Nem feltétlenül kellett volna megállítani a meccset, de ha már így történt ez talán a Rm-nak kedvez,nehéz lesz felpörögni és kevés van hátra a matracosoknak.
Ez igaz,reméljük nem ételallergiás emberünk,mer' éjfélkor madridba se lehet egyszerű gluténmentes zsemlét szerezni a sparba.
Marhaság az egész…hergel a barom, aztán csodálkozik, ha kap. A világ vicce, h egy szabott molinó miatt nem mehetünk meccsre, mi történik?!
Maximálisan adom! Csinálnák ezt meg a megyeiben, abból tanulnának.Mondjuk egy kapusnak nem ez a dolga, hogy gúnyosan mutogasson a szurkolóknak. Nyilván nem Nobel díjasok szurkolnak, de annyi fizetésért viselje a bekiabàlàsokat.
Kurtoát megkínálták némi dohánykellékkel,meg egy bevásárló szatyorral. Mondjuk ezt a fajta fanatizmust sosem értettem.Mi van,ha kikapnak,nem kel fel a nap? Csúfolják a suliban? A problémák nem itt kezdődnek.
A belga hergelte a szurkolókat a gól után, kapott pár öngyújtót, aztán sajnáltatta magát.bence0330 írta: ↑2024.09.29. 22:28:48Hát igen. Elég szórakoztató lenne azt mondani, hogy a Liga milyen jól teszi, hogy a csapatok nem igazolhatnak, mikor az egyedüli igazi tényező csapat kvázi spanyol nélkül játszik, a másik meg 1-2-vel.Chino írta: ↑2024.09.29. 22:15:08...ha nemzetközi szinten egy csapat sikeres akar lenni muszáj, hogy a játékosok egy, általában nagyobb részét külföldről szerezzék be. A Real bő kezdőjében talán egy spanyol van, de egy Atmában 7-8 kezdő légiós.
Még mi tartjuk valamennyire a szintet a nagyobb klubok közül, akinek többsége hazai játékos.
Közben szokás szerint gondolom valahogy megnyerik megint.
Mi történt?
Hát igen. Elég szórakoztató lenne azt mondani, hogy a Liga milyen jól teszi, hogy a csapatok nem igazolhatnak, mikor az egyedüli igazi tényező csapat kvázi spanyol nélkül játszik, a másik meg 1-2-vel.Chino írta: ↑2024.09.29. 22:15:08...ha nemzetközi szinten egy csapat sikeres akar lenni muszáj, hogy a játékosok egy, általában nagyobb részét külföldről szerezzék be. A Real bő kezdőjében talán egy spanyol van, de egy Atmában 7-8 kezdő légiós.
Még mi tartjuk valamennyire a szintet a nagyobb klubok közül, akinek többsége hazai játékos.
Ez valóban nagyon igaz. Egy angol, olasz stb. kiscsapat ugyanígy játszana ellenünk vagy egy Real ellen, különben 80 %, hogy beleszaladnak egy pofonba.Atlantis írta: ↑2024.09.28. 22:38:12
A spanyol csapatok védekezésével kapcsolatban pedig megint pont az anyagi lehetőségek jönnek ki. Egyrészt ha nem Barca / Real meccseket nézel, akkor a spanyol kiscsapatok egymás ellen a mai napig nagyon szép, technikás és élvezetes meccseket tudnak játszani. Azonban annyira nagyra nyílt az olló a játékoskeretek minőségében a top 2 és a többiek között, pont az anyagi lehetőségek miatt, hogy a legtöbb spanyol csapat nem meri felvállalni a nyílt sisakos harcot egy Barca vagy Real ellen, és ha pontokat akarnak szerezni, akkor igenis a védekezésre kell berendezkedniük. Egy nyílt sisakos harcban ugyanis sokkal jobban kiütközik a játékoskeret beli különbség, ami pedig hatalmas.
Nagyon sok mindennel egyetértek, amit írtál. A PL nyeri a nézettségi versenyt. Lentebb felvetődött az, hogy ez érdekel-e rajtuk kívül bárkit is.
A több pénz, a keret erőssége valóban nem egyértelműen jelent szórakoztató vagy szép játékot. Ilyet nem is írtam. Ezek, a játék minősége és szépsége már nagyban függ a megfelelő edzőtől és attól, hogy az igazolt játékosok passzolnak-e az edző által várt taktikához. Ahogy a Barcának is volt olyan időszaka, hogy a korszakos zsenikből álló keret ellenére Setién vagy Valverde alatt olyan meccseket hoztunk le, amivel vallatni lehetett volna focirajongókat. Pedig hazai edzők is voltak.gránit írta: ↑2024.09.28. 00:59:38Úgy tűnik, mégsem, lásd a Chelsea-t. A pénz nem jelent automatikusan sem szakértelmet, sem kultúrát. Sőt, pont amiatt nyavalyognak Gary Neville-ék, hogy a sok külföldi edző miatt mára leépült az angol labdarúgókultúra. Régen pont a spanyol bajnokságot vélték az emberek olyannak, mint most az angolt. Hogy szórakoztató, szép játékot játszanak. Úgy a Pep-korszak magasságában kezdett a spanyol élvonal egy erre adott válaszként átmenni egy nagyon defenzív felfogásba, még a Real Madrid is felszállt erre a vonatra a Mourinho-érában. Azóta a spanyol kiscsapatok sokkal szervezettebbek, keményebbek, durvábban és hatékonyabban is védekeznek.
(...)
Utóbbit egy pillanatra sem kétlem. Azt már igen, hogy ebből következik bármi is, ami a pályán megmutatkozik.
Eszem ágában nem lenne megnézni egy Valencia-Celta-meccset, de abban biztos vagyok, hogy oktatnák a lentebb példaként felhozott Southampton-Ipswich-vonalat.
A nézettségi versenyt biztosan nyeri a PL, csak erre nem adnak trófeát. Ahogy azt is gondolom, hogy több igazi nagy név játszik a spanyol élvonalban, a Manchester City húzza fel minőségileg a PL-t. Minőségre szerintem a német bajnokságot sem verik, ami most alaposan megcombosodott, többek között egy olyan csapattal, ami kis költségvetés ellenére szárnyal, mert szert tettek egy jó nagy adag szakértelemre.
Így már érthető, miért jutottak csődbe. Én már csak ott kapcsolódtam be az eseményekbe, amikor már "csak" 200 milliós volt a keretük, kb 200 milliós bevételek mellett.
Így van. Nem lehet minden posztot kinevelni. Igazolni kell. Cserének tökéletesek, Bartomeuék szálltak el, elküldték a Masiásokat, és cserének is középszereket hoztak magas fizetésért, pedig én ezt a szót nem szeretem használni.bence0330 írta: ↑2024.09.28. 14:17:46Azért megnézném, hogy lettünk volna igazolások nélkül minden idők egyik legjobb csapata, megnézném, hogy nyert volna a Madrid feleennyi BL-t is az lemúlt években, minden évben van sztárigazolásuk is. A Madrid az egyetlen csapat a ligában, aki kb gond nélkül igazolhat évek óta, ők is az egyetlenek, akik tényezők európai porondon. Nem véletlen.
Pontosan, a La Liga szem előtt tartja a válogatottat is, és nagyon jól teszi. Idén az élre ugrottak az EB éremtáblázatán.
Ez minden La Liga ellen irányuló kritikám ellenére teljesen igaz. Én is állandóan szentségelek az FFP miatt, miközben ez mentett meg minket. Én egyedül az aránytalanságokat szidom, de hogy kell lennie egy szabályrendszernek, azzal teljesen egyetértek.Bob_Marley írta: ↑2024.09.28. 14:14:30mi szivatasnak érezzük,de hosszútávon ahhoz hogy rendbe jöjjön a klub ezt kell nézni,hogy ez csökkenjen.
Ez igaz. Az egész diskurzus ott kezdődött, hogy a PL-t nézik-e többen. Én biztos vagyok benne, hogy többen nézik, csak felvetődött a kérdés, hogy ezzel mennek-e valamire. Fentebb megadtad a választ.Bob_Marley írta: ↑2024.09.28. 14:14:30Több technikai tudás van egy Pepeluban mint sok angol felsőházi csapatban levo játékosoknál.
Ez így van. Ez mentette meg a spanyol csapatokat attól, hogy a Serie A tévútjára lépjenek. A Sevilla meg talán összeszedi magát, mostanra a negyedébe kerül a keretük a bevételeiknek, talán meg tudnak kapaszkodni. Több ilyen eszetlen csődbemenetelre meg tényleg nincs szükség. Az utánpótás, annak védeleme és a válogatottak meg tényleg hasítanak Spanyolországban.Bob_Marley írta: ↑2024.09.28. 14:14:30cserébe az utánpótlás meg erősebb lett és az mind a válogatott mind a klubok jövőbeli pénzügyi helyzete is