Nem teljesen.
Ahol ott van De Jong, Gündogan, Pedri, Fermin, Raphinha, Gavi, Darvich.

De egyre biztosabb vagyok benne, hogy ha jön, leginkább balszélső lesz.
Nem teljesen.
Ki fogja megvenni sérülten? Senki.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.05. 17:02:28https://www.football365.com/news/man-ut ... ity-target
Ez a legvadabb pletyka amit mostanában olvastam.
Vihetik De Jongot is
Amúgy szerintem jól járnánk, ha lecserélnénk Pedrit Olmora, és még maradna pénz is.
Pl. Olmo 50+10, Pedri 70.
Engem már az sem nagyon érdekel, ha Nico marad, csak záródjon le ez a szappanopera. Így szerintem még igazolásokra is lehet pénz. Ez a 62 millió nagyon sanszos, hogy rá volt félretéve (plusz a fizetése) és csak ezen felül tudtunk volna bárkit is hozni. Emiatt lehetett Olmoért is csak ilyen ajánlatokat tenni. Nicotól viszont ez egy elég kockázatos lépés, jelenleg inkább az EB-je miatt volt ilyen kereslet rá és nem az elmúlt szezonjai alapján. Ha most hoz egy olyat mint korábban vagy kicsit gyengébbet nem biztos, hogy jövőre annyira kapkodni fognak érte. Itt azért egy komoly szintet léphetett volna, biztos a kezdőtagsága, félig-meddig otthon lenne. (gondolom valamivel magasabb fizetésért is)Barcaman1993 írta: ↑2024.08.05. 13:58:23Nem lennék meglepve, ha az utánpótlásból töltenénk fel a posztokat. Ha Koundét jobboldalra szánjuk, akkor Alex Vallejaval, Baldéval és Forttal a 4 embernek elégnek kell lennie a szélekre. A Cubarsi-Christensen-Inigo-Fayé (+Koundé) 4-es is elég lehet középre. A kp-ra van egy Casadó-Bernal párosunk, illetve Pablo Torre is elég jól mutat eddig a nyáron az eddigi emberek mellé. Balszélre meg egyelőre van egy Raphinha-Ansu Fati-Pau Victor-Ferran 4-esünk. Egyik se tökéletes megoldás (főleg Nicohoz képest), de létszámra megvagyunk és nem lenne gyengébb a tavalyinál.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.05. 13:46:31Cope (általában megbízható forrás) szerint Nico Williams marad 1 évet az Atleticben.
Hát most már azt sem bánnám, ha nem költenénk senkire, és Olmo is marad a helyén. Nagy csalódás nekem ez a Nico dolog.
Jöhet a B opció.
Egy évre kölcsön Cancelo, Felix és valaki jó lenne a kp-ra is, Rabiot tudtommal még nem egyezett meg senkivel.
Adjunk el játékosokat (Lenglet, Julian Araujo, Ferran? Fati? Roque?, hármasból 1-2-t), és nézzük meg a fiatalokat (Bernal, Casado, Pau, Faye).
Remélem a játékunk így is jobb lehet Flick alatt.
Persze a legégetőbb továbbra is a Nico-Merino-Cancelo-cserekapus 4-es lenne, de lassan már nagyon kezdek ebben kételkedni. Már Nico is óriási előrelépés lenne.
Csak én érzem, hogy Victor Roquétól minél előbb szabadulni kéne, amíg még pénzt kapunk érte?
Egyre inkább úgy fest, mindenféle fél infóból ami nem hivatalos, hogy marad a helyén Nico. Adott 1 napos határidőt is, bő egy hete, de hivatalosan senki felé sem kommunikál. Valahol azt írják, hogy a nike vagy libero-t várják/várja.. de annyira hosszú saga kezd kirajzolódni, hogy szerintem sem fog váltani amit piszkosul sajnálok, mert szerintem ő egy remek fit lett volna hozzánk, két szélen lenne 2 fiatal titák, Flick pedig remek tanár lett volna ehhez a csomaghoz. Így se Nico, se Olmo (aminek örülök) és se Merino, akit meg piszkosul sajnálok, mert egy tátongó üres posztot ismét nem tudtunk megoldani.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.05. 13:46:31Cope (általában megbízható forrás) szerint Nico Williams marad 1 évet az Atleticben.
Hát most már azt sem bánnám, ha nem költenénk senkire, és Olmo is marad a helyén. Nagy csalódás nekem ez a Nico dolog.
Jöhet a B opció.
Egy évre kölcsön Cancelo, Felix és valaki jó lenne a kp-ra is, Rabiot tudtommal még nem egyezett meg senkivel.
Adjunk el játékosokat (Lenglet, Julian Araujo, Ferran? Fati? Roque?, hármasból 1-2-t), és nézzük meg a fiatalokat (Bernal, Casado, Pau, Faye).
Nem minden döntés színtiszta sportszakmai logika.
Itt sincs semmi garancia a fejlődésre. Jelenleg egy kezdőcsapatnyi játékosunk van, annak a fele ifi. 2-3 év múlva lehet idejön, hátha addigra nem csak Laporta ígérgetéseit tudjuk felmutatni. Mert egyelőre csak ennyi van.
Nem lennék meglepve, ha az utánpótlásból töltenénk fel a posztokat. Ha Koundét jobboldalra szánjuk, akkor Alex Vallejaval, Baldéval és Forttal a 4 embernek elégnek kell lennie a szélekre. A Cubarsi-Christensen-Inigo-Fayé (+Koundé) 4-es is elég lehet középre. A kp-ra van egy Casadó-Bernal párosunk, illetve Pablo Torre is elég jól mutat eddig a nyáron az eddigi emberek mellé. Balszélre meg egyelőre van egy Raphinha-Ansu Fati-Pau Victor-Ferran 4-esünk. Egyik se tökéletes megoldás (főleg Nicohoz képest), de létszámra megvagyunk és nem lenne gyengébb a tavalyinál.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.05. 13:46:31Cope (általában megbízható forrás) szerint Nico Williams marad 1 évet az Atleticben.
Jöhet a B opció.
Cope (általában megbízható forrás) szerint Nico Williams marad 1 évet az Atleticben.bence0330 írta: ↑2024.08.05. 13:18:04A Lipcse edzője a napokban kijelentette, hogy ha Olmot akarja valaki, akkor bizony fizetnie kell érte (mundo). Ez jó hír, nem fognak lejjebb menni szerintem. Csak akkor rossz hír, ha majd megvesszük 70 millióért.
Közben Laporta szavai a napokból (mundo): "Of course we go to the market to sign a player if we need one, but our philosophy is to discover and develop young talents."
Ez már jóval óvatosabb kijelentésnek tűnik. a "philosphy" szót lehet ki lehet cserélni a "only option" kifejezésre. Nyilván amúgy nem örülnék neki, ha nem tudnánk rendesen igazolni, de ha Olmo a fő cél, akkor igen. A két nyilatkozat együtt szerintem eléggé arra utal, hogy nem fogjuk leigazolni.
Rabiot még mindig egy lehetőség lehetne ingyen, kicsit nyugodtabb is lennék, ha legalább ő jönne és nem mindent Casadora tennénk fel attól függetlenül, hogy vannak ügyes mozdulatai plusz nem várnánk el, hogy a 34 éves Gündogan lenyom 55 meccset ismét.bence0330 írta: ↑2024.08.05. 13:18:04A Lipcse edzője a napokban kijelentette, hogy ha Olmot akarja valaki, akkor bizony fizetnie kell érte (mundo). Ez jó hír, nem fognak lejjebb menni szerintem. Csak akkor rossz hír, ha majd megvesszük 70 millióért.
Közben Laporta szavai a napokból (mundo): "Of course we go to the market to sign a player if we need one, but our philosophy is to discover and develop young talents."
Ez már jóval óvatosabb kijelentésnek tűnik. a "philosphy" szót lehet ki lehet cserélni a "only option" kifejezésre. Nyilván amúgy nem örülnék neki, ha nem tudnánk rendesen igazolni, de ha Olmo a fő cél, akkor igen. A két nyilatkozat együtt szerintem eléggé arra utal, hogy nem fogjuk leigazolni.
Attól még, hogy valami tolódik, nem biztos, hogy nem következik be!
Ezen a héten is?FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.03. 10:13:18A Sport szerint a La Liga előtt az új Barca Studios szerződés
Nekem ebben a mostani csapatban nagyon sok szerethető játékos van. Több mint korábban mert sok olyan fiatalt hoztunk fel akiknek fontos a csapat. Az elmúlt 10 évben sajnos nem egy olyan szezon volt amikor a jatekosaink javareszetol rosszul voltam. Nekem ez fontos az eredmenyek mellett.
Lehet, mi őket csak a pályán láthattuk, az alapján tudunk nyilatkozni. Örülök, hogy SR jó edzésmunkával évi pár hétre folyamatosan maradhatott.LG írta: ↑2024.08.03. 23:59:12Bence! Roque-val kapcsolatban azok a nem hivatalosan megerősített hírek aggasztanak, amelyek még mostanában is érkeznek róla, hogy sem technikailag, sem fizikailag nincs azon a szinten, ami egy Barca felnőtt csapatához kellene. Xavi alatt ugye csak annyi volt, hogy nem érti a pozíciós játékot, de ez lehet, hogy eufemizmus volt igazából. Nyikvál nem tudjuk, hogy ezekből mennyi az igaz, de miért szivárognánank erről kamu hírek. Ha el akarjuk adni a srácot, ez teljesen rossz reklám, akkor inkább azt kéne híresztelni, hogy remek formában van. Amúgy anno Puig-ról is jöttek olyan hírek, hogy nem megfelelő az edzésmunkája, ebből megint nem tudjuk, hogy mennyi igaz, de ellene is az szólt, ami most Roque ellen, hogy két edzőnek sem kellett.
Ibra elején szépen termelt, de látszott, hogy nem olyan a játék vele, mint korábban volt. Ezért ki is került a kezdőből, és tübbnyire igazi 9-es nélkül játszottunk Messivel hamis 9-es poszton.gránit írta: ↑2024.08.03. 23:23:12
Az Ibrahimovic-típusú csatárok igazolása sem egy elveszett ötlet, magával Ibrahimovic-csal volt a baj. Hatalmas hájp volt körülötte, de közel sem volt olyan jó játékos, mint amilyennek beállították. Spanyolországban egy 16 gólos csatár volt, pedig tömték labdával. Akit úgy hájpoltak, mint őt, annak abban a csapatban nagyjából kétszer annyit kellett volna lőnie. A BL-ben pedig mindig eltűnt, nem csak nálunk. Soha nem nyert BL-t, és nem is szórta ott a gólokat úgy, mint egy Lewandowski. Ibrahimovic-csal volt a baj, de szerintem az sem gond, ha egy statikus centert igazolunk. A legtöbb meccsünk állóháború. Pont olyan csatárra van szükségünk, aki az állóháborúban megállja a helyét. Lehet a fejére ívelni, kis területen megoldja, elnyomja a védőjét, jól birkózik, helyet csinál magának, hozzáfér a labdához. Szerintem egy plusz Füllkruggal is jóval beljebb lennénk jelenleg.
Szerintem mindenképp kellene egy jó góllövő, de ilyenkor ugye mindig elhangzik, hogy nagyon megvagyunk.LG írta: ↑2024.08.03. 22:12:45Bence írta korábban, és maximálisan egyetértek vele: Morata bár fefejezéseknél nem jeleskedett az EB-n, elvégezte azt a mezőnymunkát, ami kellett ahhoz, hogy a spanyol csapatszinten ilyen jók legyenek. Na, a lengyel ezt nem fogja. Úgy gondolom, hogy mi is jobban járnánk akár egy szinttel (Lewánál) gyengébb, de sokkal agilisebb, mozgékonyabb támadóval. A Pep-érában is akkor ment igazán gördülékenyen a játékunk, amikor Etoo majd később Villa voltak elől. Közben ott volt Ibra, aki hiába volt klasszis, nem igazán illett ide, vele nem folyt úgy a labda. Talán a vezetőség is gondolkodott ebben, ezért jöhetett Roque, de ő meg állítlog hatalmas melléfogás. Én azért megnéztem volna többet a srácot. de nagyon úgy néz ki, hogy Flick sem számol vele, szóval valószínűleg nem Xavi gonoszkodott vele, hanem tényleg annyira rossz az edzéseken.
Lassan minden klubnak, amelyik komolyabb címért megy idén (BL és/vagy bajnokság) kész a kerete, nálunk meg még a kölcsön Cancelo-t se sikerült visszahozni. Így a sok sérülttel együtt tényleg inkább haknitúra ez az augusztus, mint igazi alapozás.
Ezzel a résszel nem értek egyet. Ha idehozol egy gyereket brazíliából, akit a nép már lassan Endrick fölé tett, húzóember tiniként otthon, a libertadoresben, mvp, stb... akkor az tuti, hogy ő nem lesz rossz. max nem lesz prime Eto'o. Két dolog lehetséges. Az egyik, hogy lassan illeszkedik be - szerintem ez nem így volt, hisz már az elején agilis játékkal, gólokkal szállt be. A másik, hogy jegeled, és tényleg legyengül, elsősorban mentálisan, elveszti az önizalmát egyfelől, másfelől meg próbál bizonyítani a kevés percében, egyre görcsösebb lesz, és ez így generálja magát tovább. Puig egyértelműenj ilyen volt, Xavi érkezésekor már tényleg gyenge volt. Előtte meg parádézott néha, és még csereként is nagyon jó volt elég sokáig. Aztán szétesett. Amerikában is fél évig tartott, mire felépítette magát, pedig az jóval gyengébb bajnokság.LG írta: ↑2024.08.03. 22:12:45Talán a vezetőség is gondolkodott ebben, ezért jöhetett Roque, de ő meg állítlog hatalmas melléfogás. Én azért megnéztem volna többet a srácot. de nagyon úgy néz ki, hogy Flick sem számol vele, szóval valószínűleg nem Xavi gonoszkodott vele, hanem tényleg annyira rossz az edzéseken.