Troym írta: ↑2024.09.24. 23:10:54
Szerintem meg egyszerűen nem tudja pihentetni az edző.
Lehet abba ringatni magunkat, hogy jól működik a támadóegység, ami ugyan igaz, de kicsit mögénézve látszik, hogy a 17 éves Yamal az, akinél minden meccsen g/a megvan. Ő az aki fixen benne van egy gólban minimum meccenként, erre sem Lewa, sem Raphinha nem képes. Lehet mindegyikük 8 gól/asszisztnál jár, de Raphinha ezt 3/7 meccsen hozta össze Lewa meg 5 meccsen, de őt ki kell szolgálni.
Egyszerűen Yamal magasabb szinten mozog.
Yamal kb úgy nyomja, mint egy aranylabda top3, ezt ez a szűk keret, ennyi sérülttel nem tudja nélkülözni.
Ez oké, de nem magyarázza meg, mit keres 4-1-nél a pályán. Pláne 6-0 körül. 7 meccsünkből 3 alatt lehetett volna már tét nélkül lecserélni, akkor is, ha ekkora lenne a dependencia - szerintem azért nem ekkora.
És Yamal tudna 2-szer jobban a focizni mezőnyben, mint az elmúlt 3 meccsen, normál állapotban. Nézd meg, mekkorát zuhant szegény 1v1-ben, rendre a gyengébbek között van a csapaton belül is. Egyszerűen nincs hozzá ereje, szerintem sem fejben, sem sebességben. Benne van meccsenként ettől még 1-1 klasszis villanás? Igen. De állítom, hogy sokkal jobban szét tudná szedni a védelmeket 45-60 percek alatt. Klasszisakat villan, mert klasszis szintű játékos, nem kérdés, de már kb 3 meccse a 90 percekre levetített teljesítménye folyamatosan romlik. A legnagyobb erőssége teljesen eltűnt.
Lewy is ilyen, jobban lövő a gólokat 60 percek alatt, mert frissebb. De ő előző szezon vége óta cserélve is van.
Oké, kezdjen majdnem minden meccsen (szerintem röhejes már ez is), de akkor legyen lecseréve mindig, amikor nincs tétje.
És amit mondasz, azzal eleve az a bökkenő, hogy ugyanezt mondogattuk Pedrinél (jajj, ha lecseréljük, nem nyer a csapat), Gavinál, és lehet sorolni. Mindnél sokkal jobban jártunk aztán, mikor évig-évekig kellett nélkülözni. Tegyük fel, hogy Yamal nélkül nem is tudnánk nyerni (szerintem nonszensz, főleg, hogy a javarészt középen előreviharzó támadásainkban eleve részt sem vesz általában, ő izoláltan játszik, és onnan varázsolgat, nélküle is legalább 17-8 gólnál járnánk a legrosszabb esetben). De oké, tegyük fel. Akkor is meg kéne húzni. Mert inkább ne nyerjünk ma, de legyen elérhető nagyobb százalékkal egész évben, főleg, hogy amúgy is jó eséllyel jobban focizik 60 perc alatt, mint 90.
Nehéz így felhőtlenül örülni az amúgy elképesztő teljesítményének. Én amennyire lelkes vagyok miatta, annyire félve és fejcsóválva nézem, szerintem iszonyat erkölcstelen, amit művelünk évek óta, aminek ő a legújabb potenciális áldozata.
És még meg sem említettem, kivel játszunk, a csonttörőkkel. Már volt idén pár meccs, mikor rámentek, és szerintem a játékosk 90%-a belesérült volna már, az ő genetikája egyértelműen jó, és szerencsés, de azért nem kell túlfeszíteni a húrt.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy