Barça a Bajnokok Ligájában
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Ez szerintem valami hevenyészett gépi cucc (mégcsak nem is AI, az szerintem tisztában lenne az aktuálisan itt trtózkodó edzővel és játékosokkal).
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
-
- Entrenador del Barça
Ez tetszikkmb írta: ↑2024.09.21. 11:35:39Ezt a cikket olvassátok el mert becarás. https://promotions.hu/orszagos/sport/20 ... amadojatek

Nem tudom mit szívott.
Ezt a cikket olvassátok el mert becarás
. https://promotions.hu/orszagos/sport/20 ... amadojatek

Szerintem a BL-ben nem lesz gond, nagyon szerencsétlenül jött ki ez a mérkőzés, több szempont miatt is. Elsősorban a Olmo és Fermin sérülése már végképp nem hiányzott. Hozunk pár meccset, amivel tovább kell jutni. Szerintem ahhoz, pedig elég lesz három győzelem és két döntetlen, vagyis 11 pont bőven. Annyit meg csak összekaparunk.
Monaco ellen is sikerült helytállni idegenben, végig emberhátrányban.
A 9-24 helyezett között, pedig két meccsen bármi ellen lehet esély. Főleg, Gavi, Fati és Araujo visszatérésével.
Monaco ellen is sikerült helytállni idegenben, végig emberhátrányban.
A 9-24 helyezett között, pedig két meccsen bármi ellen lehet esély. Főleg, Gavi, Fati és Araujo visszatérésével.
Mert rendszerszintű hiba.
Rendszeresen előfordul a rázósabb meccseken, hogy a mezőnynek háttal ácsorgó játékosnak gurítjuk a labdát, miközben érkeznek mögötte, mint a gyorsvonat. A második bekapott gólról nem is beszélve. Ezek sajnos még hozzátartoznak a játékunk képéhez. Nem értek egyet azzal, hogy a játékunk képe ezek nélkül értelmezhető, vagy ezekkel értelmezhetetlen. Ezek szerves részei a bukásainknak. Nyilván a szőnyeg alá lehet söpörni, de akkor a jövőben is jönni fognak a zakók, és majd panaszkodunk arra, hogy vesztes mentalitásunk van, meg reszketünk a BL-ben.
Az baj lenne, mert ezek mind elkerülhető hibák. De azt gondolom, hogy lehet rá megoldást találni. Te magad írtad, hogy ezekben a szituációkban el kellett volna engednünk a támadót. Én is így gondolom. Annyi helyzetet szerencsétlenkedett el a Monaco, hogy nagy valószínűséggel ezt is elszerencsétlenkedik. Így viszont adtunk nekik kb 80 percnyi előnyt, amiért csak magunkat hibáztathatjuk. Nem tudom, szoktak-e videózni az edzőink (Arthur Melo nyilatkozott arról, hogy nem túl gyakran és nem túl hatékonyan), vagy milyen taktikai megbeszéléseket tartanak, de valószínűnek tartom, hogy a két szituációból nulla gól születik, ha elengedjük a támadót.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.20. 20:17:49Ezzel sem Xavi, sem Flick, akár Guardiola sem tud mit kezdeni.
-
- Entrenador del Barça
Te rendszerszintű és csapat hibájáról beszélsz.
Ez egyéni hiba volt, két szélen két játékos tök üresen, erre odapasszolja a labdát az ellenfélnek. Ezzel sem Xavi, sem Flick, akár Guardiola sem tud mit kezdeni. Max elbeszélgetni vele, vagy kukázni az egész taktikánkat, és ívelgetni. Benne van a játékunkban, és sajnos az egyének sem olyan minőségűek, mint régen, de ez a jelenlegi körülmények között szerintem érthető. Valószínűleg Stegen sem lenne már Barca játékos, ha lenne más lehetőség, de vannak fontosabb hiányposztjaink. Tavaly Araujo hibázott.
Az a jó kérdés, hogy el lehet e érni, hogy a pillanat töredék részében jobban döntsenek. Mindkét helyzetben el kellett volna engedni a támadót. Közben minden más esetben pedig azt várjuk, jogosan, hogy taktikai szabálytalansággal állítsuk meg a kontrákat a feltolt védelem miatt.
Nem 1-2 meccs alatt fogjuk elfelejteni az utóbbi 10 év BL blamáit, ráadásul szerintem tavaly totál vesztes mentalitás alakult ki a csapatban a rengeteg bekapott gól miatt.
Nem mellesleg finoman fogalmazva, az ellenfél játékosai atletikus felépítésűek voltak, amit csak egy jobb minőségű kp-val tudtuk volna kompenzálni, ami tegnap egyáltalán nem volt.
A 10. perc után már annyi sem.
- bence0330
Rendben, de ez még mindig teljesen más téma. Oké, legyen hibás akárki, Flick, a Barca-DNS, teljesen mindegy. A meccs képéről szólt a legtöbb kritika, az meg nyilván ilyen szempontból nem értelmezhető, nem értékelhető igazán.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
- bence0330
Szerintem teljesen különböző dologról beszélünk.gránit írta: ↑2024.09.20. 19:31:28Ezt a kiállításos dolgot komolyan nem értem. A saját hibánkból kerültünk emberhátrányba. Ez olyan, mintha egy sakkozó azt mondaná, hogy "hát ez nem ér, a másik csak azért nyert, mert anyaghátrányba kerültem". Miközben azért került anyaghátrányba, mert nem jól játszott, a saját bénasága miatt.
És még azt sem mondhatjuk, hogy elszigetelt eset. Pontosan az eggyel ezelőtti nemzetközi meccsünkön követtünk el egy hasonló, és pontosan az eggyel ezelőtti BL-meccsünkön követtünk el egy kísértetiesen hasonló hibát. Három különböző játékosunk hibájából.
Az egy dolog, hogy új edzővel tök új éra van, nehéz összevonni egy másik esettel, egy más érából. De:
Itt arról beszélünk, mit lehetett látni a meccsen, mi volt a játék. Teljesen mindegy, kinek a hibája volt a kiállítás, vagy, mennyire, a játék képét óriási mértékben befolyásolta, efelől szerintem sok kétség nem lehet. Egy emberrel kevesebben fociztunk sokkal szűkebb keret mellett, mint az ellenfél. És még úgy kb helyt is álltunk.
Ezt a kiállításos dolgot komolyan nem értem. A saját hibánkból kerültünk emberhátrányba. Ez olyan, mintha egy sakkozó azt mondaná, hogy "hát ez nem ér, a másik csak azért nyert, mert anyaghátrányba kerültem". Miközben azért került anyaghátrányba, mert nem jól játszott, a saját bénasága miatt.
És még azt sem mondhatjuk, hogy elszigetelt eset. Pontosan az eggyel ezelőtti nemzetközi meccsünkön követtünk el egy hasonló, és pontosan az eggyel ezelőtti BL-meccsünkön követtünk el egy kísértetiesen hasonló hibát. Három különböző játékosunk hibájából.
1-0 után voltak lehetőségeik bőven, hogy elmenjenek többel, Embolo egymaga lőhetett volna mesterhármast.PorSiempre írta: ↑2024.09.20. 17:42:24Nem tudom srácok, hogy mióta néztek focit és esetleg bármilyen sportot űztetek valaha , de nehogy már ne vegyük észre , hogy 80+ percet játszottunk emberhátrányban.
Ennek ellenére a csapat helytállt és nem lett kivégezve. Rettentően sok a sérült, rövid és tapasztalat hiányos a pad.
Mégis mit vártunk ?
Ha 11vs11 hozzuk ezt, akkor más lenne a szám íze, de így azért benne volt, hogy elhasalunk.
Meg ahogy mások is írtak, az a baj, hogy tök jól kezdtünk a bajnokságban, de amikor felcsendült a BL-himnusz, megint jött a leblokkolás több játékosunktól is, az emberelőny is fatális hibából jött.
Ami jó, hogy még az elején jött a pofon, még lehet reagálni, javítani a hibákat.
-
- Entrenador del Barça
Leírtam a csapat, taktika, felállás topicban a véleményemet róla.
Reálisan nézve BL helyek elérése, második vagy harmadik hely, és ha jó ellenfelet kapunk a rájátszásban, akkor BL 16 vagy 8. Szerintem ennyi várható, ha nem lesz januárban 1-2 érkező, vagy valami csoda folytán nem épül fel mindenki, amit ott leírtam.
Szerintem nagyon kellett Flick. Mentálisan fizikálisan vele előreléphetünk, és az is kell, hogy látványosan, jól játszunk a kisebb csapatok ellen. Vissza kell hozni a játékosok önbizalmát, és nyáron szabadulni kellene jó pénzért játékosoktól, ami csak akkor lehetséges, ha Ferran, Fati, Torre, Garcia, De Jong, Christensen, esetleg Araujo, De Jong és Pedri jó szezont futnak, és lesz rájuk kereslet. Növelni kell majd a marketing és stadion bevételeket
Akkor tudunk erősíteni
B opció, hogy keresnek más lehetőség, mint pl. A Nike szerződés, és hosszabbítunk a játékosokkal, és leaksztunk egy vkp-st, és egy bal szélsőt, talán egy szélső védőt.
Lassan Lewyt is pótolni kell, már most időszerű lenne, ha nem lennénk tele lyukas posztokkal.
Szerintem 2026 lesz az az év, hogy reálisan, versenyképes csapattal tudunk kiállni minden fronton.
Addig köszönhetjük a La Ligának, hogy ott tesz keresztbe, ahol tud. Gondolom 100-150 milliós költéssel nem kerülne csődbe a klub, de hosszútávon egy évtizedre ki lehetne alakítani a keret gerincét.
Addig szurkolni kell, és türelmesnek kell lenni. Év végén elválik, hogy előrébb vagyunk e Flickkel, és kicsit megint lehet erősíteni, reméljük már jobb anyagi lehetőségekkel az új Camp Nouban. Ezt a 2 évet Flick is megérdemelné.
Azért kerültünk emberhátrányba, mert a csapat mintha nem lett volna felkészítve arra, ami bő egy hónapja - pont ugyanezen ellenfél ellen - MÁR MEGTÖRTÉNT!PorSiempre írta: ↑2024.09.20. 17:42:24Nem tudom srácok, hogy mióta néztek focit és esetleg bármilyen sportot űztetek valaha , de nehogy már ne vegyük észre , hogy 80+ percet játszottunk emberhátrányban.
Ennek ellenére a csapat helytállt és nem lett kivégezve. Rettentően sok a sérült, rövid és tapasztalat hiányos a pad.
Mégis mit vártunk ?
Ha 11vs11 hozzuk ezt, akkor más lenne a szám íze, de így azért benne volt, hogy elhasalunk.
Akkor mi is lenne az edző dolga???
Folytatva, ha már emberhátrányba kerültünk, de összehozunk egy egyenlítő gólt és van lehetőség megnyugodni és végigbeszélni a szünetet, akkor hogy nem lehet egy eredményesebb taktikát kitalálni?!?
- ElBartimaeus
- Director del Fútbol
Kicsit félreértesz. Pont azt mondom, hogy egy meccs alatt nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Nyilván, az előző edzőnek volt több ideje, de vele láttam a csapatot a szintje fölé lőni PSG, Real, Napoli (zárójeles, őket illene verni, de úgy lettek ledominálva, ahogy másodosztályú csapatok szoktak) ellen (így hirtelen, ami eszembe jut), ami itt még nem történt meg egyszer sem egy szűk mintából. Az aggasztó az, hogy ezt jósoltam, hogy az első minimálisan szervezettebb csapat meg fog minket fojtani és ez meg is történt, annak ellenére, hogy jó formában voltunk, hiszen 7-et lőttünk, ami 10 éve nem történt meg, meg megvertük a Rayot.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.20. 17:45:42Ez komoly? Milyen csapatok ellen játszottunk Fantasztikusan?ElBartimaeus írta: ↑2024.09.20. 17:31:58
Félreértés ne essék, szerintem sem elég acélos a keretünk, de tavaly sem volt az és mégis tudtunk fantasztikusan játszani erősebb csapatok ellen. Egyelőre ezt még Flicktől nem láttuk, de nagyon kicsi a minta.
Mondjuk elvertük idegenben a Valenciát. Megvertük a mumusunkat, a Rayot, akik ellen emberemlékezet óta nem nyertünk. Rúgtunk 7 gólt, amit majdnem 10 éve nem.
(...)
Fölöslegesen csépelem a szót. Flick out, Xavi in.
Én annyit mondtam, hogy kezeljük helyén a nagyobb arányú sikereket, megpróbáltam a jövőre következtetni, az 100%-ig bejött egy meccs erejéig, most itt tartunk és próbáljuk a helyén kezelni ezt is. Nem dőlt össze a világ, de egyelőre semmi nem indokolja, hogy idén általánosan erősebbek lennénk, mint az előző években. Az viszont igen, hogy kisebb csapatok ellen sokkal magabiztosabbak vagyunk, ami amúgy teljesen jó, élvezhetőbbek is a meccsek így Barca szurkolóként, mert a legtöbbször olyanok ellen megyünk.
https://promotions.hu/orszagos/sport/20 ... amadojatek
Kicsit off, de egyre durvább amit híroldalak csinálnak. Azt hittem április elseje van. Amúgy az írással tökéletesen egyetértek, bár nem tudom mikor volt ilyen meccs
Kicsit off, de egyre durvább amit híroldalak csinálnak. Azt hittem április elseje van. Amúgy az írással tökéletesen egyetértek, bár nem tudom mikor volt ilyen meccs
-
- Entrenador del Barça
Ez komoly? Milyen csapatok ellen játszottunk Fantasztikusan?ElBartimaeus írta: ↑2024.09.20. 17:31:58
Félreértés ne essék, szerintem sem elég acélos a keretünk, de tavaly sem volt az és mégis tudtunk fantasztikusan játszani erősebb csapatok ellen. Egyelőre ezt még Flicktől nem láttuk, de nagyon kicsi a minta.
Mondjuk elvertük idegenben a Valenciát. Megvertük a mumusunkat, a Rayot, akik ellen emberemlékezet óta nem nyertünk. Rúgtunk 7 gólt, amit majdnem 10 éve nem.
Tavaly
Stegen
Kounde-Araujo-Christensen-Cancelo
De Jong
Gavi-Gündogan
Raphinha-Lewy-Felix sorral játszottunk a BL-ben
Ezt hasonlítsuk a tegnapi hoz 10 perc erejéig, mert onnantól 10 emberrel játszottunk.
Troym írta a fantasztikus Hamburgi kirándulást, de fantasztikusan sikerült a belga kirándulásunk is.
A Porto oda vissza vertük 1-1 egyéni megoldással, köszönhetően annak a Cancelonak és Felixnek akik már nincsenek itt.
Fölöslegesen csépelem a szót. Flick out, Xavi in.
- PorSiempre
- Jugador d'estrella
Nem tudom srácok, hogy mióta néztek focit és esetleg bármilyen sportot űztetek valaha , de nehogy már ne vegyük észre , hogy 80+ percet játszottunk emberhátrányban.
Mégis mit vártunk ?
Mégis mit vártunk ?
Ab intus enim de corde hominum cogitationes malae procedunt, adulteria, fornicationes, homicidia, furta, avaritiae, nequitiae, dolus, impudicitia, oculus malus, blasphemia, superbia, stultitia. Omnia haec mala ab intus procedunt, et coinquinant hominem.
- ElBartimaeus
- Director del Fútbol
Bár alapvetően egyetértek veled, azért egy meccsből nehéz messzemenő következtetéseket levonni. A helyzet az, hogy borzasztó sok a sérült, megint 1 posztról hiányzik majdnem az egész csapat. Tavaly is volt ilyen, tavaly is szenvedtünk emiatt, de ezekre senki nem emlékszik 1 év távlatában, amikor egy edzőt megítélnek. Most még lehet és fogadjuk el, hogy ennél azért lehet jobb. Az eddigi taktika alapján nem várom és nem hiszem, hogy jobb lenne, de még nem törnék pálcát Flick fölött egyetlen meccsért.FCBsteve írta: ↑2024.09.20. 11:04:49Szerintem: érthetetlen kezdő 11, érthetetlen taktika és felkészítés, Flick mester meglehetősen mellényúlt...
Még csak az ellenfél zseniális taktikájára sem lehet fogni, mert nem volt benne semmi meglepő...
Állítólag (itteni fórum) azért jött, hogy egy kevés tapasztalattal bíró Xavi ne fusson bele ilyen vereségekbe, majd a tapasztalt német edző, meg az erőnlét, meg hogy bírjuk a 90 percben is a tempót, stb-stb - hát, ebből egy komolyabb meccsen egyik sem...
Mellette viszont ha azt várjuk, hogy egy elvileg gyengébb kerettel hirtelen elégedettek legyünk egy nem felső polcos csapattól kikapni, akkor kérdem én, mit ad hozzá az edző ehhez? Mert tavaly nagyobb ellenfelek ellen játszottunk sokkal jobban, mégis az edzőre volt kenve minden, nem fogadtuk el, hogy kevés a keret. Most egy hasonló minőségű kerettel már egy polccal lejjebb levő csapatokkal lehetünk csak versenyben? Akkor nem fejlődik semmit a csapat az újítással, semmi értelme változtatni.
Ne komolytalankodjunk már, hogy ott tartanánk, mint Xavival.
Cca 1 éve Hamburgban ők játszottak és kaptak ki helyzet nélkül a Shakhtartól:
Stegen, Alonso (Balde), Inigo, Araujo, Cancelo, Gavi (Pedri), Romeu (Fermin), Gündogan, Ferran (Felix), Lewa, Raphinha (Yamal)
Tegnap
Stegen, Balde (Martin), Inigo, Cubarsi (Dominguez), Kounde, EG, Casado, Raphinha, Pedri (Torre), Yamal (Fati) Lewa (FT)
Tavaly sikerült helyzet nélkül lehozni a meccsünket egy ukrán menekültcsapat ellen Hamburgban, tegnap azért volt esély az X-re.
Hibázott nagyokat Flick is és ótvar gyengén játszottak a legtöbben, de azért ne kezdjük el, hogy ugyanott tartanánk.
Cca 1 éve Hamburgban ők játszottak és kaptak ki helyzet nélkül a Shakhtartól:
Stegen, Alonso (Balde), Inigo, Araujo, Cancelo, Gavi (Pedri), Romeu (Fermin), Gündogan, Ferran (Felix), Lewa, Raphinha (Yamal)
Tegnap
Stegen, Balde (Martin), Inigo, Cubarsi (Dominguez), Kounde, EG, Casado, Raphinha, Pedri (Torre), Yamal (Fati) Lewa (FT)
Tavaly sikerült helyzet nélkül lehozni a meccsünket egy ukrán menekültcsapat ellen Hamburgban, tegnap azért volt esély az X-re.
Hibázott nagyokat Flick is és ótvar gyengén játszottak a legtöbben, de azért ne kezdjük el, hogy ugyanott tartanánk.
Ha nem értesz egyet, akkor indokold meg, mennyi értelme van a spanyol bajnokság statisztikáit nézni, ha semmit nem érnek egy valamire való BL-meccsen. A PSV játékosai hatalmas stathuszárok. Csak nem mennek vele semmire, ha jön egy Dortmund vagy egy Juventus. A labdarúgásban helyén kell kezelni a stathuszárokat, még a spanyol bajnokság is ég és föld a BL-hez képest (egyik bajnokságot sem érdemes alapul venni, mindegyiket 1-2 csapat dominálja, a meccseik többsége mindenütt bohócmeccs a hasonló szintű BL-meccsekhez képest).FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.20. 13:36:14Az megvan, hogy a holland bajnokságot hasonlítod top 5 bajnokság játékosaival?
Az megvan, hogy a Monaco kezdőjében négy játékosnak ez volt az első BL-meccse? Az megvan, hogy a góljaikat egy 22 éves és egy 18 éves szerezte?FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.20. 13:36:14Az, hogy így álltunk ki tegnap:
Stegen 32
Kounde CB 25-Cubarsi CB 17-Inigo CB 33-Balde-LB 20
Casado CDM 21-Garcia CB 23
Pedri 21 CAM
Yamal 17 LW-Lewy ST 36-Raphinha LW 27
Pad: Torres, Fati, Torre, Gerard Martin, Sergi Dominguez, Inaki Pena, Pau Victor, Astralaga, Fort, Cuenca, Toni Fernandezt, Guille Fernandez
23 fős keretből 10 tavaly a spanyol harmadosztályban vagy a Juvenil A-ban játszott
+ A B-ből régebben feljött Yamal, Fati, Balde, Pena
+ a Gironából visszatérő Eric Garcia, és az ott padozó Torre
+ A három vetárán, Stegen, Lewy és Inigo
Nem is értem, hogy mit vártok.
Ez van.
"Régebben" a BL utolsó meccsén, csoportelsőként jobb kezdőt raktunk fel![]()
Egyébként még egyet is értenék veled, jelenleg ennyit érünk. Pont ezt írom én is, jelenleg ennyit érünk ezen a szinten. Két dolgot tennék hozzá. A hibákból tanulni kéne (mert a néhány héttel ezelőtti, pont a Monaco ellen elkövetett hibákból SEMMIT nem tanultunk), valamint a győzhetetlen titánjaink, akik most hiányoztak és akiket soha nem vertek bucira a BL-ben (ja, de), hasonló módon, sőt, még durvábban le lettek mosva a pályáról, mint a tegnapi embereink. Hogy én mit várok? Hogy tanuljunk a hibáinkból, és készüljünk fel a következő nagy ütközetre.
Ilyenkor mindig megy a nagy megfejtés meg a vagdalkozás de nem volt annyira tragikus ez a tegnapi meccs. Rossz, hogy kikaptunk de a 2-1 teljesen oké eredmény ilyen kerettel 10 emberrel meg teljesen közveszélyes ter stegennel. Ő a csapatkapitany de teljesen megbizhatatlan. Másik topikba is irtam de annyi minden ment rajta el az elmult evekben a BL-ben, hogy szomoru belegondolni. Nem tudom miert de tobbet varnek tole szemben Garciaval vagy Torressel akik abszolut nullak. Elkepzelheto, hogy TS is végleg egy pancser marad a BL-ben. Kapusra tudunk utoljára költeni szoval ez van.
Szerintem 11 emberrel legalabb X meg lett volna. Ha legalább 1-2 megbizhato cserenk van akkor akár a győzelem is. Nem látom annyira borusan ezt. Az más kérdés, hogy perpillanat a Bayern ellen Flick visszakapna a 8-2t
Szerintem 11 emberrel legalabb X meg lett volna. Ha legalább 1-2 megbizhato cserenk van akkor akár a győzelem is. Nem látom annyira borusan ezt. Az más kérdés, hogy perpillanat a Bayern ellen Flick visszakapna a 8-2t
-
- Entrenador del Barça
Az megvan, hogy a holland bajnokságot hasonlítod top 5 bajnokság játékosaival?
Az, hogy így álltunk ki tegnap:
Stegen 32
Kounde CB 25-Cubarsi CB 17-Inigo CB 33-Balde-LB 20
Casado CDM 21-Garcia CB 23
Pedri 21 CAM
Yamal 17 LW-Lewy ST 36-Raphinha LW 27
Pad: Torres, Fati, Torre, Gerard Martin, Sergi Dominguez, Inaki Pena, Pau Victor, Astralaga, Fort, Cuenca, Toni Fernandezt, Guille Fernandez
23 fős keretből 10 tavaly a spanyol harmadosztályban vagy a Juvenil A-ban játszott
+ A B-ből régebben feljött Yamal, Fati, Balde, Pena
+ a Gironából visszatérő Eric Garcia, és az ott padozó Torre
+ A három vetárán, Stegen, Lewy és Inigo
Nem is értem, hogy mit vártok.
Ez van.
"Régebben" a BL utolsó meccsén, csoportelsőként jobb kezdőt raktunk fel

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2024.09.20. 13:41:35-kor.
Hááát...Chino írta: ↑2024.09.20. 12:00:41Ha Torre kezd, azért van elővéve, mert "Eg személyében van egy vkp, miért nem ő játszik, mert Torre alig volt a pályán, nincs tízesünk".
A kiállításért ráadásul kb. 10 %-ban lehet elővenni EG-t. Egyrészt ter Stegen úgy adta neki, hogy már szabályosan egy ellenfél mászott a nyakába, ráadásul borzasztó pontatlanul, már egész más irányba indult, mint ahová kapta. És az a szabálytalaqnság sem olyan volt hogy mindenképp meg kell állítani mert gólt ló. Nem kockáztatott egy veszélyes szerelést vagy nem szándékosan rántotta le/rúgta fel, Inkább ahogy tápászkodott érte el egy kicsit, aki rutinosan elesett. Divat őt venni elő mindenért, de ha egy ilyet Pena és Gündogan csinál nem lenne kérdés a bűnös kiléte.
Az, hogy Flick miét nem nyúlt bele elég vicces. Szerintem megfordult, ránézett a cserepadra, aztán visszafordult. A 10 mezőnyjátékosból volt hatan 16-17 éves Athletic játékosok (akiknek ráadásul jó része, semmilyen posztra nem tudott volna jönni), egy félsérült Fati, Torres, Torre meg PV.
Lehetőség kb. annyi volt., hogy Cubarsit feljebb toljuk IM mellé pedig jön egy Cuenca vagy Sergi Dominguez a 10. perctől emberhátrányba a Monaco ellen.
Ha valami miatt, akkor Lewával kapcsolatban viszont lehet hibáztatni. Már a második félidőre sem lett volna szabad kijönnie. Az ő kvalitásait ebben a helyzetben nyomokban sem lehetett kihasználni, védekezésben pedig 0 volt. Nem az ő hibája, de nem arra való, hogy emberhátrányban rohangáljon, támadjon le, védekezzen, aztán lehetőség esetén lógjon meg a labdával. Flick ezt valamiért nem merte meghúzni. Még ha jöttek volna ívelések a kapu elé,azt mondom rendben, de így...
A Monaco még szép, hogy cserélt. Egyedül a cserekapusuk nem volt játékra fogható. Ha lett volna egy Araujo,Chris, FDJ, Gavi, Olmo, 100%-os Fati, Fermin, Bernal sor a padon valószínű nálunk is jöttek volna a cserék.
Az emberhátrány ellenére azért egy X-re ki lehetett volna jönni, nagyobb koncentráltsággal és ha nem szorulunk ennyire be., nem adjuk ennyire fel a gólszerzési lehetőséget. Nem jöttek a folyamatos ziccerek a Monaconak, hogy ilyen mértékben visszaálljunk. Nyilván nem lehet fejjel menni a falnak, de ha egy picivel több szándék lett volna ők se jönnek így fel a térfelünkre.
Bár Raphinhának háromszor is lett volna komoly ehetősége, ha a legvégét nem rontja el. Az első félidőben is egy az egyben ment a kapusra, de elkezdett tötyörészni és beérték, a második félidőben az a passza Yamalnak is ha picit pontosabb már lehet, hogy más a történet, (bár itt nem volt igazán egyszerű helyzetben) amikor pedig hárman vitték a két védőre és csak egy sima passz kellett volna Lewy vagy Yamal felé nem oldotta meg jól.
Ezeket nyilván sehol nem említik meg a statisztikában vagy összefoglalóban, pedig sokkal veszélyesebbek, mint kapuralőni, amit a kapus könnyűszerrel foghat.
Az az igazán bosszantó, hogy ha ezt egy Torres csinálja már szinte csak legyintenék, de akinek ilyen kvalitásai vannak, mint a brazilnak, meg kellene tudni oldani. Nem rajta akarom elverni a port, főleg mert oda tudott ilyen helyzetekbe kerülni, csak ha ennyire necces a dolog, hatalmas luxus volt.
Viszont annyiraa nem tudom kárhoztatni a csapatot. A Monaco alapból nem egy könnyű ellenfél, főleg idegenben, de gyakorlatilag 90 percet emberhátrányban tölteni, hogy rendesen frissíteni sem lehet baromi nehéz ügy és a 2:1 nem szép, de nem is katasztrófa.
Minek volt a Gamper meccs, ha az edző - látszólag - semmit sem tanult belőle???
Ne most kezdjük azt mondani, ebből majd tanulni kell - nemrég kaptunk ki pont ugyanígy!!!
Ugyan mit tanultunk a Gamper vereségből (és a PSG meccsből)???
Én egyrészt azt vártam volna, hogy lelkileg fel lesznek a srácok + a kapus készítve, mire készüljenek, mire figyeljenek a Monaco agresszív letámadása esetén. Másrészt globálisan arra, mi a teendő egy esetleges kiállítás esetén, hogyan dolgozzák ezt fel fejben és hogyan változzon a taktika...
Szóval, akkor mit is tanultunk???
Rotáció fontossága, Lewy a pályán, ezekbe bele sem menve...
Ezért nem érnek semmit a statisztikák. Hiába van valakinek száz jó megoldása a Cádiz ellen, ha a Bayern ellen nem bírja a nyomást, hibázik kettőt, és máris elúszott a szezon. A labdarúgásban semmi ilyen számmisztikát nem figyelek, annyira különböző műfaj a bajnokság és a BL. Nézd meg a PSV-t. A bajnokságban tarolnak, hülyére vernek mindenkit Hollandiában. A játékosaik a Whoscored sztárjai. Aztán jön a BL, és simán elhasalnak.
Ugyanazt a semmit hozták. Egy különbség van, Casadó lényegesen fiatalabb, ő még fejlődhet.
Az a spanyol válogatott nagy mázlija, hogy ő kiesett. Olyan hiányzókat akarunk megmentőnek kikiáltani, akiket ugyanúgy szétvertek, lefociztak a nálunk lendületesebb csapatok. Ő, Pedri és Busquets még egy Marokkó ellen is kevés volt, ha meg komolyabb ellenfelek jöttek szembe, kaptuk a bucira veréseket.
Igen, mert nem vagyok elvakult. Jól szórakoztam a gyengébb csapatok ellen. Én a Barca-filozófia miatt nézek csak labdarúgást, ebben a sportágban ez a mindenem. De védekezni is tudni kell, és azt sokszor elfelejtjük, hogy ez nem ellenkezik a Barca-kultúrával, csak mi azt hisszük. Nézd meg, hány gólt kaptunk 2005-2006-os kiírásban. Pöröghet a tiki-taka akkor is, ha nem omlunk össze, amint letámadnak minket. Szerintem nem kell semmilyen filozófiát feladni, csak meg kéne tanulni védekezni is, meg nyomás alatt futballozni, nem szétesni, ha a térfelünkön játszódik a meccs.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.20. 12:39:21Pontosan te kardoskodtál legjobban a Barca filozófia mellett, most végre közelebb kerültünk hozzá, mint az utóbbi 10 évben bármikor.
Lehet, hogy neked lesz igazad. Ez esetben nem sokáig fogunk menetelni.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.20. 12:39:21Ha szervezett védekezést vársz Flicktől, akkor van egy rossz hírem.
- Chino
- Llegenda del Barça
Ez a tegnapi így nézett ki, de csak az ideihez viszonyítva:FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.20. 12:01:28Ott tartunk, hogygránit írta: ↑2024.09.20. 11:39:22
Igen, és nem is értem, hogy lehet a hiányzókra fogni.
Araújo az előző BL-meccsünkön követett el ugyanolyan hibát, mint most ter Stegen. Ő lett volna a megmentő? Teljesen mindegy, amíg összeroppanunk, amint beszorul a csapat. Araújóval ugyanúgy megkaptuk a zakót tavasszal.
De Jonggal az ilyen ellenfelek ellen soha nem mentünk semmire, a szél elfújta mindig, amint ellenfél jött szembe.
Cancelo ugyanúgy nem tudott védekezni.
Csapatszintű problémák vannak, és a néhány hete lejátszott Monaco elleni meccset sem sikerült kielemezni.
Casado=De Jong
Cubarsi=Araujo
Inigo=Christensen
Balde=Cancelo
Garcia=Gavi?
Tegnap 3 db egészséges kp-unk volt, Pedri, Casado és Torre.
Max csoda Ferran fért volna be balra Garcia helyett
EG - De Jong
Cuenca, Sergi Dominguez, Inigo - Araujo
Casádó - Chris
Pedri - Olmo
A padon: Torres, Toni, Guille, Sergi D, Cuenca, Fort, Torre, Gerard Martin, PV, Sergi Dominguez, Cuenca, (Fati?) - Gavi, Fermin, Fati, Bernal, IM, Pedri/de Jong, Casadó
Nem kifogásokat keresve, de ha 7 (8) alap hiányzóhoz hozzáadsz még egy 80+ perces emberhátrányt egy idegenbeli Monacohoz messzemenő, szezonra szóló konzekvenciát nem igazán lehet levonni, legalábbis valamennyivel reálisabban kell a tegnapit is értékelni.
Legalábbis mindkét oldalt ugyanúgy kell vizsgálni. Nem elmenni egy irányba, hogy a Monaconak sok helyzete volt (ha mi helyzeteink kerülnek bármikor említésre az jön, hogy "berúgták? Nem. Akkor kit érdekel?!) Habár igazán komoly lehetőségekre, ziccerekre nem sokra emlékszem. Ter Stegennek nem kellett szétbravúrkodni magát.
Ha a tegnapi meccset egészben 11 a 11 ellen játsszuk (most a sérülteket ne említsük) ugyanebben a felállásban akkor lehetne Korrektebben leszűrni a valós tanulságokat. Fordított esretben, ha mi játszottunk volna emberelőnyben ugyanez lenne a helyzet.
Forca Barca!!!!