A szélsőket nem feltétlenül, sőt nem is elsősorban a góljaik számai alapján kell megítélni és eldönteni, hogy mennyire jelenthetnek erősítést.gránit írta: ↑2024.07.17. 01:20:22Egyetértek, de egy dolgot ne felejtsünk el. Mi könnyen beszélünk, mert rajtunk ebben az ügyben nincs felelősség. De Laporta újra akarja választatni magát. Neki meg kell felelnie a népnek, és a nép most nagyon akarja Williams-et. Barcelonában követelik tőle. Laporta ezzel mossa kezeit. Ha bejön, akkor bejön. Ha meg nem jön be, akkor meg pironkodhatnak a szurkolók a hájp miatt, ő mossa kezeit, csak azt tette, amit elvártak tőle. És még be is jöhet. Neki ebben nulla kockázata van. Amúgy egyetértek, csak ezt az igazolásaink kapcsán ne felejtsük el. Ő nem egy olyan vezető, mint egy Chelsea-tulajdonos, akit soha senki nem kérhet számon. Őt számon fogják kérni, amikor eljön a választás.
Yamal és Williams szenzációsan zilálta szét az ellenfelek védelmeit, de hatalmas lökést adott a spanyol csapatnak, hogy rengetegen képesek voltak betalálni. Yamal és Williams 6 meccsen összesen szerzett 3 gólt. Nem kevés, de nem is sok. Ez, és főleg a helyzetkihasználás, kapu előtti hatékonyság nem lett volna elég, ha a csapatban nincs egy olyan diverzitás, hogy ilyen sokan betalálnak. A mi csapatunkban ez megvan? El fogja bírni azt, hogy van két nagyon ügyes, de nem feltétlenül gólzsák játékos elől? Lesznek majd nálunk olyan érkezők, mint Olmo, akiknek Yamal osztogathatja a gólpasszokat? Az EB-n abban a csapatban 6 meccsen kiosztott 4 gólpasszt. Nálunk 38 bajnokin 5-öt... Ezért inkább érkezőt igazolnék.
Éppen ezért én inkább egy Alvarez-típusú játékos leigazolása mellett foglalnék állást, bár akkor így egy aszimmetrikus rendszer jön létre, Yamalt közelebb húzva a kapuhoz az előző szezonhoz képest.
Szerintem kb. 3-4 jobbszélső van aki konstansan 10+ gólos szezonokat tud lehozni. Olyan játékosoknak mint Doku, Rashford, Rafael Leao, Martinelli, Grealish, Luis Diaz, Coman stb. is inkább 1-1 kiemelkedő szezonjuk van gólok terén és többnyire nagyobb csapatokban. Ráadásul Nico még távol áll a fénykorától, nem volt még 3 teljes szezonja sem.
Yamal is lehet, hogy csak 1 gólt rúgott az EB-n, de övé volt a legtöbb assist, a legtöbb helyzetet ő alakította ki, és szintem minden statban élen járt ami a progresszív adatokat vizsgálja. Szélsőként sokkal több gólt eredményezhet, ha egy játékosnak ilyenek az erősségei, erényei stílusa.
De nem is kellene annyira az EB-re hagyatkozni, mert nem mutat tiszta képet. Ha mondjuk alapul vesszük Olmot, aki folyamatosan képben van, hogy milyen jól érkezik, az utóbbi négy szezonjában egyszer jutott el 4 gólig, És lehetne még sorolni másokat.
Olmo szerintem egy színtelen szagtalan játékos, ügyes, de ahol ő van az kb a szintje. Nem lehet a jövőbe látni, de azt hiszem egy Bayern neki már túl nagy falat lesz ha odamegy.
Gündogan, de még szerintem Gavi is meglőné azokat a gólokat, ha ugyanott játszana, ahogy Fermin meg is tette. Duplaszűrőben ő sem vitézkedne.