ocsike83 írta: ↑2024.08.28. 08:32:34
Én kb. ezt vártam Flick-től, amit az elmúlt 3 meccsen mutatott a csapat körül. Nyilván ebből még messzemenő következtetéseket nem lehet levonni. Ki tudja, hogy nála is eljön-e majd a "....om tele van ezzel, így tényleg ne lehet dolgozni" effektus.
De eddig tetszik, amit látok tőle (igaz az elődje nem tette magasra a lécet):
1) német precizitás, a végsőkig küzdés. Ugye volt anno a a mondás, hogy "A futball olyan játék, amit 22-en játszanak 90 percen át, és a végén mindig a németek nyernek.” Ezt az elmúlt 3 meccsen látni véltem nálunk is
2) Teljes higgadtság, német elegancia a kispad mellett. Nem tutyimutyi, nem idegbeteg, Teszi a dolgát.
3) (Egyenlőre) nem foglalkozik a külsőségekkel. Bírókkal, ellenfél játékosaival...
4) Nem rinyál, panaszkodik fűre, időjárásra, kialvatlanságra, vékony keretre.....
5) Egyenlőre működik nála a "Nem baj, van másik" dolog. Kérdés, hogy meddig bírja ezt csinálni. Lassan naponta dőlnek ki játékosai...
No igen, egyelőre... Xavi sem reklamált sokáig, ha nyersz, könnyű.

Idegbeteg is csak az utolsó szezonjára lett. De ezzel a kerettel bizony simán belefuthatunk nyeretlenségi szériákba is, majd meglátjuk. Mindegy, mert amúgy Xavival nem volt nagy bajom ilyen téren, szerintem túl volt kapva kicsit a dolog, fél évig emlegette mindenki a füves történetet is. Nagy sérüléshullámban sem zavart, ha felemlegette. Általában elég egyenes volt. Flick-ben sem fog zavarni ha valami meccset a sérültekre fog, mert itt is elég reális lesz sajna. Nem az érdekel, mit mond, hanem hogy megtesz-e mindent az adott helyzet megoldásáért, és mennyire jól tudja befoltozni ezeket a nagy lyukakat. Eddig értelmezhetetlenül jól tette, de ez nem mehet a végtelenségig.
De az első pontban 100%-ig egyetértek, nekem amúgy az utolsó két meccsen semmi kétségem nem volt a győzelem felől, nem találni kellett 1-2 gólt, hanem csoda lett volna, ha nem rúgunk párat. A játéka is jóval képlékenyebb, mint Xavié, többféle módon is építünk támadást, Xavi is próbálta javítani a kontrát, de azért necces volt, itt sokkal tudatosabbnak érzem őket (bár ehhez nem a legalkalmasabbak továbbra sem a játékosaink). Egyérintős betörések is tudatosabbak, az is látszik, hogy tudják, kinek kell kimozognia esetleg épp a védővonalból, és kinek kell mögé indulni, egy szélső számára általában legalább két opció van középre játszásnál, ebből lett ugye tegnap is mindkét gól, általában jön röviden is valaki, Xavinál ez sem volt jellemző. Ez alighanem a legnagyobb javulás, és leginkább védjegye Flicknek, élesebb bepasszok, vagy a centernek, vagy a második hullámban érkező kp-nak, legyen az Olmo, Pedri. Konkrétan két full ugyanolyan gólt lőttünk letükrözve. És elég jól beillesztette a taktikát hamar, a játékosok egész jól meg is valósítják, rengeteg ziccert dolgoztunk ki.
A passzsebesség ég és föld a Xavi-féle csapathoz képest, ami azért nagyon meglepő, ismerve Xavi játékos múltját.
Az erőnlét már most ég és föld, pedig Xavinál sem volt épp rossz, csak közepes, ő is bőven előrelépett a Valverde korszak vége, a Setien és a Koeman korszak után.
Eddig egyedül Ferránba, Martinba tudok belekötni, ezek kicsit öntökönrúgások voltak, (főleg Ferrán, mert ha Baldét pihentetni kellett, akkor ez van), illetve Lewy és a fiatalok lecserélhetetlensége kicsit aggaszt, de hosszú még a szezon, majd kiderül, mi a tendencia.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy