Lamine Yamal

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.09.15. 12:26:31

Szerintem is, úgy értette, hogy sosem nyugodhat meg, mindig fejlődnie kell, sokat edzeni, hogy még jobb legyen. Remélem több pihit kap majd.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
davi10
Llegenda del Barça

2024.09.15. 12:23:48

Nekem a kontextusbol úgy jön le, hogy az edzésekre értette.
Idén is elég sokat van játszatva, de szemmel láthatóan jobban bírja, legalábbis eddig.
Mondjuk a hétvégén pont pihent egy félidőt, ha ez számít.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.15. 08:27:49

Remélem Flick nem gondolja komolyan ezt a nyilatkozatot.
Yamalnak pihennie kell. Majd játszik a Monaco ellen, ami sokkal fontosabb meccs.
Rá kell menni a pénzekre, a BL-re, a bajnokság ilyen rövid kerettel másodlagos.
Ha Yamal komolyan lesérül, max. majd kapunk egy két sajnálkozó nyilatkozatot az RFEF-től, és a Ligától, de persze senkit nem fogunk tudni beregisztrálni a helyére, és elúszik minden.
bence0330

2024.09.14. 10:27:33

Ha már a brazil meg lett említve, ő is nyilván a legjobb U23-as lett a hónapban, de hát ez asszem nem is hírértékű már, hiszen alighanem a felnőtteknél is top5, vagy legrosszabb esetben is súrolja azt alulról. Nem hinném, hogy sok olyan hónap lesz, amikor nem őt díjazzák ezzel. Persze azért az U23 nem egy gyerekkategória, még Pedriék is simán ott vannak.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
dingdong
Capitá del Barça

2024.09.08. 10:12:59

DE LA FUENTE told reporters: "It's a blessing to have a player like Lamine Yamal who has the ability to play so many games. Lamine is perfect."

When asked about clubs' hoping their players will be given a rest, he said: "Well, if we can't play 180 minutes in September, then let me know. We put our best players in because we have the great responsibility of representing our country. Besides, it would be very unfair to give minutes to players based on their origin. I won't do that." Goal.com

Tebas szinvonalu nyilatkozat amikor mindketten a nagyobb jora hivatkoznak amikor ellenunk tesznek. Ha nem a barcárol lenne szó ez akkor is vérlázító szöveg lenne. Az ő EB-je miatt volt rövidebb a nyara... Ez csak alátámasztja amit beszéltünk, hogy neki semmi nem számít.
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.09.06. 12:08:39

Ha a vasárnap esti válogatott meccsen is kezdő lenne, és esetleg azt is végigjátszaná, akkor nekünk kell óvatosabbnak lenni és kihagyni a Girona ellen, őket most Lamine nélkül is verhetnénk, vagy ha nagyon muszáj, akkor csereként beállhatna.
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.06. 10:55:17

FcBarcelona1 írta:
2024.09.06. 10:37:46
Egyetértek veletek. Ez csak a hozzáálláson múlik, ha a La Liga és RFEF szempontját vesszük alapul. Ezért írtam az idézőjeles köszönhetjüket.
Bence az utolsó mondatoddal nem értek egyet, de nem akarok újabb meddő vitát generálni, ami volt Pedrinél, Gavinál.
Szerintem teljesen más a klub és válogatott háttere (orvosi, szakértői, fizikai) felkészítése, így akár egy rossz bemelegítés is okozhat sérülést.
A hivatalos FIFA események után kapunk kárpótlást, minap írták, Gavi és Araujo után kapunk 10 millió körül.
Bár ez max a fizetésüket kompenzálja, BL kiesést, bajnoki helyezést, egyéb helyettesítő játékos lesérülését nem.
Mondjuk a klub már előzetesen kijelentette, hogy EB-re és Olimpiára együtt nem enged eljátékos, Fermin is csak úgy mehetett, hogy az EB-n nem nagyon jutott szóhoz.
Gavi a legjobb példa, hogy miért sérülhetnek meg inkább a válogatottban. Ha kap egy olyan rúgást, hogy a földet veri kínjában a klubnál jobban odafigyelnek és szinte biztos, hogy nem engedik vissza, ott megtapogatták, fagyasztották és ment is a pályára. Aztán 5 perc sem telik el és mehet a lecsóba. Ráadásul egy alibi meccsen a grúzok ellen.
Utólag azt mondták, hogy megúszta volna egy 3-4 hetes pihenéssel, így lett belőle több mint 10 hónap és megfosztották egy EB-győzelemtől.

Nagyon tartottam, hogy Yamal is hasonlóan jár, de még nem dőlhetünk hátra mert mennek Svájcba. Valóban kellemetlenséget érzett, de letudták azzal, hogy megvizsgálták a válogatott orvosai és azt mondták minden rendben. Én ettől azért nem nyugodtam meg. De la Fuentet nyilván nem érdekli annyira, a következő meccs is több mint egy hónap múlva lesz. De ha két hónapra kidől akkor is csak két meccsen nem számíthat rá.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.09.06. 10:50:24

FcBarcelona1 írta:
Egyetértek veletek. Ez csak a hozzáálláson múlik, ha a La Liga és RFEF szempontját vesszük alapul. Ezért írtam az idézőjeles köszönhetjüket.
Bence az utolsó mondatoddal nem értek egyet, de nem akarok újabb meddő vitát generálni, ami volt Pedrinél, Gavinál.
Szerintem teljesen más a klub és válogatott háttere (orvosi, szakértői, fizikai) felkészítése, így akár egy rossz bemelegítés is okozhat sérülést.
A hivatalos FIFA események után kapunk kárpótlást, minap írták, Gavi és Araujo után kapunk 10 millió körül.
Bár ez max a fizetésüket kompenzálja, BL kiesést, bajnoki helyezést, egyéb helyettesítő játékos lesérülését nem.
Hát igen, tényleg teljesen más, és nem véletlen, hogy egy válogatottnál gyakrabban történik sérülés kiesik az ember a megszokott ritmusból. De azért nem mindegy, hogy amúgy széjjel van-e járatva valaki nem túl korrekt szinten, vagy sem, nyilván óriásit nő a rizikófaktor, ha igen.

Igen, az a kárpótlás igazából kb semmi. Jó hogy van, de semmit nem tesz jóvá, amit ez a versenyszférával teljesen összeegyeztethetetlen rendszer okoz. Nekünk most kb arra jó, hogy ha valaki komolyabban lesérül, felszabadul a bérkeretének nagy része. :D
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

bence0330 írta:
2024.09.06. 10:16:40
dingdong írta:
2024.09.06. 10:05:59
Ezt már többen mások is írták. Sem az RFEF-et és pláne nem de la fuentet nem érdekli mi történik a bajnokságban. Tavaly ilyenkor nem volt Yamalja, most van. Ha szét megy jövőre lesz más. Gavi detto. Mit érdekli őt ez? Neki ez a munkája. Pár havonta nyernie kell meccseket különben kirúgják (bár most az EB nyilván nagyon megszilárdította a pozícióját). Velünk ellentétben "végtelen" a kerete max Yamalnal sokkal rosszabb jobb szélsőt tud behívni. Gavi is biztos jobb lenne mint Zubimendi de ez őt nem érinti érzékenyen. Iszonyatosan bosszantó főleg a baraátságos meg nemzetek ligája bohóckodásokon.
Ha netán Yamal megsérül akár csak 2-3 hónapra kis túlzással vége is a szezonunknak ezzel a kerettel. Ebben azért Flicknek is benne lehet a keze adott esetben.
Ezért szánalmas ma ekkora pénzek mellett a válogatotti rendszer. Képzeljük el ezt cégszinten, hogy máshol dolgozik a cég által fizetett ember (ráadásul valaki, aki nem egy a sok közül, és nem pótolható), ingyen és bérmentve, és ott mondjuk munkahelyi balesetet szenved... nevetséges az egész.

De sajna mi ágyaztunk meg ennek, nyilván ha minden egyes meccsen 90+ percet tolunk egy 16-7 évest, ők is feljogosítva érzik magukat, és igazából ha lesérül, nagyrészt a mi sarunkból történik, az csak az utolsó csepp olyankor.
bence0330

2024.09.06. 10:16:40

dingdong írta:
Ezt már többen mások is írták. Sem az RFEF-et és pláne nem de la fuentet nem érdekli mi történik a bajnokságban. Tavaly ilyenkor nem volt Yamalja, most van. Ha szét megy jövőre lesz más. Gavi detto. Mit érdekli őt ez? Neki ez a munkája. Pár havonta nyernie kell meccseket különben kirúgják (bár most az EB nyilván nagyon megszilárdította a pozícióját). Velünk ellentétben "végtelen" a kerete max Yamalnal sokkal rosszabb jobb szélsőt tud behívni. Gavi is biztos jobb lenne mint Zubimendi de ez őt nem érinti érzékenyen. Iszonyatosan bosszantó főleg a baraátságos meg nemzetek ligája bohóckodásokon.
Ha netán Yamal megsérül akár csak 2-3 hónapra kis túlzással vége is a szezonunknak ezzel a kerettel. Ebben azért Flicknek is benne lehet a keze adott esetben.
Ezért szánalmas ma ekkora pénzek mellett a válogatotti rendszer. Képzeljük el ezt cégszinten, hogy máshol dolgozik a cég által fizetett ember (ráadásul valaki, aki nem egy a sok közül, és nem pótolható), ingyen és bérmentve, és ott mondjuk munkahelyi balesetet szenved... nevetséges az egész.

De sajna mi ágyaztunk meg ennek, nyilván ha minden egyes meccsen 90+ percet tolunk egy 16-7 évest, ők is feljogosítva érzik magukat, és igazából ha lesérül, nagyrészt a mi sarunkból történik, az csak az utolsó csepp olyankor.
dingdong
Capitá del Barça

FcBarcelona1 írta:
2024.09.06. 08:20:47
bence0330 írta:
2024.09.06. 02:59:18
Jó volt, nem rajta múlt, hogy a spanyolok nem nyertek (volt egy nagyon fifikás löbbje szabadból, amit Carvajal bevarrhatott volna) de hogy megint mi a jó fészkes fenének pont ő marad fent egyedül a támadósorból a lefújásig, arra nem nagyon van épeszű magyarázat.
Nem arról volt szó, hogy nem játszik, mert fájdalmat érzett a Valladolid meccs után?
Laporta nyilatkozatában az is benne volt, hogy az olimpiára is vinni akarták, de a klub nem engedte.
Nagyon sokat "köszönhetünk" a La Ligának és az RFEF-nel.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.06. 08:20:47

bence0330 írta:
Jó volt, nem rajta múlt, hogy a spanyolok nem nyertek (volt egy nagyon fifikás löbbje szabadból, amit Carvajal bevarrhatott volna) de hogy megint mi a jó fészkes fenének pont ő marad fent egyedül a támadósorból a lefújásig, arra nem nagyon van épeszű magyarázat.
Nem arról volt szó, hogy nem játszik, mert fájdalmat érzett a Valladolid meccs után?
Laporta nyilatkozatában az is benne volt, hogy az olimpiára is vinni akarták, de a klub nem engedte.
Nagyon sokat "köszönhetünk" a La Ligának és az RFEF-nel.
bence0330

Chino
Llegenda del Barça

2024.09.01. 19:47:57

FcBarcelona1 írta:
2024.09.01. 11:06:13
LG írta:
2024.09.01. 10:36:16
Egyetértek Bencével, 17 éves srácot nem szabad csapágyasra hajtani. De még az idősebbeket sem. Tipikus Barca betegség lett az utóbbi években, hogy tavaszra elfogyunk. Ez tendencia volt Xavinál, Koemannál, Valverdénél, sőt, egyszer már Luchoval is belefutottunk 16-ban. Remélem Flick tanul az elődök hibájából.

Azt megértem, hogy a bajnokság elejét meg akartuk nyomni, de hosszútávon azért kell rotálni. Nem radikálisan, de 1-2 kulcsembert nyugodtan lehet pihentetni könnyebbnek ígérkező meccseken. Ha már valaki felhozta Messit, ő Giuly-vel volt rotálva ennyi idősen. Jelenleg nekünk erre Ferrán lehetne az emberünk, nem a legjobb, de hátha ő is javul, tegnap pl. szépen beverte a ziccert, ahogy kell. Ilyen 70-30 arányban osztouhatnának Yamallal a játékperceken.
Én is pihentetném és kímélném Yamalt. A legjobb, legértékesebb játékosunk.
Szerintem senki nem gondolta volna, de az alap kezdőnk elől
Raphinha-Lewy-Yamal
mögöttük Olmoval.
Első 2 nem sérülékeny szerencsére, Yamalt ne tegyük azzá, Olmot nagyon sokszor ki kell rotálni, de talán azon a poszton állunk legjobban.
Szerintem az lenne ezek után a legfontosabb, hogyan rotáljunk. Szerencsére Ferran és Pau is bevethető a széleken, de Ferrannak nagyon nem fekszik a bal szél, még akkor sem, ha inkább középre húzódik.
A lényeg, hogy nagyon úgy néz ki, hogy Fatinak kellene Raphinhát, és Ferrannak Yamalt pihentetnie.
Azzal lesz a legtöbb probléma, hogy a szűk keret miatt hány kulcsjátékost tudunk egyszerre pihentetni, és Flicknek is ez lesz szerintem a legnagyobb problémája. Egyelőre nem merte kihagyni egyszerre Yamalt és Raphinhát.
A gondok ott kezdődhetnek, ha egyikük kidől, és mellé Olmo vagy Pedri, vagy egyszerre mindkettő, amire sajnos nagy az esély.
Szerintem Fati felépülésével ehet majd rotáció. Legalábbis remélem. Többször kiemelte Flick Fati teljesítményét, aminek talán lehet valódi foganatja. Őt mind a brazillal, mind Yamallal lehet rotálni, Pau Victor kérdőjel kicsit számomra. Szemre nagyon hanyagolja, pedig ha máskor nem ilyen meccseken kaphatna szerepet. Ahogy Raphinhát is le lehetne néha kapni, eddig minden meccset végigtolt. Ha másért nem legalább megtapsoltatni.
Yamalnál mondjuk annyiból kicsit más a helyzet, hogy az ő szerepe alapvető fontosságú a csapatban, nem olyan mint a 17-19 évesek általában akikkel inkább romlik a "minőség". Musiala is hiába volt már 18 évesen kiemelkedő játékos Coman, Sané és hasonlók helyett állt be és szinte minden meccsen játszott alatta. Ez ami miatt kicsit tartok tőle, hogy többet fog játszani a kelletténél, de ha tényleg fizikálisabb a felkészítés, talán jobban fel tudja mérni, ki, hol tart erőnlétileg.
Én speciel nem emllékszem, hogy tegnap annyira fújt volna Yamal, arra már inkább mikor a 89. percben sprintben futott vissza és szerelt szinte az ötös magasságában.

De Fati visszatérésével én számítok változásra, ahogy Olmo és Pedri szerepe is változhat Gavi felépülésével. (bár Olmot EDDIG rendesen rotálja)
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.01. 11:06:13

LG írta:
Egyetértek Bencével, 17 éves srácot nem szabad csapágyasra hajtani. De még az idősebbeket sem. Tipikus Barca betegség lett az utóbbi években, hogy tavaszra elfogyunk. Ez tendencia volt Xavinál, Koemannál, Valverdénél, sőt, egyszer már Luchoval is belefutottunk 16-ban. Remélem Flick tanul az elődök hibájából.

Azt megértem, hogy a bajnokság elejét meg akartuk nyomni, de hosszútávon azért kell rotálni. Nem radikálisan, de 1-2 kulcsembert nyugodtan lehet pihentetni könnyebbnek ígérkező meccseken. Ha már valaki felhozta Messit, ő Giuly-vel volt rotálva ennyi idősen. Jelenleg nekünk erre Ferrán lehetne az emberünk, nem a legjobb, de hátha ő is javul, tegnap pl. szépen beverte a ziccert, ahogy kell. Ilyen 70-30 arányban osztouhatnának Yamallal a játékperceken.
Én is pihentetném és kímélném Yamalt. A legjobb, legértékesebb játékosunk.
Szerintem senki nem gondolta volna, de az alap kezdőnk elől
Raphinha-Lewy-Yamal
mögöttük Olmoval.
Első 2 nem sérülékeny szerencsére, Yamalt ne tegyük azzá, Olmot nagyon sokszor ki kell rotálni, de talán azon a poszton állunk legjobban.
Szerintem az lenne ezek után a legfontosabb, hogyan rotáljunk. Szerencsére Ferran és Pau is bevethető a széleken, de Ferrannak nagyon nem fekszik a bal szél, még akkor sem, ha inkább középre húzódik.
A lényeg, hogy nagyon úgy néz ki, hogy Fatinak kellene Raphinhát, és Ferrannak Yamalt pihentetnie.
Azzal lesz a legtöbb probléma, hogy a szűk keret miatt hány kulcsjátékost tudunk egyszerre pihentetni, és Flicknek is ez lesz szerintem a legnagyobb problémája. Egyelőre nem merte kihagyni egyszerre Yamalt és Raphinhát.
A gondok ott kezdődhetnek, ha egyikük kidől, és mellé Olmo vagy Pedri, vagy egyszerre mindkettő, amire sajnos nagy az esély.
LG
Az Év fórumozója 2016

bence0330

2024.09.01. 08:59:42

Chino írta:
2024.09.01. 04:45:54
De ott van Dembélé aki pont fiatalon, tizenéves korában nem volt soha sérült, pedig rengeteget játszott. Aztán tudjuk itt mi lett vele.
Sajnos szerintem Dembélé is remek példa, ő sem tudott normál tempóban beépülni. Bár ott alighanem, ha csak a hírek harmada igaz, más lehetett a fő ok, ő egy szélsőségesen nem élsportolói mentalitással rendelkezett.

Viszont azt tényleg nem tudom elképzelni, hogy sok gólos előnynél ne lehetne lehozni a kicsit, még akkor is, ha az eredményorientáltság néha elhomályosítja mondjuk a józanságot. De tényleg, 5-0-nál aztán bárkit oda lehet tenni, Paut, a cserekapust, mindegy.

Alapvetően persze örülök, hogy Flickbe kb ennyit lehet belekötni 4 meccs után, de ha itt jön a gubanc, akkor az bizony súlyos tévedés lesz, és az ő számlájára lesz írható. Majd meglátjuk, reméljük, ő a vasember.
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.01. 04:45:54

bence0330 írta:
2024.08.31. 23:57:19

Bármerre nézünk, jellemző, hogy akit nagyon korán tolnak be a felnőttek közé, rendre hamar kiég, vagy legalábbis az első 1-2-3 évében súlyos sérülésekkel (jellemzően szalagszakadásokkal) kell szenvednie. Nálunk nem kell sorolni, kik ezek, de bárkire gondolo az ember, 1-1 ritka példa van Európában, Wirtz, Moukoko, mindkettő megszívta, Wirtz talán visszajött belőle, de ettől még nem volt buli 1 évre kiesnie.

Nálunk lévő játékosok közül kb csak Raphinha nem volt életében sérült, amíg ide nem került, szélsőséges példa, lassan került a topfociba. Kevés ilyen van, hirtelen Guimaraes jut eszembe, aki későn érő, életében kihagyott 8 meccset. A Milanból ismerem még Reijnderst, 25 éves korára jutott el topfociig szép lassan felfelé lépkedve, válogatott is akkor lett. 1 db meccset hagyott ki pályafutása alatt. Nem véletlen.

Nyilván ez nem megvalósítható, csak jó példa a szélsőségek összehasonlításánál, milyen orbitálisan nagy különbség van a korán élfociba hajszolt, és nyugodtan beleérő játékosok közt.

Yamalért imádkozzunk, mert sikerkorszakot fémjelezhet és határozhat meg, ha túléli ezt valahogy kisebb sebhelyekkel.
Valamennyiben igazat adok, én is többet látnám a padon Yamalt, de a sérülések nem minden esetben függnek össze az életkorral.
Bernal egy ilyen ütközés után lehetett volna 19 éves is, akkor is ez a vége és ugyanúgy megeshet az 5. mint a 100. percben, ráadásul mindössze a harmadik meccsén. Lehet, hogy harmadosztály volt, de 16-17 évesen letolt 30+ meccset, amihez még jött a válogatott, ott is megeshetett volna.
Fati szintén egy brutális belépő áldozata lett. Gavi esete szintén más, egyrészt a válogatottban sérült meg, ami mindig más, másrészt egy rossz orvosi döntés miatt esett ki ennyi időre. Nem véletlen, hogy rengeteg játékos a nemzeti csapatban sérül le, hiába csak pár meccsre mennek el.

De ott van Dembélé aki pont fiatalon, tizenéves korában nem volt soha sérült, pedig rengeteget játszott. Aztán tudjuk itt mi lett vele.
Messi tinikorát nem lehet összehasonlítani Yamallal. 20 éve az élsport orvosi része nem ilyen volt, nem fordítottak ennyi figyelmet a fizikai felkészültségre, a sérülések megelőzése miatt.

Ennek ellenére tény, hogy óvatosan kell bánni vele, mert amellett hogy az ő pályafutása veszélybe kerül, a klub jövője is nagyban függ tőle.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.08.31. 23:57:19

Deluigi írta:
2024.08.31. 23:48:42
https://www.transfermarkt.com/lionel-me ... eler/28003

Messi is rengeteget volt sérült, nem értem ezt a túlaggódást a fiataljaink felé.
Senki nem akarja, hogy ne játsszanak, de létezik átmenet a minden meccsen 90 (ma már 100-105) perc és a nem játszatjuk között. Pláne 4-0-nál. Nézd meg, mit csinált a 80. perc tájékán már. A térdére hajolt, és mint egy asztmás, levegő után kapkodott. Ennél simább meccs a világon nincs, a 3. számú kapust is be lehetett volna rakni jobbszélsőnek, nem osztott, nem szorzott volna, max egy góllal kevesebbel nyerünk.

Továbbra is, Messi 17 évesen még kicsit feljátszogatott a B-ből. 16 évesen még percei sem voltak, amikor Yamal hónapokat játszott végig 90 percekkel. Össze sem lehet hasonlítani Messit azzal, amit most Yamal kap, vagy Bernal, Cubarsi, Gavi, Pedri, (Fati) kapott. Ráadásul egy kicsit durvább, fizikálisabb korszakban vagyunk még ráadásnak.

Messi még 18 évesen is - tehát ami Yamal még csak jövőre lesz! - alig játszott végig meccset a nagyoknál. Yamal addigra veterán lesz kb, Gavi is az volt. Ég és föld.

Én továbbra is hiszek az orvosi konszenzusnak, meg a mi klubunkon kívül mindenhol bevett beépítési szokásoknak. Más szóval vagy mindenki rosszul csinálja, csak mi nem, vagy mi csináljuk rosszul. Valószínűségszámítással elég nagy az esély a másodikra, és az említett fiatalok mellékelt példája is inkább emellett áll.

Mi itt sajna a a topfociban egyedülállóan 3-4 éve felépítettünk egy ilyen csúnya szóval futballpedofil kultuszt. Nem jókedvünkben, mert nehéz a dolgunk, de azért ennél lehetne őket jobban védeni, akkor is, ha szükség van rájuk anyagi okok miatt. De erre sehol máshol (szem előtt lévő bajnokságokban, klubokban legalábbis) nincs példa, mindenhol mindenki értetlenkedve és aggódva csóválja a fejét, orvosok, szakkomentátorok, mindenki, ha a Barca fiataljai szóba kerülnek. Mbappékat, Barcolákat 18 éves koruk körülre járatnak be.

Ettől még Yamal megúszhatja csont nélkül 1-1 kisebb átlagos sérüléssel, mint ahogy 100 évig is élhet valaki napi egy doboz cigivel is, de attól az még nem lesz jó, és statisztikailag jóval nagyobb az esélyed, hogy idejekorán elpatkolsz valamiben ezzel összefüggésben.

Bármerre nézünk, jellemző, hogy akit nagyon korán tolnak be a felnőttek közé, rendre hamar kiég, vagy legalábbis az első 1-2-3 évében súlyos sérülésekkel (jellemzően szalagszakadásokkal) kell szenvednie. Nálunk nem kell sorolni, kik ezek, de bárkire gondolo az ember, 1-1 ritka példa van Európában, Wirtz, Moukoko, mindkettő megszívta, Wirtz talán visszajött belőle, de ettől még nem volt buli 1 évre kiesnie.

Nálunk lévő játékosok közül kb csak Raphinha nem volt életében sérült, amíg ide nem került, szélsőséges példa, lassan került a topfociba. Kevés ilyen van, hirtelen Guimaraes jut eszembe, aki későn érő, életében kihagyott 8 meccset. A Milanból ismerem még Reijnderst, 25 éves korára jutott el topfociig szép lassan felfelé lépkedve, válogatott is akkor lett. 1 db meccset hagyott ki pályafutása alatt. Nem véletlen.

Nyilván ez nem megvalósítható, csak jó példa a szélsőségek összehasonlításánál, milyen orbitálisan nagy különbség van a korán élfociba hajszolt, és nyugodtan beleérő játékosok közt.

Yamalért imádkozzunk, mert sikerkorszakot fémjelezhet és határozhat meg, ha túléli ezt valahogy kisebb sebhelyekkel.
Deluigi
Entrenador del Barça

2024.08.31. 23:48:42

dingdong írta:
2024.08.31. 22:45:14
Nagyon jó lenne vigyázni rá. Flick egy jó szakember ezt eddig is tudhattuk de most látjuk is. Meglepődtem, hogy közel 60 éves. Ezt csak azért emelem ki mert szakmailag és emberileg is éreznie kell egy 18 éves gyerek korlátait bármennyire is ugy tünik, hogy nincs neki olyan. Aztán lehet ugy mint Messivel, hogy minden komolyabb sérülés elkerüli de nagyon rossz tapasztalatok vannak az utobbi időben.
https://www.transfermarkt.com/lionel-me ... eler/28003

Messi is rengeteget volt sérült, nem értem ezt a túlaggódást a fiataljaink felé.

Most akkor ne játsszanak, hogy ne sérüljenek le? Úgysem tudod elkerülni az elkerülhetetlent, akkor hadd játsszanak már...

https://prnt.sc/x-6u27nXJegW
dingdong
Capitá del Barça

2024.08.31. 22:45:14

Nagyon jó lenne vigyázni rá. Flick egy jó szakember ezt eddig is tudhattuk de most látjuk is. Meglepődtem, hogy közel 60 éves. Ezt csak azért emelem ki mert szakmailag és emberileg is éreznie kell egy 18 éves gyerek korlátait bármennyire is ugy tünik, hogy nincs neki olyan. Aztán lehet ugy mint Messivel, hogy minden komolyabb sérülés elkerüli de nagyon rossz tapasztalatok vannak az utobbi időben.
bence0330

2024.08.31. 22:21:19

Kicsit aggaszt, mennyire nem vigyázunk rá, ebben sajna Flick folytatja a sormintát, ami azért már egy Bernalba került. Remélem, ő nem lesz áldozata ennek, mert legalább egy Neymar szinten meghatározó játékos lehet belőle...

De úgy a 80. perc után itt is voltak jelenetek, mikor a kamera közelről vette, és a térdére támaszkodva szó szerint alig kapott levegőt. Valahogy ezt itt Barcelonában mindenképp ignorálják évek óta, gondolom mindig azt gondoljuk, hogy na, hátha ő nem esik ebbe bele. Úgy legyen, amiket kapott eddig bő egy év alatt, abban már nyolcszor belesérülhetett volna, de elég vasember érzete van a dolognak. Persze Gavinál is így volt, amíg egyszer csak nem volt így.

De szenzációs meccse volt (megint). Most épp nem rossz a cselezőkészsége úgy en bloc a csapatnak, de ebben nyilván nem csak tőlünk, hanem az egész ligából kiemelkedik. :) Nem sokan tudnak vele bármit kezdeni. És hát a munkamorálja ilyen tehetség mellett szintén brutál, mindig Fati ugrott be, aki ennyire nem volt tehetséges (kapu előtt volt extra), de neki meg is volt az egója, nem nagyon kapart soha még a sérülése előtt sem. Yamal nagyon megy.

Ami még hiányzik belőle néha a végén, az kb csak a kora miatt hiányzik.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.08.31. 21:05:33

Durva ütemben fejlődik, már most érett, letisztult játéka van, és egyre eredményesebb is. Ha valami rendkívüli nem jön közbe, akkor szerintem nem is olyan sokára a jelenkor legjobbja lehet.
Troym
Director del Fútbol

2024.08.28. 08:45:33

Ahogy sejtettem már most látszik, hogy szintet lép a szezonra, 3 meccs 1g, 2a.
Szerintem már a legjobb támadónk 17 évesen.

Örülök, hogy nem adták el. (mondjuk nyugtával dicsérjem a napot, mi?)
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2024.08.14. 23:46:41

A Marca szerint nincs életveszélyben szerencsére. Reméljük a legjobbakat.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Válasz küldése