Megérdemelték!
UN DIA DE PARTIT! ❤️ pic.twitter.com/ugs41n0m1T
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 16, 2025
Én is pihentetném és kímélném Yamalt. A legjobb, legértékesebb játékosunk.LG írta: ↑2024.09.01. 10:36:16Egyetértek Bencével, 17 éves srácot nem szabad csapágyasra hajtani. De még az idősebbeket sem. Tipikus Barca betegség lett az utóbbi években, hogy tavaszra elfogyunk. Ez tendencia volt Xavinál, Koemannál, Valverdénél, sőt, egyszer már Luchoval is belefutottunk 16-ban. Remélem Flick tanul az elődök hibájából.
Azt megértem, hogy a bajnokság elejét meg akartuk nyomni, de hosszútávon azért kell rotálni. Nem radikálisan, de 1-2 kulcsembert nyugodtan lehet pihentetni könnyebbnek ígérkező meccseken. Ha már valaki felhozta Messit, ő Giuly-vel volt rotálva ennyi idősen. Jelenleg nekünk erre Ferrán lehetne az emberünk, nem a legjobb, de hátha ő is javul, tegnap pl. szépen beverte a ziccert, ahogy kell. Ilyen 70-30 arányban osztouhatnának Yamallal a játékperceken.
Sajnos szerintem Dembélé is remek példa, ő sem tudott normál tempóban beépülni. Bár ott alighanem, ha csak a hírek harmada igaz, más lehetett a fő ok, ő egy szélsőségesen nem élsportolói mentalitással rendelkezett.
Valamennyiben igazat adok, én is többet látnám a padon Yamalt, de a sérülések nem minden esetben függnek össze az életkorral.bence0330 írta: ↑2024.08.31. 23:57:19
Bármerre nézünk, jellemző, hogy akit nagyon korán tolnak be a felnőttek közé, rendre hamar kiég, vagy legalábbis az első 1-2-3 évében súlyos sérülésekkel (jellemzően szalagszakadásokkal) kell szenvednie. Nálunk nem kell sorolni, kik ezek, de bárkire gondolo az ember, 1-1 ritka példa van Európában, Wirtz, Moukoko, mindkettő megszívta, Wirtz talán visszajött belőle, de ettől még nem volt buli 1 évre kiesnie.
Nálunk lévő játékosok közül kb csak Raphinha nem volt életében sérült, amíg ide nem került, szélsőséges példa, lassan került a topfociba. Kevés ilyen van, hirtelen Guimaraes jut eszembe, aki későn érő, életében kihagyott 8 meccset. A Milanból ismerem még Reijnderst, 25 éves korára jutott el topfociig szép lassan felfelé lépkedve, válogatott is akkor lett. 1 db meccset hagyott ki pályafutása alatt. Nem véletlen.
Nyilván ez nem megvalósítható, csak jó példa a szélsőségek összehasonlításánál, milyen orbitálisan nagy különbség van a korán élfociba hajszolt, és nyugodtan beleérő játékosok közt.
Yamalért imádkozzunk, mert sikerkorszakot fémjelezhet és határozhat meg, ha túléli ezt valahogy kisebb sebhelyekkel.
Senki nem akarja, hogy ne játsszanak, de létezik átmenet a minden meccsen 90 (ma már 100-105) perc és a nem játszatjuk között. Pláne 4-0-nál. Nézd meg, mit csinált a 80. perc tájékán már. A térdére hajolt, és mint egy asztmás, levegő után kapkodott. Ennél simább meccs a világon nincs, a 3. számú kapust is be lehetett volna rakni jobbszélsőnek, nem osztott, nem szorzott volna, max egy góllal kevesebbel nyerünk.Deluigi írta: ↑2024.08.31. 23:48:42https://www.transfermarkt.com/lionel-me ... eler/28003
Messi is rengeteget volt sérült, nem értem ezt a túlaggódást a fiataljaink felé.
https://www.transfermarkt.com/lionel-me ... eler/28003dingdong írta: ↑2024.08.31. 22:45:14Nagyon jó lenne vigyázni rá. Flick egy jó szakember ezt eddig is tudhattuk de most látjuk is. Meglepődtem, hogy közel 60 éves. Ezt csak azért emelem ki mert szakmailag és emberileg is éreznie kell egy 18 éves gyerek korlátait bármennyire is ugy tünik, hogy nincs neki olyan. Aztán lehet ugy mint Messivel, hogy minden komolyabb sérülés elkerüli de nagyon rossz tapasztalatok vannak az utobbi időben.
Igen, a Sport le is hozta. Mataróban szúrták le, most a badalonai kórházban van. Nem jók a hírek.
Barcolat és Emery-t beszámolnám,utaljanak még 150-t és megkapják Ferrant grátisz.
Igen, így értettem én is, hogy a válogatott mást játszik, mint mi, és ez a direktebb felfogás jobban fekszik neki, mint a labdatartásosdi. A végén a többesszám meg elsősorban magára utal, mivel Nico (egyelőre?) nem a Barca játékosa.brazilfan írta: ↑2024.06.23. 11:35:11Szerintem nem. A válogatott mást játszik, mint mi. Nicóval a válogatottban játszik együtt, nem nálunk.bence0330 írta: ↑2024.06.23. 00:38:25"Nico és én is szeretünk egy az egy elleni szituációkat kialakítani és befelé húzni, így inkább erről szól a mi szerepünk, mint a labdatartásról, és az az igazság, hogy nagyon jól érezzük magunkat ebben a játékstílusban.”"
Ez egy kisebb fricska volt Xavi felé? Hogy kár volt ennyit tötymörögni, és arra játszani, hogy ne veszítsük el a labdát?
Szerintem nem. A válogatott mást játszik, mint mi. Nicóval a válogatottban játszik együtt, nem nálunk.bence0330 írta: ↑2024.06.23. 00:38:25"Nico és én is szeretünk egy az egy elleni szituációkat kialakítani és befelé húzni, így inkább erről szól a mi szerepünk, mint a labdatartásról, és az az igazság, hogy nagyon jól érezzük magunkat ebben a játékstílusban.”"
Ez egy kisebb fricska volt Xavi felé? Hogy kár volt ennyit tötymörögni, és arra játszani, hogy ne veszítsük el a labdát?
Ez igaz, de amilyen ütemben termeltük a Golden Boyokat a betegszobákba pontosan azzal a képlettel, ami most Yamallal megy, ahelyett, hogy focistákat építettünk volna fel, minimum necces, hogy a srácnak karrierje lesz. Amúgy stimmt, Yamal óriási érték, és arcvesztés az eladása, viszont nem értékként bánunk vele már egy éve. Akkor döntsük el klubszinten, melyik. Golden Boyt építünk, vagy játékost. Ha utóbbit, becsüljük meg, bánjunk vele óvatosan, és tartsuk meg, aztán legyen majd 18 évesen kezdő, esetleg. Mbappé akkor még bőven csere volt, és Messi is inkább rotációs játékos. Ha arra használtuk, hogy fiatalon túléljünk vele 1-2 évet bármi áron, és minden rekordot megdöntessünk vele, amiknek a nagy részét szörnyülködve olvasom, akkor köszönjük meg az egy évét, és adjuk el 250 millióért.gerobarcaa írta: ↑2024.06.21. 00:26:57A valosag pedig a kovetkezo.Egy ilyen csillag mint Yamal,hiaba van benne,amit irsz nem csak egy jatekos,hanem presztizs kerdes is.A La Masia gyongyszeme,sajat neveles,az uj arcnak van kikialtva(igaz ez volt Fatival is) Laporta elobb adja el a lelket mint ot,mert azzal beismerne,hogy ez a Barca mar nem az a Barca.Ha nem is lesz belole semmi,akkor sem a PSGnek.Egy Mbappe alig tudott onnan elmenni akkor szerinted nekunk csak ugy vissza adnak Yamalt?
A valosag pedig a kovetkezo.Egy ilyen csillag mint Yamal,hiaba van benne,amit irsz nem csak egy jatekos,hanem presztizs kerdes is.A La Masia gyongyszeme,sajat neveles,az uj arcnak van kikialtva(igaz ez volt Fatival is) Laporta elobb adja el a lelket mint ot,mert azzal beismerne,hogy ez a Barca mar nem az a Barca.Ha nem is lesz belole semmi,akkor sem a PSGnek.Egy Mbappe alig tudott onnan elmenni akkor szerinted nekunk csak ugy vissza adnak Yamalt?bence0330 írta: ↑2024.06.20. 11:32:51A GB díj alapítója szerint a PSG nagyon rástartolt, és nem lepné meg egy 250 milliós ajánlat a részükről.
Mivel én úgy érzem, hogy jó esély van rá, hogy 20-21 éves korára ő már max Pedri szintjén lenne focista ilyen eszetlenség mellett, amit vele művel megint két front is, ennyiért alaposan megfontolnám a dolgot, ha 1:1-ben leszünk, anélkül nem. Valami amortizációval arányos visszavásárlásival, ha addigra rendeződünk, és tényleg akkora játékos lesz, mint amire az extrém tehetsége predesztinálja, akkor annyiért akár még visszavenni is megérné.