Deluigi írta: ↑2023.10.13. 19:59:30
egesz europaban sok a serult minden topcsapatban
nem inkabb a tulhajtottsag, a haromnaponkenti meccsek az oka?
Alapvetően szerintem nem, korábban is kb így voltak a meccsek. Most sincs több sorozat a kluboknak, és most sincsenek csak elvétve hétközi bajnoki fordulók.
Szerintem három dolog felelős ezekért leginkább:
1. A VB miatt nagyon erőltetett volt a tavasz, és mindenki korán kezdett augusztusban is, mert most is jól kell gazdálkodni az idővel... nyáron megint lesz olimpia és eb is. Kevés a valódi regenerálódási, és felkészülési szakasz.
2. Megnőttek a meccsek időtartamai, most hogy már konzekvensen és irányelv alapján többet hosszabbítanak. Valószínűleg nagyon is számit, hogy a meccs összesen valójában 93-97 percig tart, vagy 100-105 percig. Korábban az utóbbi volt érzésre az általános, most szerintem alig van meccs, ahol nincs mindkét félidőben 5-5 perc hosszabbítás.
3. A tudomány mindenféle irányainak fejlődésével nő az állóképesség, az izmokból kivehető teljesítmény, de nem biztos, hogy közben kellőképp odafigyelnek bizonyos mellékhatásokra... például hogy hiába tud egy ember 100 perceg végigfutni, és jobb átlagsebességgel, mint 10 évvel ezelőtt, de nem biztos, hogy az emberi szervezetet erre tervezték. Meg lehet csinálni, de érdemes? Nyilván nincs azonosság az NFL-el, ahol a játékosok egy jó része konkrétan aláírja a saját korai agysorvadásos halálos ítéletét, mert ez a játék bizonyos pozícióinak szinte automatikus velejárója. De maga az általános mentalitás, hogy a játékosokból 30-35 éves korukig vegyük ki amit lehet, utána tőlünk járhatnak kerekesszékkel is... ez lehet hogy azért nem csak nyomokban van jelent a profi fociban is.
Persze mind csak spekuláció, nem néztem utána egyiknek sem, de ezek a benyomásaim.
PS: jobban örültem volna, ha ezt a sérülések topikba írhatom, nem Baldéhoz

de hát nincs...azt hittem hamarabb lesz egyértelmű szavazási eredmény.

"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila