Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.08.28. 14:37:21

Zsolti írta:
2024.08.28. 14:33:12
Nyertek a sracok, oruljunk neki. Nem kell a biroval meg Real Madriddal foglalkozni es osszeeskuves elmeleteket gyartani.:)
Az a baj, hogy ilyen szűk keretnél nem mindegy, hogy 20 perccel a vége előtt már 3-1 van (elvett gól+elvett tizi kombónál abszolút reálisnak tűnik), vagy 1-1. Oké, amúgy is kéne jobban rotálni, de azért sokkal nehezebb. 3-1-nél könnyű szívvel lehozza az ember a tiniket.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Zsolti
Llegenda del Barça
Kapcsolat:

2024.08.28. 14:33:12

Nyertek a sracok, oruljunk neki. Nem kell a biroval meg Real Madriddal foglalkozni es osszeeskuves elmeleteket gyartani.:)
bence0330

2024.08.28. 14:26:16

De az az utolsó két perc is necces volt. Oké, legyen 10 p hosszabbítás, állt a játék bőven, ivószünet, VAR, ha kicsit túlzó is, de oké. De a végén is látszott, hogy addig húzza, amíg csak lehet, és ott a legvégén majdnem be is jött. Amikor még a 10 perc hosszabbításra is rádob valaki párat, ott már nehéz nem feltételezni semmit, bármennyire is nem szokásom.

A támaszkodó kezezésnél szerintem jó döntés született, muris egy szitu volt, de nem ért tizit. Lewy (amúgy szép) góljára azt mondom, hogy ha mindent szó szerint veszünk, tényleg elvehető volt, de azért nagyon kemény síp kellett hozzá. De nem visszanézni Olmó esetét, az már gáz, Pedri kettétörésének kísérlete pedig már szégyen kategória.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
enzonavas
Barça B

2024.08.28. 14:20:27

Szerintem a VAR volt amit ismét Perez Papa irányított Madridban.
- Kounde szabálytalanság után a bíró megadta a gólt azt a VAR vette el.
- Pedri szabálytalanságánál és az Olmo elleni 11-nél viszont nem szóltak a bírónak..
Hányni kell ettől a Tebas féle LaLigas bírói kartól. Nincs elég jó csapata a MADRID-nak?
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.28. 12:33:16

ocsike83 írta:
2024.08.28. 11:07:39
Én meg nem szeretnék állandóan Real-ozni....
DE! Egy hasonló meccsen kíváncsi lennék milyen szituációk zajlottak volna le:
- Olmo helyett egy Mbappe 11-es szitut visszanéznek?
- Lewa helyett egy Vini gólt elvesznek?
- Pedri helyett egy Valverde/Modric talpalásnál villan a piros?

Csak egy költői kérdés: "Vajon meddig lehet széllel szemben vizelni?"
Bármeddig :)
https://www.forbes.com/sites/tomsanders ... mpetition/
A habfehér matrózok "viccesnek tartják", hogy a csapatuknak ebben a "mocsokkal teli tengerben kell vitorlázniuk, és ezzel kell harcolniuk"
Tebas kapitánnyal a kormánynál :) :) :)
Mindezt a hivatalos csatornájukon.
Peter
Director del Fútbol

2024.08.28. 11:57:58

sansz írta:
2024.08.28. 11:08:15
Ez nincs benne a visszajátszásokba, nyilván, ha nem akarod észrevenni, akkor nem látod.
Amúgy a statisztika sem túl hízelgő:
nem az a fő kérdés, hogy hány gólt lövetnek vele, hanem, hogy amúgy mennyire segíti a támadásokat. Könnyen lehet, hogy a posztján akármelyik támadónk termelne ennyi gólt és hasznosabbak lennének játékban is.
Bármilyen focimeccs nézése közben számtalanszor előfordul velem, hogy úgy látom, máshova is lehetett volna passzolni és emiatt tuti más akció lett volna, de még a meccs is más mederben folytatódhatott volna.
Nem gondolom, hogy egyedüli vagyok ezzel a tapasztalattal.

A statok is tök jók, de meccskép és adott élethelyzet nélkül csak üres számok. Emlékszünk talán bizonyára többen is az oldalpasszok korszakára, az ezerpasszos hatékonyságra, ami adott pillanatban max arra volt jó, hogy akkor nálunk volt a labda, de a meccs mégis elúszott, mert az ellenfélnek elég volt egy-két kontra.
Csak egy Frankfurt szösszenet villan be hirtelen, de biztosan találnánk hasonlókat még.

Ferran kenterbeverheti Lewa statjait, de egyelőre még a gólok statjaiban mögötte van.
Verje is kenterbe, az csak a csapatnak fog a hasznára válni, de addig, ahogyan a 2. félidőt is láttuk, talán jobb helye van az öltözőben, mint a pályán.

A csere után - nem könnyen lehet -, hanem valójában is láttuk a különbséget.
Mindez pedig nem feltételes jövő idő, hanem múlt idő, ami meg is történt, tehát tény.
Az esélyt megkapta, elejétől ő volt a pályán, de valahogy nem sikerült neki sem életet lehelni a támadásokba.
Atlantis
Capitá del Barça

2024.08.28. 11:46:13

Saviola írta:
2024.08.28. 11:14:56
Sziasztok,

valaki - objektívan - meg tudná nekem magyarázni, hogy:

- Koundé miért volt szabálytalan Lewy gólja előtt, ami miatt a VAR azt elvette? Először a labdát szerezte meg, majd utána lépett rá a gyerek cipőjének az orrára, úgy, hogy nem is figyelte, hol az ellen.Semmi szándékosság nem volt benne, plusz már rég birtokolta a labdát.

- Rayo védő kutya pózban kísérgeti a labdát az alapvonalig, ahol láthatóan kézzel is hozzáér a 16-oson belül. Miért nem tizi? Szöglet lett az ítélet, kvázi elismerve, hogy előtte nem történt szabálytalanság. A VAR miért nem vizsgálta?

- Pedrit széttalpaló gyerek miért nem kapott pirosat? VAR?

- Mi indokolta a 10 perc hosszabbítást, amiből 12 perc lett?

1) Itt azt nézték, hogy a vétlen szabálytalanság (is szabálytalanság) által a védőt akadályozta a mozgásban. Ez pedig megzavarhatta a védőket a támadás levédekezésében. Ez amúgy 50-50 szitu volt szerintem, ahol mindkét oldal jogosan szólal fel. Mivel a bírót ismerjük, ezért amikor elindult a VAR videó felé már tudni lehetett hogyan dönt. :D

2) Az ivószünet és 2(+1) gól utáni ünneplés, illetve az egyéb ápolások (ami hozzáteszem annak köszönhető, hogy a bíró engedte a favágást a Rayonak... :roll: )

A többit még én sem tudnám megmagyarázni, pedig általában elég objektív tudok lenni. És eskü nagyon próbálkoztam. :D
Saviola
Júdás 2, az áruló

2024.08.28. 11:14:56

Sziasztok,

valaki - objektívan - meg tudná nekem magyarázni, hogy:

- Koundé miért volt szabálytalan Lewy gólja előtt, ami miatt a VAR azt elvette? Először a labdát szerezte meg, majd utána lépett rá a gyerek cipőjének az orrára, úgy, hogy nem is figyelte, hol az ellen.Semmi szándékosság nem volt benne, plusz már rég birtokolta a labdát.

- Rayo védő kutya pózban kísérgeti a labdát az alapvonalig, ahol láthatóan kézzel is hozzáér a 16-oson belül. Miért nem tizi? Szöglet lett az ítélet, kvázi elismerve, hogy előtte nem történt szabálytalanság. A VAR miért nem vizsgálta?

- Pedrit széttalpaló gyerek miért nem kapott pirosat? VAR?

- Mi indokolta a 10 perc hosszabbítást, amiből 12 perc lett?

Mindenféle irónia és kötözködés nélkül érdekelne ezeknek a magyarázata.

A meccsről:
- Az első félidő értékelhetetlen volt, ha 2-0, szavunk nem lehet. F. Torresnél gyengébb futballistát ezen a szinten még mindig nem láttam.
- A másodikban váltottunk, amihez Olmo rengeteget tett hozzá, a gólján kívül is, sebességet vitt a támadásokba. Ugyanakkor azt ne felejtsük el, hogy, ha a végén a rayo csatára át tudja venni a labdát, akkor 2-2, mert Balde belógott.

Örülök a győzelemnek, de én olyan nagy csodákat nem látok, ahogy itt sokan. Egyetlen dolog látványos számomra, az erőnlétben történő előrelépés. Nem fújjuk ki az orrunkat a 60. percben és ez nagy fegyvertény lehet a ligában.

Viszont, a keret vékony, szerencsétlen Bernalt nagyon sajnálom. :( Illetve, Pedri és Olmo és idő kérdése, hogy mikor rottyan meg, de ne legyen igazam!

Visca! :)
,,Azt hitted, hogy mi történt."
sansz
Entrenador del Barça

2024.08.28. 11:09:58

ocsike83 írta:

Az előző szezonban többet tévedtek a bírók ellenük, mint ellenünk. Én úgy gondolom, hogy következetesen rosszak (vagy tippmixelnek..) a bírók és ezzel kezdeni kell valamit. Csak ahelyett, hogy a bírói helyzetet akarnák megreformálni, inkább egymásra köpködnek a csapatok és nem összefognak...
sansz
Entrenador del Barça

2024.08.28. 11:08:15

gránit írta:
2024.08.28. 01:05:51

Pontosan melyiket? Mert mindig előjön ez, hogy megakadályozza a támadásainkat. Melyiket akadályozta meg?
Ez nincs benne a visszajátszásokba, nyilván, ha nem akarod észrevenni, akkor nem látod. Két-három eset most is volt, ahol a labdát nem tudta átvenni, vagy csak simán egy egyszerű passzt nem csinált (meg jól) amivel kész lett volna a helyzet. Amúgy a statisztika sem túl hízelgő: Nulla csel, 33 labdaérintés (ez a 11-ik legrosszabb, úgy, hogy volt 4 csere is!), egy lövés (7 embernek volt ennél több), 55% passzpontosság (ez azthiszem, hogy a 15. "legjobb" miközben kb egy rizikósabb passza volt, amúgy az a kevés azok ilyen full egyszerűek. Ja és 18 passza volt (a 45 percet játszó Ferrannak 15, 80% pontossággal). Full ballaszt ez az ember. Nem egy egyedül védőkkel bírkozó ember volt, hanem simán ott zajlott a meccs, ahol ő volt, simán lehetett volna aktív résztvevő. Ezért mondom, hogy nem az a fő kérdés, hogy hány gólt lövetnek vele, hanem, hogy amúgy mennyire segíti a támadásokat. Könnyen lehet, hogy a posztján akármelyik támadónk termelne ennyi gólt és hasznosabbak lennének játékban is. Yamal, Raphinha és Olmo is egyértelműen köröket vert Ferranra a stat szerint is(meg látszódott is), Ferran meg Lewára... Amennyire jó helyen van Olmo a kapu előtt, annyira befejezőcsatár posztján kéne lennie Ferrannak...
ocsike83
Jugador d'estrella

Ronaldinho&Barca írta:
2024.08.28. 10:51:19
Bár nem szeretnék bírózni, de Pedri eseténél https://www.reddit.com/r/Barca/comments ... /#lightbox ez hogy a francba nem ért pirosat? Csávónak 2 heg lett a lábán, csoda hogy nem dőlt ki most is hónapokra.. Azért a mai var és mindenféle kamera rendszerben egy ilyent nem kellene hagyni, ha ott kiszór egy lapot a spori, talán Bernal-t nem kaszálják el, persze mindez feltételezés.

Més que un club :P
bence0330

2024.08.28. 10:55:12

Ronaldinho&Barca írta:
Bár nem szeretnék bírózni, de Pedri eseténél https://www.reddit.com/r/Barca/comments ... /#lightbox ez hogy a francba nem ért pirosat? Csávónak 2 heg lett a lábán, csoda hogy nem dőlt ki most is hónapokra.. Azért a mai var és mindenféle kamera rendszerben egy ilyent nem kellene hagyni, ha ott kiszór egy lapot a spori, talán Bernal-t nem kaszálják el, persze mindez feltételezés.
Ez nem is piros, hanem kb már bordó. Érthetetlen volt, igen. Szégyen, ennél evidensebben nehéz pirosat összehozni.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Yokozuna
Entrenador del Barça

2024.08.28. 09:35:49

Amíg győz a csapat, nem érdemes keresni a hibákat. Ha a Rayo az első húsz perc játékát végig tudta volna tartani, akkor nem lett volna keresnivalónk. De nem tudta, úgyhogy a két klasszisunk vezérletével felőröltük őket. Lamin és Olmo mellett Raphinja és Pedri is feljavult.
Nem írt senki Ferran Torresről. Értékelhetetlen szerintem, ki kéne találni a helyére valakit a kezdőbe.
Peter
Director del Fútbol

2024.08.28. 09:05:03

FCBsteve írta:
2024.08.28. 06:41:31
ElBartimaeus írta:
2024.08.28. 03:35:03
Csak én nem vagyok annyira elájulva a teljes játékunktól és csak én nem vagyok annyira optimista?
Pont ezt mondom én is, egyelőre semmi lényegi változást nem látok, Flick ide vagy oda...
Ezért csodálatos játék a labdarúgás, mert mindenki azt találhatja meg benne, amit szeretne vagy akar vagy keres, teljesen mindegy, hogyan és milyen szavakat alkalmazunk ehhez.

Nekem baromira tetszik minden hibájával és szépségével.... :lol:

Számomra teljesen egyszerű minden. Tudom (amennyi ismerettel a klubról rendelkezem), nézem, látom és mindezek összefüggéséből számomra úgy jön le a végeredmény (nem a számszerű, mérkőzés végeredményre gondolok!), mintha a világ egyik legtermészetesebb dolga lenne amit látok.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2024.08.28. 08:33:33

brazilfan írta:
2024.08.28. 07:24:02
Három győzelem, eggyel több, mint tavaly az első három forduló után volt. De mindhárom meccsen kaptunk gólt, és a helyzetkihasználásunkban sem történt robbanásszerű változás. Több kapufánk van.
Lewandowski ugyanúgy érinthetetlen.
Azért azt tegyük hozzá, hogy tavaly ezen a 3 meccsen, csak 1-et nyertünk, és mindhárom meccsen legalább 1-1 nagyon jó félidőt produkáltunk. Nem tökéletes egyáltalán a játékunk, sőt a Realt sokkal erősebbnek tartom, de nem gondoltam volna szezon előtt, hogy így kezdünk. Nagy esélyünk van a 4/4 győzelemre, amire nagyon rég nem volt példa. Tudom, hogy szerencsétlen a szitu, de ezekkel a sérülésekkel jó lenne kezdeni valamit. 3 meccs ment le, 2-en úgy néz ki hosszabb időre kidőltek, Ansu csak nem tért vissza az amerikai túra után, Eric Garcia szintén megsérült. 3 meccs, 4 sérült + Araujo, Gavi és Frenkie de Jong... Ennyi sérültet egy csapat sem tud elviselni. Kis Bernal meg nagyon fog hiányozni, ha tényleg szétment a térde. Ilyen profil nincs még egy a csapatban.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.08.28. 08:16:50

Flick nálam ezzel a 9 ponttal abszolút túlteljesített, nagyon kellemes meglepetés de valamilyen szinten erre a németes precizitásra számítottam, ha a 2. félidőt vesszük tegnap és az első két fordulót, nagyon tetszik, hogy a végére nem döglünk ki, látszik van erőnléte a csapatnak és bátor támadó focit játszik, csak hát ez a keret még a tavalyi 19 fősnél is rövidebb amiből előbb utóbb lesznek bajok. Én sokkal nagyobb rotálást várok majd tőle, Lewa is kiülhetne 1-1 félidőt, Yamal lesz óriási kérdés és Raphinha mert kb. rajtuk múlik a játékunk, viszont nagyon nagy kedvvel mennek előre, jó nézni őket. Eddig szépen vesszük a hullámokat, Olmo kellemes meglepetés volt, ott folytatta ahol az eb-n abbahagyta. Bízok benne Fati hamarosan vissza tér és a baloson elfejeltük Ferran-t mert ennyire zéró ráhatású játékosunk sosem volt még a játékra, hatalmas -1 a pali. Tavaly nem kezdett rosszul, de idén ismét totális betli. A védelmünk pedig egy kártyavár és talán a legsebezhetőbb pontja a csapatnak, hiába Kounde és Cubarsi extrája sokszor, rengeteg a hiba és Inigot nagyon instabilnak érzem. Folytatás szombaton, menni kell előre.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.08.28. 07:24:02

Három győzelem, eggyel több, mint tavaly az első három forduló után volt. De mindhárom meccsen kaptunk gólt, és a helyzetkihasználásunkban sem történt robbanásszerű változás. Több kapufánk van.
Lewandowski ugyanúgy érinthetetlen.
FCBsteve
Entrenador del Barça

2024.08.28. 06:41:31

ElBartimaeus írta:
Csak én nem vagyok annyira elájulva a teljes játékunktól és csak én nem vagyok annyira optimista?

Az első félidő nézhetetlen volt, mint a pók a falon futkorászott az egész csapat, egyedül Yamal megmozdulásai hordoztak bármiféle veszélyt.

A második határozottan jobban mutatott, Olmo egészen sokat hozzáadott a támadásépítésekhez is, Baldé meg továbbra is elképesztő fegyvertény támadásokban, rendszerint 2-3 védőt leköt, a második gólunk is az ő megindulásával kezdődött, igaz pozíción kívül valami rögzített helyzet miatt és nem álltunk vissza a megszokott rendszerünkbe, hanem kihasználtuk az adódó helyzetet.

Vannak elemek, amik tetszenek és amikben látok fantáziát, félreértés ne essék, de messze nem látok akkora előrelépést, mint amit itt sokan szeretnénk látni.
Tavaly is sok gólt szereztünk a hajrákban, előtte is - avagy az ellenfél előbb fogyott el, mint mi a meccsek döntő részében. Ez semmi új.
Most is néhány egyéni húzásból születtek a gólok. (Ami amúgy egy ponton elvárható a csapattól, csak lehetőséget kell teremteni ezekre.)
Tavaly is a szezon erős hányadában sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, mégis kevés meccset nyertünk. Ez itt ma is könnyen eljöhetett volna, csak Olmo betette, mint ló a lónak. Néhány ehhez hasonló meccsen ment el a tavalyi szezon megítélése, csak a másik irányba billent a szerencse.
Pont ezt mondom én is, egyelőre semmi lényegi változást nem látok, Flick ide vagy oda...
Meccs végi lelkes fordítások eddig is megvoltak, az előző 2 évben is kb így kezdtük a szezont, egy-egy szerencsétlen első fordulós döntetlent kivéve...

Mondhatnánk azt is, Flick-et nagyon lemeccselték az első félidőben, sehol nem volt a csapat - ha a Rayo nem áll be az eredményt tartani, más is lehetett volna az eredmény. De, ez az ő bajuk - kevesebb alattomosság és színészkedés, több foci kellett volna nekik...

Lewy és az elakadt támadások?!
Végig kell nézni a meccset, mert az összefoglalókba pont ezek nem fognak bekerülni... Egy igazán szép passza volt, amikor Yamal-t indította egy pörgetéssel... Mondjuk egyérintős teljesítményét nem kritizálom (kivéve az állandó sarkazási kísérleteit) - ha többször kell labdához érni, akkor szokott gond lenni (kivéve, ha fúj neki a bíró). Gólja is egy furcsa labdaátvétellel indult, ki is keveredett a tiszta/tisztább helyzetből, aztán a kisebb lehetőséget sikerült eltennie... Az mondanám, régi önmaga 70%-a, időnként megmutatja mit tud(ott), de összességében más többet érhetne. Presszingben meg kifejezetten KEVÉS!!!
ElBartimaeus
Director del Fútbol

Az első félidő nézhetetlen volt, mint a pók a falon futkorászott az egész csapat, egyedül Yamal megmozdulásai hordoztak bármiféle veszélyt.

A második határozottan jobban mutatott, Olmo egészen sokat hozzáadott a támadásépítésekhez is, Baldé meg továbbra is elképesztő fegyvertény támadásokban, rendszerint 2-3 védőt leköt, a második gólunk is az ő megindulásával kezdődött, igaz pozíción kívül valami rögzített helyzet miatt és nem álltunk vissza a megszokott rendszerünkbe, hanem kihasználtuk az adódó helyzetet.

Vannak elemek, amik tetszenek és amikben látok fantáziát, félreértés ne essék, de messze nem látok akkora előrelépést, mint amit itt sokan szeretnénk látni.
Tavaly is sok gólt szereztünk a hajrákban, előtte is - avagy az ellenfél előbb fogyott el, mint mi a meccsek döntő részében. Ez semmi új.
Most is néhány egyéni húzásból születtek a gólok. (Ami amúgy egy ponton elvárható a csapattól, csak lehetőséget kell teremteni ezekre.)
Tavaly is a szezon erős hányadában sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, mégis kevés meccset nyertünk. Ez itt ma is könnyen eljöhetett volna, csak Olmo betette, mint ló a lónak. Néhány ehhez hasonló meccsen ment el a tavalyi szezon megítélése, csak a másik irányba billent a szerencse.
Peter
Director del Fútbol

2024.08.28. 02:01:15

gránit írta:
2024.08.28. 01:43:30
Pont arról írtam, hogy utóbbit kell elfelejteni.
Elég sokat beszéltünk róla és szerencsére Flick úgy tűnik, vissza is hozza nekünk... :lol:
Stílszerűen fogalmazva, zongorázni lehet a különbséget a hiányosságok és a kölykök ellenére is.
Persze lesz ez még másképp is, de teher alatt nő a pálma.
gránit
Director del Fútbol

2024.08.28. 01:43:30

bence0330 írta:
2024.08.28. 01:16:07
gránit írta:
2024.08.28. 00:43:34
Ezt a szélre kitevős bohóckodást le kéne már zárni. Így jó ő, ha szemben a kapuval tüzelhet. Remélem, hogy ez így is marad, és legalább az ő erősségeit nem nyírjuk ki a szélre kirakva (elég hosszú a történelmi lista).
És ne felejtsd el azt sem, hogy Flicknél a szélső nem azt jelenti, mint Xavinál.
Pont arról írtam, hogy utóbbit kell elfelejteni.

Aminek sosem láttam értelmét, amikor két oldalt két vonalszélsővel toltuk, akik egymás sarkát taposták és ott voltak négyen két szerepkörre teljesen feleslegesen, aztán csodálkoztunk, hogy miért Lewandowskira játszottunk vagy miért rossz a helyzetkihasználásunk. Talán azért, mert a szélre tologattuk ki azokat, akiknek a kapuval szembe kellett volna bombázniuk.

Olmónak szerintem semennyire nem kell a szélre mennie. Sem az oldalvonalhoz, sem a közelébe. A spanyol válogatottban is nagyon jól tüzelt szemben a kapuval. Csak maradjon is ez így. Ez a szerep, amiben most volt, ez így neki is meg a csapatnak is tökéletes.

Martin meg annyira gyenge volt, hogy akkor már inkább Fort vagy Valle. Utóbbit feleslegesen küldték szerintem el megint. A vkp-helyzet is problémás lesz ezzel a sérüléssel. Már eddig is az volt, de most már kilóra is.

Az is említésre méltó, hogy minden viszontagság, FFP-problémák, csalódást jelentő nyári átigazolási időszak ellenére 3 meccsből 3 meccset nyertünk. A táblázaton eddig a maximumot hozza a csapat.
bence0330

2024.08.28. 01:16:07

gránit írta:
2024.08.28. 00:43:34
Ezt a szélre kitevős bohóckodást le kéne már zárni. Így jó ő, ha szemben a kapuval tüzelhet. Remélem, hogy ez így is marad, és legalább az ő erősségeit nem nyírjuk ki a szélre kirakva (elég hosszú a történelmi lista).
Alapvetően egyetértenék, viszont itt nem arról van szó, hogy Olmo jobb-e középen, mint szélen, ez egyértelmű. Viszont ő szélen IS jó, ha pár %-ot vissza is esik a játéka. Viszont két olyan magas szintű játékosunk van (sőt, Fermínnel együtt még egy), akik középen a legjobbak. Innentől kezdve az a kérdés, ki esik vissza a legkevesebbet balra kitéve. Ez lesz majd a kérdés. Ha Raphinha ilyen stabilan tud baloldalon is játszani, oké, de azért ballábasként neki a kényelmetlenebb, ez biztos.

És ne felejtsd el azt sem, hogy Flicknél a szélső nem azt jelenti, mint Xavinál. A szélsők kifejezetten inkább a tizenhatos sarka környékén vannak, és a szélsőbekkek tartják a szélességet. Olmo bőven komfortosan játszana ott is, ha erre kerülne sor, simán szembe kerülne a kapuval bármikor.

Szóval nem az a lényeg, hogy bárki ki akarná tenni Olmót a balszélre. Az a kérdés, melyik kezünkbe harapjunk a két nagy tízesünkkel, ha meg Fermín van épp a pályán Raphinha helyett, akkor pláne nem kérdés. De majd kiderült, melyik verzió a jobb.

Flick rendszerében szerencsére a brazil ballábassága nem akkora baj, mert így kifelé cselezve is tud lasztikat betuszkolni, lásd első gólpassz, vagy a hétvégi kialakított ziccerei közül pár. Xavinál ez nem működött, nem volt elég jól érkező második hullám (sőt, első sem, mert Lewy rendre félpályán ragadt abban a rendszerben). Most van érkező középpályás, és Lewy is jó helyen kószál, hatékonyabb lehet egy ilyen nem inverted szélső, mint Xavinál. Ha ez ilyen jól fog működni, oké, de alapvetően a két játékost összevetve alighanem Olmónak természetesebb a balrább tolt poszt, ez szerintem egyértelmű, természetes posztjának is tekinti ő maga is, ott játszotta a karrierje nagy részét is. Csak nem vonalra szegezve, hanem belül. Nyilván ha sérülés nélkül klasszis szintet hoz 10-esben nem lesz rossz igazolás, de akkor is kicsit... fura, és ha emiatt nyeljük a gólokat hátul és teszünk tönkre megint egy 17 éves kölyköt, akinek még csak perceket kéne a pályán tölteni, akkor többet fog ártani a leigazolása (egy vkp helyett), mint amennyi hasznot hoz. Akkor is, ha mint játékos, remek igazolás lesz.

Pont ezért volt ugye Olmó egy "felesleges" igazolás. Senki nem kételkedett abban, hogy jó lesz, önmagában ebben én sem, csak a balszélső meg ugye egyéb posztok problémája nem lesz megoldva vele. Ha 10-esbe jött, akkor emiatt egy posztot tekintve rossz igazolás volt, ha balszélre, akkor posztot tekintve jó, hiányra jött.
gránit
Director del Fútbol

2024.08.28. 01:05:51

sansz írta:
2024.08.28. 00:47:16
Az eredmény pedig az, hogy Lewa nem tette el a gólját. Így az eredménye nulla.
Ha elveszik a gólját, ahol nem is volt szabálytalan, akkor még szép, hogy nem teszi el. Amit meg kellett tennie, azt most is megtette. Volt egy mellé lőtt lövése, a gólt meg higgadtan, rutinosan oldotta meg.

A Rayo-játékos nagyon is kirakta a lábát, csak azt várva, hogy Koundé hozzáérjen. Nagy színész bagázs volt amúgy ez a Rayo. Az első félidőben is ezt csinálták. Odadörgöli a fejét Koundé-ba (nagyon rászálltak, valószínűleg úgy ítélték meg, hogy őt a legkönnyebb kizökkenteni), aztán dob egy hátraszaltót és fetreng, miközben Koundé nem csinált semmit. Az ilyen színészeket szórogatnám ki pirossal.
sansz írta:
Megint megakadályozott pár támadásunkat
Pontosan melyiket? Mert mindig előjön ez, hogy megakadályozza a támadásainkat. Melyiket akadályozta meg?
sansz írta:
2024.08.27. 22:36:47
Flick viszont Lewát akkor se cseréli le 20 percre se,ha van kire. Oké,hogy a maga részéről szívesen tartotta volna a padon,aztán,ha lesérül Lewa,akkor jöhet, de ez minden csak nem a fiatal érdeke.
Kire cserélje le? Van egy szem Pau Victor, a harmadosztály királya, akiben Flick úgy tűnik, egyelőre nem nagyon bízik. Talán Fermín még az, aki ha szükség van rá, felmehet csatárba, mezőnyjátékban úgysem kimagasló, lőni viszont tud.
baas11
Entrenador del Barça

2024.08.28. 01:05:09

sansz írta:
gránit írta:
2024.08.28. 00:16:52

A gólt szerintem jogtalanul vették el. A hazai játékos szinte kínálta a lábát, hogy érje el Koundé. Ha valaki keresi a kontaktot, az szerintem nem kéne hogy szabálytalanságot jelentsen a másik részéről. Lewandowski ma is eltette volna a maga gólját.
Teljesen jogos volt, hogy elvették a gólt, ennél nehéz egyértelműbb szabálytalanságot ítélni. Rátaposott az ellenfél lábára, ne mondjuk már, hogy ő tette alá... Az eredmény pedig az, hogy Lewa nem tette el a gólját. Így az eredménye nulla. Megint megakadályozott pár támadásunkat, alig passzolt, azt se túl pontosan. Egyszerűen semmi. Miközben most sokan Ferrant szidják, pedig az egész csapat igen rossz volt az első félidő nagyobb részében. De legalább aktív volt Yamal, Raphinha és Ferran is, csak Lewa nem csinált semmit. Ezért nem értek egyet azzal, mikor azt mondjuk, hogy nem baj, ha nem csinál semmit a befejező csatár, ha rúg x gólt... Mert x gólt eltesz, de y gólnak meg a lehetőségét is elveszi. Egy ilyen csapat ellen sokkal jobb lett volna, ha Raphinhából, vagy akár Ferranból van kettő (vagyis hasonló játékosból) aki jobban tud támadást építeni, dinamikusabban be tud robbanni kapu elé.

Amúgy szerintem ma Ficket meglepte az ellenfél, nem arra készültek, hogy így fognak rohamozni és meg akarják nyerni a meccset... Nem is Olmo beállása változtatott, hanem már az első félidő végén elkezdtünk normálisan játszani. Aztán persze Olmo parádésan állt be, de megint csak azt tudom mondani, hogy volt egy közepesen rossz Ferran és egy botrányosan rossz Lewa, akkor Olmo miért nem Lewát váltotta, Ferran meg mehetett volna Lewa posztjára? Költői a kérdés.
Azért a vége is izgalmas lett, Pedri lecserélése után mintha eltűnt volna a középpálya, Ferminnel szerintem sokat gyengültünk. Egyből lett pár lehetősége az ellenfélnek...
Látom, Koundét is dicsérik páran. Szerintem az első félidőben botrányosan gyenge volt. Lassú, darabos...Yamallal jól elpasszolgatnak, ez igaz, de hiányoltam azt a Koundét, aki még ellenünk lefutotta az egész csapatunkat...A második félidőben, mikor a csapat egésze jobb volt, már Koundé is jobb volt.

Flick Yamal-Pau cseréjét sem értem, ilyen öt percekre minek? Mármint, ha akarná kímélni Yamalt, megérteném, de akkor szedje le a 70-ikben. Utolsó percekre teljesen felesleges, ráadásul a végét így kevesebben is fejeztük be.
Akkor tudtunk csak kicsit rendeződni amikor mar ők hagyták, a vezetés utan… de ebben semmi meglepő , nem lehet gyerekekkel pláne amnyilval egyszerre mint nálunk Felnőtt profi sorozatokban fenntarthatóan teljesíteni , ilyen nem létezik, lehetetlen !

Azert mert Ferran totálisan haszontalan a játék szinte minden elemében … tok mindegy h a többiek milyenek !
A többit adom…

Ha tudnak 1 vagy 2 minőségi felnőttel még erősíteni a keretet ( Cancelo ,Tah , Leao , Fábián Ruiz…..) … elnézve Flicket még akármi is lehetne ez a szezon, akármi !
Attól tartok h míg visszatérnek Araujoek nem fogjuk kihúzni kolykokkel …es nem is elvárható
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
Válasz küldése