Megérdemelték!
UN DIA DE PARTIT! ❤️ pic.twitter.com/ugs41n0m1T
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 16, 2025
Az a baj, hogy ilyen szűk keretnél nem mindegy, hogy 20 perccel a vége előtt már 3-1 van (elvett gól+elvett tizi kombónál abszolút reálisnak tűnik), vagy 1-1. Oké, amúgy is kéne jobban rotálni, de azért sokkal nehezebb. 3-1-nél könnyű szívvel lehozza az ember a tiniket.
Bármeddigocsike83 írta: ↑2024.08.28. 11:07:39Én meg nem szeretnék állandóan Real-ozni....
DE! Egy hasonló meccsen kíváncsi lennék milyen szituációk zajlottak volna le:
- Olmo helyett egy Mbappe 11-es szitut visszanéznek?
- Lewa helyett egy Vini gólt elvesznek?
- Pedri helyett egy Valverde/Modric talpalásnál villan a piros?
Csak egy költői kérdés: "Vajon meddig lehet széllel szemben vizelni?"
Bármilyen focimeccs nézése közben számtalanszor előfordul velem, hogy úgy látom, máshova is lehetett volna passzolni és emiatt tuti más akció lett volna, de még a meccs is más mederben folytatódhatott volna.sansz írta: ↑2024.08.28. 11:08:15Ez nincs benne a visszajátszásokba, nyilván, ha nem akarod észrevenni, akkor nem látod.
Amúgy a statisztika sem túl hízelgő:
nem az a fő kérdés, hogy hány gólt lövetnek vele, hanem, hogy amúgy mennyire segíti a támadásokat. Könnyen lehet, hogy a posztján akármelyik támadónk termelne ennyi gólt és hasznosabbak lennének játékban is.
Saviola írta: ↑2024.08.28. 11:14:56Sziasztok,
valaki - objektívan - meg tudná nekem magyarázni, hogy:
- Koundé miért volt szabálytalan Lewy gólja előtt, ami miatt a VAR azt elvette? Először a labdát szerezte meg, majd utána lépett rá a gyerek cipőjének az orrára, úgy, hogy nem is figyelte, hol az ellen.Semmi szándékosság nem volt benne, plusz már rég birtokolta a labdát.
- Rayo védő kutya pózban kísérgeti a labdát az alapvonalig, ahol láthatóan kézzel is hozzáér a 16-oson belül. Miért nem tizi? Szöglet lett az ítélet, kvázi elismerve, hogy előtte nem történt szabálytalanság. A VAR miért nem vizsgálta?
- Pedrit széttalpaló gyerek miért nem kapott pirosat? VAR?
- Mi indokolta a 10 perc hosszabbítást, amiből 12 perc lett?
Az előző szezonban többet tévedtek a bírók ellenük, mint ellenünk. Én úgy gondolom, hogy következetesen rosszak (vagy tippmixelnek..) a bírók és ezzel kezdeni kell valamit. Csak ahelyett, hogy a bírói helyzetet akarnák megreformálni, inkább egymásra köpködnek a csapatok és nem összefognak...ocsike83 írta: ↑2024.08.28. 11:07:39
Én meg nem szeretnék állandóan Real-ozni....
DE! Egy hasonló meccsen kíváncsi lennék milyen szituációk zajlottak volna le:
- Olmo helyett egy Mbappe 11-es szitut visszanéznek?
- Lewa helyett egy Vini gólt elvesznek?
- Pedri helyett egy Valverde/Modric talpalásnál villan a piros?
Csak egy költői kérdés: "Vajon meddig lehet széllel szemben vizelni?"
Ez nincs benne a visszajátszásokba, nyilván, ha nem akarod észrevenni, akkor nem látod. Két-három eset most is volt, ahol a labdát nem tudta átvenni, vagy csak simán egy egyszerű passzt nem csinált (meg jól) amivel kész lett volna a helyzet. Amúgy a statisztika sem túl hízelgő: Nulla csel, 33 labdaérintés (ez a 11-ik legrosszabb, úgy, hogy volt 4 csere is!), egy lövés (7 embernek volt ennél több), 55% passzpontosság (ez azthiszem, hogy a 15. "legjobb" miközben kb egy rizikósabb passza volt, amúgy az a kevés azok ilyen full egyszerűek. Ja és 18 passza volt (a 45 percet játszó Ferrannak 15, 80% pontossággal). Full ballaszt ez az ember. Nem egy egyedül védőkkel bírkozó ember volt, hanem simán ott zajlott a meccs, ahol ő volt, simán lehetett volna aktív résztvevő. Ezért mondom, hogy nem az a fő kérdés, hogy hány gólt lövetnek vele, hanem, hogy amúgy mennyire segíti a támadásokat. Könnyen lehet, hogy a posztján akármelyik támadónk termelne ennyi gólt és hasznosabbak lennének játékban is. Yamal, Raphinha és Olmo is egyértelműen köröket vert Ferranra a stat szerint is(meg látszódott is), Ferran meg Lewára... Amennyire jó helyen van Olmo a kapu előtt, annyira befejezőcsatár posztján kéne lennie Ferrannak...
Én meg nem szeretnék állandóan Real-ozni....Ronaldinho&Barca írta: ↑2024.08.28. 10:51:19Bár nem szeretnék bírózni, de Pedri eseténél https://www.reddit.com/r/Barca/comments ... /#lightbox ez hogy a francba nem ért pirosat? Csávónak 2 heg lett a lábán, csoda hogy nem dőlt ki most is hónapokra.. Azért a mai var és mindenféle kamera rendszerben egy ilyent nem kellene hagyni, ha ott kiszór egy lapot a spori, talán Bernal-t nem kaszálják el, persze mindez feltételezés.
Ez nem is piros, hanem kb már bordó. Érthetetlen volt, igen. Szégyen, ennél evidensebben nehéz pirosat összehozni.Ronaldinho&Barca írta: ↑2024.08.28. 10:51:19Bár nem szeretnék bírózni, de Pedri eseténél https://www.reddit.com/r/Barca/comments ... /#lightbox ez hogy a francba nem ért pirosat? Csávónak 2 heg lett a lábán, csoda hogy nem dőlt ki most is hónapokra.. Azért a mai var és mindenféle kamera rendszerben egy ilyent nem kellene hagyni, ha ott kiszór egy lapot a spori, talán Bernal-t nem kaszálják el, persze mindez feltételezés.
Ezért csodálatos játék a labdarúgás, mert mindenki azt találhatja meg benne, amit szeretne vagy akar vagy keres, teljesen mindegy, hogyan és milyen szavakat alkalmazunk ehhez.FCBsteve írta: ↑2024.08.28. 06:41:31Pont ezt mondom én is, egyelőre semmi lényegi változást nem látok, Flick ide vagy oda...ElBartimaeus írta: ↑2024.08.28. 03:35:03Csak én nem vagyok annyira elájulva a teljes játékunktól és csak én nem vagyok annyira optimista?
Azért azt tegyük hozzá, hogy tavaly ezen a 3 meccsen, csak 1-et nyertünk, és mindhárom meccsen legalább 1-1 nagyon jó félidőt produkáltunk. Nem tökéletes egyáltalán a játékunk, sőt a Realt sokkal erősebbnek tartom, de nem gondoltam volna szezon előtt, hogy így kezdünk. Nagy esélyünk van a 4/4 győzelemre, amire nagyon rég nem volt példa. Tudom, hogy szerencsétlen a szitu, de ezekkel a sérülésekkel jó lenne kezdeni valamit. 3 meccs ment le, 2-en úgy néz ki hosszabb időre kidőltek, Ansu csak nem tért vissza az amerikai túra után, Eric Garcia szintén megsérült. 3 meccs, 4 sérült + Araujo, Gavi és Frenkie de Jong... Ennyi sérültet egy csapat sem tud elviselni. Kis Bernal meg nagyon fog hiányozni, ha tényleg szétment a térde. Ilyen profil nincs még egy a csapatban.
Pont ezt mondom én is, egyelőre semmi lényegi változást nem látok, Flick ide vagy oda...ElBartimaeus írta: ↑2024.08.28. 03:35:03Csak én nem vagyok annyira elájulva a teljes játékunktól és csak én nem vagyok annyira optimista?
Az első félidő nézhetetlen volt, mint a pók a falon futkorászott az egész csapat, egyedül Yamal megmozdulásai hordoztak bármiféle veszélyt.
A második határozottan jobban mutatott, Olmo egészen sokat hozzáadott a támadásépítésekhez is, Baldé meg továbbra is elképesztő fegyvertény támadásokban, rendszerint 2-3 védőt leköt, a második gólunk is az ő megindulásával kezdődött, igaz pozíción kívül valami rögzített helyzet miatt és nem álltunk vissza a megszokott rendszerünkbe, hanem kihasználtuk az adódó helyzetet.
Vannak elemek, amik tetszenek és amikben látok fantáziát, félreértés ne essék, de messze nem látok akkora előrelépést, mint amit itt sokan szeretnénk látni.
Tavaly is sok gólt szereztünk a hajrákban, előtte is - avagy az ellenfél előbb fogyott el, mint mi a meccsek döntő részében. Ez semmi új.
Most is néhány egyéni húzásból születtek a gólok. (Ami amúgy egy ponton elvárható a csapattól, csak lehetőséget kell teremteni ezekre.)
Tavaly is a szezon erős hányadában sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, mégis kevés meccset nyertünk. Ez itt ma is könnyen eljöhetett volna, csak Olmo betette, mint ló a lónak. Néhány ehhez hasonló meccsen ment el a tavalyi szezon megítélése, csak a másik irányba billent a szerencse.
Elég sokat beszéltünk róla és szerencsére Flick úgy tűnik, vissza is hozza nekünk...
Pont arról írtam, hogy utóbbit kell elfelejteni.
Alapvetően egyetértenék, viszont itt nem arról van szó, hogy Olmo jobb-e középen, mint szélen, ez egyértelmű. Viszont ő szélen IS jó, ha pár %-ot vissza is esik a játéka. Viszont két olyan magas szintű játékosunk van (sőt, Fermínnel együtt még egy), akik középen a legjobbak. Innentől kezdve az a kérdés, ki esik vissza a legkevesebbet balra kitéve. Ez lesz majd a kérdés. Ha Raphinha ilyen stabilan tud baloldalon is játszani, oké, de azért ballábasként neki a kényelmetlenebb, ez biztos.
Ha elveszik a gólját, ahol nem is volt szabálytalan, akkor még szép, hogy nem teszi el. Amit meg kellett tennie, azt most is megtette. Volt egy mellé lőtt lövése, a gólt meg higgadtan, rutinosan oldotta meg.
Pontosan melyiket? Mert mindig előjön ez, hogy megakadályozza a támadásainkat. Melyiket akadályozta meg?
Kire cserélje le? Van egy szem Pau Victor, a harmadosztály királya, akiben Flick úgy tűnik, egyelőre nem nagyon bízik. Talán Fermín még az, aki ha szükség van rá, felmehet csatárba, mezőnyjátékban úgysem kimagasló, lőni viszont tud.
Akkor tudtunk csak kicsit rendeződni amikor mar ők hagyták, a vezetés utan… de ebben semmi meglepő , nem lehet gyerekekkel pláne amnyilval egyszerre mint nálunk Felnőtt profi sorozatokban fenntarthatóan teljesíteni , ilyen nem létezik, lehetetlen !sansz írta: ↑2024.08.28. 00:47:16Teljesen jogos volt, hogy elvették a gólt, ennél nehéz egyértelműbb szabálytalanságot ítélni. Rátaposott az ellenfél lábára, ne mondjuk már, hogy ő tette alá... Az eredmény pedig az, hogy Lewa nem tette el a gólját. Így az eredménye nulla. Megint megakadályozott pár támadásunkat, alig passzolt, azt se túl pontosan. Egyszerűen semmi. Miközben most sokan Ferrant szidják, pedig az egész csapat igen rossz volt az első félidő nagyobb részében. De legalább aktív volt Yamal, Raphinha és Ferran is, csak Lewa nem csinált semmit. Ezért nem értek egyet azzal, mikor azt mondjuk, hogy nem baj, ha nem csinál semmit a befejező csatár, ha rúg x gólt... Mert x gólt eltesz, de y gólnak meg a lehetőségét is elveszi. Egy ilyen csapat ellen sokkal jobb lett volna, ha Raphinhából, vagy akár Ferranból van kettő (vagyis hasonló játékosból) aki jobban tud támadást építeni, dinamikusabban be tud robbanni kapu elé.
Amúgy szerintem ma Ficket meglepte az ellenfél, nem arra készültek, hogy így fognak rohamozni és meg akarják nyerni a meccset... Nem is Olmo beállása változtatott, hanem már az első félidő végén elkezdtünk normálisan játszani. Aztán persze Olmo parádésan állt be, de megint csak azt tudom mondani, hogy volt egy közepesen rossz Ferran és egy botrányosan rossz Lewa, akkor Olmo miért nem Lewát váltotta, Ferran meg mehetett volna Lewa posztjára? Költői a kérdés.
Azért a vége is izgalmas lett, Pedri lecserélése után mintha eltűnt volna a középpálya, Ferminnel szerintem sokat gyengültünk. Egyből lett pár lehetősége az ellenfélnek...
Látom, Koundét is dicsérik páran. Szerintem az első félidőben botrányosan gyenge volt. Lassú, darabos...Yamallal jól elpasszolgatnak, ez igaz, de hiányoltam azt a Koundét, aki még ellenünk lefutotta az egész csapatunkat...A második félidőben, mikor a csapat egésze jobb volt, már Koundé is jobb volt.
Flick Yamal-Pau cseréjét sem értem, ilyen öt percekre minek? Mármint, ha akarná kímélni Yamalt, megérteném, de akkor szedje le a 70-ikben. Utolsó percekre teljesen felesleges, ráadásul a végét így kevesebben is fejeztük be.