Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Én nagyon nagy rajongója vagyok a keretplafonoknak, ez az amerikai major sportágakban nagyon jól működik. Sőt, ott sokkal szigorúbb és egységesebb, mint a La Ligában, mert utóbbiban még így is hatalmasak a különbségek a csapatok között, és a szabály nem egységes, hanem csapatokra szabott. Nem is a mezőny összerázása a céljuk, hanem valóban a csődök elkerülése. Az akkori helyzethez még hozzátenném, hogy azokban az években végigsöpört a világon egy gazdasági világválság, ami sok klub bevételeit megtépázta.El Sie7e írta: ↑2024.09.15. 13:35:04Amikor bejöttek ezek az ffp szabályok akkor nagyon nagy szükség volt rájuk. Nem tudom ki olyan öreg, hogy emlékezzen de 2013 előtt iszonyatosan nagy adóssága volt minden spanyol csapatnak és sorra indultak a csődeljárások. Piszkosul keméynen rendbe kellett tenni a pénzügyeket.
Csak az összefoglalót láttam. Az elsőről nincs benne szemből vagy hátulról hogy hol volt a keze ami fura, de úgy tűnik hogy jogos. A második az olyan amilyen. Volt vagy 10 ilyen eset nekünk tavaly amit nem néztek vissza a la ligában és ezek alapján 11es. Én befújnám ezeket, szerintem jogos, csak akkor fújják be mindig és mindenkinek.
Konkrétat nem tudnék hozni, hisz nem ragad meg mikor hol volt (én is a Kane esetet tudtam volna csak fejből, dunsztom nincs, ki kérdőjelezte azt meg, egyértelmű volt, de ez az eset még annál is egyértelműbb, a labda a közelében nem volt annak, hogy elhagyja a játékteret), megnézem a nagyobb angol klubok összefoglalóját mindig, néha a teljes meccset, a spanyolokét már rég hanyagolom, semmi értelme. Olaszban is van kedvenc csapatom, úgyhogy fordulónként 1 meccset onnan mindig látok. De láttam már sok ilyen esetet, 100%-os büntető, mezőnyben is 10/10-szer szabálytalanság, semmi jelentősége, hogy a labda már odébb van. Eleve ugye a labda mindig odébb lesz egy szabálytalanságnál, hisz az pont nem labdát fog találni, csak a távolság a különbség, ennek meg nincs jelentősége, és teljesen egyet is értek vele.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.15. 11:40:26Kíváncsivá tettetek. Bevallom mostanában Barca meccsek mellett nem nézek sok egyéb bajnoki meccset.
A Barca nem kap ilyenre büntetőt, nem emlékszem a 20+ éves szurkolási pályafutásom alatt.
Tudtok olyan példát hozni, ahol elrúgták a labdát, és az utána következő szabálytalan belépő után adtak büntetőt? Ami eszembe jut, EB-n Kane hollandok elleni büntetője, ahol a szakértők is megkérdőjelezték a jogosságát, ahol pedig simán veszélyes volt a játékosra Dumfries rúgása.
Kíváncsivá tettetek. Bevallom mostanában Barca meccsek mellett nem nézek sok egyéb bajnoki meccset.
A Barca szerintem innen kb már csak felfelé fog menni, nem lesz ebből egycsapatos liga soha. Nyilván a liga összességébe gyengül az ffp miatt, de ha megnézed, a Madrid sem tud összevásárolni csak úgy bármit, ez általános probléma. Tebasék a padlóra küldték a ligát, és tönkretettek olyan klubokat, mint a Sevilla. De ez szerintem független a madrid-barca témától. Tényleg az az egy szerencse, és azért nem előzött még be csont nélkül legalább az olasz és a német liga, mert a tehetség, főleg mélységében itt a legnagyobb, az egész elsőosztály képes lenne versenyképes lenni, a jobbak akár BL-ben is akkor is, ha csak helyi nevelések, vagy legalábbis spanyolok állnának ki. Így még kis pénzből is ronda, de versenyképes focit tudnak hozni a csapatok. A többi liga ilyen ffp mellett nagyobbat esne vissza szerintem, az olaszok pláne.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.15. 09:16:43Szerintem nem is ezzel van a baj.bence0330 írta: ↑2024.09.15. 09:01:27Nekem egyik tizivel sem volt bajom, szerintem mindkettő jogos volt teljesen. Az sokkal jobban idegesített, ami már évek óta megy, hogy az ellenfél körüllövi a kaput, széttöri a kapufát, de gólt képtelen lőni.Állítom, ha nem Real Madridnak hívták volna ezt a csapatot, de teljesen ugyanúgy fociztak volna, alsó hangon 2 gólos hátrányba kerültek volna.
Hanem ezzel
https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona ... e-5-games/
Szerk: mármint a nyomásgyakorlásra gondolok. Nem érdekel hány büntetőt kapnak.
Ez ilyen formában egy vicc. Majd jön, hogy még elmaradt 3 büntető. Meddig lehet ezt még csinálni?
El tudod azt képzelni, hogy más bajnokságban ilyet csinálnak büntetlenül? Ehhez még jön az FFP-jük. Külsős szemmel egy vicc az egész liga, és ha egy csapatossá válik pár (3?) év múlva nem túl sokat fognak fizetni a közvetítési jogokért.
https://barcauniversal.com/lamine-yamal ... ntroversy/
https://sports.yahoo.com/doing-himself- ... 00140.html
Szerintem is jogosak voltak a büntetők, a Real ereje pedig abban van, hogy az ilyen húzós meccseit nagyon nagy százalékban behúzza. A formájuk viszont továbbra sem túl meggyőző, én reménykedem benne, hogy az ősszel tudjuk növelni az előnyünket.bence0330 írta: ↑2024.09.15. 09:01:27Nekem egyik tizivel sem volt bajom, szerintem mindkettő jogos volt teljesen. Az sokkal jobban idegesített, ami már évek óta megy, hogy az ellenfél körüllövi a kaput, széttöri a kapufát, de gólt képtelen lőni.Állítom, ha nem Real Madridnak hívták volna ezt a csapatot, de teljesen ugyanúgy fociztak volna, alsó hangon 2 gólos hátrányba kerültek volna.
Szerintem nem is ezzel van a baj.bence0330 írta: ↑2024.09.15. 09:01:27Nekem egyik tizivel sem volt bajom, szerintem mindkettő jogos volt teljesen. Az sokkal jobban idegesített, ami már évek óta megy, hogy az ellenfél körüllövi a kaput, széttöri a kapufát, de gólt képtelen lőni.Állítom, ha nem Real Madridnak hívták volna ezt a csapatot, de teljesen ugyanúgy fociztak volna, alsó hangon 2 gólos hátrányba kerültek volna.
Menjél már full kamu büntető volt mind a 2.El Sie7e írta: ↑2024.09.14. 23:24:11Hernandez Hernandez volt a VAR én mondtamAz első szóra sem érdemes az szikla tizi volt. A második érdekesebb. A labda már nem volt ott és a védő szépen oda akart pakolni egyet suttyomban Vininek amire ráfázott. Engem meglepett, hogy befújták. Ritkán adják meg az ilyet. Felesleges volt a védőtől kikényszeríteni egy döntést mert amúgy egy semmi helyzet volt. Minek adja meg a legkisebb esélyt is, hogy befújják.
Igazi Soci elleni brusztolós meccs volt de itt ma nem kaphattunk ki olyan kozmikus védőangyalunk volt. A kapufákat le kell cserélni úgy szétlőtték.
On: a mienk jogosan vannak ott, Raphinha szerintem a legerősebb szezonkezdetet hozta Európában. A szünet nem jön jókor, hiszen benne van, hogy megörti a lendületünket.Troym írta: ↑2024.09.03. 20:28:34A top5 liga hét legjobb csapatában ott van Raphinha, Yamal, Olmo és Lewa is.
Amúgy a legjobb kapus meg Gulácsi volt a héten, tényleg annyira jól védett?
Arról hallott valaki, hogy sztrájkra készülnek a Laliga edzők valami olyasmi miatt, hogy kirúgáskor nem fizetnek végkielégítést a csapatok?
Nemhiába írják, hogy ugyanaz én hasonló szituációt mondanék, mint Kounde esete. Átvette a labdát, majd rálépett a Rayos lábára.El Sie7e írta: ↑2024.09.02. 19:27:43https://twitter.com/i/status/1830337485857030326
Itt lépett rá Aitor lábára. elrúgja a labdát és utána lép rá. ha ilyet befúj rá is gyújtják az új stadiont.
Ceballos felrúgása egyértelmű büntető.
amit linkeltél videóban pont 10mp-nél látszik a kontakt hogy a kapus eltalálja Vini lábát és utána akad el benne. ha ez nem tizi akkor nem tudom mit nézel.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.02. 17:28:49Már majdnem elhittem, hogy tényleg nem kapott meg a Real 2 db büntetőt, de most olvasom
https://index.hu/sport/futball/2024/09/ ... yolorszag/
https://barcanewsnetwork.com/barcelona- ... -scenario/
Az utóbbi Ituralde Gonzalez szerint büntető.
Az érdekes, hogy múltkor hasonló szituációban Kounde belépőjénél elvették Lewy gólját.
![]()