Raphinha

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.

Szerinted:

A szavazás 2022.09.12. 12:50:24-kor befejeződött.

- jó vétel volt, fontos lesz a csapat számára
25
81%
- más játékosra költöttem volna az összeget
5
16%
- teljesen fölösleges átigazolás
1
3%

Szavazatok száma: 31
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.10.02. 15:56:10

Nem csak Raphinha miatt, de ha már értékekről beszélünk, nagyban befolyásolja a játékos értékét a formája, csapat formája.
Nekünk ezért is nagyon kellett Flick.
Off: kíváncsi lennék most a tavalyi xG vitákra
Bajnokság 21,29-re 25 lőtt
BL 3,77 5 lőtt gól :)
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.10.02. 15:49:17

LG írta:
2024.10.02. 15:41:32
+ az életkor is tényező. A fenti játékosok mind a fiatalabbak.
Igen, ez a TM értékben az egyik legfontosabb tényező ilyen esetben. Antony remek példa, folyamat mentek az összehasonlító videók, egy poszt, egy nemzetiség, kétszer annyiért vették meg, azóta meg szerintem már nagyobb mém ott, mint szegény Maguire volt. A kor az ilyen, ezért került kétszer ennyibe, de közben meg óriásiakat lehet vele bukni. A mi brazilunkkal azért túl nagyot nem lehetett, nem az ígéretet vettük meg. Más kérdés, hogy a Barca két évig nem fogta fel, hogy nem egy Dembélét vett. Vele meg Kessiével kapcsolatban volt az az érzésem, mintha soha nem láttak volna tőlük egy percet sem a korábbi csapataiknál, vettünk két Porschét aztán néha eldöcögtünk velük a boltba feeling, Kessiért box to boxként harangozták be, mikor az egyik legrosszabb nyolcas akit életemben láttam, Raphinhát meg szambafocistaként, még emlékszem a "Raphinhával visszaköltözik a joga bonito a klubba" bejelentésre. Fogalmunk nem volt, kiket vettünk, és ez elég komoly szakmai felkészületlenségre mutat rá. Edzői oldalról jobban, mert feljebb nem tehet mást egy sportigazgató/elnök, hogy vesznek egy remek játékost, ami megtörtént.

Rodrygót annyiban védeném meg, hogy a fickó nem sokat játszott életében a posztján. Nem tudom, nem hozta volna-e le Vini számait, ha balszélen mehetne, meg azt sem, mennyivel hozott volna kevesebbet Vini, ha ő szorul ki a másik szélre.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.10.02. 15:41:32

FcBarcelona1 írta:
2024.10.02. 15:04:58
Chino írta:
2024.10.02. 14:43:59
Amúgy ami Raphinhával kapcsolatban számomra hatalmas vicc, hogy mennyire alul van becsülve a tm-en. Egy Rodrygo 110 millió, Endrick 60, Güler 40 etc. míg a brazil kapott egy 50 milliós értéket, pedig mindhármat simán kenterbe veri.
Azt is vedd figyelembe, hogy egy csere volt eddig, először Dembelé, majd Yamal cseréje. Sokkal több van benne, mint amit az utóbbi 2 évben láttunk tőle, pedig az sem volt kevés.
Ma olvastam, hogy a legjobb formában lévő brazil. Ha így folytatja, hamar eléri az ára a 100 milliót. Tavaly írtam gól+gólpassz statisztikát 90 percre vetítve. Sokkal jobb volt már tavaly is, mint pl. Rodrygo.
Ettől függetlenül továbbra is azt mondom, megvannak a korlátai, és továbbra is szívesen látnék egy minőségi bal szélsőt. Yamal még mindig csak 17. Raphinha Flick alatt 3 poszton is bevethető, így simán meg lehetne osztani a perceket 3 játékos között.
+ az életkor is tényező. A fenti játékosok mind a fiatalabbak.
bence0330

2024.10.02. 15:38:57

brazilfan írta:
2024.10.02. 15:29:12
A fórumon tavaly is téma volt már, hogy Raphinhát kicsit hátrébb kellene vonni, de nem tudom, hogy nem akkoriban sérült-e meg. Közben Xavi felhozta Yamalt a szélre, akivel mostanra megoldódott a szélső poszt.
Így van, a Xavi-érában akkor volt a legjobb egyértelműen, mikor szeptemberben a sérülése előtt játszott jobboldali nyolcast, illetve 10-est. Két ilyen meccse volt, két 20 méterről lőtt gólt eresztett meg ezeken, közben ugyanúgy parádézott, mint most. Ott lehetett volna ütni a vasat még, csak lesérült, utána meg valahogy nem került oda megint, nem tudom, miért, főleg, hogy akkor a baloson azért egy bőven használható Felix volt, nem egy mostani duplanulla Torres (hú, de jó lett volna, ha a portugál itt lenne a spanyol helyett... mi kreatív támadókvartettünk lenne, te atyaég...)
FcBarcelona1 írta:
Azt is vedd figyelembe, hogy egy csere volt eddig, először Dembelé, majd Yamal cseréje. Sokkal több van benne, mint amit az utóbbi 2 évben láttunk tőle, pedig az sem volt kevés.
Ma olvastam, hogy a legjobb formában lévő brazil. Ha így folytatja, hamar eléri az ára a 100 milliót. Tavaly írtam gól+gólpassz statisztikát 90 percre vetítve. Sokkal jobb volt már tavaly is, mint pl. Rodrygo.
Ettől függetlenül továbbra is azt mondom, megvannak a korlátai, és továbbra is szívesen látnék egy minőségi bal szélsőt. Yamal még mindig csak 17. Raphinha Flick alatt 3 poszton is bevethető, így simán meg lehetne osztani a perceket 3 játékos között.

Amúgy meg VB óta, közel két éve hozza a 90-100 percenkénti 1 gólpontos átlagot, ez már elég nagy minta ahhoz, hogy kijelenthessük, ő kb ezt tudja, főleg, hogy ezt legalább 3 posztról harácsolta össze, nagyrészt nem legideálisabb helyről, még a jobbszélen is oda volt szegényem szögezve a vonalra, pedig befelé húzódó jobbszélsőként sokkal jobb. Nem mondom, hogy 50-el fogja befejezni, ha nem sérül le, de szerintem úgy nagyságrendekben, ha a csapat nem esik teljesen össze, és nem történik semmi előre nem látható, vagy ha nem szorul ki nagyon balszél felé, akkor 35-40 benne van minden sorozatban úgy, hogy beleveszem az ilyen meccsvégi kieresztéseket, meg a túljátszatásból adódó pármeccsenkénti enerváltabb teljesítményét.
Ez mai piacon 100 milliós játékos, belevéve a mezőnymunkáját. De igen, annyira leszedáltuk, és annyira lábtörlő volt néha nálunk, hogy lehet, hogy sajna reális volt az a "csak" 50 millió.

Ez szerencsére Yamalban is benne van, meg Lewyben is. Talán Olmo sem maradna el nagyon, csak hát ott a percek a kérdésesek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.10.02. 15:42:38-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.10.02. 15:29:12

Chino írta:
Szerintem annyira jogtalan nem volt az elküldésére irányuló hsz-ek. Jobb oldali vonalszélsőként és balszélsőként nem tudott sem játékban sem eredményességben sokat hozzátenni a csapat erdményességéhez, így egy olyan játékos volt, aki beáldozható lett volna, hogy más poszton erősíthessünk.
Igen, az volt az egyik fő érv ellene, hogy nem tud cselezni, nem jó az 1v1-ekben. De például gólpasszokban tavaly is a legjobbunk volt.
Chino írta:
Flick viszont talált neki egy olyan pozíciót, amiben fickándozhat és a csapat meghatározó embere.
A fórumon tavaly is téma volt már, hogy Raphinhát kicsit hátrébb kellene vonni, de nem tudom, hogy nem akkoriban sérült-e meg. Közben Xavi felhozta Yamalt a szélre, akivel mostanra megoldódott a szélső poszt.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Chino írta:
Amúgy ami Raphinhával kapcsolatban számomra hatalmas vicc, hogy mennyire alul van becsülve a tm-en. Egy Rodrygo 110 millió, Endrick 60, Güler 40 etc. míg a brazil kapott egy 50 milliós értéket, pedig mindhármat simán kenterbe veri.
Chino
Llegenda del Barça

brazilfan írta:
2024.10.02. 11:22:00
A góljához annyit, hogy tőle indult az akció, a 16-os vonaláról passzolt Pedrinek, és abban a pillanatban indult befelé, így ért oda a kipattanóra. Nem tudom, hogy a Leedsben milyen volt, én tavaly, a tavaszi BL-meccseken vettem észre, hogy egyre agresszívebb és egyre gyorsabb.
Akárcsak a meccsei többségén, tegnap este is csapatkapitányhoz méltóan játszott.
És mindig eszembe jut, hogy milyen sokan el akarták volna küldeni.
Szerintem annyira jogtalan nem volt az elküldésére irányuló hsz-ek. Jobb oldali vonalszélsőként és balszélsőként nem tudott sem játékban sem eredményességben sokat hozzátenni a csapat erdményességéhez, így egy olyan játékos volt, aki beáldozható lett volna, hogy más poszton erősíthessünk.
Flick viszont talált neki egy olyan pozíciót, amiben fickándozhat és a csapat meghatározó embere. Nekem egyedül a távoli lövései számának, de leginkább hatékonyságának a hiánya probléma vele kapcsolatban. A Leeds-ben ebben az aspektusban kimagasló volt, de itt valahogy nem megy neki.
Illetve ami a csk szalagot illeti tökéletes helyen van nála. Sajnálni fogom, ha De Jong vissza fogja kapni, de valamit valamiért. Hatalmas szükség van a hollandra. Nagyon bízok benne, hogy Flick neki is megtalálja a tökéletes szerepkört és Inigohoz, Lewyhez, Raphinhához, Koundéhoz stb. hasonlóan ő is második virágkorát éli majd. A Koeman és Xavi kezdeti érájában en bloc top 3 volt a csapatban, talán ezt vissza lehet hozni.

Forca Barca!!!!
bence0330

2024.10.02. 13:44:40

brazilfan írta:
A góljához annyit, hogy tőle indult az akció, a 16-os vonaláról passzolt Pedrinek, és abban a pillanatban indult befelé, így ért oda a kipattanóra. Nem tudom, hogy a Leedsben milyen volt, én tavaly, a tavaszi BL-meccseken vettem észre, hogy egyre agresszívebb és egyre gyorsabb.
Akárcsak a meccsei többségén, tegnap este is csapatkapitányhoz méltóan játszott.
Hihetetlen, mennyi ilyen eset van nála. Lőtt már úgy gólt kontrából (abból a zseniális Yamal gólpasszból), mikor ő fejelte ki a labdát szögletnél rövidsaroknál. És nagyon sok ilyen eset van, amit írtál, felveszi a labdát valahol hátul és ő lesz aki beindul pár mp múlva elöl leshatárnál. Ha rendesen be tudna fejezni, és nem izgulna meg topogna el ennyi esetet a kapu előtt, ebben a számára végre ideális szerepkörben konkrétan mehetne egyelőre a világ legjobb játékosa címért. A legtöbb melóért, legnagyobb meccsre gyakorolt hatásért alighanem így is megy, kb Valverdét látom egyedüli ellenfélként.

Igen, főleg idénre óriásit gyorsult, ez nem csak rá igaz. Tavaly sokszor volt nála is az az ember érzése, hogy fut-fut, igyekszik, de nem halad eléggé. Jobb fizikális állapotban van. Leedsben is gyors volt, és ott is tizesként tetszett. Onnan tényleg csak a távoli bombái hiányoznak már, amit látunk, hogy mehetne itt is, bőven megvan a rúgótechnikája hozzá, de valahogy ez önbizalmi kérdés lehet.
DaVeR
Jugador del Barça

2024.10.02. 11:29:27

Valóban jár neki a dicséret. Én meglepődtem anno, hogy hozzákerült a karszalag, de látszik szerintem, hogy mennyit jelent ez neki :) És él ezzel a felelősséggel! Látszik, hogy motiválja, látszik, hogy tudja mivel jár ez a karszalag. Számára ez egy olyan visszajelzés lehet amit kb pénzben sem lehet kifejezni. Élvezi a játékot úgy megy olyan vastüdővel mint anno Alves. Ez az alázat, munka szerintem példamutató és jó helyen van a karszalag.
brazilfan
Entrenador del Barça

bence0330

2024.09.22. 22:03:18

Frenkie-n több okból fura lesz az a szalag. A habitusának semmi köze hozzá, meg hát a csapathoz való hozzáállása úgy általában... Hamarabb adnám Lewynek, Pedrinek is nála.

De hogy ON legyen: 1 gól hiányzik, hogy beállítsa a tavalyi találatainak számát a ligában, és kettő, hogy az eggyel korábbit. :D A hét végére akár meg is lehet, még szeptemberben. Asszem egy csöppet jobban ki vannak aknázva a képességei... És bár most sem egy Haaland a kapu előtt, azért most már kb 1 kihagyott nagy helyzetére jön 1 gól is. Ezt a szintet tartsa meg, akkor ugyan néha idegeskedni kell, amikor a legegyszerűbb ziccernél vörös köd és hibázik, de valljuk be, ez a többiekre is legalább ennyire igaz, és összességében bőven elég lesz.
Troym
Llegenda del Barça

2024.09.22. 22:01:10

brazilfan írta:
2024.09.22. 21:41:00
Ter Stegen kiesésével Raphinha lesz az állandó csk. Jó kezekben lesz nála a karszalag, már régóta nemcsak a hozzáállása példamutató, hanem a játéka is, és idén a gólokat is szállítja.
Yamal többszöri felrúgását nem hagyta szó nélkül, élt a ráruházott jogaival.
Ez addig igaz, amíg visszatér Frenkie, vagy amíg neadjisten le nem sérül, amire azért van esély ennyi sérült mellett.
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.09.22. 21:41:00

Ter Stegen kiesésével Raphinha lesz az állandó csk. Jó kezekben lesz nála a karszalag, már régóta nemcsak a hozzáállása példamutató, hanem a játéka is, és idén a gólokat is szállítja.
Yamal többszöri felrúgását nem hagyta szó nélkül, élt a ráruházott jogaival.
bence0330

2024.09.14. 10:23:59

davi10 írta:
2024.09.14. 10:11:25
Ő lett a hónap játékosa a Ligában, abszolút megérdemelten =D>

Nagyot megy eddig idén, és szerencsére Ő az egyik legkevésbé sérülékenyebb játékosunk. Plusz Flick valahogy azt is el tudta érni, hogy ne csak a jobboson meg középen, hanem baloson is kifejezetten sokat hozzá tud adni a csapathoz.
Sok kérdés nem lehetett, 1. csapatban legjobb stattal és legnagyobb mezőnymunkával egyszerre, ritka az ilyen. Szerintem alapvetően azzal érte ezt el (Xavi is próbálkozott vele év vége felé, csak nem ilyen jól), hogy igazából nincs a baloson, csak a rajzon. A hőtérképen ott van Olmo mellett pár centivel, teljesen szabad a posztja, balon meccsenként 1-2-szer elszalad, és ennyi, nem sok időt tölt ott, ennyit jobbszélen is eltölt kimozogva néha. Baldé érdeme, hogy ezt megteheti, Flick mellett. Neki fontos, hogy a sűrűben legyen, szüksége van társra a klasszis teljesítményhez, szemben egy Yamallal, vagy Dembélével. Flick mindezt nagyon jól meglátta és megtalálta.

Plusz azzal, hogy megbíznak benne, az emberről sikított, hogy bizonyítási vágyból görcsöl (pláne ismerve az életútját, milyen lassan, későn érkezett meg az élfociba látványos tehetség nélkül), és semmilyen megbecsülést nem kapott, ez sajna rossz pedagógia volt korábban. Ettől még szerintem sokat fog balfékeskedni a ziccerekben, de talán kevesebbet, mint eddig. Plusz lényegesen jobb a fizikai állapota, gyorsabb, erősebb, ez cseleknél, ziccereknél is látszik. De ez mindenkire igaz, Pedri is teljesen máshogy néz ki, de még igazából Yamal is, gyorsabbak, magabiztosabbak mindenkinek a megmozdulásai, az övé is. Itt látszik, mennyit számított anno Gabriék megítélésében is Flick. A világ legjobbjaiként játszottak alatta, azóta meg úgy felsőpolc alja. Mindenki állat volt fizikailag, és mindenkinek megtalálta a legtökéletesebb feladatkört.

Majd őt is rotálni kell biztonsági okokból, mert ennyi melót nem lehet heti kettőben bírni, de óriási szerencse lehet, hogy nem hívták be a válogatottba, és pihenhetett egy sort.
davi10
Llegenda del Barça

2024.09.14. 10:11:25

Ő lett a hónap játékosa a Ligában, abszolút megérdemelten =D>

Nagyot megy eddig idén, és szerencsére Ő az egyik legkevésbé sérülékenyebb játékosunk. Plusz Flick valahogy azt is el tudta érni, hogy ne csak a jobboson meg középen, hanem baloson is kifejezetten sokat hozzá tud adni a csapathoz.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Peter
Director del Fútbol

2024.09.06. 11:05:28

Chino írta:
2024.09.06. 10:25:04
Hirtelen csodálkozik az ember, de nem csoda, ő jön a sorban.
Szokatlan, igen, ugyanakkor szimbolikus jelentősége is van.

Nem különösebben voltam oda azért, amit az előző érában láttam tőle a pályán, nem is hullajtottam volna érte könnyeket, ha eladjuk.
A változás eddigi legnagyobb nyertese ugyanakkor kétségtelenül Raphi.

Most látszik csak igazán, hogy milyen és mekkora különbség van egy "szemellenzős", beragadt struktúra, rossz szereposztás és egy alkalmazkodni, változtatni képes struktúra között.
Reméljük kitart ez a változásból adódott lendület nála és az ő példája reális lehetőséget mutathat ahhoz is, hogy az eddig sérülés miatt szerephez nem jutó játékosok esetében is pozitív változást eredményezhet.

Sajnos abban a beragadt és merev struktúrában több játékos teljesítményét bizony nem volt egy leányálom nézni.
bence0330

2024.09.06. 10:55:33

FcBarcelona1 írta:
2024.09.06. 10:42:23
Chino írta:
Hirtelen csodálkozik az ember, de nem csoda, ő jön a sorban. MAtS kapus, Araujo, De Jong sérült.
Amúgy érdekes, hogy a tavalyi szezonban ilyenkor 12 sárgánál tartottunk, most 8-nál. És abból a 12-ből négyet dumálásért osztottak ki, idén ez a szám 0.
Én is olvastam, de valószínűleg ez nem Raphinhának köszönhető.
Valószínűleg a fizikai felkészítés mellett elég jó mentális felkészítést is kapnak a játékosok.
Érdemes elolvasni Pedri, és főleg Raphinha nyilatkozatát, az utóbbi az NSO-n is fent van a La Liga átigazolási piac zárul hírben.
Egyértelmű, hogy ez nem neki köszönhető, egy kapitánynak túl nagy szerepe nincs, és sokkal jobb nem lehet valaki, mint egy másik, ennyit nem számít. De attól még tuti jobb, ha ő van ott, mint SR, vagy szerintem akár DJ. Én szeretem, ha ilyen habitusú játékos a kapitány, aki minden téren példát mutat a pályán, és húzza a mentalitásával a csapatot. Ráadásul nem nagyon tud olyan szabálytalanság történni a pályán, ahol ő nincs ott 1-2 mp alatt, szemben egy Araujóval.
De igen, ahogy írtad, az egész csapat izzik egy teljesen más mentalitástól, ez fentről jön. Nálam továbbra is érthetetlen, miért nem edzett Flick csapatot a BM-en kívül 20 éve, kicsit olyan Zidane feeling, odamegyek, nyerek 3 BL-t és viszlát. :D. Nem kizárt, hogy a két naggyal versenyezne mostanra már a minden idők, de legalábbis a 2000 utáni legjobb edző címre, nem tudom elképzelni, hogy ne lenne több BL címe viszonylag nagy klubok padján ülve. Erre egy szerm BM-es időszak után eljön ide, ahol kb semmi esélye. :D
Na de OFF vége. Részemről Raphinha maradna az első számú kapitány, kérdés nélkül, nem csak habitus miatt, de gyakorlati okokból is, ő mindig ott van a sűrűjében, és ez az új szabályok mellett rettentő fontos, Araujonak esélye nem lenne eltolni egy reklamálni akaró játékost, a brazil meg rengetegszer megtette ezt. Ennek megfelelően szerintem ő vagy Pedri az, akik erre gyakorlati értelemben alkalmasak.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.06. 10:42:23

Chino írta:
Hirtelen csodálkozik az ember, de nem csoda, ő jön a sorban. MAtS kapus, Araujo, De Jong sérült.
Amúgy érdekes, hogy a tavalyi szezonban ilyenkor 12 sárgánál tartottunk, most 8-nál. És abból a 12-ből négyet dumálásért osztottak ki, idén ez a szám 0.
Én is olvastam, de valószínűleg ez nem Raphinhának köszönhető.
Valószínűleg a fizikai felkészítés mellett elég jó mentális felkészítést is kapnak a játékosok.
Érdemes elolvasni Pedri, és főleg Raphinha nyilatkozatát, az utóbbi az NSO-n is fent van a La Liga átigazolási piac zárul hírben.
Chino
Llegenda del Barça

FcBarcelona1 írta:
2024.09.06. 09:46:10
Az FC Barcelona tájékoztatta a La Ligát, hogy Ter Stegen mellett Raphinha lesz a kapitány a pályán, így a kapuson kívül neki lesz lehetősége reklamálni a bírónál az adott szituációban.
Elég nagy változás lehet ez neki az eddigi szerepéhez képest.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.09.06. 10:21:27

FcBarcelona1 írta:
Az FC Barcelona tájékoztatta a La Ligát, hogy Ter Stegen mellett Raphinha lesz a kapitány a pályán, így a kapuson kívül neki lesz lehetősége reklamálni a bírónál az adott szituációban.
Eddig is ő volt a kapitány mind a 4 meccsen. És remekül, higgadtan ellátta végig a feladatát, senkit nem engedett oda soha a bíróhoz, szerintem illik hozzá a szerep, ő amúgy is a leginkább csapatkapitány játékos a pályán vagy másfél éve, mentalitásban, habitusban, fociban, mindenben. Nem mintha ennek nagy jelentősége lenne, bár azért lehet, hogy nem mindegy mentalitásban, hogy egy SR vagy egy Raphinha a kapitány.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Chino
Llegenda del Barça

2024.09.03. 09:04:11

bence0330 írta:
2024.09.03. 01:03:40
Na, megvan, miért játszotta végig még az utolsó meccset is, nem hívták be a válogatottba. :D Van pihi idő most bőven. Igaz, hogy el van tiltva egy meccsről, de ez akkor is kemény.

Jelenleg már a Leedsinél is jobb Raphinhát látunk, egy dologban nem, a távoli lövései nem ülnek, de lehet ilyen önbizalommal 1-2 hónapon belül megtalálja őket, de jó lenne. Most lőtt gólt a Copán is szabadból, de itt ha nem is rosszak, valahogy épp nem sikerül soha, pedig aztán bőven benne van a lábában, 12-t lőtt 16-oson kívülről két szezonban a PL-ben, jóval kevesebb lehetőségből, most meg 3-nál tart két év alatt, óriási a visszaesés. Ha még ezt az egyet megoldja Flick, akkor a világ legjobb, de mindenképp leghasznosabb játékosai között lehet idén akár.
Én ebben távolról sem lennék biztos. Igaz, hogy többet húzódik be középre, de így is inkább a bal oldalon van, onnan pedig kevesebb lehetősége van ballal lőni. Jellemzően ő is befelé húzva lőtt, ez most nem fog menni, hiába mozog szabadabban. Nem is nagyaon emlékszem, hogy szabadokon kívül volt-e idén lövése 16-20 méterről.
De igazából nem gond, Yamal és Olmo lő annyit távolról, hogy ez ne jelentsen gondot.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.09.03. 01:03:40

Na, megvan, miért játszotta végig még az utolsó meccset is, nem hívták be a válogatottba. :D Van pihi idő most bőven. Igaz, hogy el van tiltva egy meccsről, de ez akkor is kemény.

Jelenleg már a Leedsinél is jobb Raphinhát látunk, egy dologban nem, a távoli lövései nem ülnek, de lehet ilyen önbizalommal 1-2 hónapon belül megtalálja őket, de jó lenne. Most lőtt gólt a Copán is szabadból, de itt ha nem is rosszak, valahogy épp nem sikerül soha, pedig aztán bőven benne van a lábában, 12-t lőtt 16-oson kívülről két szezonban a PL-ben, jóval kevesebb lehetőségből, most meg 3-nál tart két év alatt, óriási a visszaesés. Ha még ezt az egyet megoldja Flick, akkor a világ legjobb, de mindenképp leghasznosabb játékosai között lehet idén akár.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.08.31. 20:48:10

Eddig ő a szezon "igazolása". Előző szezonban is nagyon jól tudott élni azzal a játéklehetőséggel, amit kapott, de ahogy megkapta idén a nagyobb bizalmat, elkezdett olyan teljesítményt hozni, amit én álmaimban sem hittem volna, hogy benne van. :shock:

Idén eddig MVP, pedig vannak még kiváló teljesítmények csapaton belül.
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.08.31. 20:16:22

Cseri írta:
2024.08.31. 19:26:21
Parádé,amit ma játszott! Megérdemelte,alázatos,szerény,megy mint a gép,és végre a jó zsugák mellé jöttek a gólok is. Nagy szezonja lehet,amivel odaszúrhat a kritikusainak is!
Nemcsak csapatkapitány lett, hanem vezéregyéniség is, igazi csapatjátékos, kórosan túltengő egó nélkül.
Válasz küldése