Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ezt évek óta nem értem, hogy lehet, hogy ennyire inkompetens vezetők üljenek a vezetői székekben, hogy senki nincs aki rájön, hogy a részsikerek csak elfedik a valóságot, amely az, hogy színvonalában a világ legjobb, legdrágább bajnoksága lehetne, de olyan dolgokkal mint például a kritikán aluli bíráskodás megölik a nézői élményt.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.31. 06:30:25Transzferpiac 23/24
Pl -768
Seria A -310
Ligue One -129
Bundesliga -114
Saudi Pro league -232
.
.
.
La Liga -12 (-649500/klub)
![]()
![]()
![]()
A nagy részével egyetértek, ez Lewyn és DJ-on kívül szimplán csak versenyképes fizetés (Gündogané lógott még ki, de ingyen jött és a csapat legjobbja volt, és nem is volt több, mint egy nagyobb sztáré egy nagyobb klubban).sanika01 írta: ↑2024.08.30. 21:28:38Hogy a fizetéses buliba én is beszálljak, szerintem amúgy összeségében nincs olyan nagy baj már a fizetésekkel. Én személy szerint mindig a nettó béreket nézem, mivel szerintem az az irányadó. Szinte minden országban változik az adózás, így ha valaki 6 milliót akar megkeresni (nettó, azaz haza is akarja vinni), akkor neki szerintem gyakorlatilag mind1, hogy az adó utána mégegyszer egy annyi, vagy épp kicsivel több, esetleg kevesebb.
Így ha ebben a formában vizsgáljuk, akkor csak az lista első 3 helyén szereplő játékossal van gond, az összes többi átlagos fizetésnek számít, ahogy Gránit is írta korábban. Szerintem ha ezeket valahogyan le lehetne vetközni, és nem csak lecserélni a neveket, akkor végre rendbe kerülhetne minden. Csak ez ha jól látom, ha valamiféle csoda nem történik, leghamarabb 2 év múlva jöhet el.
Amúgy korábban említette már valaki, szerintem is az lehetne a legjobb megoldás, ha kisebb fixet osztanának ki, majd ésszerő bónuszokat kaphatnának, pl. lejátszott meccsszám, kupák alapján. Így simán ki lehetne játszani a lelátón való "drága" szurkolást.![]()
Az is én voltam
Azt nem tudom, a Manchester United is úszik például az adósságban. Szinte mindenki úszik az adósságban, csak ezt egyedül velünk kapcsolatban hangoztatják, mert minket szívat a Liga. Ez olyan, mint a BL és a svájci rendszer. Az újságírók elkezdenek hülyeségeket irkálni, és el is hiszi nekik mindenki.
https://swissramble.substack.com/p/live ... ces-202223Troym írta: ↑2024.08.30. 20:15:01Nem tetszik, egyáltalán, ami velünk történik.
De az sem, amilyen áldozatszerepben tetszelgünk.
A Real és más csapatok sem 2-3-4* akkora pénzt fizetnek a felnőttcsapat bérére összesen és ők nem tartoznak tucatnyi volt játékosuknak.
Az euró/font váltás igaz, jogos, tehát PL élcsapatok bérkerete 15%-al magasabb, sorry.
Akkor a Pool 680 milliós bevételre költ 150 milliót bérekre
Nem tetszik, egyáltalán, ami velünk történik.
A font-euró átváltást azért végezd el, mielőtt összehasonlítod a miénkkel...
A bevétel nem csak a focicsapatból érkezik és ki kell ám fizetni a a női focistákat, kosárlabdázókat, kéziseket, Messi elmaradt pénzét, a szertáros nénit, stb.
Hasonlítsd össze a bevételeket isTroym írta: ↑2024.08.30. 18:22:04Egyébként durcázhatunk az "alacsony bérkereten", de pl a Capology szerint a Bayern 273 milliót költ felnőttcsapat játékosok bérekre, a Dortmund 105 milliót költ évente, a Milan 101 milliót, a Juventus 130 milliót, az Inter 142-t, a Liverpool 125-t, a ManUtd 185-t, az Arsenal 170-et, a Real 280at, mi 225-t.
Biztos téved a portál mindkét irányba, de a nagyságrendek csak-csak összehasonlíthatóak.
Eszerint is top3-5 a bérkeretünk és puffogunk miért nem lehet több, miért kell csökkenteni?
A Laliga 2 legmagasabb alapbérét Frenkie és Lewa kapja.
Kis összehasonlítás: Gvardiol bére 10,5 millió, Bastonié 10,1m, Inigoé 9,4m.
Szerintem elbeszélünk egymás mellett.
Már ne haragudj, de az FFP számítások a klubb bevételi és kiadási oldalai alapján törénnek. Hogy lehetne nem a gazdasági részről nézni ezt?FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.30. 17:20:17Te is egyoldalúan nézed a dolgokat. A La Liga FFP-jéről van szó, és nem a gazdasági jelentésről.
Te írod, hogy Laporta 19-re lapot húzott. Nem húzott semmit. Ha nem húzza meg a gazdasági karokat, még összejön 6-700 milliós költségvetési hiány. Amúgy a La Liga ezt mivel gondolta volna kompenzálni? A vacak 200 milliós CVC-jével? Messit, Busquetset, Lenglet stb. továbbra is fizetni kell. Nem vesznek számításba semmit, csak a számok alapján kalkulálgatnak.
Igen, van 2+ milliárdos tartozásunk a stadionnal. De úgy tudsz törleszteni, ha gazdaságilag fejlődsz, növekszel. Ezt akadályozzák.
Pl. Itt van az idei év. 10 millióból hozhattuk volna Rabiot és Chiesat. Nem engedik. Növekedett volna a klub értéke 70 millióval, ehelyett egyszer ha talpra állunk elkölthetünk majd 100+ milliót a 2 posztra, és az is lehet, hogy beváltak volna, vagy nyerünk az eladásukon.
Nem számítva azt a több tízmilliós veszteséget, amit elbukunk egy gyengébb BL, Bajnoki, szuperkupa teljesítménnyel.
Sehol, egy bajnokságban nem számítják a tartozást, a bevételt, a kiadást ilyen szigorúan.
Költségvetési hiányunk pedig pontosan a gazdasági karok miatt nem volt. Ahogy mindenhol költekezhetnek nyakra főre, itt azoknak a bevételeknek is csak 5-15%-át lehet felhasználni.
Leírtam azokat a számokat, amik ténylegesen számítanak, és most azt, hogy 3 éve nem hoztunk mínuszos évet.
A kutyát nem érdekli, ki mit gondol, és hogyan érték el.
Megfelelünk minden UEFA által elvárt szabálynak.
Csak az önkényes Tebas hasraütésszerű 1/4, 1/2, nem igazolhattok, nem regisztrálhattok, madridi szabályoknak nem.
A klub ha a futball is a fő profilja, egy gazdasági szervezet, aminek teljesen ellehetetlenítik a működését.