2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Mondjuk a klub már előzetesen kijelentette, hogy EB-re és Olimpiára együtt nem enged eljátékos, Fermin is csak úgy mehetett, hogy az EB-n nem nagyon jutott szóhoz.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.06. 10:37:46Egyetértek veletek. Ez csak a hozzáálláson múlik, ha a La Liga és RFEF szempontját vesszük alapul. Ezért írtam az idézőjeles köszönhetjüket.
Bence az utolsó mondatoddal nem értek egyet, de nem akarok újabb meddő vitát generálni, ami volt Pedrinél, Gavinál.
Szerintem teljesen más a klub és válogatott háttere (orvosi, szakértői, fizikai) felkészítése, így akár egy rossz bemelegítés is okozhat sérülést.
A hivatalos FIFA események után kapunk kárpótlást, minap írták, Gavi és Araujo után kapunk 10 millió körül.
Bár ez max a fizetésüket kompenzálja, BL kiesést, bajnoki helyezést, egyéb helyettesítő játékos lesérülését nem.
Hát igen, tényleg teljesen más, és nem véletlen, hogy egy válogatottnál gyakrabban történik sérülés kiesik az ember a megszokott ritmusból. De azért nem mindegy, hogy amúgy széjjel van-e járatva valaki nem túl korrekt szinten, vagy sem, nyilván óriásit nő a rizikófaktor, ha igen.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.06. 10:37:46Egyetértek veletek. Ez csak a hozzáálláson múlik, ha a La Liga és RFEF szempontját vesszük alapul. Ezért írtam az idézőjeles köszönhetjüket.
Bence az utolsó mondatoddal nem értek egyet, de nem akarok újabb meddő vitát generálni, ami volt Pedrinél, Gavinál.
Szerintem teljesen más a klub és válogatott háttere (orvosi, szakértői, fizikai) felkészítése, így akár egy rossz bemelegítés is okozhat sérülést.
A hivatalos FIFA események után kapunk kárpótlást, minap írták, Gavi és Araujo után kapunk 10 millió körül.
Bár ez max a fizetésüket kompenzálja, BL kiesést, bajnoki helyezést, egyéb helyettesítő játékos lesérülését nem.
Egyetértek veletek. Ez csak a hozzáálláson múlik, ha a La Liga és RFEF szempontját vesszük alapul. Ezért írtam az idézőjeles köszönhetjüket.bence0330 írta: ↑2024.09.06. 10:16:40Ezért szánalmas ma ekkora pénzek mellett a válogatotti rendszer. Képzeljük el ezt cégszinten, hogy máshol dolgozik a cég által fizetett ember (ráadásul valaki, aki nem egy a sok közül, és nem pótolható), ingyen és bérmentve, és ott mondjuk munkahelyi balesetet szenved... nevetséges az egész.dingdong írta: ↑2024.09.06. 10:05:59Ezt már többen mások is írták. Sem az RFEF-et és pláne nem de la fuentet nem érdekli mi történik a bajnokságban. Tavaly ilyenkor nem volt Yamalja, most van. Ha szét megy jövőre lesz más. Gavi detto. Mit érdekli őt ez? Neki ez a munkája. Pár havonta nyernie kell meccseket különben kirúgják (bár most az EB nyilván nagyon megszilárdította a pozícióját). Velünk ellentétben "végtelen" a kerete max Yamalnal sokkal rosszabb jobb szélsőt tud behívni. Gavi is biztos jobb lenne mint Zubimendi de ez őt nem érinti érzékenyen. Iszonyatosan bosszantó főleg a baraátságos meg nemzetek ligája bohóckodásokon.
Ha netán Yamal megsérül akár csak 2-3 hónapra kis túlzással vége is a szezonunknak ezzel a kerettel. Ebben azért Flicknek is benne lehet a keze adott esetben.
De sajna mi ágyaztunk meg ennek, nyilván ha minden egyes meccsen 90+ percet tolunk egy 16-7 évest, ők is feljogosítva érzik magukat, és igazából ha lesérül, nagyrészt a mi sarunkból történik, az csak az utolsó csepp olyankor.
Ezért szánalmas ma ekkora pénzek mellett a válogatotti rendszer. Képzeljük el ezt cégszinten, hogy máshol dolgozik a cég által fizetett ember (ráadásul valaki, aki nem egy a sok közül, és nem pótolható), ingyen és bérmentve, és ott mondjuk munkahelyi balesetet szenved... nevetséges az egész.dingdong írta: ↑2024.09.06. 10:05:59Ezt már többen mások is írták. Sem az RFEF-et és pláne nem de la fuentet nem érdekli mi történik a bajnokságban. Tavaly ilyenkor nem volt Yamalja, most van. Ha szét megy jövőre lesz más. Gavi detto. Mit érdekli őt ez? Neki ez a munkája. Pár havonta nyernie kell meccseket különben kirúgják (bár most az EB nyilván nagyon megszilárdította a pozícióját). Velünk ellentétben "végtelen" a kerete max Yamalnal sokkal rosszabb jobb szélsőt tud behívni. Gavi is biztos jobb lenne mint Zubimendi de ez őt nem érinti érzékenyen. Iszonyatosan bosszantó főleg a baraátságos meg nemzetek ligája bohóckodásokon.
Ha netán Yamal megsérül akár csak 2-3 hónapra kis túlzással vége is a szezonunknak ezzel a kerettel. Ebben azért Flicknek is benne lehet a keze adott esetben.
Ezt már többen mások is írták. Sem az RFEF-et és pláne nem de la fuentet nem érdekli mi történik a bajnokságban. Tavaly ilyenkor nem volt Yamalja, most van. Ha szét megy jövőre lesz más. Gavi detto. Mit érdekli őt ez? Neki ez a munkája. Pár havonta nyernie kell meccseket különben kirúgják (bár most az EB nyilván nagyon megszilárdította a pozícióját). Velünk ellentétben "végtelen" a kerete max Yamalnal sokkal rosszabb jobb szélsőt tud behívni. Gavi is biztos jobb lenne mint Zubimendi de ez őt nem érinti érzékenyen. Iszonyatosan bosszantó főleg a baraátságos meg nemzetek ligája bohóckodásokon.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.06. 08:20:47Nem arról volt szó, hogy nem játszik, mert fájdalmat érzett a Valladolid meccs után?bence0330 írta: ↑2024.09.06. 02:59:18Jó volt, nem rajta múlt, hogy a spanyolok nem nyertek (volt egy nagyon fifikás löbbje szabadból, amit Carvajal bevarrhatott volna) de hogy megint mi a jó fészkes fenének pont ő marad fent egyedül a támadósorból a lefújásig, arra nem nagyon van épeszű magyarázat.
Laporta nyilatkozatában az is benne volt, hogy az olimpiára is vinni akarták, de a klub nem engedte.
Nagyon sokat "köszönhetünk" a La Ligának és az RFEF-nel.
Nem arról volt szó, hogy nem játszik, mert fájdalmat érzett a Valladolid meccs után?bence0330 írta: ↑2024.09.06. 02:59:18Jó volt, nem rajta múlt, hogy a spanyolok nem nyertek (volt egy nagyon fifikás löbbje szabadból, amit Carvajal bevarrhatott volna) de hogy megint mi a jó fészkes fenének pont ő marad fent egyedül a támadósorból a lefújásig, arra nem nagyon van épeszű magyarázat.
Szerintem Fati felépülésével ehet majd rotáció. Legalábbis remélem. Többször kiemelte Flick Fati teljesítményét, aminek talán lehet valódi foganatja. Őt mind a brazillal, mind Yamallal lehet rotálni, Pau Victor kérdőjel kicsit számomra. Szemre nagyon hanyagolja, pedig ha máskor nem ilyen meccseken kaphatna szerepet. Ahogy Raphinhát is le lehetne néha kapni, eddig minden meccset végigtolt. Ha másért nem legalább megtapsoltatni.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.01. 11:06:13Én is pihentetném és kímélném Yamalt. A legjobb, legértékesebb játékosunk.LG írta: ↑2024.09.01. 10:36:16Egyetértek Bencével, 17 éves srácot nem szabad csapágyasra hajtani. De még az idősebbeket sem. Tipikus Barca betegség lett az utóbbi években, hogy tavaszra elfogyunk. Ez tendencia volt Xavinál, Koemannál, Valverdénél, sőt, egyszer már Luchoval is belefutottunk 16-ban. Remélem Flick tanul az elődök hibájából.
Azt megértem, hogy a bajnokság elejét meg akartuk nyomni, de hosszútávon azért kell rotálni. Nem radikálisan, de 1-2 kulcsembert nyugodtan lehet pihentetni könnyebbnek ígérkező meccseken. Ha már valaki felhozta Messit, ő Giuly-vel volt rotálva ennyi idősen. Jelenleg nekünk erre Ferrán lehetne az emberünk, nem a legjobb, de hátha ő is javul, tegnap pl. szépen beverte a ziccert, ahogy kell. Ilyen 70-30 arányban osztouhatnának Yamallal a játékperceken.
Szerintem senki nem gondolta volna, de az alap kezdőnk elől
Raphinha-Lewy-Yamal
mögöttük Olmoval.
Első 2 nem sérülékeny szerencsére, Yamalt ne tegyük azzá, Olmot nagyon sokszor ki kell rotálni, de talán azon a poszton állunk legjobban.
Szerintem az lenne ezek után a legfontosabb, hogyan rotáljunk. Szerencsére Ferran és Pau is bevethető a széleken, de Ferrannak nagyon nem fekszik a bal szél, még akkor sem, ha inkább középre húzódik.
A lényeg, hogy nagyon úgy néz ki, hogy Fatinak kellene Raphinhát, és Ferrannak Yamalt pihentetnie.
Azzal lesz a legtöbb probléma, hogy a szűk keret miatt hány kulcsjátékost tudunk egyszerre pihentetni, és Flicknek is ez lesz szerintem a legnagyobb problémája. Egyelőre nem merte kihagyni egyszerre Yamalt és Raphinhát.
A gondok ott kezdődhetnek, ha egyikük kidől, és mellé Olmo vagy Pedri, vagy egyszerre mindkettő, amire sajnos nagy az esély.
Én is pihentetném és kímélném Yamalt. A legjobb, legértékesebb játékosunk.LG írta: ↑2024.09.01. 10:36:16Egyetértek Bencével, 17 éves srácot nem szabad csapágyasra hajtani. De még az idősebbeket sem. Tipikus Barca betegség lett az utóbbi években, hogy tavaszra elfogyunk. Ez tendencia volt Xavinál, Koemannál, Valverdénél, sőt, egyszer már Luchoval is belefutottunk 16-ban. Remélem Flick tanul az elődök hibájából.
Azt megértem, hogy a bajnokság elejét meg akartuk nyomni, de hosszútávon azért kell rotálni. Nem radikálisan, de 1-2 kulcsembert nyugodtan lehet pihentetni könnyebbnek ígérkező meccseken. Ha már valaki felhozta Messit, ő Giuly-vel volt rotálva ennyi idősen. Jelenleg nekünk erre Ferrán lehetne az emberünk, nem a legjobb, de hátha ő is javul, tegnap pl. szépen beverte a ziccert, ahogy kell. Ilyen 70-30 arányban osztouhatnának Yamallal a játékperceken.
Sajnos szerintem Dembélé is remek példa, ő sem tudott normál tempóban beépülni. Bár ott alighanem, ha csak a hírek harmada igaz, más lehetett a fő ok, ő egy szélsőségesen nem élsportolói mentalitással rendelkezett.
Valamennyiben igazat adok, én is többet látnám a padon Yamalt, de a sérülések nem minden esetben függnek össze az életkorral.bence0330 írta: ↑2024.08.31. 23:57:19
Bármerre nézünk, jellemző, hogy akit nagyon korán tolnak be a felnőttek közé, rendre hamar kiég, vagy legalábbis az első 1-2-3 évében súlyos sérülésekkel (jellemzően szalagszakadásokkal) kell szenvednie. Nálunk nem kell sorolni, kik ezek, de bárkire gondolo az ember, 1-1 ritka példa van Európában, Wirtz, Moukoko, mindkettő megszívta, Wirtz talán visszajött belőle, de ettől még nem volt buli 1 évre kiesnie.
Nálunk lévő játékosok közül kb csak Raphinha nem volt életében sérült, amíg ide nem került, szélsőséges példa, lassan került a topfociba. Kevés ilyen van, hirtelen Guimaraes jut eszembe, aki későn érő, életében kihagyott 8 meccset. A Milanból ismerem még Reijnderst, 25 éves korára jutott el topfociig szép lassan felfelé lépkedve, válogatott is akkor lett. 1 db meccset hagyott ki pályafutása alatt. Nem véletlen.
Nyilván ez nem megvalósítható, csak jó példa a szélsőségek összehasonlításánál, milyen orbitálisan nagy különbség van a korán élfociba hajszolt, és nyugodtan beleérő játékosok közt.
Yamalért imádkozzunk, mert sikerkorszakot fémjelezhet és határozhat meg, ha túléli ezt valahogy kisebb sebhelyekkel.
Senki nem akarja, hogy ne játsszanak, de létezik átmenet a minden meccsen 90 (ma már 100-105) perc és a nem játszatjuk között. Pláne 4-0-nál. Nézd meg, mit csinált a 80. perc tájékán már. A térdére hajolt, és mint egy asztmás, levegő után kapkodott. Ennél simább meccs a világon nincs, a 3. számú kapust is be lehetett volna rakni jobbszélsőnek, nem osztott, nem szorzott volna, max egy góllal kevesebbel nyerünk.Deluigi írta: ↑2024.08.31. 23:48:42https://www.transfermarkt.com/lionel-me ... eler/28003
Messi is rengeteget volt sérült, nem értem ezt a túlaggódást a fiataljaink felé.
https://www.transfermarkt.com/lionel-me ... eler/28003dingdong írta: ↑2024.08.31. 22:45:14Nagyon jó lenne vigyázni rá. Flick egy jó szakember ezt eddig is tudhattuk de most látjuk is. Meglepődtem, hogy közel 60 éves. Ezt csak azért emelem ki mert szakmailag és emberileg is éreznie kell egy 18 éves gyerek korlátait bármennyire is ugy tünik, hogy nincs neki olyan. Aztán lehet ugy mint Messivel, hogy minden komolyabb sérülés elkerüli de nagyon rossz tapasztalatok vannak az utobbi időben.