2024.08.16. 01:33:44
Visszaolvasgattam és látom, hogy Fermint több alkalommal is felhozzátok, mint megváltást a középpályára, de vele kapcsolatban nekem elég rossz érzéseim vannak. A srác nem szimpatikus nekem. Emlékszem a Real meccsre, ahol a gólja után képes volt kimászni hergelni a Real szurkolókat, Araujo kapcsolt és húzta el onnan ellentmondást nem tűrően. Persze lehet legyinteni, hogy fiatal és hasonlót azért néha mástól is lehet látni. Erre azt tudom mondani, hogy fiatalként méginkább alázattal kéne a dolgokhoz viszonyulnia, másrészt nem vígasztal, ha máshol is vannak ilyen fejű emberek. Az én Barcámba ez nem fér bele. Én megértem, ha kifütyülik és van egy fél mozdulata, egy pisszegése akármi, de ez az öncélú, arrogáns hergelése nekem sok.
Másrészről a jó játékaira sok rossz is jutott, szerintem felemás volt inkább a teljesítménye. Kiderül ebben az idényben majd, hogy melyik az igazi arca, de jelenleg szerintem nem egyértelmű. Viszont az értéke nagy lehet, az Olimpia külön dobott rajta, szóval én Nem FDJ-t és Vitort üldözném el, hanem szép csendben, komoly összegért Fermint passzolnám el. Az árából pedig a középpályát erősíteném. Amúgy szóba került másik játékosnál megint a "Barca szint" kérdése. Túl sok pénzes csapat van már és a játékosok mennek mindenhova. Nincs annyi extra klasszis játékos, amennyi "top" csapat van és a játékosnevelések is eléggé hasonlóak. Jóval kevesebb extra tehetséges, ösztönös játékos van, a Messi-Neymar duó óta talán nincs is, pedig előtte mindig jöttek folyamatosan. Lehet nem is mind futott be nagy karriert, de voltak nem is kevesen. Pl Denilson meccsenként egyszer-kétszer végigcselezte a pályát, amúgy abszolút Messi stílusban, a mozgása és a cselei nagyon hasonlatosak hozzá. Ma kit lehetne mondani? Szerintem senkit. MBappé lenne még közel hozzájuk, de ő is inkább az időskori CR stílusában játszik. Mindig előjön, ha sikertelenek vagyunk, hogy persze, mert a versenytársaknak sokkal jobb a keretük... De közben a legerősebb csapatok kereteit, ha megkapnánk, akkor is sokan húznák a szájukat... Mert a legtöbb csapat, a jobbak is, tele vannak semmi extra töltelékjátékossal, akik nem extrák. Nekik ügyesen meg kell tenni, amit az edző kér tőlük, apró, de hasznos fogaskerekek egy-egy gépezetben. Tenyészbikák, katonák. És ezt hiányolom az átigazolásainkból, a lyukakat nem okosan oldjuk meg, ügyes vásárlásokkal, olyan játékosokkal akik nagyon passzolnak az edzőhöz, akik nem sztárok, de nálunk léphetnének szintet. Nálunk aránytalanul sok játékosnak döngölődik a földbe az önbizalmuk. És tulajdonképpen a Real szerintem emiatt nyerte meg a bajnokságot, nem azért, mert jobb a keretük, hanem amiatt, mert ha épp nem tudtak támadót se nevezni a sok sérültjük miatt (meg amúgysem indították azt a szezont túl erősen), akkor beállt Joselu és kihozták belőle a maxot. Az a játékos nálunk a padra sem fért volna és több szidalmat kapott volna, mint Romeu. A Realban meg a srác erősségeire építettek, azt adta, amit max adhatott.
Szóval mi a Barca szint? Ma már biztosan nincs olyan és más csapatoknál sem. Nyilván egy bizonyos minőséget meg kell ütni, de a legfontosabb, hogy illeszkedjen az edzőhöz. Amúgy én azért is bántam, hogy Minguezát eldobtuk, mert az a srác tökéletes lenne vkp poszton. Erős, gyors, agresszív, tud előre is játszani, de annyira nem jó védő, hogy legáhtul bátran lehetne hagyni. Ha ő itt lenne azon a poszton, akkor elég sok problémánk megoldódna. Szerintem mi jobban járnánk, ha tényleg nem lenne sok pénzünk, mert látjuk, még ígyis, azonnal megvesszük Olmot, ha EB-t nyer, meg udvarolunk ezerrel Niconak... Előtte meg amikor pláne nem volt pénzünk, jól megvettük Lewát... Nekünk nem ők kellenének szerintem, hanem okos, előrelátó igazolások. És nem is az úgynevezett "ingyenesek" akik lehet annyiba kerülnek, mintha kivásárolnánk őket, csak azt kevésbé látványosan a másik pénztárcából, a farzsebből is ki lehet fizetni a játékosnak és a menedzsernek.... Nekünk nagyon jó az alapunk, hozzájuk kellettek volna az okos igazolások, lehetőleg edző kérésre.