Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Flick azt nyilatkozta, hogy nála nincs köbe vésett felállás, taktika, mindig az adott helyzethez alkalmazkodik.bence0330 írta: ↑2024.08.04. 00:37:28Az igaz, hogy úgy mindenki tökéletesen a posztján lenne (Vallét kivéve), de fura lenne nekem az a kvázi 4-2-2-2. Gondolom akkor a két szélsőbekk menne fel nagyon a szélességért, és a két pivot biztosítana mögöttük valahogy. Érdekes lenne, már csak a taktikai mobilitás miatt is, hogy Flick mennyire akar variálni. Róla én azt olvastam elemzésekben, hogy ha valami bevált, akkor tűzön-vízen át azt nyomja, de ha nem, szeret kísérletezni.
Viszont Roque is simán volt szélső (sajna), ebből kiindulva lehet, hogy Flick meg akarja nézni, mit tud Unai és Pau Victor ezeken a posztokon. Én Unait láttam párszor, nekem bevallom, jobban tetszett szélsőként.
Majd kiderül, bármelyik lehet.
Ha valaki angolul akarja, stabil stream: https://vipstand.pm/sports/football/wat ... id-live/1/
Pau megint majdnem gólt lőtt. Torre engem nem győzött meg az előző meccsen sem, meg most sem, szerintem nem szint.
A Reál még nem nagyon látta a labdát 10 perc alatt.
És megint komoly eső és villámlás miatt félbeszakad a meccs.Remélhetőleg csak percekre...
Az igaz, hogy úgy mindenki tökéletesen a posztján lenne (Vallét kivéve), de fura lenne nekem az a kvázi 4-2-2-2. Gondolom akkor a két szélsőbekk menne fel nagyon a szélességért, és a két pivot biztosítana mögöttük valahogy. Érdekes lenne, már csak a taktikai mobilitás miatt is, hogy Flick mennyire akar variálni. Róla én azt olvastam elemzésekben, hogy ha valami bevált, akkor tűzön-vízen át azt nyomja, de ha nem, szeret kísérletezni.
Érdekes lesz, Unai elég mobilis, bár inkább kp-n érzi jól magát. Szerintem ebből 4-4-2 lesz. Torre és Unai, Casadó és Barnal előtt.bence0330 írta: ↑2024.08.04. 00:12:27Hát igen, sajna ők előrébb tartanak, mint mi.
Ter Stegen; Balde-I. Martinez-Christensen-A. Valle; Marc Bernal-M. Casadó; Pablo Torre; Pau Víctor-Lewandowski-Unai
Két center, de gondolom Pau Victor valamelyik szélen lesz. Talán jobboson, és Unai a baloson. Tőle sokat várok.
A védősortól előrébb csak nagyon fiatalok + Lewy.
Hát igen, sajna ők előrébb tartanak, mint mi.
Köszi! Junyent nagyon Puigszerű, kevésbé izzik azért a tehetségtől, de nagyon hasonlít rá, amit csinál. A labdával ő van a legjobb barátságban azok közül, akiket láttam. 1-2 év múlva érdekes játékos lehet belőle, ha stílusilag illik Flick vagy az akkori edző rendszerébe, akkor van benne ráció.Chino írta: ↑2024.08.01. 13:55:51Ha valaki nem tudta megnézni a meccset vagy a kicsikre kíváncsi (a kommentátor nem adott sok segítséget), itt van pár video, néhány 16-17 éves debütánsról:
- Quim Junyent
https://www.youtube.com/watch?v=Nx6n7ea-Zeg
- Noah Darvich
https://www.youtube.com/watch?v=TmpTebJqfo0
Ha valaki nem tudta megnézni a meccset vagy a kicsikre kíváncsi (a kommentátor nem adott sok segítséget), itt van pár video, néhány 16-17 éves debütánsról:Deluigi írta: ↑2024.07.31. 19:54:37https://one.fcbarcelona.com/en/videos/1 ... tour-24-25
Közben fent van a teljes meccs a Barca One-on...
Ha valakinek nincs, de még érdekelné (szerintem amúgy is elég gyenge eddig a médilejátszójuk), a hivatalos youtube csatornán is fent van, egyszerűbb.Deluigi írta: ↑2024.07.31. 19:54:37https://one.fcbarcelona.com/en/videos/1 ... tour-24-25
Közben fent van a teljes meccs a Barca One-on...
Azért a védelmében meg kell jegyezni, hogy túlnyomó részben kiszorult a vonal mellé, ennek ellenére sokszor tisztára játszotta magát, de nem kapott labdát. Nem egy olyan eset volt, mint pl. Casadó lövése előtt. Rossz volt nézni a visszajátszást, ahogy szegény a fejét lógatva sétál vissza. Illetve hiába próbált kiugrani nem egyszer, a védők mögé kerülni, mire észrevették már lesre futott. De a Torre gólja előtti szituáció is sokatmondó volt.
A múlt heti edzésen kisebb fájdalmat érzett a lábában, ezért elővigyázatosságból még nem küldték pályára, de a Real ellen már szinte biztos a játéka, habár lehet, hogy Flick balhátvédként számol vele.
A védekezésben, főleg középen sokszor fejetlenség volt, ár nyilván nem egy Sergi Dominguez - Lenglet duóval toljuk, de a széleken is voltak gondok. Fortnak is meggyűlt a baja séha Grealidh-el, bár Alvarez nagyon keveset zárt vissza, Roque nagyon fegyelmezetten visszazárt.bence0330 írta: ↑2024.07.31. 09:58:27Köszi! Remélhetőleg a védekezés azért önmagában attól javulni fog, hogy nem a konkrét B sor lesz majd a pályán, azért ezek a srácok nem láttak még Haalandokat meg Grealisheket. Emiatt a támadásépítés jobban is érdekelt, mert ott gyengébb játékosoknál is látszódhat legalább egy ujjlenyomat, örülök, ha ez megtörtént, és még jobban, ha nem ötlettelenül tilitoliztunk.Remélhetőleg a két fő centerünk is belerázódik akkor majd.
A highlightsból nagyon kitűnt Pau Victor, az első 3 támadás amit megmutattak tőlünk, úgy nézett ki, hogy ő szerez labdát a középpályán, átviszi mindenkin és lekészít lövésre, aztán gól, aztán okos labdaátlépés Torre gólja előtt közvetlen, szóval végig kulcsszerepe volt.