2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Chino írta: ↑2024.08.20. 22:19:04
Dest miért akart volna hosszabbítani, ha a PSV-ben alapember, jól ment neki a játék. Ha annyira akarták volna kifizetik az opciót és gond letudva, de nem tették mert nem hülyék hogy egy olyan játékosért pénzt adjanak, akire tavaszig nem lehet számítani, nyáron meg ingyen jön. És ki tudja egy ilyen sérülés után a régi lehet-e. Depay lenyilatkozta, hogy nem fog hosszabbítani. Nekik nem lehet pisztolyt tartani a fejükhöz, hogy hosszabbítsanak.
Ott a Real. Ebben az időszakban kik mentek el ingyen? Bale (90 millióért érkezett), Hazard (120 millió), Jovic (63 millió),Isco, Asensio, Benzema, Ramos, Marcelo, Nacho, Mariano. Na jó, Hazard egy kicsit kakukktojás, de ő is egy nagy bukta.
De elment Kubo 6 millióért, Odegaard 30 millióért, Odriozola 2-3 millió, Varane sem egy 40 milliós játékos volt akkoriban.
De biztos lehetne találni még ilyen Mingueza, Collado szintű transzfereket.
Pedig nekik nem kellett kényszerűen fizetéseket felszabadítani.
Az Atletico csak idén megszabadult egy Morata, Hermoso, Savic, Depay, Paulista, Söyüncü pakktól kőkemény 21 millióért, plusz egy Saul Nigez kölcsön.
Dest miért akart volna hosszabbítani, ha a PSV-ben alapember, jól ment neki a játék. Ha annyira akarták volna kifizetik az opciót és gond letudva, de nem tették mert nem hülyék hogy egy olyan játékosért pénzt adjanak, akire tavaszig nem lehet számítani, nyáron meg ingyen jön. És ki tudja egy ilyen sérülés után a régi lehet-e. Depay lenyilatkozta, hogy nem fog hosszabbítani. Nekik nem lehet pisztolyt tartani a fejükhöz, hogy hosszabbítsanak.Troym írta: ↑2024.08.20. 19:00:08Egyedül politikusok hitetik el az emberekkel, hogy kizárólag úgy lehetett dönteni adott helyzetben, ahogy ők tették.
Laportáék 50 milliót kaptak ezért a 15-20 eladásért és el akarják hitetni, hogy csak így lehetett dönteni, ez volt a maximum.
Szó sincs róla, csak rossz döntéseket hoztak.
Griezmann kölcsönben ment először egy olyan sosem hallott opcióval, hogy csak akkor kell megvennie 40 millióért az Atleticonak, ha 50%ban játszik, nyílván padra került és vártak.
Ennél is elhibázottabb konstrukció talán csak Dembele kivásárlási záradékának alacsonyra állítása és 50%-ban érdekelté tenni, hogy elmenjen.
Dest ingyen elengedése jó üzlet? Szerződést is lehetett volna ajánlani neki, azzal mi a gond? Ugyanez a hozzáállás, hogy Depayból legalább pénzt szereztünk. Lehetett volna ám szerződést is hosszabbítani vele, nem tartottak pisztolyt a fejükhöz.
Gündogant a Citybe se engedném el ingyen, akkor kérnék mondjuk 8-12 milliót, a szaudiaktól meg 20-t, ha a vele egykorú Wijnaldum is ért nekik 8 milliót. Ez egy profi focicsapat (vagy ami maradt belőle), nem jótékonysági intézmény.
Laportáék meg csak azért nem tudtak idén még nagyobb kárt okozni, mert Araujo "időben megsérült"
A szakmámban megszoktam, hogy a laikusok mennyire könnyen mondják meg, hogy mit kellene tenni, úgy hogy fele annyi körülményt sem vesznek figyelembe mint én. Ezek az emberek bosszantanak, mert udvariasan kell velük viselkednem. Ha én elvárom a szakértelmem elismerését, akkor igyekszek másnak is megadni legalább a tiszeletet, ha nem értek a munkájához.Camp Nou99 írta: ↑2024.08.20. 20:10:26Az biztos hogy Laporta és Deco alkalmatlanok az általuk betöltött tisztségekre.
Már kiderült, hogy fake news volt.Messa írta: ↑2024.08.20. 20:55:08A Sport szerint Deco még 2 aláírást szeretne tető alá hozni a zárásig, és ismét prioritás lett a pivot pozíció. A másik gondolom a balszélső.
Kering Facebookon egy pletyka, hogy bepróbálkozott a Citynél egy Gündogan Rodri cserével, amivel úgy felcseszte őket hogy feljelentenek minket Ferrán vételárának meg nem érkezése miatt. Nem tudom igaz e, de ez az év sztorija lenne![]()
Egyedül politikusok hitetik el az emberekkel, hogy kizárólag úgy lehetett dönteni adott helyzetben, ahogy ők tették.
A fentebbiek közül egyedül Messi és talán Alba volt bármennyire is hasznunkra. Előbbinek 70 millió volt a fizetése, utóbbinak 20 millió. Ha nem távoznak, a klub becsukhatta volna az ajtót. De Alba is maradhatott volna, de ez inkább egy áldozat volt részéről a klub felé. A cserekapus Neto, aki 3 év alatt két kezemen meg tudom számolni hányszor játszott keresett 7 milliót (mellesleg Bartoéknak sikerült '19-ben 25 millióért megvenni). Egy ilyen keresetű játékosért, aki 3 évet végigpadozott ki adott volna pénzt?!Troym írta: ↑2024.08.20. 16:10:58Elment a fél klub ingyen, vagy aprópénzért.
Laporta regnálása óta ingyen távozott: Dest, Messi, Miranda, Neto, Pjanic, Braithwaite, Puig, Mingueza, Collado, Alba.
Mellette töredékáron sikerült eladni Griezmannt, Depayt, Kessiét, Guiut, Pedrolát, Riadot.
És sikeresen megtartottuk pl Ferrant, Inigot 10 miliiós bérekkel.
Fejétől bűzlik a hal...
szerk: Ja és ificsapat játszik most is. Szerintem a középpálya átlagéletkora Gündogan nélkül lesz cca 20-22 úgy, hogy mindhárom 25 feletti játékos sérülékeny, Frenkie, Olmo és Chris is, így gondolom lesznek meccsek 18-19 év átlagéletkorú középpályával.
Nagyon tömören az van, hogy a Barcelonának van ugyan egy rakat bevétele, de az ugyanolyan magas adósságai, hitelei és azok kamatai miatt képtelen arra, hogy kikecmeregjen a mínuszos gazdálkodásból. Így a csapat próbál létező vagy felülértékelt virtuális tulajdonrészektől megszabadulni, hogy a bevételi oldal varázslatos növekedésével átlendüljön pluszba, ezzel párhuzamosan pedig igyekszik valós vagy virtuális módon lenyesni a kiadásait is. Ami ahhoz kellene, hogy tudjon pénzért sokat igazolni és megnőjön a csapat bérkerete - így a regisztrációs matekkal se kelljen vesződni. A pontos számokat és követelményeket ezen a ponton a nyilvánosság nem látja és a Barcelona illetve a La Liga állásfoglalásaira van utalva - ez nem segít a transzparencián, mert a Barcelona nyilván azt kommunikálja, hogy "mindjárt" eleget tesz a követelményeknek, a Liga pedig megerősíti, hogy az nem ma vanab1daL írta: ↑2024.08.20. 16:39:28Mondjuk én ezt nem értem, ez az egész FFP hülyeséget? Hogy lehet ilyen, hogy itt kb. mindenki el kell mennie, vagy a fizuját lejjebb vágni, és még így sem tudunk regisztrálni senkit kb.? Miközben nézzetek meg egy PL-t, ott Bournemouth, és Brigthon szintű csapatok igazolnak 40, de inkább 50-ért nevenincs embereket, simán. Előbb utóbb belekéne buknia a Ligának ebbe, hogy gyakorlatilag megfojtják a klubokat...
Csak velünk csinálják ezt, a többi klubra ez nem érvényes. Az Atleti is nagyokat igazolgatott a nyáron. 141 milliót költöttek (Alvarez 75 millió, Le Normand 34 millió, Sorloth 32 millió), miközben csak 21 millióért értékesítettek. A Real Madrid is gond nélkül regisztrálta Mbappé-t és Endrick-et.ab1daL írta: ↑2024.08.20. 16:39:28Mondjuk én ezt nem értem, ez az egész FFP hülyeséget? Hogy lehet ilyen, hogy itt kb. mindenki el kell mennie, vagy a fizuját lejjebb vágni, és még így sem tudunk regisztrálni senkit kb.? Miközben nézzetek meg egy PL-t, ott Bournemouth, és Brigthon szintű csapatok igazolnak 40, de inkább 50-ért nevenincs embereket, simán. Előbb utóbb belekéne buknia a Ligának ebbe, hogy gyakorlatilag megfojtják a klubokat...
Pont ezért vannak jó esélyei Laportának. Jönnek közkívánatra a saját nevelések. Nem tartom jó iránynak, de amit írtál, még fokozottabban így menne, ha nem ő lenne az elnök. Csak akkor nem Minguezáék mennének el most kb ingyen, hanem Lewandowskiék.
Hát a PL csapatok nem annyit kapnak a tv jogdíjak után, mint a LL klubok...ab1daL írta: ↑2024.08.20. 16:39:28Mondjuk én ezt nem értem, ez az egész FFP hülyeséget? Hogy lehet ilyen, hogy itt kb. mindenki el kell mennie, vagy a fizuját lejjebb vágni, és még így sem tudunk regisztrálni senkit kb.? Miközben nézzetek meg egy PL-t, ott Bournemouth, és Brigthon szintű csapatok igazolnak 40, de inkább 50-ért nevenincs embereket, simán. Előbb utóbb belekéne buknia a Ligának ebbe, hogy gyakorlatilag megfojtják a klubokat...
Elment a fél klub ingyen, vagy aprópénzért.
Én a nem klubközeli forrásokban mindenhol azt olvasom, hogy Gündogan kérte meg a klubot, hogy engedje el, ő akar menni. A klub ezt nyilván kozmetikázni akarja, hogy ne legyen hatalmas égés a világ előtt, hogy magától akar menni.
Nem lennék meglepve. Idén még csak Dest ment ingyen, már kezdtem aggódni. A hagyományokat tartani kell ám.Troym írta: ↑2024.08.20. 13:41:32Ingyen engedjük el Gündogant, szép munka ismét, FFP gondok így sosem oldódnak meg. Valaki szeretne menni, és ingyen elengedjük![]()
Remélem Roque most már akkor kiharcolja a végleges távozást fillérekért, ő is megérdemelné, ahogy bántak vele.
Már vágom a centit az új elnökválasztásig, hátha ott is a többségnek elege lesz ebből a semmiből, amit Deco és Laporta művel.
Szuperül hangzik egy sérülékeny játékosért, aki kérdés, hogy minőségre mit tud nekünk adni.
A jelenlegi információk szerint a klub kérte meg Gündogant és ő beleegyezett - ugye errefelé általában azt szoktuk számon kérni a játékosokon, ha nem akarnak ilyet tenni. Most úgy tűnik, neki sikerült egy abszolút gesztust gyakorolni a csapat felé.Troym írta: ↑2024.08.20. 13:41:32Ingyen engedjük el Gündogant, szép munka ismét, FFP gondok így sosem oldódnak meg. Valaki szeretne menni, és ingyen elengedjük![]()
Remélem Roque most már akkor kiharcolja a végleges távozást fillérekért, ő is megérdemelné, ahogy bántak vele.
Már vágom a centit az új elnökválasztásig, hátha ott is a többségnek elege lesz ebből a semmiből, amit Deco és Laporta művel.