Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Egyrészt a nagyon hasonló forgatókönyv szerinti PSG visszavágóval lehet összehasonlítani - a Monaco annyival volt gyengébb, hogy nem rúgott 4 gólt... Azután Xavi kapott hideget- meleget...bence0330 írta: ↑2024.09.20. 11:14:52Ne felejtsd el, hogy Xavi másfél évig nem volt kiátkozva. Flick 1-2 hónapja van itt, jelen pillanatban sokkal gyengébb kerettel, mint amivel Xavi dolgozhatott az utolsó kettőben.
És azt se, hogy 5 kb tökéletes meccs után jött 1 vereség 10 emberrel, és még itt sem kaptunk ki annyira, amennyi benne volt a pakliban, vagy ha a támadók nem életük legrosszabb napját fogták volna ki, még gólokat is lőhettünk volna. Nem nyúlt bele a meccsbe? Láttad a második félidőt? Kb egyenrangú partnerek voltunk 10 emberrel úgy, hogy még a támadójátékunkat sem nagyon adtuk fel.
Pedig pontosan Christensen és Inigo között van a legkisebb különbség, statisztikák is ezt bizonyítják.
Egyedül az Inigo vs Christensen összehasonlításban látok lényeges különbséget. Christensen valóban hiányzik, de egy fecske nem csinál nyarat. Ha ő van a csapatban, az eladott labdák ugyanúgy megtörténtek volna.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.20. 12:01:28Casado=De Jong
Cubarsi=Araujo
Inigo=Christensen
Balde=Cancelo
Garcia=Gavi?
Elfogadjuk, csak leírjuk a tényeket. Emellett teszek egy olyan állítást, hogy ide sajnos minden edző a gálázás reményében jön. Mit csináltunk nyáron? A támadó harmadot akartuk erősíteni, és minden lehetőségünket, minden puskaporunkat oda lőttük el. Ha Flick feltételként szabja meg, hogy márpedig a semleges és a védekező harmadot kell erősíteni, nem tudtak volna nemet mondani.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.20. 12:01:28Szerintem lesznek még itt csalódásosok, ha nem tudjátok elfogadni a jelenlegi helyzetünket.
Az sem a véletlen műve volt, hanem egy rendszeresen előforduló probléma. Elég az előző BL-meccsünkre gondolni, ahol a titánok, Araújo, de Jong, Cancelo ott voltak. Utóbbi össze is hozott egy 11-est. Állítom, hogy ha ő meg de Jong van a pályán, még durvábban kikapunk.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.20. 12:01:28Azt ne felejtsétek el azért, hogy 80 percet emberhátrányban játszottunk.
Ezzel teljesen egyetértek. Annyit tennék hozzá, hogy nem a kezdő a lényeg, hanem az, hogy megtanuljunk védekezni.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.20. 12:01:28Ezzel a kezdővel, idegenben egy Benfica, Dortmund otthon egy Bayern és az EL győztes Atalanta ellen is lehetnek problémáink.
Ott tartunk, hogygránit írta: ↑2024.09.20. 11:39:22Igen, és nem is értem, hogy lehet a hiányzókra fogni.
Araújo az előző BL-meccsünkön követett el ugyanolyan hibát, mint most ter Stegen. Ő lett volna a megmentő? Teljesen mindegy, amíg összeroppanunk, amint beszorul a csapat. Araújóval ugyanúgy megkaptuk a zakót tavasszal.
De Jonggal az ilyen ellenfelek ellen soha nem mentünk semmire, a szél elfújta mindig, amint ellenfél jött szembe.
Cancelo ugyanúgy nem tudott védekezni.
Csapatszintű problémák vannak, és a néhány hete lejátszott Monaco elleni meccset sem sikerült kielemezni.
Ha Torre kezd, azért van elővéve, mert "Eg személyében van egy vkp, miért nem ő játszik, mert Torre alig volt a pályán, nincs tízesünk".FCBsteve írta: ↑2024.09.20. 11:04:49
Én azért jóval masszívabban felvetném az edző felelősségét, főleg, Xavi ilyenért ki volt átkozva, Flick meg majd, szegényke, tanul a hibáiból...
Felkészítés:
Volt egy pont ugyanígy lezajló mérkőzésünk a Gamperen, pont ugyanezeket a hibákkal...
Sztem alapvető felhívni a kedves játékosok figyelmét (Ter Stegen, hátvédek, vkp-k) a veszélyes helyzetek elkerülésére, eladott labdák veszélyére...
Értem, hogy nem Barca-s dolog előre rúgni a labdát, de van, hogy hasznosabb, mint gólt/ kiállítást kapni... Arról nem is beszélve, hogy letámadás ellen az előrerúgott labda a 3 csodacsatárunkkal (Flick szerint, szerintem 2 és -1) még veszélyes is lehet (lásd Yamal gólja).
Miért nincs kész stratégia arra, hogy az ellenfél le fog támadni???
Gamper-en pont ugyanez a csapat pont ugyanezt csinálta, mi ebben a meglepő??? Rayo meccs első 30-40 perce??? Hol a felkészítés???
Kezdők:
Volt egy relatív összeszokott hátsó alakzatunk, erre a legnehezebb meccsre meg lett ez változtatva...
Pedri és Casado legalább jól kiegészítette egymást (mint tavaly Romeu és FdJ - amint FdJ kiesett, Romeu elindult gyors léptekkel a lejtőn), Pedri labdakihozatal, Casado inkább védekezőbb.
A keveset játszó EG a tapasztalatlan Casado-val párban, ráadásul nem összeszokva - mit várt ettől Flick?
Illetve, mintha nem nézett volna egyetlen múltbeli meccset sem: EG "vészhelyzetben" nagyon kevés, kezdek rájönni, intelligencia hiánya - jönnek a rutinmozdulatok átgondolás nélkül (felesleges 11-esek és nagy hibák kísérik útját)
Elől Olmo helyett lehetett volna Torre-t játszatni, Ferran-t, Pau-t... Elcsesznek valamit? Ok, nem jó, de nem egyből gól/kiállítás a vége... Biztos jobban kitették volna a lelküket, mint Lewy, vagy a hullafáradt Yamal...
Az, hogy pl Torre/Pau alig játszott, kinek a hibája? Több gólos vezetésnél miért nem játszanak ezek a srácok megnyert meccseken??? Lewy, még inkább Yamal szét van hajtva Ligában, válogatottban... Yamalt hagyja az edző egy mesterhármasra menni, ahelyett, hogy pihenne, míg más meg gyűjthetne tapasztalatot...
Meccs menedzselés:
Flick mit csinált? Felkészítés/motiváció nem sok látszott meccs elején, kiállítás után semmi belenyúlás a meccsbe, míg a túloldalon egymás után jöttek be a friss emberek...
Kikkel cserélni? Pl jól felépített fiatalokkal, akik rotációban már gyűjtöttek tapasztalatot... Ja, hogy ilyenek nem igazán vannak??? Ki felelős a cserékért/rotációért???
Szerintem: érthetetlen kezdő 11, érthetetlen taktika és felkészítés, Flick mester meglehetősen mellényúlt...
Még csak az ellenfél zseniális taktikájára sem lehet fogni, mert nem volt benne semmi meglepő...
Állítólag (itteni fórum) azért jött, hogy egy kevés tapasztalattal bíró Xavi ne fusson bele ilyen vereségekbe, majd a tapasztalt német edző, meg az erőnlét, meg hogy bírjuk a 90 percben is a tempót, stb-stb - hát, ebből egy komolyabb meccsen egyik sem...
Csaba is írta lejjebb, csatlakozom hozzá, mert nekem sincs kétségem, hogy Flick kezelni tudja ezt, de ő is megkapta most a komoly figyelmeztetőt.
Igen, és nem is értem, hogy lehet a hiányzókra fogni.
Dettó ugyanezt gondolom, lejjebb éppen erről írtam, költőiket kérdeztem.
Úgy általánosságban Flick legnagyobb problémája a rövid keret és sérülések mellett az lesz, hogy jönnek a Xavifan-ok, és a kritikájuk, amit át fog venni a média is, és Flick is minden sajtótájékoztatón Koemani magasságokban mondhatja el meccsek előtt, hogy várjuk meg, amíg felépülnek a sérültek, stb. tegnap már megtette először .bence0330 írta: ↑2024.09.20. 11:14:52Ne felejtsd el, hogy Xavi másfél évig nem volt kiátkozva. Flick 1-2 hónapja van itt, jelen pillanatban sokkal gyengébb kerettel, mint amivel Xavi dolgozhatott az utolsó kettőben.
És azt se, hogy 5 kb tökéletes meccs után jött 1 vereség 10 emberrel, és még itt sem kaptunk ki annyira, amennyi benne volt a pakliban, vagy ha a támadók nem életük legrosszabb napját fogták volna ki, még gólokat is lőhettünk volna. Nem nyúlt bele a meccsbe? Láttad a második félidőt? Kb egyenrangú partnerek voltunk 10 emberrel úgy, hogy még a támadójátékunkat sem nagyon adtuk fel.
Pedri lemaradt a felsorolásból, de nekem a látszata sem tűnt fel annak tegnap, hogy picit is megpróbálná a kezébe venni az irányítást, ha már a társak olyanok, amikről te is írsz.baas11 írta: ↑2024.09.20. 07:42:40A helyzet az h egy Cubarsi Inigo Cassado Eric García négyes kocka igy együtt a kapunkkal szemben sem tapasztalat, sem technikai tudás sem semmilyen formában nem hogy BL de LaLiga top 10 szinten is édes kevés. De ezt tutdtuk ,nyilvánvaló …. pláne ha még a legrutinosabb kapusunk is erosen “besegít” nekik.
Ha az ellefel fizikálisan erős nem ügyetlen es még presszingel is….
Ez pl egy spanyol francian ugy néz ki h Laporte Le Normand Fábián Ruiz Rodri … hát na!
Én azért jóval masszívabban felvetném az edző felelősségét, főleg, Xavi ilyenért ki volt átkozva, Flick meg majd, szegényke, tanul a hibáiból...ocsike83 írta: ↑2024.09.20. 09:19:46Próbálnék valami pozitívat találni a tegnapihoz, de nem nagyon lehet Ez a keret ennyire volt képes.
DE! Megkérdezném itt a sok okleveles edzőfenoméntól (főleg az ÉLŐ topic-ban), hogy mégis mit vártak, vagy milyen kezdővel álltak volna ki? Láttátok amúgy a kispad összetételét?
0 perces játékosok, töketlen, még LaLiga meccsen sem szerepelt kissrácok, sérülésből visszajött játékos, + Ferran, akit "vassal-vellával" üldözne innen el mindenki?
Teljesen felesleges ebbe a meccsbe többet belegondolni, mint ami:
1) Ter Stegen sokadik hibája a BL-ben meg is büntetett bennünket. Mert igen, egy LaLiga-s kiscsapat csatára nem fogja valószínűleg letámadni a VKP-t, de ez itt a BL. Kár, hogy nincs mögötte egy öreg rutin, mert így még a kispad szele sem veszélyezteti. EG-t max 10 %-ban tenném felelőssé, talán engedhette volna a japánt, még mindig védhet a kapus, vagy max 1-0 oda, de 11-en vagyunk.
2) Szidjátok sokan Martinezt (bilbaoi fxsz...stb.) Az megvan, hogy egy fiatallal karöltve kb. 85 percen keresztül kellett a nyomást kibírni? Ehhez képest az első gól Balde oldaláról jött, ahol nem szabadott volna ennyit hagyni a monacoit. A 2. gól pedig már egy feltolt védelemnél volt, ahol nyilván nem fog tudni versenyt futni. Ha esetleg ő a rutinnal kidőlne, ki lesz a kezdő KH? De persze, zavarjuk el őt is. A 2 KH maximálisan kihozta azt, amit ki lehetett hozni.
3) Ez a középpálya ennyire volt képes. Nincs Olmo, nincs Chris, nincs Gavi, nincs Bernal, nincs FDJ. Van egy rutintalan Casado, egy nagy meccseken gatyát telerottyantó Pedri és egy EG. Torre 0 perccel van idén, a többi kb ifista. Borítékolható volt, hogy 11 emberrel is át fognak rajtunk rohanni.
4) Támadósor. Talán annyiban osztom a véleményt, hogy a kiállítás után Lewa-t azonnal le kellett volna kapni és el kell felejteni, hogy fent hagyjuk, mert benne van a gól. (Talán egy ilyen után kicsit felhagyna ezzel az undorító nagyképűségével) KB. totál emberhátrány egy ilyen meccsen, ahol nem mi birtokoljuk a labdát. Raphit és Yamal-t kicsit középre húzni egymás mellé és a felrúgott labdákkal valami kontrák kialakítani. Ferrant még viccnek sem, Fati pedig most jött vissza a sérüléséből. Nyilván nem fogja Flick azonnal bedobni a mélyvízbe. Pau Victor pedig egyenlőre egy III-ad osztályos gólkirály.
5) Talán ami a legfontosabb. Ez a csapat ugyanazzal a 11-12 játékossal játszik már 5-6 meccs óta. Nyilván fáradtak, tompák, nem lesznek minden meccsen MOM-ok.
Ezzel egyetértek, hozzátéve, hogy Pedri és Casadó éppoly haszontalan, súlytalan volt előttük.
A bajnokságból semmit nem lehet a BL-re vonatkoztatni. Pont ez derült ki tegnap is. Attól, hogy a Rayo Vallecanót fel tudjuk őrölni a hajrában, miközben az első félidő ott is kuka volt, a BL-re nem vonatkozik. Itt egy kuka félidő végzetes, és az ellenfél nem purcan ki a végére, mint a Valencia meg a Noname FC.
Szerintem nem pech, hanem ennyit tudunk, ha kapunk egy erős ellenfelet, ami erőben és passzhatékonyságban is lelépett minket. A hiányzókra aligha lehet fogni, pár hónapja az az Araújo követett el hatalmas hibát, akit most megmentőnek próbálnánk beállítani, de Jong a hasonló meccseken semmivel nem mutatott többet, mint tegnap Pedri és Casadó.
Túloztam, nyilván.bence0330 írta: ↑2024.09.19. 23:10:09Top 5 bajnokságban voltak másodikak egy igazi elit PSG mögött, és most is azok. A legjobb 16-20 csapatban szerintem jelenleg mindenképp ott vannak. Elég jól összerakott csapat ez, szerintem simán egy ilyen Porto-Benfica szint jelenleg. Állítom, ha a mélységet belevesszük, erősebb a keretük a miénknél.
De ha Flick-kel nem lesz továbbjutás a BL-ben, akkor tényleg jövőre kb nem is kéne elindulni, akkor ennek kb vége. Még ezzel a gatya kerettel is azért a rájátszásba mindenképp be kell jutni, a top 8 mondjuk eredetileg is bravúr lett volna. Télen visszatér pár európai szintű védekező játékosunk, majd talán akkor.
Ez a lényeg. Kezdettől nem volt játékunk. És a rutinos Kounde, Raphi és Lewa gyenge napot fogott ki. El kell készülnünk arra, hogy a BL-ben máskor is járhatunk így. Télen jó volna hozni magas, erős, gyors fiatal huszonéveseket.
A helyzet az h egy Cubarsi Inigo Cassado Eric García négyes kocka igy együtt a kapunkkal szemben sem tapasztalat, sem technikai tudás sem semmilyen formában nem hogy BL de LaLiga top 10 szinten is édes kevés. De ezt tutdtuk ,nyilvánvaló …. pláne ha még a legrutinosabb kapusunk is erosen “besegít” nekik.
ElBartimaeus írta: ↑2024.09.17. 23:03:21Egészen addig ez volt a játékunk, amíg nem jött szembe pár olyan védelem, ami ki tudott játszani minket rendesen
Egyelőre úgy mutat, hogy ebben hatalmas előrelépés van, de ez tipikusan az, ami egy jó rajttal az első pofonig megvan, illetve a honeymoon periódus kvázi ezt írja le. Ameddig új a dolog, addig nagyon megy a szekér. Fociban sem véletlen, hogy a legtöbb kiscsapat, amelyik mutat valami elképesztőt, kifúj a szezon második felére.
Teljesen igazad volt.ElBartimaeus írta: ↑2024.09.17. 13:03:52továbbra sem értem ezt az őrült lelkesedést és a játékunk egekbe magasztalását, főleg nem a taktikai oldalát.
Viszont összességében, bár vannak egyértelmű változások a felállásban, nagyon sok a hasonlóság, főleg a védekezést illetően: félpályán meghúzott védelmi vonal
Egészen pontosan az történt, amit jósoltam. Egy ki-kimeccsen (és ez a Monaco bőven a mostani Girona felett van, ha nem is egy egész kategóriával) az első döntő esemény nem felénk dől, hanem ellenünk és máris szétesik a játékunk. A helyzet is egészen hasonló, ahogy fentebb is írtam, egy letámadásból következő hiba. Nem széttörtük őket, hanem hátrányba kerültek egy hiba miatt és ez mindig a vezető csapat malmára hajtja a vizet.bence0330 írta: ↑2024.09.20. 02:02:25
Abszolút egyetértek, főleg annak fényében, hogy idén jellemző volt ez, hogy az elején ha nem is aludtunk be, de nem találtuk a fogást. A Girona hasoló szintű (csak más stílusú) csapat, mint a Monaco, de legalábbis csak picit marad el tőlük, ha gyengébbek is. Ott is 10-20 percig oda-vissza mentek a támadások, eléggé egálban voltunk, aztán lépésről lépésre föléjük kerekedtünk, és széttörtük őket.