bence0330 írta: ↑2024.07.14. 17:31:43
tatesz1990 írta: ↑2024.07.14. 17:22:19
Nagyon tetszetős ez a keret! Nekem a Nico-Raphinha-Yamal sor túl támadó úgy, hogy Gündogan 6os. Jobban elképzelném Merino-Frenkie Nico-Gündogan-Yamal felállással. Gündogan nyugodtan figyelhetné folyamatosan a szélsőket a labdával.
Szerintem ahhoz, hogy Nico és Merino (vagy más szűrő) érkezhessen, Raphinhát be kell áldozni!
Ott gondolkodtam leginkább, mert az a Yamal (ha fejlődik annyit)-Gündogan-Raphinha hármas alighanem a 3 legjobb játékosunk, legalábbis ami a kp-támadó szekciót illeti, mindenképp. Raphinha nagyon jól is védekezik, jobban, mint Gündogan, és jobban ad gólpasszokat is, de nem folyik úgy a labda nála, ez a török óriási erőssége. Gündogannal hatosban viszont meg lenne oldva a labdakihozatal és folyna a labda. Persze ehhez beton vkp kell mellé, Chris és Merino szerintem ezt lefednék. Ha Raphinha ezzel a pecchel csere lenne mindkét posztra, az baromi jó keretet jelentene, viszont azért tényleg nem lenne értelme itt tartani, túl jó ő cserének, és neki sem lenne jó, talán el is fogadna egy ajánlatot a PL-PSG környékéről. Azért örülnék, ha kevésbé jó játékos menne, mint pl. DJ.
Meg Chrisnél is kérdéses, Ara miatt lehet kh lesz, akkor Merino/más minőségibb érkező lenne az első nálam is.
De ez legyen a legnagyobb gondunk, hogy két jó játékos közül nem tudjuk, melyiket rakjuk be melyik posztra.

Viszont ha már így lesz, remélem, Flick megfelelően fog rotálni is, és inkább Pephez lehet hasonlítani majd, mint Xavihoz ilyen téren.
Jelenleg szerintem egy Nico-Merino-Cancelo trió érkezésével egy teljesen ütőképes csapatunk lehetne. A portugált én mindenképp megtartanám, jobbhátvédként nálunk is klasszis szintet hozott. És akkor ott lenne mellé/mögé Fort, vész esetén Koundé. Így középre lenne 4 minőségi kh. Araujo, Cubarsi, Chris és Koundé személyében, ötödiknek pedig Inigo/Fayé/EG. A szenegálinak örülnék leginkább mert lenne egy jó balhátvédünk Baldé mögött és nem Cancelot kellene kényszerposzton játszatni. Chris pedig játszhat vkp-t is, lenne annyi jó képességű kh-nk, hogy ne kelljen folyamatosan a védelemben játszania.
Duplapivotban szerintem De Jong kifejezetten hasznos hasznos lenne, ott azért rendre jó teljesítményt hozott, akár Pedri, akár Gavi, akár Chris játszott mellette, de még Gündogant is ide lehetne venni, egy Merinoval kiegészülve pedig még stabilabb lenne és akkor ott lesz még Casadó, aki okozhat meglepetést, de azon sem csodálkoznék, ha Bernal is kapna szerepet.
Darvich még nagy kérdés számomra. Flick könnyen megtalálhatja a helyét, akkor pedig hatalmas erősítés lehet. A két vkp előtt egy Gündogan, Pedri, Raphinha, Darvich kvartett nagyon jól működhetne.
Igazából a támadósor, ami elég kérdéses, még ha Nico jön is. A jobb oldalra tökéletesen meglennénk. Yamal, Raphinha, Ferran, mind bátran bevethető, a baloson viszont igazából csak Nico lenne. Ferran ott nagyon kényszerposzton játszik. Mind eredményességben, mind játékban ég és föld a pozíció vele kapcsolatban. A válogatottban is érdemes megnézni. Szinte mindig a jobboson játszik és 46 meccs alatt lehozott egy 130 perces gólátlagot (20 gól). Ez azért még egy center számára is hízelgő stat, míg a másik szélen csak szenved.
Fati kézenfekvő megoldás lenne, viszont a magas bére miatt nem hiszem hogy megengedheti magának a klub, főleg hogy nem egy kezdő játékosról lenne szó. Szerintem egy sevillai kölcsön lesz belőle és a fizetésének a felét/kétharmadát mi fogjuk állni.
De ha meglesz az 1:1 egy komoly eladással biztos kell számolni. Araujo valószínűleg a sérülése ellenére is kiesne a pikszisből, a Bayern nagyon belement a költekezésbe, cb poiszton is nagyon jól állnak, 80-90 milliót biztosan nem fizetnének, de még 70-et sem.
A MU pedig, aki a másik esélyes volt., inkább Yorora van ráállva, nagyon sanszos, hogy elviszik a Real elől.
A leglogikusabb így Raphinha lenne. Sajnos meg fogjuk érezni a hiányát, de ha a kritikus pontokat fedni akarjuk muszáj lesz valakit nagyobb pénzért eladni. De Jong nyilván szerencsésebb lenne és a klub is őt akarja, de ha ő nem akar menni, nem lehet mit csinálni.
Lehet, hogy kicsit off, de Toni Fernandez ma ünnepelte a 16. születésnapját és sikerült 2027-ig hosszabbítani. A Leverkusen és a Juve is felvette vele és a családjával a kapcsolatot, de végül minket választott. Hivatalosan a Juvenil A-ban kezdi a szezont, de jó esély van rá, hogy inkább az Atleticet fogja erősíteni. Jelenleg Flickkel edz, aki nagyon meg van vele elégedve és úgy néz ki az egész előszezont a felnőtt csapattal fogja tölteni. Jobbszélsőként, centerként és hamis kilencesként egyaránt bevethető, lehet, hogy jövőre már sokat látjuk az A-csapatban az unokatesójával együtt.