sansz írta: ↑2024.08.21. 23:52:17
Zoldbela írta: ↑2024.08.21. 19:20:04
Nem értem sokak Roque imádatát!
Kifogásokat keresnek, és védik a védhetetlent.
Az említett játékos nem való a Barcába. Erről nem ő tehet, hanem aki idehozta/idehozatta.
Ha Roque bajnokin pályára szeretne lépni, akkor a legjobban teszi, ha keres magának egy másik csapatot.
A Barca kispadján és utánpótásában tolonganak a nála klasszisokkal jobb játékosok.
Javaslom másszál le a magas paciról. Gondolom a szemedben Roque imádó vagyok (ami amúgy nem igaz), de tény, hogy mérhetetlenül igazságtalannak tartom a helyzetét és ostobának a vezetésünket.
Fel nem tudom fogni ezt a stroyt. Elvileg mi vagyunk a legszegényebb TOPcsapat, minden fillért meg kell becsülni, erre kifizettünk vagy 60 milliót, hogy azonnal jöjjön hozzánk ez a srác. Azt gondolnám, hogy ez egy átgondolt dolog volt és az edző is leokézta.
Tegyük félre, hogy volt-e erre pénzünk. Itt van, oké. Az első meccsein minden várakozásunkat felülmúlta. Olvasd vissza a hozzászólásokat nyugodtan. Nagyon érezte hogyan kell mozognia, percek alatt több helyzetbe is verekedte magát (Lewával ellentétben, aki nulla, ha a társai nem hozzák helyzetbe), lőtt hamar két gólt is. Itt azt gondolta mindenki, hogy végre egy sikeres vásárlás volt, megvan Lewa utódja. Persze még a legnagyobb "imádói" sem azt akarták, hogy Vitor 90 perces játékos legyen azonnal, de egyértelmű volt, hogy minden meccsre simán elfért volna 20-30 percre Lewa helyén. De még a sima nyertes meccseken sem kapta meg a lehetőséget. Amikor kapott, akkor teljesen posztidegen szerepre kényszerítették, Xavi meg arról nyilatkozgatott, hogy nem érti a pozíciós játékot.. Ki a tököt érdekel a pozíciós játék, ha itt egy befejezőcsatár, aki úgy néz ki, hogy képes termelni a gólokat. A helyén. Miért, Lewa hány gólos lenne a pálya másik részén? De tovább megyek, Suarez, aki fényévekkel jobb Lewánál, ő is mit tudott volna adni a csapatnak más poszton?
Mindazonáltal ebben a topicban megoszlanak a vélemények, hogy mikor elkezdte Xavi kivéreztetni, akkor milyen volt. Szerintem annyira rossz nem volt, nyilván még kevesebb helyzetbe került.
Őszintén, én csak az amerikai turnén láttam igazán rosszul játszani, de ott nem ő volt az egyetlen gyengén teljesítő, ez nem lehet érv. Az utánpótlásban klasszisokkal jobbak? Ki? Guiu, akit most engedtünk el? Nem, ha ezt a posztot akarjuk fenntartani, akkor Lewa nagyon kevés, pláne egy teljes szezonra. Igenis szükség lett volna egy ösztönös klasszikus csatárra, aki bizonyított a brazil bajnokságban és amúgy az első meccsein nálunk is. Nem állítom, hogy ő lett volna a jövőnk, de hogy nem lett volna rosszabb Lewánál 30 percekre, az egészen biztos. És lehet mondani, hogy Xavi leépítette a gyerek önbizalmát, de könyörgöm, Flick azért van itt, hogy kihozza a srácokból a maximumot. Igenis fel kellett volna építenie legalább olyan szintre, hogy el lehessen adni. Csak az a baj, hogy Flick is egy Lewa-fan, aki meg nem tűri a padot, így mellette nem terem sok babér, legyen bármennyire is rossz Lewa. Ezért került ki a csapatból Vitor, nem azért, mert hirtelen rájönnénk, hogy rossz játékos. Most, ha tényleg csak kölcsönbe megy, akkor azt kell mondjam, hogy van némi halvány agyi tevékenység a vezetésünkben. Hátha visszaépítik mások a srácot, közben jövőre hátha nyugdíjbavonul Lewa és végre lehetne a posztján versenyeztetni a jobbakat.
Részben egyet tudok tudok érteni veled. Az ára mondjuk fele volt az általad leírtnak és azt is részletekben kell fizetni, de a lényeg nem ez.
Roque szerintem kifejezetten ígéretes volt, főleg annak fényében, hogy milyen körülmények között érkezett. 18 évesen, egy komoly sérülést, követően egyből egy másik földrészen, egy teljesen új bajnokságban, 0 nyelvismerettel nem lehet könnyű gyorsan beilleszkedni. Ennek ellenére amit mutatott az több, mint ígéretes volt és szerinteem megvolt benne a lehetőség, hogy 1-2 éven belül, ha nem is stabil kezdő, de egy nagyon fontos játékos szerepét felvegye.
Lehet mondani, hogy rosszul játszott az előszezonban, de Flick is elkövette azt a klasszikus hibát, amit Guardiolától kezdődően szinte minden edzőnk. Nem a posztján játszatta. Egy center sosem fog olyan teljesítményt nyújtani szélen, mint a természetes pozíciójában.
Nem tudom, hogy a németnek miért nincs szüksége Fayéra és a brazilra, a vezetőség is gindolom szívesebben vette volna ha a szenáli csatlakozna töredék bérért Inigo helyett. Bár Flick többet látta őket, de IM szinte minden meccsén elkövetet komoly hibákat.
De Roqueéra visszatérve az opció mindenképp pozitívum. Ez nem nagyon szokott bejönni nekünk, de egy Betisben simán elfoglalhatja a kezdő pozíciót, ha nem is azonnal, de fokozatosan minden esélye megvan rá. Ha pedig bizonyít, kis szerencsével itt is lehet jövője.
Kicsit off, de Guiura rátérve, Pau Vistorral jelenleg sokkal előrébb vagyunk. Az előbbi legfeljebb annyiban jobb, hogy fiatal és még sokat fejlődhet, (ami azért nem 100%) de most összehasonlítva PV-vel nem kérdés, hogy ki felé billen a mérleg nyelve. Amellett az előbbi kizárólag egy poszton tud játszani (Lewyt kellene kiszorítania). Pau Victor viszont akár egyszerre is pályán lehet egy centerrel. Tavaly úgy lett Pichichi díjas 40 csapat között, hogy a meccsei felét bal-és jobbszélsőként játszotta. (középen 19/12 volt a statja) Lehet, hogy harmadosztály, de a csapat sem egy Barca A volt, amiben játszott.
Guiut pedig nem akarom fikázni, de aki szerintem a felnőtt meccsein kívül is látta játszani a Barcában nem sajnálná ennyire a távozását. Ezerszer inkább játszatnám PV-t fent, mint Guiut.
De kicsit eltértem a témától, a lényeg, hogy Roque nagyon kevés lehetőséget kapott, hogy ennyire lemondjanak róla, habár mi csak néhány meccsen láttuk, az edzéseken és személyesen Xavi és Flick volt vele.
Ez a "nem érti a pozíciós játékot" egy hatalmas porhintés, főleg egy 18 éves gyerekről megállapítani, aki pár hete van a csapatnál. Nem hiszem, hogy Lewy ebben minimálisan is jobb lenne.
Én látok abban lehetőséget, hogy Lewy "cseréje" lehet Olmo is (akár Raphinha is), a spanyolt el tudom képzelni hamis kilencesként is. Ha használná ebben a pozícióban Flick, és be is jönne kifejezetten jó igazolásként is elsülhetne.