el, hogy ne választhatna bármilyen más csapatot. Majd jön más a helyére az utánpótlásból.
ocsike83
Jugador d'estrella

2024.07.19. 08:50:49

Véleményem szerint igazi 9-es középcsatárt nem fogunk igazolni:
1) Flick újra együtt dolgozhat Lewa-val. Szerintem neki egy új játékrendszerben ,talán most lesz egy utolsó virágzása, ami talán kitart a téli szünetig. Nem hiszem, hogy letenné Flick a kispadra.
2) Nem is hallani még csak pletyka szinten sem senkit.
3) Nem nagyon van elérhető / szabad 9-es a piacon.
Més que un club :P
Okoska
Capitá del Barça

2024.07.19. 06:43:10

Guiu nagy ígéret volt de a pénzt választotta a felépítés helyett. Nem lehet mindenki Messi, ő annak hitte magát. Most meg megy az ősellenséghez. Szerintem ez is egy kicsinyes bosszú a részéről.
Roque bizniszt meg nem értem egyáltalán.
Reménykedtem, hogy Flick ad neki esélyt, de úgy látszik mégsem.
dingdong
Capitá del Barça

2024.07.18. 23:27:52

Más is említette már, hogy kik szerepeltek a mai mez bemutató videoban. Ahhoz valami nagy csoda kell, hogy olyat adjunk el aki abban szerepelt. Pl: Raphinha, Lewandowski, Araujo a korábban felmerülők közül

Azok akik hiányoztak azok bármi miatt is hiányozhattak nem vonnek le kovetkeztetes abba az irányba
Chino
Llegenda del Barça

2024.07.18. 21:37:55

A klubnál bejelentették, hogy sikeresen hosszabbítottak Guille Ferandezzel, pedig a Bayern, a City és a Dortmund is előnyösebb ajánlatot nyújtott be.

Guiu úgy néz ki jövő nyárig az Espanolba kerül kölcsönbe. (Sport)
Forca Barca!!!!
vg99
Capitá del Barça

2024.07.18. 15:01:02

Deluigi írta:
2024.07.18. 14:41:12
Olmóval kapcsolatosan csak óvatosan.

Összehozták őt már az Atleticóval is, mint a legbiztosabb vásárló, pedig tudjuk, őket is fogja nagyon az ffp.

Majd, ha biztos a deal, akkor sírhatunk, addig fikció az egész...
Szerintem ez csak marketing. Szeretnénk őt is, de nincs realitása a leigazolásnak.
Hány játékos volt már, akivel tárgyaltunk, aztán semmi sem lett belőle.
Kezdtük Messivel.
Akarjuk, próbáljuk, de... a szociok megnyugodjanak..
Deluigi
Entrenador del Barça

2024.07.18. 14:41:12

Olmóval kapcsolatosan csak óvatosan.

Összehozták őt már az Atleticóval is, mint a legbiztosabb vásárló, pedig tudjuk, őket is fogja nagyon az ffp.

Majd, ha biztos a deal, akkor sírhatunk, addig fikció az egész...
sansz
Entrenador del Barça

2024.07.18. 14:05:07

Nem értem Olmot miért akarják ennyire (ha ez nem csak a sajtó szüleménye) miközben a brazil csatárt meg elküldeni tervezzük? Illetve Guiut is elküldtük...
Nagyon jó, hogy ilyen szélsőnk van, mint Yamal és olyan lehetőség, mint Nico, de kellene az az ember is, aki begyötri azt a gólt a szenvedős meccseken is kevés helyzetből. Erre csak az egészséges Fati alkalmas jelenleg, ha nem lesz Roque se.

Olmo szerintem nem sokkal jobb, mint FT. Ez most egy jó EB-je volt, de pl FT-nek is voltak hasonló jó periódusai. Nekem az előző vb-n pont ez volt a bajom a spanyol válogatottal, hogy tele van ilyen jó-jó, ügyes-ügyes ugyanolyan képességű szimpatikus de kissé szürke sráccal, mint Olmo és FT, de ez nem elég. Szerintem Olmonak max úgy lenne értelme, ha FT.től szabadulunk... De nálam tuti ott lenne egy darabig a csapatban Vitor és közvetlen mögötte 20-30 percekre Guiu is. Lewa meg koptassa fényesre a padot és csak akkor be, ha minden mindegy...
gránit
Director del Fútbol

2024.07.18. 13:40:32

FcBarcelona1 írta:
2024.07.18. 12:59:56
De Jong nem szerepelt a jubileumi mezbemutató videóban, annak ellenére, hogy a Nike-kal van szerződése. (Raphinha igen)
Roque 19-es számával jövőre Yamal fog játszani. Roque nem kapott új számot.
De Jong sajnos (vagy nem sajnos, nem a de Jong-vitát akarom újranyitni) valószínűleg azért nem vett részt, mert úgy be van dagadva a bokája, hogy lábra állni alig tud. Roque távozása remélem azt jelenti, hogy jön egy csatár. Roque engem a brazíliai meccsein meggyőzött, amikor tavaly ilyenkor néztem az AP meccseit. De nem ő volt az első (és még csak nem is a második vagy harmadik) jelöltem. Nagyon kockázatos ilyen fiatalokat ennyi pénzért igazolni, ennyi pénzért már egy befutott játékost kellene venni.
FcBarcelona1 írta:
A Barca a 3. legértékesebb futball "márka". Itt is top 3-as :)
Már csak igazolni kellene engedni...
https://barcauniversal.com/barcelona-ra ... lub-brand/
Így van, a márka hasít, durván pörög az online shop is. Egyáltalán nem esett vissza az egyesület népszerűsége Messi távozása és az önmagunkhoz képest gyengébb nemzetközi szereplés ellenére sem. Úgy tűnik, nem igazolódott be a Barca-haterek állítása, mely szerint ennek a klubnak mennyi divatszurkolója van. A szurkolótábor nem csappant meg, sőt. Ehhez hozzájárulhat az is, hogy a többi szakosztály nagyon-nagyon sikeres.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

De Jong nem szerepelt a jubileumi mezbemutató videóban, annak ellenére, hogy a Nike-kal van szerződése. (Raphinha igen)
Roque 19-es számával jövőre Yamal fog játszani. Roque nem kapott új számot.
A 2 játékos árából szűken ki is jön Nico és Olmo :)
Olmo nagyon jó kis játékos lenne, ha nem lenne ennyire sérülékeny. Persze 60 milliót nem ér, max részletekben. Azért a kp-n, és elől mindenhol bevethető, akár árnyékcsatárként is, és nem csak ráfogják, mint Ferranra, aki szintén távozhatna, már most sincs helye, egy 16 éves mindenhonnan kiszorította. Lehetne ennyi önbecsülése.
Amúgy engem Olmo emlékeztet Iniestara, igazi 8-as játékos, Pedribe szerintem csak bele akarjuk látni. Iniesta (persze belőle csak 1 van) óta hiányzik a kreativitás a kp-ról. Régebben sem voltunk a legjobbak védekezésben, de általában tudtunk több gólt lőni.
Merino olcsón, lehet jobban illeszkedne, a csapatba mint De Jong.
Mattheus szerint Flick álma Nico Williams. De gyakran írogattak Olmorol is, hogy kedveli.
Nem akarom másik topicban külön:
A Barca a 3. legértékesebb futball "márka". Itt is top 3-as :)
Már csak igazolni kellene engedni...
https://barcauniversal.com/barcelona-ra ... lub-brand/
vinszentvega
Capitá del Barça

2024.07.18. 12:59:02

Messa írta:
2024.07.18. 10:35:41
Troym írta:
2024.07.18. 10:33:35
Joan Laporta has asked Deco to sign BOTH Nico Williams and Dani Olmo!
Barcelona want BOTH of them at the club — in fact Deco has already held a meeting with Olmo's agent on Tuesday & PROGRESS has been made on personal terms.
@mundodeportivo

Pont ettől féltem, az EB-n lesz valakinek 4 jó meccse, mi meg ráköltjük ingünk gatyánk. Mai hír szerint nem csak Williams, hanem Olmo is célpont.
Értem, hogy elnökválasztás lesz, de Laporta olyan lassan, mint egy elszabadult hajóágyú.
Olmo kicsit ilyen André Gomes feeling, bár nála azért kiemelkedőbb volt az EB-n. Olmora szerintem nincs szükség, én legalábbis nem látom a posztját. Esetleg ha Raphinha mindenképp megy jó pénzért, de még akkor is necces... Az edzőnk gyakorlatilag 1 posztot jelölt meg kulcsként, ez a minőségi pivot, ehelyett hozunk neki balszélsőt meg támadó középpályást. :roll:
Raphina simán lehozná ezt a szerepet (is) csak mondom.... És akkor nem kellene megvenni megint egy eltékozolt Akadémia nevelést rengeteg pénzért.
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.07.18. 12:28:57

Remélem kacsa. Ha egy poszt van, ami tökéletesen le van fedve mennyiségben és minőségben, az a tkp.

Egy esetben nem lenne tökéletesen elvetélt - bár így is furcsa - ötlet, árnyékéknek, ha Roque menne. Azzal sem értenék egyet de legalább valamiféle logika lenne mögötte.

Viszont sztem ez jó eséllyel jelentheti azt, hogy Merino már kb zsebben van korrekt áron.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Andrsika
Jugador del Barça

2024.07.18. 11:22:51

Nálam a vkp ill a bal szèlső poszt lenne releváns…de én sok Leipzig meccset nézek 10/6-7 meccsen Olmo ( nekem extra) szerintem ő egy jó rendszerben tud kimagasló lenni( lásd a spanyol válogatott) de én sem hoznám itt van Fermin aki jól érkezik
Troym
Director del Fútbol

2024.07.18. 10:39:46

Messa írta:
Olmo kicsit ilyen André Gomes feeling, bár nála azért kiemelkedőbb volt az EB-n. Olmora szerintem nincs szükség, én legalábbis nem látom a posztját. Esetleg ha Raphinha mindenképp megy jó pénzért, de még akkor is necces... Az edzőnk gyakorlatilag 1 posztot jelölt meg kulcsként, ez a minőségi pivot, ehelyett hozunk neki balszélsőt meg támadó középpályást. :roll:
Olmo olyan semmilyen.
Őt hozni, aztán majd tördelik a kezüket, hogy nincs pénz pivotra kb egy öntökönlövés. Gondolom oda marad Romeu és jön mellé Guido.
Abban igazad van, hogy ha ő is jön, akkor Raphinhának lefőtt...
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

Troym írta:
Barcelona want BOTH of them at the club — in fact Deco has already held a meeting with Olmo's agent on Tuesday & PROGRESS has been made on personal terms.
@mundodeportivo

Pont ettől féltem, az EB-n lesz valakinek 4 jó meccse, mi meg ráköltjük ingünk gatyánk. Mai hír szerint nem csak Williams, hanem Olmo is célpont.
Értem, hogy elnökválasztás lesz, de Laporta olyan lassan, mint egy elszabadult hajóágyú.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Troym
Director del Fútbol

@mundodeportivo

Andrsika
Jugador del Barça

2024.07.17. 21:24:25

Én mint Milán követő nem làtok akkora eltérést a két jàtèkos között akkora különbséget…ez a Guirassy csatár aki inkább 2 csatáros rendszerben lett volna opció( nekem bejönne) Frimpongot én, ha lenne stex hoznám.. Chiesa számomra sehogy sem lenne opcio
Troym
Director del Fútbol

2024.07.17. 21:10:44

Messa írta:
2024.07.17. 18:43:49

Mini Dembele, nemár :)
Te kit hoznál balszélre, ki az a top szélső aki kategóriákkal jobb nála perpillanat? Ár nem számít, csak játszadozzunk el a gondolattal, kíváncsi vagyok.
Már írtam, Leaot. (ha tényleg nem számítana az ár)

De elég teoretikus, így inkább vennék most 20m körül Sont, Chiesát, Guirassyt (na ezt már buktuk) és a 60 millióból fennmaradó összeg elég lenne Frimpongra.
bence0330

2024.07.17. 18:51:08

TM listán hetedik a balszélsők közt, de szerintem annál előrébb van. Én úgy gondolom, hogy Vini az, aki egyértelműen jobb, Mbappét ha annak vesszük, nyilvánvaló, és ott van Kvara meg Leao. Nem vagyok benne biztos, hogy gyengébb, mint ők. Mások, talán belőlük jobban kinézem, hogy egy egész csapatot elvisznek a hátukon a jobb meccseiken, főleg Leao. Cserébe ő meg harmadannyi munkát nem tesz egy meccsbe, mint Nico. De ezt a kettőt még elfogadom jobbnak, határeset. Az EB-n egyik sem volt jobb.
És hát ők mind 100+-osok. Nico ráadásul fiatalabb kicsit náluk.

Musialát lehet beerőltetni a balszélre, ha így teszünk, ő még nyilván jobb, de ő inkább tkp.

Szerintem ennyi, és akkor van még 3-4 név, akik kb megütik Nico szintjét. Barcola, Martinelli, ők is sokkal drágábbak lennének, pedig nem jobbak.

Ha van rá pénzünk, akkor szerintem top6-7 balszélső minimum, és ennek megfelelően alighanem a legjobb ár-érték arány lehet nála, a legjobbakat nézve biztos.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2024.07.17. 18:43:49

Troym írta:
2024.07.16. 17:22:24
Mondjuk úgy, hogy mást láttunk. Szerintem Yamal kivételes, Nico meg polcokkal gyengébb , egy-ket jó csellel, sok rossz döntéssel a kapu előtt, mint egy mini Dembele. Nagy csapatok védői mellett nem sokat mutatott.
Mondjuk minket az egyik meccsen szanaszét szívatott, erre tisztán emlékszem. Az EB-n meg Walker és Kimmich ellen is simán megcsinálta az 1v1 párharcokat, Di Lorenzo meg azóta is szédül úgy megforgatta az olaszok elleni meccsen.
Mini Dembele, nemár :)
Te kit hoznál balszélre, ki az a top szélső aki kategóriákkal jobb nála perpillanat? Ár nem számít, csak játszadozzunk el a gondolattal, kíváncsi vagyok.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
bence0330

2024.07.17. 15:30:28

Peter írta:
2024.07.17. 15:15:09
bence0330 írta:
2024.07.17. 13:37:38
Ezen kéne változtatni. Ha nem az lesz a "labdakihozatal", hogy rúgjuk fel Lewyre, ő meg néha megtartja és leoszt 1-2 labdát, hanem rendesen, csapatként tudunk majd akár középen is előremenni, vagy presszing után gyorsan támadni, akkor sokkal többször fog megérkezni a posztjára.
És vajon Flick miatt javulni fog Frenkie és Pedri labdaszerző, labdakihozó és labdatartó képessége?
Remélem nem ők lesznek a főszereplők, de azért ha csapatszinten javulás van, akkor egyénileg is meglesz, legalábbis kevésbé jönnek ki a játékosok gyengeségei, és jobban az erősségeik. Tippre az EB győztes spanyol válogatott elbírta volna még DJ-ot is, plusz Pedrivel is nagyon jók voltak. Pedri amúgy nagyon jó szűk területekről kihozott labdáknál, kevés jobbat láttam nála, ha hárman körülveszik, akkor is egyérintőből megtalálja a szabad embert. DJ legerősebb oldala szerintem a labdakihozatal üres területekbe. Vannak rossz tulajdonságai mindkettőnek, de nem azt kell kihozni, és minimalizálni kell.
Közben meg remek presszinges játékosaink vannak, kb minden szélsőnk az, meg 1-2 középpályás, mint Fermín, Gavi (még Lewy sem rossz), remek labdaszerző játékosunk is akad (Chris, és remélhetőleg Merino), kihozatalnál meg tuti, hogy Gündogannak nagyon jelentős szerepe lesz, aki a világ egyik legjobbja a témában.
Ez a lényeg, mindenkinek megtalálni a helyét, hogy a legjobbját tudja hozni, a gyengesége minél kevésbé látszódjon (mint pl. DJ duplaszűrőben műkdik, csinálhatja amit szeret, és kisegítik hátul, ergo jobban fénylik az előnye, és kevésbé jön ki a hátránya) és a legjobb kirakós darab legyen. Nyilván ezt hibátlanul nem lehet megoldani, de ha nagyon jól megoldja Flick, már látványosat javul a játékunk, és visszakanyarodva, szerintem meg tudjuk oldani a támadásépítéseket majd jobb csapatok ellen is, anélkül, hogy folyamat csak felvagdossuk, és így kivegyuk a lengyel méregfogát.
Peter
Director del Fútbol

2024.07.17. 15:15:09

bence0330 írta:
Ezen kéne változtatni. Ha nem az lesz a "labdakihozatal", hogy rúgjuk fel Lewyre, ő meg néha megtartja és leoszt 1-2 labdát, hanem rendesen, csapatként tudunk majd akár középen is előremenni, vagy presszing után gyorsan támadni, akkor sokkal többször fog megérkezni a posztjára.
És vajon Flick miatt javulni fog Frenkie és Pedri labdaszerző, labdakihozó és labdatartó képessége?
bence0330

Barcaman1993 írta:
2024.07.17. 12:12:08
vinszentvega írta:
2024.07.17. 10:53:16

Már bocs... de lehet akkor nem ugyanazt a szezont néztük? Lewa az összes létező rá kidolgozott lehetőséget( azt párat leszámítva ami bement) kihagyta..
Pont az a baj, hogy mindent és mindent is rádolgoztak ki, vagy ha nem is akkor a Polák barátunk ott hisztizett, hogy miért nem. Szerintem az Ő szerepe teljesen idegen ennek a csapatrendszernek. Hiába volt ugyan ez Suarez-zel is , Ő sokkal jobban tudott ezzel élni.(mondjuk a kérdés, hogy egy 6 évvel fiatalabb Lewa lenne, akkor mit mutatna ő is...)
Abban igazad van, hogy sok mindent kihagyott, tényleg voltak ingadozásai. De azért nagyságrendileg jóval kevesebbszer hozták helyzetbe, mint a neves elődeit. Nem fog 40-50 gólos szezont hozni, de egy fejlődő Yamallal és Nico Williamsszel (meg nem 10 sérülttel...) azért minden bizonnyal többet ki tudna hozni magából.
Szerintem az lesz a kulcskérdés, hol fog tudni focizni. Szerintem ő nem ott játszott sokszor, ahol kellett volna neki, főleg jobb csapatok ellen, és ott ez meg is látszott, azokon leginkább helyzetekbe se került. Az ilyen csapatok ellen legtöbbször próbáltunk valamiféle direkt focit játszani, de nem elég jól, és a szerepe inkább volt labdatartás, meg birkózás, a támadások végére meg így sosem ért kb oda. Ezen kéne változtatni. Ha nem az lesz a "labdakihozatal", hogy rúgjuk fel Lewyre, ő meg néha megtartja és leoszt 1-2 labdát, hanem rendesen, csapatként tudunk majd akár középen is előremenni, vagy presszing után gyorsan támadni, akkor sokkal többször fog megérkezni a posztjára. És bízom abban, hogy Flick ezt legkésőbb 2-3 hónap alatt összehozza. Gól/perc alapján kb. másfélszeres javulást várok Lewytől.
A másik kulcskérdés a percei lesznek, remélem Flick felismeri, hogy nem 90 perces játékos, Xavinak az utolsó meccsekre esett ez le, akkor megint újra klasszis szinten termelt, és maga a focija is sokkal jobb volt. És ez így ideális is lenne, mert akkor lehet próbálgatni másokat, nyilván elsősorban Roquét.
Meg még az önbizalom kérdése, ami egyfelől mentalitás, másfelől egy jól felépített rendszerben ez automatikusan javul. Remélem Flick ebben is javulást hoz.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2024.07.17. 12:12:08

vinszentvega írta:
2024.07.17. 10:53:16

Már bocs... de lehet akkor nem ugyanazt a szezont néztük? Lewa az összes létező rá kidolgozott lehetőséget( azt párat leszámítva ami bement) kihagyta..
Pont az a baj, hogy mindent és mindent is rádolgoztak ki, vagy ha nem is akkor a Polák barátunk ott hisztizett, hogy miért nem. Szerintem az Ő szerepe teljesen idegen ennek a csapatrendszernek. Hiába volt ugyan ez Suarez-zel is , Ő sokkal jobban tudott ezzel élni.(mondjuk a kérdés, hogy egy 6 évvel fiatalabb Lewa lenne, akkor mit mutatna ő is...)
Abban igazad van, hogy sok mindent kihagyott, tényleg voltak ingadozásai. De azért nagyságrendileg jóval kevesebbszer hozták helyzetbe, mint a neves elődeit. Nem fog 40-50 gólos szezont hozni, de egy fejlődő Yamallal és Nico Williamsszel (meg nem 10 sérülttel...) azért minden bizonnyal többet ki tudna hozni magából.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Válasz küldése