Szerintem az lesz a kulcskérdés, hol fog tudni focizni. Szerintem ő nem ott játszott sokszor, ahol kellett volna neki, főleg jobb csapatok ellen, és ott ez meg is látszott, azokon leginkább helyzetekbe se került. Az ilyen csapatok ellen legtöbbször próbáltunk valamiféle direkt focit játszani, de nem elég jól, és a szerepe inkább volt labdatartás, meg birkózás, a támadások végére meg így sosem ért kb oda. Ezen kéne változtatni. Ha nem az lesz a "labdakihozatal", hogy rúgjuk fel Lewyre, ő meg néha megtartja és leoszt 1-2 labdát, hanem rendesen, csapatként tudunk majd akár középen is előremenni, vagy presszing után gyorsan támadni, akkor sokkal többször fog megérkezni a posztjára. És bízom abban, hogy Flick ezt legkésőbb 2-3 hónap alatt összehozza. Gól/perc alapján kb. másfélszeres javulást várok Lewytől.Barcaman1993 írta: ↑2024.07.17. 12:12:08Abban igazad van, hogy sok mindent kihagyott, tényleg voltak ingadozásai. De azért nagyságrendileg jóval kevesebbszer hozták helyzetbe, mint a neves elődeit. Nem fog 40-50 gólos szezont hozni, de egy fejlődő Yamallal és Nico Williamsszel (meg nem 10 sérülttel...) azért minden bizonnyal többet ki tudna hozni magából.vinszentvega írta: ↑2024.07.17. 10:53:16
Már bocs... de lehet akkor nem ugyanazt a szezont néztük? Lewa az összes létező rá kidolgozott lehetőséget( azt párat leszámítva ami bement) kihagyta..
Pont az a baj, hogy mindent és mindent is rádolgoztak ki, vagy ha nem is akkor a Polák barátunk ott hisztizett, hogy miért nem. Szerintem az Ő szerepe teljesen idegen ennek a csapatrendszernek. Hiába volt ugyan ez Suarez-zel is , Ő sokkal jobban tudott ezzel élni.(mondjuk a kérdés, hogy egy 6 évvel fiatalabb Lewa lenne, akkor mit mutatna ő is...)
A másik kulcskérdés a percei lesznek, remélem Flick felismeri, hogy nem 90 perces játékos, Xavinak az utolsó meccsekre esett ez le, akkor megint újra klasszis szinten termelt, és maga a focija is sokkal jobb volt. És ez így ideális is lenne, mert akkor lehet próbálgatni másokat, nyilván elsősorban Roquét.
Meg még az önbizalom kérdése, ami egyfelől mentalitás, másfelől egy jól felépített rendszerben ez automatikusan javul. Remélem Flick ebben is javulást hoz.