Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.25. 08:35:32

bence0330 írta:
2024.09.24. 23:46:36
Felteszem nem sokan láttak innen idén Getafe meccseket, most is magasra feltolt védelemmel játszanak? Tavaly Xavi taktikailag egyik legjobb húzása volt ellenük a meccsen. Még azzal a nem túl produktív támadójátékkal is szétgyilkoltuk őket, az idei csapat láttán remélem napok óta reszketnek.

Az a jó viszont ebben a Flick csapatban, hogy a sünddisznó ellen is elég jól meg tudjuk oldani a helyzeteket, az ilyen védelmeket is szét tudjuk zilálni, aztán kihasználni.
Ki néz Getafe meccseket? :)
Talán a legérdekesebb stílusú csapat az egész ligában.
Látom 19-ek, 3 gólt lőttek, viszont csak 5 gólt kaptak. A stílusuk miatt ma Yamalt és Pedrit feltétlenül pihentetném, max jöhetnek csereként ha kell.
Így állnék fel
Pena
Fort-Kounde-Cubarsi-Gerard Martin
Garcia
Casado-Torre
Raphinha-Lewy-Pau
Szerintem be tudjuk darálni őket, de nem várok sok gólt. Ne sérüljön le senki, és ez az a meccs, ami nagyon veszélyes.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.09.24. 23:46:36

Felteszem nem sokan láttak innen idén Getafe meccseket, most is magasra feltolt védelemmel játszanak? Tavaly Xavi taktikailag egyik legjobb húzása volt ellenük a meccsen. Még azzal a nem túl produktív támadójátékkal is szétgyilkoltuk őket, az idei csapat láttán remélem napok óta reszketnek.

Az a jó viszont ebben a Flick csapatban, hogy a sünddisznó ellen is elég jól meg tudjuk oldani a helyzeteket, az ilyen védelmeket is szét tudjuk zilálni, aztán kihasználni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.09.24. 00:54:09

bence0330 írta:
2024.09.24. 00:00:48
Azon túl, hogy talán kicsit kevéssé voltunk agresszívebbek letámadásnál, láttál mást?
Igen, elég sokat. Ahogy írtam, ezen a meccsen végre nem az volt a fő taktika, hogy megszerzett labda után rárontunk az ellenfélre egyből 5-6 játékossal, sokkal szervezettebb próbált lenni a támadásépítés. Többször nyugtattuk meg a labdát, többször adtuk azt vissza a védők felé, nyugtattuk meg, aztán építkeztünk hátulról. Érzésre több hosszú labdánk is volt, több íveléssel, forgatással, főleg a támadóharmadhoz érve.

Letámadás most is volt, csak kezd olyan formát ölteni, amit lehet használni kompetens és labdabiztos védők ellen is stabilabban.

Végül, sokkal többször kirajzolódott a 4-2-3-1-es felállás főleg a támadások elején, Yamal is többet húzódott ki szélre, mint mostanában sokszor, Koundé meg gyakrabban támadta a területet tőle bentebb (hasonlóan, mint ahogy Xavinál jellemzőbb volt.)

Összességében egy sokkal kontrolláltabb meccs akart lenni, de igazából nem sikerült úgy, 1-5 ide, 1-5 oda. Alakul majd ez még, de kell ez a fajta érettség, amerre ez tarthat.
bence0330

2024.09.24. 00:00:48

Azon túl, hogy talán kicsit kevéssé voltunk agresszívebbek letámadásnál, láttál mást? Alapvetően a játék képe nálam nem nagyon voltozott, vagy ha kicsit kevésbé vehemensen támadtunk le, azt simán írhatnám a fáradtság javára (meg a Villarreal minőségére, ők most ebben a pillanatban szerintem a 4. legjobb csapat a bajnokságban), a két szélsőnk egyértelműen kimerült, a letámadásnak meg Lewy+aktuális 10essel együtt létfontosságú részei. Nem vagyok biztos benne, hogy ez szándékos volt-e, persze simán lehet.

A Monaco elleni meccsből amúgy nem tudom, lehet-e következtetést levonni, extrém eset volt. Én max olyasmire gondolnék, mit csináljunk legközelebb 10 emberrel, de igazából olyan rossz az nem is volt. Flick asszem mondta is utána, hogy azóta jobban gyakorolják a 10 emberes védekezést.
Viszont nekem az egyértelműen lejött, hogy rendesen visszahúzódva egész pályás kontrákra nem állhatunk be, bármi van. Egyrészt nincs meg a minőség, hogy kivédekezzük a rohamokat (statisztikailag biztos kicsit kevesebbet kapnánk sündisznóban azért), de a nagyobb gond a támadás. Nem olyanok a játékosaink. Yamal az egyetlen, akire egy kontránál lehet számítani. Nincs középpályás átmenetünk, nincs villámléptű Valverdénk (FDJ erre lehet pont jó lenne), Lewy lassú hozzá, nem ér fel időben, Raphinha egy 8 éves gyerek szintjére esik vissza sajnos, ha egyedül kell vezetnie a labdát a kapura, 10 kérdőjelet lehet látni a feje felett kb, ráadásul mivel zseniálisan indul be, legtöbbször rá jön ki a játék, sajnos. Időnként levezetünk 1-2-t jól, de inkább csak akkor szoktuk, ha nagy az előny, és akkor már az önbizalom is megvan hozzá. A játékosállományunk adottságai abszolút a kisebb játékban domborodnak ki, mikor mi támadunk, mi szorítjuk be az ellenfelet. Lewy-Raphinha-Pedri osztályt javul egy ilyen helyzetben. Yamalnál kisebb a különbség jóval.

Csak érdekességképp, mindhárom stabil kezdő támadónk 8 ponttal rendelkezik a kanadai táblán. Szépen elosztják egymás között a srácok. :D Így tovább. Ha 3 játékos is 6 meccsenként 8 gólpontot hoz, a Ligát alighanem még két klasszikós buktával is megnyernénk. Nyilván ez nem túl valószínű, hogy így lesz.

Engem jelenleg egyáltalán nem aggaszt a védekezés része. Mintha fél lábbal akarnánk megdönteni Bolt 100 méteres rekordját. Lőjünk annyi gólt mint eddig, és élmény lesz nézni a meccseket. A védekezésre majd visszatérünk, ha lesz védekező játékosunk.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.09.23. 23:22:17

Ma tudtam megnézni a meccset, hát ez a legszorosabb 1-5 volt, amit valaha láttam. Megint az az érzésem volt, hogy az első néhány gólunkhoz kellett egy maroknyi szerencse, míg az ellenfél kihagyott helyzeteihez két maroknyi. De, megint nyertünk, szóval ahogy írtam korábban is, ha mindig felénk dől a mérleg, akkor jó, de instabilnak érzem és sérülésektől függetlenül is jönnek még sötétebb meccsek, akár a la ligában is.

A meccs 3-1-nél teljesen véget ért a Villareal harmadik (jogosan) elvett gólja után. Amikor a pályán vagy és folyamatosan ellened fúj a bíró, egy idő után szétesel, főleg 2 gólos hátrányban. Itt 3 gól és egy tizi lett visszafújva ellenük, mind jogosan, de ezt ott akkor sem érzed. Kár, hogy a végén elpattantak és elkezdtek néhányan darálni és kár, hogy megtorlás nélkül maradtak. Ezt leszámítva amúgy nagyon szimpatikus csapat a villareal, nagyon jó ellenfél nekünk, mindig jó meccset játszunk velük, mert ők is támadni próbálnak, látványos kényszerítőkkel és beindulásokkal. Az ő védelmük is gyenge, főleg a hátsó alakzat, mégis, a gólokat, amiket kaptak, nehezen lehetne felróni nekik: 2 megpattanó, 2 lecsorgóból néhány húzás után gól, egy meg 4-1-nél egy zseniális indítás után.

A csapaton viszont egyértelműen látszott egy egészen új felfogás, ami eddig nem nagyon volt a meccseken. Sokkal nyugodtabban, sokkal több ésszel és sokkal kontrolláltabb tempóval játszottunk és nem annyiból állt a taktika, hogy rohanjuk meg az ellenfelet labdaszerzés után. Ez egy elképesztően fontos változás, ami elengedhetetlen a komolyabb csapatok ellen, akár csak a ligában. Meglátjuk, ez hogyan sikerül majd Flicknek, legutóbbi ilyen irányú taktikai változtatásával leépített egy válogatottat, de az válogatott, egészen máshogy működik, mint a klubfoci.

A védekezésünk is nyugodtabb lett, nem volt az a folyamatos pressing, mint korábban, ami szintén egy nagyon jó változás, vicces, hogy itt ugyanazt az irányt írja le, mint az elődje. Szintén erősebb ellenfelek ellen nem lehet úgy rárontani a védelemre, mint ahogy eddig tette és az ilyen meccsek kiválóan alkalmazhatók érettebb taktikák begyakorlására.

A labdakihozatalunkban sokkal több hosszú labda volt, több távoli indítás is látszott, mint amiket eddig csináltunk anélkül, hogy teljesen felhúzódott volna az ellenfél. Próbáltunk felált védelemmel kezdeni valamit többször (ami gyengepontja a Villarealnak), de egyelőre nem volt meg az átütőerő, mégis lőttünk 5 gólt valahogy.

Összességében, szerintem a Monaco elleni meccs ráébresztette Flicket, hogy az nem lesz egy stabil vonal, amit elkezdett és idő kérdése, mikor kapunk jelentősebb pofont, amire egyértelműen látható változásokat implementált, amik egyelőre a játék képét tekintve nem sültek el jól, de valahol el kell kezdeni. Szóval most először éreztem azt, hogy lehet jó irányba alakulunk taktikát illetően.
bence0330

2024.09.23. 19:21:55

Deluigi írta:
2024.09.23. 19:20:32
bence0330 írta:
2024.09.23. 18:12:43
sokkal, de sokkal előrébb lennénk.
Meg a 6/6 gyozelem es 22 rugott golnal is elorebb? :)
Nem. BL-ben egy Bayern-Monaco-Dortmund ellen, és védekezésben, nyilván. :) Amit támadófronton művelünk, az mesebeli, kb nem hiszem el amit látok kategória. (Amúgy az Olmo nélküli meccseken is.)

LL-ban a Reál meg tán az Atleti kivételével olyan szinten uraljuk elöl a meccseket, hogy egy másodosztály szintű vkp meg egy Garcia is elég lesz pár kivétellel. Óriási szerencsénk, hogy egy zseni ül a padon. De remélem egyetértünk, hogy egy Merino-Thuram-Fofana kaliberű vkp többet érne a BM ellen, mint (egy nem játszó) Olmo. Aki helyett millió alternatíva van, egy kevésbé fontos (hibázás szempontjából) poszton.
Deluigi
Entrenador del Barça

2024.09.23. 19:20:32

bence0330 írta:
sokkal, de sokkal előrébb lennénk.
Meg a 6/6 gyozelem es 22 rugott golnal is elorebb? :)
bence0330

Barcaforever írta:
2024.09.23. 16:42:36
bence0330 írta:
2024.09.22. 20:27:26
Torre pedig még jobban szétalázta az Olmo transzfert.
Ez a rész, ugye csak valami angolos fekete humor akart lenni? :D Azért a 2 embert ne említsük már egy lapon, csak azért, mert adott egy gólpaszt, meg egy megpattanó lövése bement. Majd ha játszik folyamatosan és hozza ezeket a számokat, akkor azt mondom van benne valami, de azért 1 meccs alapján ezt így kimondani, erősen költői túlzás. Én személy szerint abban se vagyok biztos, hogy a spanyolok nyerik meg az Eb-t ha Pedir sérülése miatt, nem Olmo veszi át a szerepét. Ezt már sose tudjuk meg.
Nem is mondtam, hogy ugyanolyan jó a két játékos. Nyilván nem. Bár lehetne vitatni, hogy egy fél szezont elérhető jobb, vagy egy egészszezonos gyengébb-e a rosszabb... de nem is ez a kérdés. Torre többedik opció, és még úgy sem esett vissza vele igazán a játék. Vkp-s meg nincs, igazából minőségi, gyors kh sem, és ennek megfelelően akadály nélkül mennek át rajtunk. Ennek a kárára Olmót leigazolni botrányosabb volt, mint bármelyik a Griez-Cou-Dembi trióból. Kiestek ketten a posztról Olmóval együtt, és még mindig volt két lehetőség plusz a B-s arcok. És azért 10-es posztra sokkal szívesebben rak be az ember egy 17 éves gyereket, mert ott lehet hibázni még. Vkp posztra ez nemigen működik. Tartom, hogy 1-2 védekező játékost kellett volna hozni Olmó helyett, még a sérüléstől függetlenül is, és sokkal, de sokkal előrébb lennénk.
Barcaforever
Director del Fútbol

2024.09.23. 16:42:36

bence0330 írta:
2024.09.22. 20:27:26
Torre pedig még jobban szétalázta az Olmo transzfert.
Ez a rész, ugye csak valami angolos fekete humor akart lenni? :D Azért a 2 embert ne említsük már egy lapon, csak azért, mert adott egy gólpaszt, meg egy megpattanó lövése bement. Majd ha játszik folyamatosan és hozza ezeket a számokat, akkor azt mondom van benne valami, de azért 1 meccs alapján ezt így kimondani, erősen költői túlzás. Én személy szerint abban se vagyok biztos, hogy a spanyolok nyerik meg az Eb-t ha Pedir sérülése miatt, nem Olmo veszi át a szerepét. Ezt már sose tudjuk meg.
Kép
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.09.23. 14:26:47

Chino írta:
2024.09.22. 23:06:38
brazilfan írta:
2024.09.22. 21:29:49
Jobbak voltunk, de szerintem nem volt 4 gólnyi különbség a két csapat között, centiken múltak azok a lesgólok.
Azért azok a lesek nem centiken múltak, legalábbis kettő legalább fél emberen. Az pedig tényleg centiken, hogy SD válla beljebb volt a góljuknál.
Voltak helyzetek mindkét oldalon, de nálunk is maradtak ki bőven, még tizenegyes is, amihez ha hozzáveszed az 5 gólt nem olyan szoros az a meccs.
De, a három lesből legalább kettő csak centiken múlt, és a 2-1-es vezetésünknél nem volt egyértelmű, hogy a végén megint gólarányt fogunk javítani.
A VAR most velünk volt, sőt világszínvonalú volt, kár, hogy a piros lapra elfelejtették figyelmeztetni a bírót, nem a Villarreal favágóin múlt, hogy Yamal a saját lábán jött le a pályáról.
A favágásért az edzőjüket is hibáztatom, a 11-es visszanézésekor és befújásakor a fejét fogva műsorozott, teljesen indokolatlanul hergelte a csapatát és a közönséget.
Peter
Director del Fútbol

2024.09.23. 12:33:31

Érdekes meccs volt. Valamennyi fordulópontjából mi jöttünk ki győztesen. Ezek a fordulópontok nem véletlenül fordulópontok, de láthatóan teszünk is érte, hogy nem érdemtelenül billen felénk a mérleg.
Lewa kihagyott büntetője azért komoly figyelmeztető jel, neki is és Flicknek is el kell gondolkoznia, de szerintem ezt Flick is jól tudja.
Egyelőre a monacoi meccs a kakukktojás, de idővel minden a helyére fog kerülni.

Flick a csapattal él, hal, kel, fekszik, alszik, álmodik. Jó érzés ezt a folyamatot nézni, figyelni, látni.
gránit írta:
2024.09.23. 00:10:46
A BL meg egy másik kávéház,
Van benne törvényszerűség, mert a BL-t is újra kell kezdeni, csak ott az idő és az alkalom sokkal sokkal kevesebb.
A berobbanás is megkövetelne valamilyen hozzávetőleges állandóságot, de a jelenlegi adottságaink ennyire elegendők.
Eredendően is nagyon messze voltunk attól a szinttől, amikor a bohóc a cirkuszban mindíg előkap egy újabb trombitát, hogy van másik és azzal úgy folytatja, hogy a nézők észre sem veszik, sőt, inkább tetszik nekik.
Másik trombitánk ugyan még mindíg akad, csak éppen még nem a BL színpadra megfelelő hangolású.

Jó lesz ez, nagyon biztató az irány. Nem beszélek magunk ellen, de azt gondolom, kell az a BL, hogy mi is tudjuk, merre és hány méter.

8 év kimaradt és a BL, ahogy írtad, másik kávéház.
bence0330

2024.09.23. 00:21:48

sansz írta:
2024.09.22. 23:56:14
Elképesztő, hogy a hiányposztokat Flick milyen ügyesen tömködi be. Nyilván más játékosokat használna, ha tehetné, de nem hisztizik a sajtóban, megalázva a játékosait, hogy milyen gyenge a keret... Eric a mai posztján szerintem Flicknél kb a harmadik opció, de szerintem ő sem volt ott rossz. Kidől Olmo, erre Torre nagyon hasonló teljesítményt tesz le az asztalra.

Raphinha esetére gondolok, aki brutálisan jól indult meg, amikor elkaszálták nagyon durván. A sebesség miatt nem lehetett nem durván elkaszálni, én ezt értem, de furcsa, hogy egy fél ujjas taktikai szabálytalanság ugyanolyan sárga, mint az ilyen csontroppantó felrúgás... Ha nem tud lightos taktikai szabálytalanságot kivitelezni a védő, akkor ne csinálja, vagy kapjon érte pirosat. Szerintem csoda, hogy nem lett sérülés belőle.

A VAR pedig ma nagyon hasznos volt. Szerintem az igazi még mindig az lenne, ha a fő vezető bíró a VAR szobai lenne és a pályán levő csak a segédje, de most elég korrektül tették a dolgukat. VAR nélkül sok minden nem így alakult volna. Egyedül azt látom hibának, hogy Yamal aprításkor nem szóltak a bírónak, hogy ez piros.
Igen. Ez van egy Levernél, vagy Arsenalnál, alacsonyabb szinten tavaly egy Gironánál, mikor látod, hogy egy jó, vagy Gironánál akár eleve közepes játékost, aki jól teljesített a rendszerben, kiveszed, és beraksz egy gyengébbet, és semmit nem változik a játék képe. Ez van, ha rendszer van, és bár nyilván kell az egyéni villanás, de nem erre épít a játék végre. Ez LE óta hanyatlott, Valverdénél még so-so jelen volt, azóta minden Messire ment ki, vagy az utódjaira, akik meg nem elég jók ehhez. És itt látszik, milyen ótvar hülyeség volt Olmót megvenni, egy Torre is képes ezt lehozni, aki vagy 3.-4. csere csak arra a posztra. Nincs az a 30 gólos szezonja, ami meggyőzne, hogy nem ezzel kaszáltuk el az utolsó kis szalmaszálat valami trófeára, helyette egy fizikális, gyors DM vagy CB milliószor többet ért volna. Mert igen, ott is egész jól csiki-csukizik Flick, de azért Garcia, Inigo és Cubarsi soha nem lesz Araujo, Christensen, Merino, de még csak nem is Nico vagy Mingueza, és ezen meccsek fognak elmenni. De állítom, ha most Torre kidőlne, és mondjuk Raphinhát nem akarná betolni középre (bár most is látványosat javult, mikor bekerült), és beállítaná az egyik Fernandezt, vagy akár Junyentet, Darvichot, alig esne vissza a játék.

Igen, bár szerintem nehéz megoldani. Szabály szerint simán csak sárga, de igen, lehetne ezzel valamit kezdeni, szerintem nem véletlen volt a mozgolódás az új lapok iránt. Kéne egy a kettő közé, vagy a sárga alá. Ma már nagyon precízen próbáljuk minél igazságosabbá tenni az ítéleteket, amiből túl sokféle van, nem elég a két lap. Két kék érne egy sárgát, mezlevételért, szabadrúgás akadályozásáért, kicsit durvább szabálytalanságokért járna. Hasamra ütöttem, alaposan meg lehetne szervezni.

Igen, az dühből történt, tiszta piros, nem tudom, hogy maradt el, pedig addig tényleg jól tevékenykedtek, a VAR-szobában mindenképp. Oda kéne egy nagyon komoly átláthatóság, és felügyelet. Kicsit olyanok, mint egy orvos magyarországon, teljesen mindegy, mit csinál a rendelőben, tévedhet, lehet paraszt is, senki nem fog a fejére koppintani soha, még csak bocsánatot sem kell évek alatt kérnie soha, akkor sem, ha akár tönkretesz valakit hanyagságból. Nem lehet egy ekkora téttel és felelősséggel lévő dolgot ennyire kontroll nélkül garázdálkodni hagyni, főleg, hogy milyen iszonyatos pénzek múlnak ítéleteken, és eleve iszonyat pénzt keresnek itt spanyolban. Kellene egy független bizottság, akinek felelnek, és komoly bírságokat kellene fizetni egyértelmű hibákért. Vagy utólag egy testületi pontozás alapján kapnák a minimál alapra a pluszt. Mindjárt észrevennének több dolgot.
gránit
Director del Fútbol

2024.09.23. 00:10:46

Torre visszatérését jó látni. Igaza lett azoknak, akik bíztak abban, hogy ez még megtörténhet. Én nem hittem abban, hogy lesz ebből még bármi is, Olmo sérülése nélkül valószínűleg perememberként kopott volna ki a csapatból. Ez most élete nagy lehetősége. Talán ő lehet az első, aki száműzetés után vissza tud térni és meg tud ragadni a csapatban.

Pena hozta a szokásost. Alig több mint egy félidő alatt kapott két gólt, és a kapufára sem moccant egy millimétert se. Nem rajta múlott, hogy itt most nem kaptunk egy négyest. 17 meccsen 32 gólt kapott az előző szezonban. Az egy bajnoki szezonra arányosítva 70-80 gól. Elképesztő, hogy voltunk képesek a bajnokság legrosszabb kapusával a padon nekivágni a szezonnak. A cserekapuskérdést nálunk nem szokás komolyan venni, ez az egyik hibánk, amiből nem tanulunk.

A védelmünk ma is a tűzzel játszott, hajszálon múlott, hogy nem lettünk megszórva. Már a Monaco ellen is. Erre persze lehet mondani, hogy működik a lestaktika (kivéve, amikor győztes gólt ajándékozunk vele az ellenfélnek).

Mivel az ilyen ellenfelek nem büntetik a hibákat, ezzel a támadó gépezettel ebben a kiírásban parádézni tudunk. A BL meg egy másik kávéház, és a baj akkor van, ha ott is ugyanilyen könnyelműen játszunk. De a bajnokságban ezzel a támadóerővel sorra ütjük ki az ellenfeleinket. Mintha a pehelysúlyúak közé dobtak volna le valakit egy jóval magasabb súlycsoportból, akit viszont a nehézsúlyúak elvernek. De ebben a pocsolyában most mi vagyunk a legnagyobb hal.

A végén a két hazai játékost ki kellett volna állítani, és jókora eltiltást kellene kiszabni rájuk. Amíg a kis csapatok büntetlenül megtehetik ezt a rugdosódást, addig csinálni fogják. Ha kevesebb lenne a meccs, attól a szezon 4-5-6-7. meccsén ugyanúgy szét lennének rúgva ezek a játékosok. Elképesztő, hogy ez megtorlatlanul maradhat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2024.09.23. 01:12:49-kor.
sansz
Entrenador del Barça

2024.09.22. 23:56:14

Elképesztő, hogy a hiányposztokat Flick milyen ügyesen tömködi be. Nyilván más játékosokat használna, ha tehetné, de nem hisztizik a sajtóban, megalázva a játékosait, hogy milyen gyenge a keret... Eric a mai posztján szerintem Flicknél kb a harmadik opció, de szerintem ő sem volt ott rossz. Kidől Olmo, erre Torre nagyon hasonló teljesítményt tesz le az asztalra. Adja az ég, hogy FDJ tényleg meggyógyuljon, mit fog belőle kihozni? És Gaviból? Én továbbra is Lewa szinte érinthetetlenségét nem csípem Flickben. Ma mr meccs embere, szerintem egy erős közepes volt (és messze a legjobbja az elmúlt 6-8 meccs alatt), de végig a pályán maradhatott. Jó volna Fatit látni abban a szerepben 20 percekre. Engem továbbra is zavar Lewában, hogy minden meccsen durva módon pattan el tőle a labda fontos pillanatokban, senki mástól nincs ilyen gyakorisággal... Kíváncsi lettem volna, hogy Vitornak megadta volna-e ezeket a perceket Lewa helyett...

Amúgy a Real Endrick-el elég jó vásárt csinált, alig kap perceket, de ígyis nagyon hatkony. Vagy gólt lő, vagy gólpasszt ad, büntetőt harcol ki stb. Jó volna, ha legalább ilyen cserét találnánk.

Amúgy nagyon jó meccs volt, és nagyon jó élvezni a meccset. Nyilván szerencsénk is volt, ha ennyi szerencsénk lett volna a Monaco ellen, akkor sima döntetlen lett volna az.. De Flick nagyon jól érezte, hogy itt nem szabad visszaállnunk, mert így a Villareal kitöm minket. Az vlt a fontos, hogy több gólt lőjjünk és ez teljesült is. Megkockáztatom, hogy a 4-ik gólunk volt a legfontosabb, addig a Villareal hitt a döntetlenben. Nagyon szimpatikus lenne a csapatuk, ha a végén Yamalt nem aprították volna.. Bár láttam az egyik után egy sárga játékos cseszte le a szabálytalankodót... De ott bizony piros lap kijárt volna. Egyébként a szabályokon sem ártana kicsit változtatni. Raphinha esetére gondolok, aki brutálisan jól indult meg, amikor elkaszálták nagyon durván. A sebesség miatt nem lehetett nem durván elkaszálni, én ezt értem, de furcsa, hogy egy fél ujjas taktikai szabálytalanság ugyanolyan sárga, mint az ilyen csontroppantó felrúgás... Ha nem tud lightos taktikai szabálytalanságot kivitelezni a védő, akkor ne csinálja, vagy kapjon érte pirosat. Szerintem csoda, hogy nem lett sérülés belőle.

A VAR pedig ma nagyon hasznos volt. Szerintem az igazi még mindig az lenne, ha a fő vezető bíró a VAR szobai lenne és a pályán levő csak a segédje, de most elég korrektül tették a dolgukat. VAR nélkül sok minden nem így alakult volna. Egyedül azt látom hibának, hogy Yamal aprításkor nem szóltak a bírónak, hogy ez piros.
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.22. 23:06:38

brazilfan írta:
Jobbak voltunk, de szerintem nem volt 4 gólnyi különbség a két csapat között, centiken múltak azok a lesgólok.
Raphinha volt a meccs embere, nem is értem, hogy Lewandowski hogy kerülhetett oda. A végén a Villarreal nagyon szétesett, néhányan teljesen elszálltak és lábra mentek, Yamal felrúgásáért pirosat kellett volna adni.
Azért azok a lesek nem centiken múltak, legalábbis kettő legalább fél emberen. Az pedig tényleg centiken, hogy SD válla beljebb volt a góljuknál.
Voltak helyzetek mindkét oldalon, de nálunk is maradtak ki bőven, még tizenegyes is, amihez ha hozzáveszed az 5 gólt nem olyan szoros az a meccs.
Várható volt a sokgólos meccs, de tekintve, hogy abban a csapatrészben valóban a kezdők játszottak annyira nem meglepő.
Ha menézzük a kezdőt, már ott látni, hogy a mezőnyjátékosok közül Pedrin, Koundén és támadótrión kívül senki sem tagja még a bő kezdőcsapatnak sem. Ha Baldé, Cubarsi csak pihentetés miatt nem játszott/csere volt, akkor örülök.
A védelemben voltak megingások, viszont ezzel a sorral szerintem tudhattuk is, viszont a lesreállítások nagyon jól működtek, még a meg nem adott gólokon kívül is. De ez még a Monaco ellen is rendben volt.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.09.22. 21:48:59

brazilfan írta:
2024.09.22. 21:44:09
bence0330 írta:
2024.09.22. 21:34:10
Lőtt két nagyon fontos, kifejezetten szép gólt, jóval fontosabb volt, mint Raphinha duplája, amikor már olyan nagy tét nem volt. Aki ugyan mezőnyben nyilván sokkal jobb volt, de szerintem Lewy IS megérdemli, 2-3 társával kb azonos arányban, nálam legalábbis. Tökéletes csatármunkát mutatott ma be, és sordöntőek voltak a megmozdulásai.
Kihagyta a Yamal által felajánlott 11-est.

Raphinha nemcsak gólokat lőtt, hanem vezér volt. Amilyennek egy csk.-nak lennie kell.
Igen, egy hajszállal nálam is előrébb lett volna (Torre pláne), de Lewy is jó. Amit a lengyel kihagyott a tizin, azt Raphinha azért kihagyta két nagy helyzetből. Mindketten hibáztak, mindketten nagy meccset mentek ettől még, de szerintem az első két gól az perdöntő.
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.09.22. 21:44:09

bence0330 írta:
Lőtt két nagyon fontos, kifejezetten szép gólt, jóval fontosabb volt, mint Raphinha duplája, amikor már olyan nagy tét nem volt. Aki ugyan mezőnyben nyilván sokkal jobb volt, de szerintem Lewy IS megérdemli, 2-3 társával kb azonos arányban, nálam legalábbis. Tökéletes csatármunkát mutatott ma be, és sordöntőek voltak a megmozdulásai.
Kihagyta a Yamal által felajánlott 11-est.

Raphinha nemcsak gólokat lőtt, hanem vezér volt. Amilyennek egy csk.-nak lennie kell.
bence0330

brazilfan írta:
Raphinha volt a meccs embere, nem is értem, hogy Lewandowski hogy kerülhetett oda. A végén a Villarreal nagyon szétesett, néhányan teljesen elszálltak és lábra mentek, Yamal felrúgásáért pirosat kellett volna adni.
brazilfan
Entrenador del Barça

Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.09.22. 21:19:52

LG írta:
2024.09.22. 20:49:01
6/6, és elraktunk 22 gólt, ez parádés kezdés, mégha itt-ott vannak is hibák. A sérülések miatt nehéz idők jönnek, azokat túl kell élni. De az látszik, hogy vannak lehetőségek a csapatban, és ha sikerülne mélyíteni a keretet, akkor hosszútávon is ott lehetünk a legjobbak között.
Cancelo, Gündogan és Bernal nagyon hiányzik, már velük sokkal jobbak lennénk. Gavi lassan visszatér, szerintem már most októberben végülis lassan egy éve sérült, benne és Fatiban lehet bízni, hogy képesek hozzátenni. Torre is tudná hozni a mait, akkor ő is jelenthet egy embert. De Jong szerintem, ahogy visszatér rá pár meccsre, már jön hogy műteni kell, az a boka nem hiszem, hogy bírni fogja. Remélem, a helyére sikerül télen igazolni

Bárhogy is alakul, le a kalappal a német edző és a játékosok előtt. Ez eddig nagyon szép!
bence0330

2024.09.22. 20:53:13

LG írta:
6/6, és elraktunk 22 gólt, ez parádés kezdés, mégha itt-ott vannak is hibák. A sérülések miatt nehéz idők jönnek, azokat túl kell élni. De az látszik, hogy vannak lehetőségek a csapatban, és ha sikerülne mélyíteni a keretet, akkor hosszútávon is ott lehetünk a legjobbak között.
Az a baj, hogy nehéz szezon az a nehéz idő. :( Még január körültől lehetett reménykedni, hogy talán Ara és Chris visszatér, addigra esetleg Gavi/De Jong, és lesz legalább félig-meddig egy használható keret, de így, Stegennel...

Pena mondjuk annál sokkal jobb, mint amit tavaly a vége felé mutatott, szóval az a kérdés, Flick feltölti-e önbizalommal, akkor lehet belőle egy közepes kapus szerintem simán.
PorSiempre
Jugador d'estrella

2024.09.22. 20:51:44

Azon angyalok, hogy a két lópokróc csapatot hogy éljük túl a jövő héten :?

Szerdán Getafe , hétvégén Osasuna ....
Nagyon durva lesz ez a kör, főleg a durva játék miatt aggódom.
Ab intus enim de corde hominum cogitationes malae procedunt, adulteria, fornicationes, homicidia, furta, avaritiae, nequitiae, dolus, impudicitia, oculus malus, blasphemia, superbia, stultitia. Omnia haec mala ab intus procedunt, et coinquinant hominem.
LG
Az Év fórumozója 2016

FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.22. 20:46:17

Flick egy zseni. Hogy ebből várat tud építeni, ( :) ) hihetetlen.
Yamallal elég kritikus voltam magamban, de egy klasszis. Ha másokbegy jó évre és egy jó tornára megkaphatták, akkor ő érdemli meg az aranylabdát. Komolyan mondom. :)
Torre nagyon jó volt, érdemelne még lehetőséget. Tavaly az egész szezonban nem hozott a Gironában ennyit, mint a mai meccsen.
Lewyt nagyon sok kritika érí, most is az egyik legjobb volt, kár a büntetőjéért, most nagyon jó volt mezőnyben is, szinte minden labdát megtartott, és jól tette le. Inigo igazi vezére a védelemnek, pedig elég nehéz lehet neki ebben a kp-igbfeltolt védelemben. Amennyit veszíthetünk így, annyit nyerhetünk, emberemlékezet óta nem lőttünk ennyi gólt. Pontvesztést vártam, erre ledózeroltuk a sárga tengeralattjárót idegenben, pedig nagyon jó kis csapatuk van. Baena, Pino, Pépé, a most hiányzó Gerard. A védelmükön kell bőven javítani, az gyengébb, mint a mi összetákolt mai védelmünk.
Raphinha pedig egy állat, a szó jó értelmében. Nagyon örülök a sikerének, az utóbbi 2 év után nagyon megérdemli. Jó helyen van nála a karszalag is, a legtöbbet hajtó játékosunk. Mindenkit dícsérni tudok.
Stegent nagyon sajnálom, valószínűleg ennyi volt az idénye. Gyors felépülést kívánok neki innen.
Mascherano14
Entrenador del Barça

2024.09.22. 20:43:47

Lehet, hogy Flick azzal kalkulált, hogy akármennyit kapunk, többet rúgunk? Ezért ment bele a meccsbe ezzel a hihetetlen gyenge védelemmel?
Válasz küldése