Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Chino
Llegenda del Barça

2024.07.17. 10:00:02

gránit írta:
2024.07.17. 01:20:22
Egyetértek, de egy dolgot ne felejtsünk el. Mi könnyen beszélünk, mert rajtunk ebben az ügyben nincs felelősség. De Laporta újra akarja választatni magát. Neki meg kell felelnie a népnek, és a nép most nagyon akarja Williams-et. Barcelonában követelik tőle. Laporta ezzel mossa kezeit. Ha bejön, akkor bejön. Ha meg nem jön be, akkor meg pironkodhatnak a szurkolók a hájp miatt, ő mossa kezeit, csak azt tette, amit elvártak tőle. És még be is jöhet. Neki ebben nulla kockázata van. Amúgy egyetértek, csak ezt az igazolásaink kapcsán ne felejtsük el. Ő nem egy olyan vezető, mint egy Chelsea-tulajdonos, akit soha senki nem kérhet számon. Őt számon fogják kérni, amikor eljön a választás.

Yamal és Williams szenzációsan zilálta szét az ellenfelek védelmeit, de hatalmas lökést adott a spanyol csapatnak, hogy rengetegen képesek voltak betalálni. Yamal és Williams 6 meccsen összesen szerzett 3 gólt. Nem kevés, de nem is sok. Ez, és főleg a helyzetkihasználás, kapu előtti hatékonyság nem lett volna elég, ha a csapatban nincs egy olyan diverzitás, hogy ilyen sokan betalálnak. A mi csapatunkban ez megvan? El fogja bírni azt, hogy van két nagyon ügyes, de nem feltétlenül gólzsák játékos elől? Lesznek majd nálunk olyan érkezők, mint Olmo, akiknek Yamal osztogathatja a gólpasszokat? Az EB-n abban a csapatban 6 meccsen kiosztott 4 gólpasszt. Nálunk 38 bajnokin 5-öt... Ezért inkább érkezőt igazolnék.

Éppen ezért én inkább egy Alvarez-típusú játékos leigazolása mellett foglalnék állást, bár akkor így egy aszimmetrikus rendszer jön létre, Yamalt közelebb húzva a kapuhoz az előző szezonhoz képest.
A szélsőket nem feltétlenül, sőt nem is elsősorban a góljaik számai alapján kell megítélni és eldönteni, hogy mennyire jelenthetnek erősítést.
Szerintem kb. 3-4 jobbszélső van aki konstansan 10+ gólos szezonokat tud lehozni. Olyan játékosoknak mint Doku, Rashford, Rafael Leao, Martinelli, Grealish, Luis Diaz, Coman stb. is inkább 1-1 kiemelkedő szezonjuk van gólok terén és többnyire nagyobb csapatokban. Ráadásul Nico még távol áll a fénykorától, nem volt még 3 teljes szezonja sem.
Yamal is lehet, hogy csak 1 gólt rúgott az EB-n, de övé volt a legtöbb assist, a legtöbb helyzetet ő alakította ki, és szintem minden statban élen járt ami a progresszív adatokat vizsgálja. Szélsőként sokkal több gólt eredményezhet, ha egy játékosnak ilyenek az erősségei, erényei stílusa.

De nem is kellene annyira az EB-re hagyatkozni, mert nem mutat tiszta képet. Ha mondjuk alapul vesszük Olmot, aki folyamatosan képben van, hogy milyen jól érkezik, az utóbbi négy szezonjában egyszer jutott el 4 gólig, És lehetne még sorolni másokat.
Olmo szerintem egy színtelen szagtalan játékos, ügyes, de ahol ő van az kb a szintje. Nem lehet a jövőbe látni, de azt hiszem egy Bayern neki már túl nagy falat lesz ha odamegy.
Gündogan, de még szerintem Gavi is meglőné azokat a gólokat, ha ugyanott játszana, ahogy Fermin meg is tette. Duplaszűrőben ő sem vitézkedne.
Forca Barca!!!!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2024.07.17. 07:57:53

gránit írta:

Yamal és Williams szenzációsan zilálta szét az ellenfelek védelmeit, de hatalmas lökést adott a spanyol csapatnak, hogy rengetegen képesek voltak betalálni. Yamal és Williams 6 meccsen összesen szerzett 3 gólt. Nem kevés, de nem is sok. Ez, és főleg a helyzetkihasználás, kapu előtti hatékonyság nem lett volna elég, ha a csapatban nincs egy olyan diverzitás, hogy ilyen sokan betalálnak. A mi csapatunkban ez megvan? El fogja bírni azt, hogy van két nagyon ügyes, de nem feltétlenül gólzsák játékos elől? Lesznek majd nálunk olyan érkezők, mint Olmo, akiknek Yamal osztogathatja a gólpasszokat? Az EB-n abban a csapatban 6 meccsen kiosztott 4 gólpasszt. Nálunk 38 bajnokin 5-öt... Ezért inkább érkezőt igazolnék.

Éppen ezért én inkább egy Alvarez-típusú játékos leigazolása mellett foglalnék állást, bár akkor így egy aszimmetrikus rendszer jön létre, Yamalt közelebb húzva a kapuhoz az előző szezonhoz képest.
Én úgy gondolom, hogy Lewandowski jó kiszolgálás mellett jóval több gólt szerezhet. Bár ezt meglátjuk. Nyilván nem Olmo, de azért a Gündogan-Fermin duóban is azért bízhatunk, ők nagyon jól érkeznek a kapu elé. Hozzáteszem, hogy Dani Olmo is akármennyire kedvelem és elnézném ebben a csapatban, most mutatott először igazán extrát 26 évesen. Eddig nem hiszem, hogy sok ember szívesen idehozta volna.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
gránit
Director del Fútbol

Troym írta:
2024.07.16. 23:14:57
Rdinho10 írta:
2024.07.16. 23:06:09
nalunk csak jobb lehet(remelem)
Én is remélem, csak általában ez fordítva van. Raphinha 11 gólt lőtt Leedsben itt meg 6-7et. Ferran 7 gólt lőtt a Cityben, itt 4et, majd 7et, Felix is cca ugyanaz, mint máshol. Belemehetünk a gól / másodperc mutatókba 775345 alkalommal, szerintem felesleges. Gondolom itt kevesebbet is lesz a pályán Nico is és megy majd a vita, hogy ha ugyanannyi góllal zár, mint Bilbaoban, akkor voltaképpen ugyanolyan, vagy jobb teljesítményt nyújt.

De a lényeg, hogy úgyis meglátjuk, mert őt mindenáron hozza Laporta , akár a többi erősítés árán is.
Egyetértek, de egy dolgot ne felejtsünk el. Mi könnyen beszélünk, mert rajtunk ebben az ügyben nincs felelősség. De Laporta újra akarja választatni magát. Neki meg kell felelnie a népnek, és a nép most nagyon akarja Williams-et. Barcelonában követelik tőle. Laporta ezzel mossa kezeit. Ha bejön, akkor bejön. Ha meg nem jön be, akkor meg pironkodhatnak a szurkolók a hájp miatt, ő mossa kezeit, csak azt tette, amit elvártak tőle. És még be is jöhet. Neki ebben nulla kockázata van. Amúgy egyetértek, csak ezt az igazolásaink kapcsán ne felejtsük el. Ő nem egy olyan vezető, mint egy Chelsea-tulajdonos, akit soha senki nem kérhet számon. Őt számon fogják kérni, amikor eljön a választás.

bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.07.16. 23:56:49

LG írta:
2024.07.16. 23:49:11
Egy jó rendszerben szerintem tud lubickolni, szenvedős csapatjátékban viszont nem, akkora klasszisnak nem tartom, hogy egy gyenge csapatot elvigyen a hátán. Ez utóbbi Yamal-ban már most sokkal inkább megvan.
Nekünk most mindenképp ez a plafon szerintem. Ha igazán elit BL-esélyesek akarunk lenni, akkor a következő két évben legalább Musialát, de inkább Wirtzet be kell húzni, egy olyan játékost, aki egyedül meg tud csinálni mindent, mint Messi kicsiben. Yamalből is lehet lesz ilyen, de most még azért ez nem biztos. Ha meg mégis, még egy ilyen nem fog ártani, pláne valaki, aki jobban középről tudja mindezt, egy ilyen játékosnak több hatása lehet a játékra.

Jelenleg rendszerrel tudunk csak kompenzálni, erre Flick a jelen kerettel alighanem a legnagyobb esélyünk az elmúlt sok évből, ebben kell most bízni, hogy ha nem is nyerünk BL-t, de versenyképesek leszünk. Xavi az esetek többségében olyasmit játszott (szerintem kényszerből, mert rájött, hogy nem tudja átadni, amit szeretne), mint SG meg DD az EB-n. Legyen tuti, aztán majd valaki villan. És villantak is, de ahhoz nem voltak elég nagyok a valakik, hogy ezzel nemzetközi szinten megálljuk a helyünket.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.07.16. 23:49:11

Szerintem az igaz, hogy sokan nem tudták hozni azt, amit előző klubjukban, de a legtöbb top csapatbál ez így van. Nico is azért kérdőjel, hogy mire megy itt, de az ára sem olyan durva, hogy nagyot bukhassunk vele, megéri a kockázatot.

Ha Dembelé is meg lett említve, na ő szerintem Párizsban fejlődött vissza, Xavi alatt sokkal jobban nézett ki, mint mostanában. Egyedül éppen ellenünk ment nagyot, de ez már csak ilyen. :lol: Persze a foci csapatjáték, és sem a PSG, de főleg a válogatott nem volt jó csapatszinten, szemben a spanyolokkal, Fabian Ruiz pl. nagyon jó volt az EB-n, a PSG-ben viszont kifejezetten gyengének tűnt. Cucurella kb. ugyanez, csak a PSG-t Chelsea-re kell cserélni.

Szóval szeintem Nico teljesítménye is nagyban függ majd attól, csapatszinten milyenek leszünk. Egy jó rendszerben szerintem tud lubickolni, szenvedős csapatjátékban viszont nem, akkora klasszisnak nem tartom, hogy egy gyenge csapatot elvigyen a hátán. Ez utóbbi Yamal-ban már most sokkal inkább megvan.
bence0330

2024.07.16. 23:32:54

Szerintem max Lewy fejlődőtt vissza, a Raphinha-Felix pakk összességében inkább előrelépett, előbbi elég jelentősen, és ittléte alatt is, kb félévről félévre javult. Utóbbi talán egy hajszállal, de rá lehet fogni, hogy stagnált, vissza viszont nem fejlődött. Ferrán... hát... ő a két jó pár hónapjában jó volt, azon kívül hátraarc, ő nem bírta el a mezt. Gündogan sem lépett hátra, Christensen, Koundé pláne nem (utóbbi egy ideig igen, de ez benne van). Romeu igen, de ő eleve közepes volt. Én nem látom ezt a tendenciát, meglepő módon, pedig lehetne. Roquét nem veszem ide, egyrészt mert brazíliából jött, másrészt mert nem kapott igazából sok esélyt.
Auba évek óta nem focizott olyan jól, mint itt, Depay is simán hozta a szintet még csapat nélkül is, amíg meg nem jött Xavi/nem jött a sérülése, utána már nem kapott releváns percet.

Lewynél is szerintem nem a játékos lépett hátra (az 1-2% korosodásból adódót leszámítva), hanem a rendszer volt pocsékul kiépítve rá. Ez kicsit mindenkire igaz, Pedri sem volt olyan jó, mint a válogatottban pl, Yamal sem, ebből látszik a szerkezetbeli gond, ami Flicknél megoldódhat. Amúgy nem volt senkinél egyéni visszaesés a támadók közül, Cápát kivéve. Ha jóval messzebb visszamegyek, akkor Cou jut még így eszembe.

És persze, ha Nico félidőket tol, nem fog 19 gólpasszt hozni, ez a percek 100%-val is beteg dolog. Az eleve extra szám. Gólokat szerintem még fele perccel is lazán lehozná, több helyzete lesz nálunk, és fejlődik ,6-7 gólt szerintem még 1500 perc alatt is lehozna már. És örülök neki, ha csak 1500 percet játszana majd (már persze ha nem sérülés miatt), mert az valami olyasmit jelent, hogy Fati mondjuk megtalálta magát, és ő is lőtt 7-8-at 30-40 percek alatt, ketten meg lehoznak egy 15+15-öt a balszélen. Vagy esetleg valami váratlan fejlemény történt, mint mondjuk hogy Unai berobbant. Ez lenne nekünk kb az álom most, ha Nico nem lenne stabil kezdő, és emiatt csak 5-7 gólt lőne. De azért alighanem az lesz, ha érkezik.

Remélhetőleg Niconál és Yamalnál is fejben, góllövésben áttörés lesz az EB. Kicsit úgy is érződik. Plusz ugye az összhang is számít.

Lewynek óriási előrelépést, közel 30 gólos szezont jósolok csak a bajnokságban, vagy annak az arányosított változatát, ha Roque sokat fog játszani, Lewy meg csak órákat. Akkor kb ketten együtt 30-35.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Rdinho10
Capitá del Barça

2024.07.16. 23:17:25

Ez is igaz,h nalunk valamiert inkabb visszafejlodnek mostanaba,de remelem Flick erkezesevel valtozik valami.Abban viszont bizok,h beloluk nem olik ki vagy nem tudjak a batrabb jatekot(Nico,Yamal).
Troym
Director del Fútbol

2024.07.16. 23:14:57

Rdinho10 írta:
nalunk csak jobb lehet(remelem)
Én is remélem, csak általában ez fordítva van. Raphinha 11 gólt lőtt Leedsben itt meg 6-7et. Ferran 7 gólt lőtt a Cityben, itt 4et, majd 7et, Felix is cca ugyanaz, mint máshol. Belemehetünk a gól / másodperc mutatókba 775345 alkalommal, szerintem felesleges. Gondolom itt kevesebbet is lesz a pályán Nico is és megy majd a vita, hogy ha ugyanannyi góllal zár, mint Bilbaoban, akkor voltaképpen ugyanolyan, vagy jobb teljesítményt nyújt.

De a lényeg, hogy úgyis meglátjuk, mert őt mindenáron hozza Laporta , akár a többi erősítés árán is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Troym 2024.07.16. 23:17:32-kor.
Rdinho10
Capitá del Barça

Dembelenel butabb nem lehet :) Niconal a tavalyi statok sem rosszak: 8 gol / 19 assist a nem tul acelos Bilbaoban,nalunk csak jobb lehet(remelem)
Yamalnal a kora miatt is nagyobb a hype..
Sonoma
Capitá del Barça

2024.07.16. 23:02:10

Troym írta:
2024.07.16. 17:22:24
Nico meg polcokkal gyengébb , egy-ket jó csellel, sok rossz döntéssel a kapu előtt, mint egy mini Dembele. Nagy csapatok védői mellett nem sokat mutatott.
Használható játékos lenne nálunk, de csalódni fogunk, ha rá építjük fel a támadó játékot és BLben megeszik reggelire. (Ez nyilván szubjektív véleményem)
Engem nem győzött meg a játékával az EB-n.
Nem rossz játékos, de a top szintet nem üti meg.
Félek vele se jutunk előrébb a baloldalon.
Troym
Director del Fútbol

2024.07.16. 22:49:47

Nem kell egyetérteni velem, szerintem Yamal 1+4 g/a önmagáért beszél, konkrétan a kanadai tábla élén végzett az EB-n, Nico is az ő passzaiból talált be, de oké biztos Nico volt jobb.
Az meg hogy Nico jobb, mint Dembele? A személyes szimpátia alapján fogalmaztok meg véleményt, de legyen jobb nála is, Yamalnál is.
Én meg azt mondom hiszem, ha látom. Valahogy úgyis kibulizza Laporta, szóval a többség vágya teljesül , itt lesz Nico, kiderül mit tud... gondolom jövő nyáron az ő 7 gólján és 6 gólpasszán fogunk vitázni... :D
Rdinho10
Capitá del Barça

2024.07.16. 22:35:42

Szerintem meg pont Nico volt jobb az ebn,ha lehetoseg van hozzuk,nagy potencial van benne,Nico(Fati)-Lewa(?)Yamal(Raphinha)szelen meg is lennenk.A 2 portugalt is elzavarnam es keresnek a Ligue 1 bol egy bitang Jh-t.
Kpn pedig van egy serulekeny Pedrink,egy oreg? Gundogan,De Jong,Gavi,Fermin pakkunk.Ide is siman elferne Merino.Hatul Araujon is elgondolkodnek,nagyon bitang kh,de 3 jo meccs utan jon a serules,nem tudom.
tatesz1990
Jugador del Barça

2024.07.16. 21:30:56

Goikoechea írta:
2024.07.16. 20:56:03
Szerintem meg lehet oldani az átigazolási szezont, hogy mindenki elégedetten várja a következő szezont. Be kellene áldozni Raphinhát, bár nekem tetszik a hozzáállása és jó számokat is hoz, de valahogy nem akar kijönni belőle az igazi finesz. Elmegy 80 misiért a sivatagba, jön jelyette Nico Williams 60 misiért és Merino 20 misiért. Eladjuk Torrét és Romeut 5 misiért, jön az argentin a Betisből a Guido, vagy ki ingyen. Cancelot meg kell venni, látszik, hogy élete klubbja. Lenglet mehet és az egyik szélsővédő. Én már megelégednék ennyivel is. Kb 15 millióba fájna. Feljön Cassado, Fort. Lehet rámennék még Alvarezre is az lenne a hab a tortán.
Amit írtál az egy gyönyörű álomkép. Imádom!
Ha Álvárez elvágyódik, és kezdő helyet kínálnának itt neki, szerintem hajlanak rá, hogy jöjjön. Itt jön képbe a pénz. A legideálisabb egy Raphinha/Roque+pánz csere lenne, vagy egy év kölcsön, mint tavaly Cancelonál!
Visca el Barca! =D>
Andrsika
Jugador del Barça

2024.07.16. 21:29:48

Troym írta:
tatesz1990 írta: . Nico pedig egészen egyedi: erős, gyors, technikás.. Az általad említett játékosok egyike se ilyen. Láttuk Yamallal milyen veszélyesek! 60 az ára, de ez nem lehet ok ellene. Simán ér ennyit!
Mondjuk úgy, hogy mást láttunk. Szerintem Yamal kivételes, Nico meg polcokkal gyengébb , egy-ket jó csellel, sok rossz döntéssel a kapu előtt, mint egy mini Dembele. Nagy csapatok védői mellett nem sokat mutatott.
Használható játékos lenne nálunk, de csalódni fogunk, ha rá építjük fel a támadó játékot és BLben megeszik reggelire. (Ez nyilván szubjektív véleményem)
Azért én nem tenném polcokkal Yamal alá. Szerintem Dembelénél sokkal hasznosabb és van agya a focihoz nem úgy mint… én hoznám Nicot
Troym
Director del Fútbol

2024.07.16. 21:24:23

Csak az a fránya Raphinha nem akar elmenni.
De Jong sem akar elmenni.
Araujo meg sérült.
És tippre Pedri sem akar elmenni.

De még Lenglet sem akar elmenni.
Innentől nehéz bevételt hozó eladást kreálni.

Torre meg megsérült ma.
Goikoechea
Jugador del Barça

2024.07.16. 20:56:03

Szerintem meg lehet oldani az átigazolási szezont, hogy mindenki elégedetten várja a következő szezont. Be kellene áldozni Raphinhát, bár nekem tetszik a hozzáállása és jó számokat is hoz, de valahogy nem akar kijönni belőle az igazi finesz. Elmegy 80 misiért a sivatagba, jön jelyette Nico Williams 60 misiért és Merino 20 misiért. Eladjuk Torrét és Romeut 5 misiért, jön az argentin a Betisből a Guido, vagy ki ingyen. Cancelot meg kell venni, látszik, hogy élete klubbja. Lenglet mehet és az egyik szélsővédő. Én már megelégednék ennyivel is. Kb 15 millióba fájna. Feljön Cassado, Fort. Lehet rámennék még Alvarezre is az lenne a hab a tortán.
gránit
Director del Fútbol

2024.07.16. 17:43:58

Én azt gondolom, hogy nagyon jó játékos Nico Williams, és nagyon sokat köszönhet neki a spanyol válogatott. Én egyszerűen csak azt gondolom, hogy lenne nála előnyösebb lehetőség. Ha más nem jön, akkor persze, jöjjön, mélyüljön csak a keret. Ugyanezt gondolom Merinóról. Nem ő lenne a jelöltem a mélységi középpályára, de jó játékosnak tartom, csak nem ő lenne szerintem a legmegfelelőbb. De róla is azt gondolom, hogy ha más nem jön, akkor inkább jöjjön, minthogy ne jöjjön senki.
bence0330

2024.07.16. 17:31:53

Troym írta:
tatesz1990 írta: . Nico pedig egészen egyedi: erős, gyors, technikás.. Az általad említett játékosok egyike se ilyen. Láttuk Yamallal milyen veszélyesek! 60 az ára, de ez nem lehet ok ellene. Simán ér ennyit!
Mondjuk úgy, hogy mást láttunk. Szerintem Yamal kivételes, Nico meg polcokkal gyengébb , egy-ket jó csellel, sok rossz döntéssel a kapu előtt, mint egy mini Dembele. Nagy csapatok védői mellett nem sokat mutatott.
Én jobbnak tartom ennél. Szerintem már most lényegesen jobb, mint Dembélé, tudatosabb, okosabb, csapatjátékos, és a meló sem büdös neki. A számai az előző szezonban már Dembélééhez képest az egekben vannak. És még fejlődhet. És nagyon erős, látszólag nem is sérülékeny játékos, nagyobb meccseken is már most jobb, még ha nem is az a csúcsa. Szerintem nincs a játéknak olyan aspektusa, amiben Dembélé jobb. Talán 1v1-ben, de Dembélénél ez elméleti, általában nincs semmi konkrét jelentősége a cseleinek, a végén mindig túl(alul?)spilázza. Nico sokkal ritkábban csinál ilyet.
Ha valakihez kéne hasonlítani, Dokut mondanám, nála egy fokkal gyengébb azért 1v1-ben, szerintem ebben ő a legjobb jelenleg, viszont nála meg okosabb, és jobbak a végén a megoldásai.
Yamalnál jelenleg szerintem jobb játékos, ha egy teljes szezont nézek kezdő játékosként. Nyilván csak a kora miatt, Yamalban több van, világklasszis alapanyag. De jobbak a döntései a kapu előtt, egyelőre.
És azt ne felejtsd el, hogy a Bilbaóból nem sok nagy meccset látott még, és a válogatottban sem sűrűn. Yamal hiába 16, több ilyenen vett alighanem részt, és azért megnézhetjük, mit mutatott kb a PSG visszavágóig (ahol meg lecserélték) a napolik meg reálok ellen, kb semmit. Aztán egyszer csak bumm, a válogatottban is megjött nagy meccsekre is. Ez Niconál is megtörténhet.
21 évesen a Bilbaóból erre nem lehet felkészülni. Egy év nálunk, és szerintem ott is villog már. És azért azt sem mondanám, hogy nem volt jó nagy meccseken, csak lőtt egy fontos gólt EB-döntőben, ennél nagyobb meccs az ő életében nem nagyon volt még, sőt, semmi meg sem közelítette.
Igen, Koundé megfogta, de ő Mbappét is megfogta, nem szégyen, benne van.
Troym
Director del Fútbol

FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.07.16. 16:56:58

Szerintem örülhetünk, ha valami kiskapuval elhozhatjuk Nicot, vagy méltóztatik Tebas megkönyörülni.
Így kell a többi posztra erősíteni. Esetleg, ha eladjuk Raphinha/Kounde/Christensen egyikét 50+ millióért.
Frimpongra Romano azt írta érdeklődünk iránta, nemrég viszont a klubnál cáfolták, és jogi lépéseket fontolgattak a kamu átigazolási hírek kapcsán, köztük a Flick Frimpongot akarja hírt emelték ki.
https://www.mundodeportivo.com/us/en/so ... s-nrt.html
Frimpong jó lehetne, ha lenne sok pénzünk, de szerintem is az 5 védős rendszerben szárnyvédőként kiemelkedő. Statjai alapján Cancelo jobb védekezéseben, vele inkább fejben vannak a problémák.
Frimpong helyett Dumfries játszott a válogatottban, szerintem ő is inkább szárnyvédő, de fizikálisabb, és védekezésben is jobb. Az a probléma, ha jönne is, 40 milliót szerintem nem fogunk rá költeni. A Sport szerint Merino a kiválaszott a kp-ra, és ő is inkább ide jönne az Arsenal vagy Atletico helyett. Valószínűleg még Merinot és Cancelot is nehéz lesz kigazdálkodni, ezért hoznák Cancelot kölcsönbe, aki elvileg a hírek szerint csak ide hajlandó jönni, sem Arábiába, sem Olaszországba, utóbbinál gondolom számít a magas fizetése is.
Így valószínűleg Olmora semmi esély 60-ért, aki ha nem is egy világsztár, 3 poszton bevethető, nem csak ráfogják, mint Ferranra :) viszont sokat sérült, és a Leipzigben sem volt anyira kiemelkedő. Mondjuk Pedrinél szerintem jobb, igaz ő inkább tkp-s, Pedri pedig kp-s, csak még Olmonal is többet sérült. Mondjuk az igaz, hogy ezen a poszton állunk a legjobban, Gündogan, Pedri, Fermin + Raphinha és Darvich.
Szerintem vkp-ra nem lesz pénz, és megelégszünk a köztes megoldással, egy fizikálisan erős box to box-al. Mondjuk De Jong és Merino jók lehetnek együtt, a Sociedadban Zubimendivel nagyon jók voltak együtt, De Jong szerintem jobb Zubimendinél. A kp-ra ezen felül igazolnék még ingyen valakit.
De Jong(Gavi)-Merino?-?
Pedri/Gündogan/Fermin
Szerintem jó lenne + egy fizikális kp-s, aki nem Romeu :)
tatesz1990
Jugador del Barça

2024.07.16. 16:27:48

Troym írta:
2024.07.16. 15:48:59

Szerintem Merino használható, Nico is, de az kérdéses, hogy húzóemberek lennének-e. Nekem esetükben az ár lenne a döntő. 20 millió körül oké, 50-60 meg sok. Davies, Greenwood, Son, Chiesa, stb stb szerződése lejár jövőre és pont ebben a topikban állították többen, hogy akkor 20-30 millió körül megszerezhetőek.

Olmonak sok sikert Manchesterben, Frimpong kapcsán meg megjegyezném, hogy Cancelo se a világhírű védekezéséről, fegyelmezettségéről híres, "csak" 2 gólt hozott a Párizs ellen is.
Merino elvileg 20 körül mozdítható. Hasonlóan párharcerős középpályás nincs a Barcában, ráadásul Christensennel szemben ő nem egy védő a középpályán. Előre is hasznosan, tudatosan játszik. Nico pedig egészen egyedi: erős, gyors, technikás.. Az általad említett játékosok egyike se ilyen. Láttuk Yamallal milyen veszélyesek! 60 az ára, de ez nem lehet ok ellene. Simán ér ennyit!

Cancelo a PSG ellen balhátvéd volt. Támadásban egészen sokoldalú, nem is hasonlít Frimpongra, aki inkább szélső támadásban, aki centerez. Cancelo is képes erre, de elég intelligens hozzá, hogy adott esetben a középpályára húzódjon a létszámfölény eléréséért. Amivel nálam előrébb van bármely szélsővédőnél, az a klub iránti elhivatottsága, amit mutatott ebben a szezonban...
Visca el Barca! =D>
Chino
Llegenda del Barça

2024.07.16. 16:19:18

Troym írta:
tatesz1990 írta:
2024.07.16. 15:16:56
Olmo szerintem teljesen esélytelen. Ha a City valóban akarja őt De Bruyne helyére, akkor a City meg is fogja venni. Nem lehet és nem is okos dolog versenyezni velük!
Frimpong nagyon forró név lett a leverkuseni csoda óta. Azon gondolkodtam már kB egy hónapja, hogy aki így teljesített egy egész szezonban (Frimpong + Grimaldo), az miért nem játszik kezdőként a válogatottban?! A következtetés az lett, hogy szárnyvédőként, 3 középhátvéddel, kimagasló teljesítményre képes, viszont 4 védős felállásban kijönnek a védekezésbeli hiányosságok, és halványulnak a támadóerények.
A Nico-Merino páros jelenleg tökéletes lenne!
Szerintem Merino használható, Nico is, de az kérdéses, hogy húzóemberek lennének-e. Nekem esetükben az ár lenne a döntő. 20 millió körül oké, 50-60 meg sok. Davies, Greenwood, Son, Chiesa, stb stb szerződése lejár jövőre és pont ebben a topikban állították többen, hogy akkor 20-30 millió körül megszerezhetőek.

Olmonak sok sikert Manchesterben, Frimpong kapcsán meg megjegyezném, hogy Cancelo se a világhírű védekezéséről, fegyelmezettségéről híres, "csak" 2 gólt hozott a Párizs ellen is.
Chiesáról legutóbb azt írták, hogy a Juve hosszabbítani akar vele, ráadásul nem tudom mennyire feküdne neki a balszélső poszt, kb mindenhol láttam csak ott nem, akár válogatott akár klubszinten, nem kéne egy újabb Griezmann, ahogy Greenwood posztja is teljesen le van fedve (a beilleszkedése sem biztos, hogy sima lenne). Daviest nem adja a Bayern csak nagyon drágán, inkább jövőre ingyen szabadulnak tőle, ezért is mondott le a Real róla, habár szerintem nem zárható ki egy hosszabbítás. Nem tartom igazán reálisnak, hogy csak így lemondanának ennyi pénzről. (de ez saját vélemény)
Son-nal nem tudom mi a helyzet, de 20-25-ért szerintem biztos nem engedi el a Spurs, amellett nem egy 32 éves szélsőbe kellene fektetni.

Frimpongot 40-ért lehet vinni, Cancelo "védelmében" viszont megjegyezném, hogy az eredeti posztján egyáltalán nem volt gyenge védekezésben, a párharcait is jó arányban nyerte meg.
Forca Barca!!!!
Troym
Director del Fútbol

tatesz1990 írta:
Olmo szerintem teljesen esélytelen. Ha a City valóban akarja őt De Bruyne helyére, akkor a City meg is fogja venni. Nem lehet és nem is okos dolog versenyezni velük!
Frimpong nagyon forró név lett a leverkuseni csoda óta. Azon gondolkodtam már kB egy hónapja, hogy aki így teljesített egy egész szezonban (Frimpong + Grimaldo), az miért nem játszik kezdőként a válogatottban?! A következtetés az lett, hogy szárnyvédőként, 3 középhátvéddel, kimagasló teljesítményre képes, viszont 4 védős felállásban kijönnek a védekezésbeli hiányosságok, és halványulnak a támadóerények.

tatesz1990
Jugador del Barça

Troym írta:
2024.07.16. 14:52:31

Olmo kapcsán teljesen egyetértek, én mondjuk inkább Frimpongot próbálnám megszerezni Cancelo helyett, akkor tőlem akár költhetünk Nicora is, Merinora is.
Visca el Barca! =D>
Troym
Director del Fútbol

2024.07.16. 14:52:31

gránit írta:
2024.07.16. 13:21:12
Őt 2022-ben simán megszerezhettük volna, az ügynöke be is ajánlotta nálunk.

Ezen utólag kár bosszankodni, gigantikus méretű a lista a nekünk beajánlott későbbi klasszis játékosokról, akiket nem akartunk. Adott időpillanatban lehetőségünk lett volna akár Mbappe, Haaland, CR, Kroos megvételére.
Chino írta:
2024.07.16. 14:46:09
Olmo nekem speciel egyáltalán nem hiányzik. Az általános vélemény is folyamatosan az volt róla, hogy középszer, ide ne jöjjön stb. Jó EB-t ment, de pár válogatott meccsből kiindulni nem feltétlen szerencsés, főleg hogy klubszinten nem alkotott nagyot. Szélsőként duplanulla, a kp-ra pedig arra a posztra van jelenleg Pedri, Gündogan, Fermin, Raphinha, kis szerencsével Darvich, de akár Gavi is.
Ha tudnánk egy Nico, Merino, Cancelo, Fayé, Fort, Valle, Casádó , Fati (Darvich) sort leigazolni, mondjuk Raphinha "beáldozásával" (Frenkie nyilván esélytelen) én már nagyon örülnék.
Olmo kapcsán teljesen egyetértek, én mondjuk inkább Frimpongot próbálnám megszerezni Cancelo helyett, akkor tőlem akár költhetünk Nicora is, Merinora is.
Válasz küldése